שלום לכולם

leftyland

New member
שלום לכולם

הגעתי במקרה לפורום הזה וזה נחמד לגלות פורום פעיל של יוצאי הונגריה. אני אישית דור שני ליוצאי הונגריה, למעשה טרנסילבניה. לצערי, אני לא יודע לדבר הונגרית, למרות שכילד קטן הבנתי את סבי וסבתי. יש לי שאלה קטנה: האם יש למישהו מושג מה פירוש או מקור שם המשפחה "קורטק" או כמו שהוא נכתב בהונגרית "KURTAK"? האם מישהו הכיר את המשפחה הזו בעיר ארד (או טימישוארה, איני זוכר כרגע בדיוק היכן נולד אבי ז"ל)? אלון.

טומי*

New member
ראשית ברוך הבא....../images/Emo24.gif

אני באופן אישי לא מכיר את מקור השם, אם כי מצאתי אותו ברשימה השמית שיש לי. סימנתי לך מסביב בצהוב שיהיה לך ברור יותר. פירוש השם...לו היה שתי נקודות מעל ה U אז המילה KURT זה סוג של חצוצרה יותר נכון יהיה לומר קרן.מקוה שכותבים כך. בקיצור סוג של כלי נשיפה. לא ברור לי באם לזה באמת הכוונה. יתכן שעוד חברי/ות פורום ידעו יותר ממני. הייתי מציע לך בכל מקרה לפנות למוזיאון לשואה ליהודים ממדינות דוברי הונגרית... אשר בצפת.

לאלון ברוך הבא ו../images/Emo91.gif נוספת

הכנס לפורום שורשים. אולי תעזר בחברים הנחמדים. בהצלחה. רחל

sabajakov

New member
שיר ידוע של המשורר הלאומי ההונגרי

פותח במילים: Falu vegen KURTA kocsma oda rugik a Szamosra כמובן המילה קצת שונה, אבל יתכן ויש קשר לא ברור לי הפרוש המילוני של המילה (מעל 58 שנים עברו מאז שעזבתי את הונגריה). על פי המשמעות השירית, הכוונה למקום קטן. לא בטוח שתרמתי להבנת שם המשפחה, ניסיתי.

B T1

New member
סבאיעקב--לפי המילון שליkurta

=קצר. אנחנו כילדים את השיר ההוא דיקלמנו כך: Faluvegen kurt a kocsma נכון שהפרוש אחר לגמרי?

petofi vers

Faluvegen kurta kocsma Oda rug ki a szamosra Meg is latna magat benne Ha az ejj nem kozeledne בקצי הכפר קרצ'מא (כנוי לבר ביידיש)קטנטן בעטה משפת ה סאמוש (שם נהר) יכול היה להשתקף - לראות עצמו עם הלילה לא היתה מתקרבת ועוד ועוד במה בתיים

B T1

New member
ההמשך לפי זכרוני....

De az ejj kozeledik A vilag lecsendesedik Pihen a komp kikotottek Vele nyugszik a sotetseg

B T1

New member
../images/Emo62.gifהמשך,, אני מתחיל להזכר..

De a kocsma bezzeg hangos Munkalkodik a cimbalmos A legenyek kurjongatnak Szinte reng bele az ablak יש עוד המשך, שבשלב זה אינני זוכר, אבל אני עובד על זה.

petofi

de a kocsma bezzek hangos munkalkodik a cimbalmos a legenyek kurjongatnak szinte reng bele az ablak korcsmarosne aranyvirag ide a legjobbik borat ven legyen mint nagyapam tuzes mint ifju babam kopogtatnak az ablakon ne zugjanak olyan nagyon azt uzeni az urasag aludni vagy

B T1

New member
Petofi--עוד המשך...

Ordog bujjek az uradba Te pedig menj a pokolba Huzd ra cigany csak azert is Ha mindjart az ingemert is

tovabb

megint jonnek kopogtatnak csendesebben vigadjanak szegeny edesanyam beteg veget vetnek a zenenek haza mennek a legenyek בבקשה למאלות את החסר שבת שלום נ.ב. בציתות הקודם הכוונה לא ל -"בזק" סליחה על הטעות

B T1

New member
itt a vege' fuss el vele../images/Emo8.gif

Megint jonnek kopogtatnak Csendesebben vigadjanak Isten aldja meg kendeket Szegeny edesanyam beteg Feleletet egyik sem ad Kiuritik boraikat Veget vetnek a zenenek Hazamennek a legenyek

B T1

New member
Petofi Sandor שיר קצר על המשורר

Petofi Sandor Gatyaba tancol Azert tancol gatyaba' Mert szaros a nadragja

vera2

New member
BT1 לאחר 58 שנים בארץ זוכר שירים

בעל פה בטח יש לך זיכרון פנומינלי ובכלל עד איזה כיתה למדתה בהונגריה?
.

B T1

New member
vera---חברנו בלאו אליעזר, הוא

אשר 58 שנה בארץ, אני לעומתו עולה חדש, רק 48 שנה בארץ. לשאלתך, בהונגריה סיימתי כיתה ח', רציתי ללמוד ב- zsido gimnazium, אבל עם ציונים כשלי, מכסימום יכולתי לעלות ארצה. אין לי זכרון טוב, אבל את מה שלמדתי לאחר קשיים ראשוניים אני יכול לצטט.

למעלה