שלום לכולם

kropacsek

New member
ואני מכיר גירסא אחרת, לא פחות גסה

Petofi Sandor Gatyaba tancol Petofi Neni Kombine nelkul סליחה מראש על שגיאות הכתיב, על הסגנון והחריזה - לא מתנצל לא כתבתי... והמביא דברים בשם אומרם וכו...

עב

New member
איך שאתם יודעים בעל פה

לאבא שלי יש חבר שיודע בע"פ כל מיני ציטוטים בלטינית ובתו הייתה בטוחה שזה ג'יבריש עד שהיא שמעה את אבא שלה ושלי מדלקמים יחד. שני ה"ילדים" נמצאים בארץ כבר יותר מששים שנה ואני לא רוצה לחשוב מתי הם גמרו את הגמנסיה.
תגידו, זה טוב או רע לדקלם אחרי 60 ומשהו שנה?

B T1

New member
לטינית--היה לי מורה,,, שאמר...

בכל פעם שלא ידענו את התשובה לשאלתו: ex nihilo nihil fit בעברית: מאפס יוצא אפס אפרופו,גם אני זוכר מספר אמרות מאוד חביבות בלטינית, אשלבם בהזדמנות.

ברק 188

New member
../images/Emo41.gifתלוי מי המדקלם../images/Emo41.gif

נניח שערפת היה מדקלם לך היית סובלת? ובכלל גבר מדקלם 60 שנה זה נדיר אישה מדקלמת 60 שנה שכיח, גם אחרי 69 לא מפסיקה לדקלם.
אין צורך בתגובה אני יודע לא אהבת את זה.

עב

New member
ווידוי: הם למדו אותי גם כמה אמרות

קצת מצחיק, אה? היה להם לשני החברים (עד 120 לכל אחד!) תחביב ללמד אותי את הפתגמים שלהם בלטינית... מההונגרית הם התרחקו וכך אני לא מכירה שום אמרות כנף בהונגרית אלא בתרגומן העברי. די עסיסיות האמרות האלה... משהו כמו "כל פרה בחושך שחורה" (על איזה שהיא כלה מכוערת שהם ראו) ועוד דברים שלא יפה לכתוב כאן הקשורים לתוצאות של זלילה מרובה.

B T1

New member
האמרות שאני מכיר בלטינית...

כולן סלוניות, ללא פיקנטריה כמו למשל: hemo dat quod non habet בעברית: איש אינו יכול לתת מה שאין לו.

vera2

New member
או לחלופין "גם האישה היפה ביותר

יכולה לתת רק מה שיש לה"

B T1

New member
vera-את ממש צודקת, אבל היא..

לפחות יכולה לנסות לתת קצת יותר...

kropacsek

New member
עוד ביטויים שימושיים בלטינית../images/Emo6.gif

ל: Di! Ecce hora! Uxor mea me necabit! ע: אלוהים! תסתכל על השעה, אשתי תהרוג אותי! ל:Estne volumen in toga, an solum tibi libet me videre? ע: האם זו מגילה בטוגה שלך או שאתה שמח לראות אותי? ל:Vacca Foeda! ע: פרה מטומטמת! ל:Animadvertistine, ubicumque stes, fumum recta in faciem ferri? ע: (כשעושים "על האש") שמת לב איך לכל מקום שאתה עומד, לשם מגיע העשן? ל:Sic hoc adfixum in obice legere potes, et liberaliter educatus et nimis propinquus ades ע: אם אתה מצליח לקרוא את מדבקת הפגוש הזו אזי אתה משכיל מאוד והרבה יותר מדי קרוב ל:Nihili est -- in vita priore ego imperator Romanus fui ע: זה כלום, בגלגול קודם שלי הייתי קיסר רומאי

vera2

New member
קרופצ'ק מאיפו לישראלי כל הידע הנרחב

הזה? ואפילו הוה דור שני ליוצאי הונגריה אולי למדתה באיטליה? כל הכבוד.

B T1

New member
vera-כנראה מחיי היום יום למד...

חברנו את הביטויים הממש שימושיים. בחני אותם אחד לאחד, כל ישראלי משתמש בהם אבל אולי רק בעברית. זה היפה בהם, שהביטויים אוניברסליים.

kropacsek

New member
אז זהו, שלא

"שאלתי" בדיסקרטיות את הביטויים מאתר אינטרנט (חפשו ביאהו Handy latin phrases) שם הרשימה יותר ארוכה. משפט אחד שאני מכיר היטב מלימודי מדע המדינה: Si vis peccam, para belum כלומר: אם רצונך בשלום, התכונן למלחמה (מכאן גם שמו של האקדח המפורסם פאראבלום, ולא מה"פרובלמות" הקשורות בו) גיט שאבעס!

B T1

New member
ברוך הבא../images/Emo140.gif

ה-google מלא עם אנשים ששם משפחתם KURTAK מכל הארצות. נשאר לך רק למיינם, בהצלחה.

ju100

New member
אלון ברוך הבא...../images/Emo41.gif

לא יודעת לעזור לך...ויש פה הרבה בעלי רצון טוב שיעשו ועושים זאת בשמחה..

למעלה