מהורהרת12345
New member
שלום לכולם!
יש לי איזהשהוא כיוון מחשבה..תזרמו איתי בבקשה.חשבתי על זה בעקבות מה שקראתי פה בפורום. ראיתי שמישהו כתב משהו,ואז מישהו אחר הגיב למה שהוא כתב.המישהו הזה אמר לו כל מיני דברים כתגובה למה שהוא כתב,ואמר לאותו האיש שהספר שהוא כתב ממש מתאים לדברים שהאיש מדבר עליהם. ובשורה התחתונה (רק נניח ,אני לא אומרת שכך הוא המצב באמת)רצה לפרסם את הספר שלו.הוא קישר את התוכן של מה שהאיש הראשון אמר לתוכנו של הספר,עכשיו ,מי שכתב את זה(הבן אדם הראשון) לא יכל היה לדעת על מה בדיוק מדבר הספר,לכן אם הוא היה רוצה להביןולהתייחס לזה באמת הוא היה חייב לקרוא את הספר ולקחת את הסיכון-אולי ייצא מיזה משהו טוב ומלמד.ואולי זה סתם ספר דפוק,אך הוא לא היה יכול לדעת זאת רק לפי התיאור של המגיב(המפרסם של הספר)(ואניח פה הנחה שגוייה רק לשם המחשת הרעיון שלי):שהמפרסם -כל מניעיו זה לפרסם את הספר ובכך להרוויח כסף,ולכן הוא משקר לגביי טיבו של הספר,אבל בעצם משיג את מטרתו בזה שאנשים (כמו האיש הראשון)ייחשבו שיש משהו בספר(הלכו שולל אחריי התיאור השיקרי)בעצם מי שייצא מרוויח זה המפרסם,לא משנה אם אחר כך האנשים יבינו שזה ספר דפוק,הם שילמו עליו.לא משנה אם אחר כך הם ייכעסו,הם אלה שבחרו לקרוא את הספר כי הם האמינו לו..והוא זה שהרוויח,כי בעצם רק אחריי שהם קראו את הספר הם הבינו שהוא בכלל לא קשור(נניח)למה שהם דיברו/כתבו עליו. טוב,ניראה לי שזה כבר דיי מובן,הבנתי את זה תוך כדיי,משום מה זה היה ניראה לי הרבה יותר מסובך בראש
ואפשר לסדר זאת כך(חכו,אל תאבדו סבלנות,אני מנסה להגיע לפואנטה!) האיש הראשון אומר דבר
המפרסם מקשר את זה לספר
האיש קורא את הספר
האיש מבין שהספר לא קשור למה שהוא דיבר אליו ושהמפרסם שיקר עכשיו-נציב במקום ה"פרטים"ב-"סדר" או בסיפור שלנו ערכים של מספרים,פרמטרים. האיש הראשון=A הדבר שהאיש הראשון אומר/כותב=D המפרסם=B קריאת האיש את הספר=E הספר=C ההבנה של האיש שהמפרסם ששיקר=F (אני מנסה פה דברים תוך כדיי,מין וריאציות שכאלו) עכשיו..בוא ניראה.. למה אי אפשר להציב ערכים לפעלים?ניסיתי לחשוב על איך לתאר באופן מוחשי את זה שהאיש הראשון מבין,(בעצם זו פעולה כלשהיא) הייתי חייבת להחליף את זה ל"הבנה",דהיינו לשם עצם.אותו הדבר עם המפרסם-אי אפשר לתאר במושגי פרמטר(בניגוד לשאר הדברים שקל לתאר כמו האיש או הספר או המפרסם) פעולה כלשהיא,או פועל כלשהיא. האיש הראשון אמר משהו. האיש הראשון=A,המשהו שהוא אמר =B ומה שהוא אמר? ניתן לעשות משוואה שהיא- שכתוצאה מ"א" יצא "ב" אבל אם ברצוני לתאר את היציאה עצמה?(והנה,שוב פעם הייתי חייבת להחליף את זה לשם עצם!מה קורה אם אני מתארת את האמירה שלו כ"C"?אז יש פה משהו לא הגיוני:A-C-B בעצם ניראה לי שאני מבינה.זה כמו שאי אפשר להגיד- האיש הראשון אמירה משהו. ועדיין,למה אי אפשר לתאר פועל כערך משל עצמו,כשם עצם? האם הוא חייב להשתנות כדיי שהוא יוכל יהיה לקבל אות כלשהיא("C" למשל,כמו שציינתי למעלה) אם נעזוב את הפועל,יש פה משפט דיי הגיוני-כתוצאה מ-A יוצא B ואם הפועל זה משהו בלתי ניראה,אז מה הוא?מאיפה הוא,איפה הוא נוצר? (אני מקווה שלא ייאשתי אתכם,אני בעצמי לא כלכך מבינה מה שכתבתי,סתם זרקתי את מה שחשבתי עכשיו..חח) מקווה שמישהו קרא עד הסוף ואולי גם הבין חלק מהדברים. לילה טוב שיהיה!
יש לי איזהשהוא כיוון מחשבה..תזרמו איתי בבקשה.חשבתי על זה בעקבות מה שקראתי פה בפורום. ראיתי שמישהו כתב משהו,ואז מישהו אחר הגיב למה שהוא כתב.המישהו הזה אמר לו כל מיני דברים כתגובה למה שהוא כתב,ואמר לאותו האיש שהספר שהוא כתב ממש מתאים לדברים שהאיש מדבר עליהם. ובשורה התחתונה (רק נניח ,אני לא אומרת שכך הוא המצב באמת)רצה לפרסם את הספר שלו.הוא קישר את התוכן של מה שהאיש הראשון אמר לתוכנו של הספר,עכשיו ,מי שכתב את זה(הבן אדם הראשון) לא יכל היה לדעת על מה בדיוק מדבר הספר,לכן אם הוא היה רוצה להביןולהתייחס לזה באמת הוא היה חייב לקרוא את הספר ולקחת את הסיכון-אולי ייצא מיזה משהו טוב ומלמד.ואולי זה סתם ספר דפוק,אך הוא לא היה יכול לדעת זאת רק לפי התיאור של המגיב(המפרסם של הספר)(ואניח פה הנחה שגוייה רק לשם המחשת הרעיון שלי):שהמפרסם -כל מניעיו זה לפרסם את הספר ובכך להרוויח כסף,ולכן הוא משקר לגביי טיבו של הספר,אבל בעצם משיג את מטרתו בזה שאנשים (כמו האיש הראשון)ייחשבו שיש משהו בספר(הלכו שולל אחריי התיאור השיקרי)בעצם מי שייצא מרוויח זה המפרסם,לא משנה אם אחר כך האנשים יבינו שזה ספר דפוק,הם שילמו עליו.לא משנה אם אחר כך הם ייכעסו,הם אלה שבחרו לקרוא את הספר כי הם האמינו לו..והוא זה שהרוויח,כי בעצם רק אחריי שהם קראו את הספר הם הבינו שהוא בכלל לא קשור(נניח)למה שהם דיברו/כתבו עליו. טוב,ניראה לי שזה כבר דיי מובן,הבנתי את זה תוך כדיי,משום מה זה היה ניראה לי הרבה יותר מסובך בראש
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo26.gif)