שלום לכולם

nofaritrit

New member
שלום לכולם

את אלישוע יצא לי להכיר (אם אפשר לקרוא לזה כך ) בפורום רפואה משלימה. ועכשיו שמחתי לראות שהוא גם מנהל פורום הומאופטיה קלאסית. אני לא מכירה מספיק הומאופטיה.רק קצת ממה שקראתי פה ושם ומנסיוני כמטופלת. רציתי לשתף אתכם קצת בחוויותי מהטיפול ובהירהורי לגבי הומאופטיה. פעם ראשונה שלקחתי רמדי (בתקופת משבר חמור בחיי)לא קרה דבר. הצרה היתה שכל מי שהאמין במטפל הזה ניסה לשכנע אותי שזה עובד אבל אני לא מרגישה.שזה טיעון שאין מה לאמר נגדו. גם ההומאופט היה די אדיש לחוסר ההשפעה של הרמדי,עד שהמצבר במכונית שלי התרוקן לפתע ואז הוא החליף לי לרמדי אחר שעבד כאילו לקחתי סם מרץ. ממש לא היכרתי את עצמי. זה היה כאילו פעלתי ללא פחד במשך 3 שבועות. היה ברור לי מה היעוד שלי. הייתי מינית בצורה שלא הכרתי עד אז. החיוניות שלי עלתה ,עור פני השתנה לחלוטין.זה היה כאילו כל הדברים שדחיתי במשך שנים התחילו להתממש. מרוב שהיו לי רעיונות כל הזמן הייתי שוכחת אותם. פשוט לא עמדתי בקצב. זה היה stramonium במינון של 200 משהו שאני לא זוכרת. התקשרתי להומאופט ואמרתי לו שהדברים קורים לי אבל אין מאחורי זה שום עבודת מודעות וזה כאילו לקחתי סם חזק. (למרות שמעולם לא לקחתי שום סם) הוא אמר שבשביל זה הוא כאן להשגיח עלי. בחודש השני הרמדי עבד לשבועיים. בחודש השלישי הוא עבד ליום אחד בלבד. איך אני יודעת בדיוק לכמה זמן זה עבד? אה, זה פשוט. התופעות היו כל כך ברורות וחזקות. שיכולתי לדעת בדיוק מתי זה הפסיק לפעול. ההתנסות הראשונה הזאת גרמה לי להבין שהומאופטיה יכולה לעבוד חזק מאוד. כמו כן שהיא עלולה לגרום לתלות רגשית מסויימת. אם הייתם חווים למשך כמה שבועות איך זה לחיות בלי פחד בעזרת כדור שאומרים עליו שהוא לא מסוכן. לא הייתם מנסים להשיג אותו שוב? ההומאופט כמנהגם של הומאופטים לא רצה לאמר לי את שם התרופה והמשיך לטעון שזאת התרופה שלי למרות שהיא כבר לא השפיעה וחזרתי למצב גרוע יותר. הוא גם טען שכמה שאני אשלם יותר הרמדי ישפיע יותר. (איזו שטות !) בעקבות משבר נוסף הגעתי להומאופטית אחרת שטיפלה בי חינם במסגרת שרות לקהילה. היא בכלל לא הבינה למה קיבלתי stramonium ונתנה לי nat mur בטיפות שעבד כל כך עדין ויפה . ובאמת בתקופה הזאת חלו שינויים מאוד משמעותיים בחיי בכל מובן ואופן שנמשכים עד היום. לגבי הnat mur יש המון דברים שברור לי שהם השפעה של הרמדי. למשל: התייבשות של האלרגיות בכף הרגל, תחושה מאוד נעימה של הקלה, הרזיה ספונטנית. (חלק מהסימפטומים חזרו שוב אחרי תקופה ארוכה) לעומת זאת יש דברים שאני חושבת שהם קשורים לגורל, לשינויים שאני עשיתי, מעבר דירה וכו' ולא לשום רמדי. איך אפשר לאמר בבטחון כל כך גמור שהכל קשור לרמדי? הצרה לעיתים עם הומאופטים בעיני היא שהם מקשרים כל ארוע בחייך לרמדי. מה שלדעתי מסיר את האחריות של בן אדם לגורלו. כשאני שאלתי את ההומאופט הראשון אם יש משהו שאני יכולה לנסות לעבוד עליו בעצמי הוא אמר שלא. שזה תמוה מאוד בעיני. לעיתים אתה פשוט ממשיך לקחת משהו כי אתה יודע שהוא עשה לך טוב ואתה פוחד להפסיק כי אולי הכל ישוב. בקיצור , עד היום אני מתבחבשת עם השאלה עד כמה לעשות את הדרך לבד או לתת לתרמדי לעשות אותה עבורי. עד כמה הטיפול הוא סיפטומטי או באמת יעיל לטווח ארוך. האם זה לא קצת עצלני לקחת רמדי? הייתי מעוניינת לשמוע את דעתכם המקצועית בנושאים שהעליתי פה. תודה מקרב לב, נופר

diday

Member
התרופה האחת והיחידה

אם הומאופת טוב ימצא את אותה התרופה ה"אחת והיחידה" והאדם יקבל אותה לראשונה בפוטנץ הנכון, ניתן לחזות ברפוי פלאי. או כמו שהגדרת את זה כסם מרץ. אם התרופה ניתנה במקרה "אקוטי", יתכן שלמרות שכל המערכת המורכבת ששמה אדם מגיבה בצורה פלאית זו בכל זאת לא תראה הקלה במקרה האקוטי. ההומאופת הלא מנוסה יכול להתעלם מהפלא של אותה תרופה, לתת תרופה אחרת שתסתור את הראשונה. חזרה לאותה התרופה המקורית ה"אחת והיחידה" לא תביא יותר את אותה התוצאה המופלאה של הפעם הראשונה. אין זה אומר שאותה התרופה לא "תעבוד" יותר. היא כן! אבל ה"פלא" שאותו ראית לא יחזור יותר.

nofaritrit

New member
תודה diday

אבל אני עדיין לא מבינה האם הומאופטים מאמינים שתרופות פלא אכן יבדו לטווח הארוך? והאם תרופת פלא תעשה עבורי את העבודה? האם הומאופטיה מעודדת מודעות או תלות בתרופות פלא?

איך שאני מבין את ההומאופטיה

זה שההומאופטיה אינה תרופת פלא ההומאופטיה בעצם מאפשרת לנו לעבור תהליך שאנו מוכנים לעבור אותו בגלל זה הראיון עם ההומאופט כל כך חשוב ממנו לומד ההומאופט על מצבו הכללי מכל הבחינות של האדם שנמצא מולו הוא לומד אותו מהרבה מאוד אספקטים ונותן לו חומר שבעצם מורכב בעיקרו מדילול החומר במים כלומר רק חותם אנרגטי של החומר נשאר במים והחומר הזה הוא הוא החומר ממנו בצורה פלאית כל כך הגוף שנו בנוי והמצב מאופיין על ידי החומר הזה על ידי לקיחת הרמדי הגוף והנפש "נזכרים" ומרפאים את עצמם בעצם השדה האנרגטי הכללי משתנה וכשהשדה האנרגטי משתנה אז הוא מזמין דברים חדשים למשל. אם פציינט מגיע עם תחושת מחסור אובדן. אז זה הדבר שנמצא כעת בשדה האנרגטי שלו כל מה שיעשה בעצם נכנס תחת ההגדרה הזו הספקטרום שלו שמזמין התנסויות כאלה לחייו הרמדי מאפשרת את השינוי ממתיקה את המים בדרך המרה השדה האנרגטי משתנה ואז האדם פתוח לקלוט ולקבל מהעולם חוויות אחרות לגמרי הוא כבר לא בקורבנות הוא בשפע של האהבה והשמחה אני מקווה שהבהרתי..... ולא סיבכתי :( שיהיה ליל מנוחה ובריאות שלמה דניאל

nofaritrit

New member
כלומר

ההומאופטיה יכולה להיות סוג של נס. אתה לוקח כדור ואם האתה מוכן מבפנים אז עולמך ישתנה ותהפוך כהרף עיין למלוא הפוטנציאל שלך? העובדה היא שזה לא עבד לטווח הארוך. השיעורים איתם אני מתמודדת הם עדיין אותם שיעורים. אני מודה שאותו נס שהתרחש בתחילה גרם לי לסוג של רצון לקבל שוב את אותה תחושה מדהימה בגוף. אבל זה קצת מזכיר לי דפוס של נרקומן. ואולי החיים הוכיחו לי שאין באמת תרופת פלא ואני אצטרך להמשיך לעבוד קשה ולזנוח את סם ההומאופטיה. מה דעתכם? האם אין בעיתיות עם ריפוי שתלוי בגלולת קסם?

החיים הם סוג של נס

והדפוסים שאני עובד עליהם חוזרים על עצמם אני מרגיש שאצלי זה כמו ספיראלה שעולה למעלה למעלה היא כאילו כל פעם באותו מקום, אבל כיוון שהספיראלה עולה היא כל פעם קצת יותר למעלה קצת יותר למעלה אבל הדפוסים שלנו הם שלנו אף הומאופט לא יכול להבטיח לך להפרד מהדפוסים החוכמה היא לא לתת לדפוסים לנהל אותנו כל כך חזק וככה תהליך "ההתנתקות" וההתנקות מהדפוסים הוא תהליך איטי שבו חוזרים לעיתים למקומות מוכרים אבל לפחות אצלי הרבה פעמים בעוצמה נמוכה יותר מהי נשימה אם לא נס אני מכור לחמצן וגם לשתייה וגם לאוכל בריא אז מה ? יאללה שיהיה לבריאות זה הכי חשוף....

ובכלל בעיני מומלץ

לעבור תהליך הומאופטי עם תהליך של מודעות כי המודעות פותחת את העיניים ואז הגופנפש מוכנים יותר ויותר לשינויים כאלה ואחרים המודעות מרחיבה את החזון שלנו ביחס לעצמינו דברים שנראים רחוקים ומפחידים יכולים להגיע להישג יד

nofaritrit

New member
אני מסכימה איתך

ולכן כל ההתלבטות שלי בהקשר לדברים שמגיעים כל כך מהר ובכאלו עוצמות. מודעות היא עבודה קשה , תרופה הומאופטית היא עבודה קלה.(ככה לפחות אני חוויתי אותה) וזאת לא היתה התמכרות לטוב זאת היתה התמכרות לכדור. וזה הדבר שהפריע לי. ובכל אופן תודה על תשובותיך והרוח החיה בתוכן
נופר

diday

Member
טיפול הומאופתי אינו בהכרח טיפול קל

טיפול הומאופתי, יעלה בעיות ישנות על פני השטח. הגוף והנפש חוזרים וחווים את הדברים שכביכול נפטרו מהם. האדם חושב שהטיפול רק הרע לו ואינו מבין מדוע ההומאופת כל כך מרוצה. מכיר אנשים שלא הצליחו להתמודד, והפסיקו טיפול מסיבה זו.

זה בגלל שאנשים מגיעים מרקע

קונבנציונאלי. לימדו אותם לחשוב שלוקחים תרופה ומרגישים מיד טוב. הם לא יודעים שאחרי הטוב פעמים רבות בא הרע. הם אינם יודעים שהדרך אל הטוב האמיתי יכולה להיות לעיתים לא קלה בהתחלה.

orit06

New member
לגבי התמכרות

שלום שלום ההבדל בין התמכרות לבין טיפול הומאופתי, ע"פ הבנתי ומנסיוני האישי, הוא שהתמכרות גורמת לאדם להצטרך יותר ויותר, להיות תלוי יותר ויותר באותו חומר ממכר. הומאופתיה לעומת זאת, מאפשרת לאדם את ההפך: להיות חופשי יותר, פשוט יותר... וזה מסע, בהמשכו בד"כ יותר טוב מאשר בתחילתו, להבדיל. כמו שהמצב הכרוני איתו הגיע האדם לטיפול לא קרה בין רגע, כך גם הריפוי המלא לא יתרחש בין רגע. ועוד משהו, ציינת קודם שיש דברים שקרו לך לאחר נטילת הרמדי שקשורים לגורל ולא לרמדי. רמדי פועלת במישורים הלא חומריים (הרוחניים) של האדם, מכאן שהיא פועלת במישורים של "הגורל". לדוגמה, בן אדם (35) מגיע לטיפול עם כמה עצירות ובעיות פיזיות שונות, חוצמזה אין לו בת זוג כבר 5 שנים וגם הוא כבר שנתיים רוצה להחליף עבודה. קיבל רמדי. כעבור חודשיים הוא קיבל הצעת עבודה חדשה וגם התחיל לצאת עם מישהי שפגש במקרה במכולת... (אה, וגם העצירות השתחררה. יתר הבעיות ללא שינוי ניכר) הגורל? הרמדי? לבורא התשובות, לנו ההשערות... משהו נפתח בו לקבל את השפע זוהי דעתי בכבוד אורית

בחור היה אצלי היום

לפגישת מעקב לאחר חודשיים מאז שהתחלנו. הוא הגיע עם עייפות ברמה כזו שהיה נשען על מה שהיה בסמוך ופשוט נרדם, וזאת למרות שישן דיו בלילות. בנוסף סבל מסחרחורות מוזרות וכאבי ראש מעיקים שלא עזבו אותו לרגע. לאחר חודש היה שיפור סביר, היום לאחר חודשיים כל התמונה הזו נעלמה כלא הייתה. הוא הגיע לפגישה נמרץ, דוהר כמו סוס פרא במלא אונו. בנוסף הוא עוזב את העבודה שלא סבל, החל פתאום להגשים את יעודו, מה שפעל למען משך זמן רב, כמו כן "החיים סידרו" שהחלטה שלא יכול היה לעשות חדש קודם פתאום קרתה מאליה, ולמרות שאז חשש מההשלכות היום הוא מבסוט מכך, גורל? רמדי? פיתרונות לשם. התמכרות? שלחתי אותו לדרכו ובקשתי שישוב כשיחוש שהגיע הזמן הנכון. זה יכול להיות עוד חודשיים או 5 שנים או בכלל לא. לחצנו יד ונפרדנו בחיוך. האם התמכר? כמעט כל המטופלים הם כאלה. להיפך מטופלים נוטים לעזוב, לפרוש להעלם, כי זה חלק מתהליך הריפוי. את יודעת "כשהנעל מתאימה מי חושב על הרגל". התמכרות זה מושג שמשתמש בו אדם שפוחד לאבד שליטה. גם זה סוג של מחלה שהומיאופתיה יכולה לפתור. באמת.

nofaritrit

New member
אני שמחה

שיש לך את הצניעות לאמר שיתכן שזה הגורל ויתכן שזה הרמדי. ההומאופטים שאני מכירה קושרים כמעט כל דבר לרמדי שלהם. ואני בהחלט הייתי מכורה לתרופה הראשונה משום שהיא גרמה לי לתלות במטפל. הכדורים היו אצלו. וזאת היתה הדרך היחידה עבורי להשיג אותם. ההתנסות הראשונה שלי והקיצונת עם ההומאופטיה לימדה אותי כמה דברים: האחד: הומאופטיה היא לא מים.היא עובדת חזק מאוד. שתיים:יכולה לגרום לתלות ריגשית. שלוש:דברים שמגיעים מהר הולכים מהר. ארבע: לא כל דבר קשור להומאופטיה. חמש: חיזקה לי בברור את תחושת היעוד שלי בחיים. שש:אי אפשר להתווכח עם הומאופטים(לפחות אלו שאני פגשתי) אין להם שום ספק בקשר לזה שהכל קשור לרמדי ואף פעם אין להם ספקות לגבי הומאופטיה. אם לא קורה כלום הם אומרים שקורה אבל אתה לא מרגיש . אם קורה אז הכל בזכות הרמדי. אם יש לך טענות כניראה שזו פשוט ראקציה. אם אתה מעלה תהיות לגבי שליטה בחיים שלך , קח רמדי לפחד מאיבוד שליטה. אם סימפטום עובר ממערכת העור לנשימה זה לא טוב , אבל עם זה עובר במסגרת טיפול הומאופטי זה רק ראקציה. אין כאן אף הומאופט שהדברים שהעליתי מטרידים אותו ? האם הכל כל כך מושלם בהומאופטיה? אני מזכירה שאני שואלת בכנות ולא חס וחלילה כי החלטתי לעשות עליהום על הומאופטיה אלא מתוך רצון להגדיל את מה שאני יודעת על מנת שאוכל לעשות בחירות יותר אינטיליגנטיות.

orit06

New member
הומאופת חייב

הומאופת חייב אמונה מלאה בהומאופתיה. ככלי עבודה. צריך להבין שהומאופתיה איננה רפואה משלימה אלא רפואה אלטרנטיבית! זה לא שמשתמשים בהומ' כשנוח, קל ונעים וכשזה פחות נעים וקל, למשל כשיש הרעה מהטיפול, עוזבים ומשתמשים במשהו "להקלה". זה או זה או זה. צריך אמונה שלמה (ידיעה, הייתי אומרת) כדי לעבור עם מטופלים את ההרעות המתחייבות לעיתים מתהליך ההבראה. מי שאין לו הבטחון הזה - עושה נסיונות על המטופלים שלו. כל מה שקורה למטופל, הטוב והרע, הוא חלק מהתמונה הכללית שלו - זו ההוליסטיות שלו. ובזה ההומאופתיה עוסקת. זו הסיבה, אני משערת, שאומרים לך ש"הכל מהרמדי", זה לא נאמר מהאגו (אני מקווה). ויש עוד דברים, הלוואי וזה היה יותר פשוט... ההומאופתיה עובדת תמיד, לא תמיד מצליחים ליישם אותה נכון. בסה"כ כולם עושים מה שהם יכולים ויודעים. בברכה אורית

diday

Member
הערות:

האחד: הומאופטיה היא לא מים. >> נכון בדרך כלל הגלובולי הם עם סוכר חלב, או אלכוהול
שתיים: יכולה לגרום לתלות ריגשית. >> כאן קשה לי להסכים איתך. שלוש: דברים שמגיעים מהר הולכים מהר. >> נכון לכל דבר לא רק להומאופתיה. אולם לדעתי הדוגמה שנתת שגויה. ארבע: לא כל דבר קשור להומאופטיה. >> יתכן, אבל לא ניתן לכמת את זה. חמש: חיזקה לי בברור את תחושת היעוד שלי בחיים. >> אשריך. שש: אי אפשר להתווכח עם הומאופטים >> אין אף פעם ספיקות לגבי ההומאופתיה, אבל יודעים שלא תמיד הרמדי עובדת, או לא תמיד הרמדי עובדת במישורים המבוקשים. במקרים אקוטיים רואים את זה מהר. במקרים כרוניים זה יותר קשה. קשה לי להתיחס לטענות כמו: "קורה אבל אתה לא מרגיש", "שכמה שאני אשלם יותר הרמדי ישפיע יותר" ללא תגובה מזה שאמר אותם.

../images/Emo99.gif מפגש עם רמדי הוא נס כמו

שהתאהבות היא נס. אז מה לא נתאהב ? האדם הוא טיפוס מכור בטבעו, כמו שדניאל אמר, אז אם כבר מדברים על התמכרות אז לפחות למשהו אמיתי ונכון סוף סוף ולמען השםםםםםםםםם. וזה אינו כדור זו תבונה.

למעלה