שלום לכולם

היכן כתב הרמב"ם שאין גלגול נשמות

אשמח לקבל מקור מדוייק (ציטוט) גם אני מאמין בגישתו הרציונלית של הרמב"ם ודרך אגב גם אני רציונליסט אך לא נותן לזה להרוג אותי ב"יובש מחשבתי" אני פיזיקאי וגם הפיזיקאים גילו שמעבר לרציונל יש הרבה חוסר וודאות אם אתה טוען שפה ושם יש אז מה ההבדל בין גדול ישראל ובין פה ושם ?! רציונל אז עד הסוף...אין הבדל בין אחד לשני

masorti

New member
לא טענתי שכתב ספציפית על גילגולים..

אם כי סביר ששלל זאת. אם תקרא את ספרו של אליעזר שבייד "הפילוסופים הגדולים שלנו" בעמודים 189-190, תראה שבמשתמע הרמב"ם שלל את הישארות הנפש (ולא כל שכן את גילגוליה). לפי הנאמר שם: 1. הרמב"ם דחה את התפישה לפיה הנפש היא עצם רוחני נפרד הקשור אל הגוף. 2. הגוף בלי הנפש אינו גוף, אלא גוויה, והנפש בלי גוף מתאפסת. 3. ההשקפה הזו מבטלת לכאורה את הישארות הנפש (וגם את תחיית המתים). 4. בגלל הקושי לגבי הישארות הנפש הרמב"ם נמנע מלהציע את ההגדרה האריסטוטלית הנ"ל בפירוש, אבל הוא רמז אליה בשתי דרכים. בכל מקרה, לגבי הרמב"מיסטיות שלי לא התכוונתי לנושא הזה (בנקודה זו אני לא מסכים איתו וכן מאמין בקיום נפרד של הנפש ובהישארות הנפש). הנקודה היתה שאני דוגל בתפישתו הכללית המעדיפה שכלתנות על פני מיסטיקה. אין הבדל בין פה ושם לבין גדול ישראל. אבל מה פתאום "להדביק" את משה להבל? לי זה נשמע כמו נסיון לחזק את יוקרתו של משה ע"י חיבורו המלאכותי לצדיק (והקורבן) הראשון הבל.

masorti

New member
תתווכח עם פרופ. אליעזר שבייד.

כל מה שהבאתי לקוח מהספר שלו בעמודים שציינתי. ולגבי עמדת הרמב"ם... הוא לא שלל את קיום הנשמה בזמן החיים. הוא במשתמע שלל את "הישארותה בחיים" לאחר מות הגוף.

masorti

New member
בהקשר מאשר או שולל?

בהקשר של ציטוט אחרים או קבלה? ובכלל, במובן שאנו מתכוונים או במובן אחר?

shushu10

New member
נשאלנו על התנ"ך והגענו לרמב"ם

מביאה קצת דברי הרמב"ם מתוך "אוצר הרמב"ם" - לקוטים מאת נחום אריאלי. בקטע "התפילה ומהותה" - על הנשמה - ... כל מערכות התפלה כולן הן לטהר הנפשות. בשעה שאנו מתעסקין בקבלת עול מלכותו ובהכיר היותו יתברך מושל בכל, אז הנשמה מתייחדת ומשתקקת להשגת יתברך"; בקטע "התכלית" - על העולם הבא -...מפני זה נתאוו כל ישראל נביאיהם וחכמיהם לימות המשיח, כדי שינוחו ממלכיות שאינן מניחות להן לעסוק בתורה ובמצוות כהוגן, וימצאו להם מרגוע וירבו בחכמה, כדי שיזכו לחיי העולם הבא". שיהיה לכולנו חג שמח

mgb

New member
למסורתי

בס"ד שלום ושבוע טוב לך ידידי! לא חייב אבל מציע לך מעט להתרשם כאן. ברור לי שתדחה אבל שווה להשכלה כללית. בברכה חמה!

למעלה