שלום לכולם..

שלום לכולם..

מקווה שתוכלו לעזור לי.. אני בקשר כבר ארבעה חודשים בן אדם מקסים, יש לנו מערכת יחסים נפלאה. כבר הכרתי את ההורים שלו והוא את שלי. בקיצור מושלם! אתמול הייתי אצלו והתווכחנו על פירוש של מילה באנגלית והוא ניגש לאמא שלו לשאול אותה ושהיא אמרה תשובה הוא אמר לה "את פשוט מטומטמת ברמות" אני הייתי באותו זמן בחדר ושמעתי את זה הייתי בהלם, כזה חוסר כבוד להורים בחיים לא נתקלתי בזה. בחדר שאלתי אותו למה הוא אמר לה דבר כזה הוא אמר שזה היה בצחוק אבל עדיין זה מאוד מפריע לי. אותי חינכו על כבוד וכמה שיש צחוקים ותחושת חופשיות בבית בחיים אני לא אעיז להגיד דבר כזה להורים שלי! ובכלל לכל בן אדם. אנחנו ארבעה חודשים ביחד ורק אתמול שמתי לב לזה וניזכרתי בעוד כמה מקרים שהוא דיבר אליה בצורה כזאת.. אותי זה ממש הגעיל וזה ממש מפריע לי. תודה מראש חיפו.

Vdrums

New member
לפעמים יש מערכות יחסים בתוך משפחות

שנראים ממש מוזר, גם לי יש חבר שמדבר ככה לפעמים לאמא שלו. זה נשמע הדבר הכי לא נכון וממש ממש גרוע אבל כן זה בצחוק ואף אחד לא מתכוון לזה ברצינות. אני מבין את העניין שזה מפריע לך אבל לא נראה לי שאפשר לשנות משהו בקשר שבין הורים וילדים שנמשך זמן רב. דברי איתו על זה ואולי הוא יראה לך שזה לא כזה נורא כמו שאת חושבת.

magenta73

New member
תזכרי

שחונכתם אחרת. אותך חינכו ככה, אותו אחרת. זה מגעיל רק בגלל הקוניטציה שאת נותנת לזה כי את רואה בזה זלזול. הוא לא רואה בזה זלזול. מן הסתם גם אמא שלו לא, אחרת לא היתה נותנת לו להתייחס אליה ככה, או שהיתה אומרת לו משהו על זה. אם היחסים שלהם טובים, מה הבעיה?

mika tal

New member
מגנטה זו בהחלט בעיה!!../images/Emo3.gif

הבחורה רואה את מערכת היחסים בין הבחור לאמא שלו בעייתית. אז שניהם חונכו אחרת נכון, זה עדיין לא אומר שזה נכון וטוב בעיניה. לי אישית זה נורא היה צורם אם הייתה כזאת צורת דיבור בין חבר שלי לאמא שלו. תמיד היה הפחד הזה שאם לאמא שלו הוא מתייחס ככה, אז אולי אליי בעתיד גם הוא יתייחס ככה, ואם נהיה בקשר רציני, אז אולי אחרי כמה שנים הדרך ללהיות אבא גרוע, תהיה קצרה ביותר.. א"א סתם לזרוק "מה הבעיה" אם היא העלתה את זסה בעיניה זאת בעיה..

magenta73

New member
לאו דווקא

שוב, כי זה עיניין של חינוך. ואם היא תשים אותו במקום ותגיד, ככה אל תדבר אלי, ככה תדבר לאמשך... אז לא תהייה בעיה של ממש. כל מערכת יחסים בין שני אנשים היא אחרת. ואדם יכול להתנהג בצורה מסוימת עם אדם כזה ואחרת עם אדם אחר. ואמרתי - כל עוד שני הצדדים- משמע האמא והבן-לא נעלבים אחד מהשני, משמע, הכל על מי מנוחות.. אז מה הבעיה? זה לא שהיא באה פה בטענות שהוא מדבר אליה לא יפה. זה כבר עיניין אחר.

נסיכה ג

New member
מג'נטה לא מסכימה אתך

הרבה פעמים קשה לנו הילדים של הורינו לשבור את המעגל.... בדרך כלל איך שהורינו מדברים ומתייחסים אלינו, כך אנו נתייחס לילדנו ביום מן הימים, אולי לא אחד לאחד אבל כמעט זהה. לדוגמא: הורה אלים=ילד אלים=הורה אלים. אני לא מכירה אף הורה שמסכים לצורת דיבור כזאת מילדיו, אני אמא לילד בן 10 ולילדה בת 7, אוי להם אם הם ידברו אלי כך או ירמזו או ירימו את קולם עלי!!! קשה לי להאמין שצורת ביטוי כזו באמת נתפסת כ"צחוק"

Lil Kitty

New member
לא מסכימה

הסכמתי איתך לפני כן, עד שלא הבאת את הטיעון של הורה אלים ילד אלים. זה הוכיח את עצמו כלא נכון כל כך הרבה פעמים, שזה מיותר בכלל להביא את זה בתור דוגמה. מה שכן, אף אחד לא שולל את האפשרות שגם אליה הוא ידבר ככה, אבל מצד שני - מי אמר שהוא לא ידבר ככה אליה בלי קשר לאיך שהוא מדבר אל ההורים שלו? יחס טוב להורים לא מבטיח כבוד מלא גם אליה, ועל כבוד צריך להילחם. אם הוא יפתח פה ויעז להגיד לה משהו בסגנון, היא תצטרך לדעת איך לתת לו להבין שאיתה זה לא יעבוד.

magenta73

New member
את המעגל אפשר לשבור.

ואיך הגענו לאלימות? ובכלל...כולם, לנשום שניה, ולהבין... אתם שופטים כאן משהו, שאין לכם מושג מי הוא, אין לכם מושג מה היחסים בינו לבין אימו, אין לכם מושג מה קורה שם במשפחה. אתם שופטים כאן משהו בגלל נקודת השקפה אחרת של בחורה שקלטה משהו, שמאוד יכול להיות שלאו דווקא הבינה נכון בגלל שהיא לא מכירה את האינטריגות בתוך הבית הזה ובתוך המשפחה.ואותה בחורה מסתכלת על הכל מנקודת הראות שלה והחינוך הפרטי שלה, ששוב, גם עליו אנחנו לא יודעים. ובנוסף, את ספציפית, גם מזלזלת באותה אמא, של הבחור, כיוון שאת רומזת שהיא לא יודעת לחנך אותו כמו שצריך וכביכול נותנת לו לרכב עליה. בואו לא נקפוץ פה ונגזור את פסק הדין... אוקיי...?

נסיכה ג

New member
כתבתי בדרך כלל!!! ובכל כלל יש יוצא

מן הכלל. עדיין... צורת התבטאות כזו כלפי אדם באשר הוא אדם הינה שגויה ומזלזלת,ובמיוחד להוריך. שאלה - אם היית שומעת אדם כלשהו מדבר כך אל משנהו מה היית חושבת עליו?

nofar912

New member
כנסי חיפו

אני מבינה אותך ואני מבינה למה זה כ"כ מפריע לך. חוסר כבוד להורים זה אחד הדברים היותר מגעילים שקיימים. אני לפני חצי שנה הייתי בקשר שגם דיבר עם הוריו בצורה מזלזלת, בצעקות ובקללות אני הייתי בשוק וזאת בהחלט אחת הסיבות המרכזיות שהחלטתי לסיים את הקשר איתו כי אם הוא מדבר ככה להוריו זה רק עניין של זמן עד שהוא יתחיל לדבר אלייך ככה ואני אומרת את זה מנסיון. מקווה שנתתי לך נקודה למחשבה.

אוקה

New member
הוא יתייחס אלייך גם ככה...

אם זאת הדרך שבה הוא חונך ולאמא שלו לא מפריע שהוא מדבר אליה כך אין סיבה שגם אלייך הוא לא ידבר כך.

הזוייה

New member
למי למי יש יותר כבוד.

נתינת הכבוד עבורו כנראה היא מענה לציות כשלמעשה הכבוד הוא שמירה על יחסים טובים ועל כללי התנהגות ראויים ובסיסיים עם ההורים. מי שמכבד את עצמו לעולם לא יזלזל באחרים. מי שנותן לאחרים לדרוך עליו יגדל ויתנהג בדיוק אותו הדבר לחלשים ממנו ויכול להשליך זאת גם על ילדיו ואשתו. אף אחד הוא לא שק אגרוף שראוי לספוג את התסכולים או הבעיות, ואולי ביום שהוא ירגיש טוב עם עצמו הוא יפסיק לחבוט באחרים וילמד לקבל דעות שונות משלו בצורה נעימה ואנושית.יש הומור משפחתי לכולם שצריך ללמוד אותו כל עוד הוא בגדר הטעם הטוב אז אין ממה לחשוש. (מזכיר לי את המשפחה עם אדי מרפי מהסרט הפרופסור המפוזר שנופחת באמצע האוכל, וסותמת פיות) עצוב לראות מחזה כזה, דווקא כל ה"מקסימים" יש בהם שד נחבא שעלול לצאת בכל רגע.

חיפושית עונה לחיפושית....

אני הייתי מנסה להבין מה גורם לו להתנהג ולדבר אליה בצורה כזאת. לא הייתי מעוניינת שבן הזוג שלי ידבר בצור כזאת להוריו. זה מעיד על הבנאדם עצמו. מגעיל. ואמר שהוא יתעצבן עלייך .. הוא גם ידבר בצורה כזאת ? מה יקרה אם הוא יגיד לך משהו דומה ? עבורי,חוסר כבוד בין אנשים ובמיוחד במשפחה ממש מגעיל ואני הייתי חושבת פעמיים .. <אם הזה לא מקרה ראשון ואחרון..>

אהממ.. הי.=)

אני אמנם לא מכירה את הנפשות הפועלות, אבל אם כבר קראתי הודעה מובחרת בתפוז <כל הכבוד על היוקרה שבה זכה השרשור, ד"א=)>, למה לא להגיב, חשבתי לעצמי בעודי מפנטזת על רוגעלך עסיסי, אבל זה כבר לפורום אחר. בכולופן, ארבעה חודשים אמרת, נכון? כלומר אתם אפילו עוד לא בשלב שהוא מפליץ לידך. לא נשמע לי לפי מה שאת מספרת שהוא אמר את זה לאימא שלו באמת בעצבים על כך שהיא מטומטמת, כי בכולזות, מדובר בפירוש של מילה תמוהה באנגלית, לא כאילו היא לא הבינה את העלילה ב"מהפך". יענו, הבחור השתמש בפיגור אוף ספיץ'. את באמת רוצה להגיד לי שאף פעם לא קראת למישו מטומטם בהיסחפות וכחלק מדאחקה? אז תרשי לי להגיד לך, שאת מפספסת חלק מהותי מהחיים. טוב, קודם כל, אם חבריקו שלך היה באמת תופס מאימא שלו מטומטמת, הוא לא היה שואל אותה לפירוש המילה מלכתחילה. וגם אם בכל זאת את לא חושבת שהוא דיבר יפה, ואולי אכן חלקנו לא מצליחות לדמיין את הסיטואציה בתאורה המעליבה והבוטה המתאימה לה, המקסימום שאת יכולה לעשות-עשית כבר ("למה דיברת אליה ככה, מאמי? זאת אימא שלך!"). את לא יכולה לחנך אותו. ואני לא חושבת שאפשר כבר לקפוץ למסקנות שאת הקורבן הבא למשפט מסוג כזה כפי שהעידה פה אחת המגיבות, ואם תהיי- אז חנכי אותו ערכים, ובאותה הזדמנות תשיגי לי רוגעלך, וככה תזכי בכיסא טוב מקדימה בגן עדן.

magenta73

New member
הולה!

יוקרה... טוב לדעת שזה היה במובחרות. מסביר כמה דברים. ואני מודה מודה מודה ליוקרה. סוף סוף משהי שמדברת בהגיון. (גם אם זה בלי רוגעלך)...

pikov

New member
סינדרום האשה המוכה

אלמלא היית בת 3 (כפי שרשום בכרטיסך), הייתי חושב שאת אשה מוכה שמצדיקה את הגבר האלים שלה. אבל את בת 3 ולכן אני לא לוקח אותך ברצינות את תשובתך. בכל מקרה, עשי חשבון לרוגעלך. השנים שעד גיל 5 הם שנים מעצבות מבחינת משקל הגוף ועודפי שומנים. תיזהרי. הרבה יותר קל לשמור מאשר לרדת במשקל.

שלילי חזק- אין להקל ראש בדבר כזה.

יש דברים שלא אומרים להורים. וכל מי שעיניה בראשה וחושיה בריאים תרגיש רע מדבר כזה. אין ספק שזה בהחלט רמז ליחס שהיא תקבל ממנו יום אחד. אגב, לו זה היה בצחוק (מה גם שגם בצחוק לא אומרים דבר כזה לאמא) אזי אולי הבחורה לא הייתה מרגישה רע מזה. היות והיא מעידה שהיא הרגישה רע - האינסטינקטים שלה הם אלו שזיהו משהו ושגרמו לה להרגיש רע. אז אני פונה אלייך - חיפושית - אל תזלזלי אף פעם בתחושות הבטן שלך. האינסטינקטים זה משהו נהדר שיש לנו. אם תזלזלי בהם הם לא יעשו עבורך את העבודה שלה נועדו: לאתר סימני אזהרה ולשמור עלייך מפני היפגעויות אפשריות.

למעלה