שלום לכולם

spraizler

New member
שלום לכולם

אני שחר מתנועת בני המושבים. חלק מדברים על תנועת הנוער מכבי, אומרים שזה טוב, לא טוב ובעצם אין לי מושג מי אתם, איפה אתם פועלים, מה המצע שלכם.. וסתם קצת רקע. אני אודה לכם אם תאמרו לי. עלה והגשם

מכבי צעיר../images/Emo26.gif

אני חושבת שאת יכולה להסתכל פה
לחצי כאן
ואם תרצי עוד מידע, נוכל לתת לך בכיף.

spraizler

New member
אני בן.. ותודה

מה המטרות של התנועה והערכים עליה היא בנויה? כמה אנשים יש בתנועה שלכם? אתם פלג של הצופים? כי ככה זה נראה אני גר בקיבוץ שחברים במכבי הצעיר הקימו דרך אגב.. הממ וממש לא עשה לי טוב לראות את המורל הזה: מי אנחנו? מכבי צעיר! ומה תפקידנו? מצפצפים! על מי? על מה? על כל המדינה! באתר רשמי שלכם

idanshaf2

New member
טוב אז ככה..

קודם כל איזה קיבוץ?? אשמח לדעת... דבר שני.. כל הערכים והעקרונות כתובים בוויקיפאדיה שווה לקרוא.. בכל מקרה תנועת הנוער מכבי צעיר היא הזרוע החינוכית של מכבי ישראל. מכבי ישראל היא חלק מתנועת מכבי עולמי שהיא התנועה היהודית הגדולה בעולם. מכבי עולמי מפעילה סניפים כמעט בכל מדינה בעולם בכל היבשות. שכמובן מכבי ישראל הוא הסניף העיקרי. חלק ממכבי ישראל הוא מכבי אגודת ספורט שקשורה לכל קבוצות "מכבי" בארץ (מכבי תל אביב חיפה וכו') בכל ענפי הספורט. תחרויות המכביה הם מיסודה של מכבי עולמי וכל חברי התנועה לוקחים חלק בהכנות ובטקס הפתיחה של המכביה. התנועה היא לא פלג של הצופים נכון שהמדים דומים (למעט העניבה). אולם המדים מייצגים חלוציות (אלו היו מדי החלוצים) לגבי המורל.. זהו שיר כמו כל השירים ואינו בא לפגוע באדם זה או אחר... אם אתה רוצה עוד מידע אתה מוזמן לקרוא בוויקיפאדיה או לשאול פה שאלות ואני (או אחרים) נשמח לענות

spraizler

New member
כם אבל אני לא מבין איך מורל

שמזלזל במדינת ישראל נכנס למורלים התנועתיים? זה די בעייתי והייתי מצפה דבר כזה מתנועת מתנחלים לדוגמא.. כמה חניכים יש לכם בארץ?

spraizler

New member
אני מהסוללים.. והערכים שלכם

נראים כמו ערכי חוג כאלה..

cenas girl

New member
ערכי חוג?!?!

איך אתה בכלל מעז לדבר ככה על תנועה שאתה לא מכיר ולא יודע?!?! הערכים שלנו הם ערכים אמיתיים ועקרוניים. הם אמיתיים. אנשים באמת ממלאים אותם מתוך אמונה שלמה, זה לא כתוב סתם על הדף כדי להראות שאנחנו תנועה טובה או משהו כזה. החניכים שלנו מתחנכים על הערכים האלה כל יום פעילות, ואנחנו הבוגרים גם כן מתחנכים בפעולות בוגרים על הערכים האלה-ככה שגם אם אתה מסכים עם הערכים האלו או לא-בתור בנאדם אתה חייב לכבדם.

spraizler

New member
לא אמרתי שאני לא מכבד..

ואני מעז להגיד את זה אחרי שקראתי את זה.. כי ככה זה נראה ונשמע לי: המכבי הצעיר חסכן ואינו קמצן המכבי הצעיר איש אמת ודברו אמונה. המכבי הצעיר אדיב ומנומס ואלה רק חלק, פשוט לא היה טעם להעתיק את הכל. זה ערכי תנועה? זה ערכים שמקבלים בבית או בחוגים מסויימים. באמת שלא צריך תנועה כדי לעסוק באלה.. יש דברים הרבה יותר חשובים שתנועה צריכה לעסוק בהם

cenas girl

New member
בולשיט

אם כולנו היינו מתנהגים ככה באמת שלא היה צריך אולי תפתח עיתון, ותראה איך אנחנו מתנהגים? בבצפר לא מחנכים אותנו, מלמדים אותנו. אף אחד לא מוריד ציון על זה שמישהו גנב (מחוץ לכותלי בית-ספר) ובכלל, נותנים ציון!!!! תנועת נוער-היא חינוך בלתי פורמלי. חוצמזה, למה ציפית? שנחנך אותך למה? תן דוגמא.

spraizler

New member
בואי נגיד ככה.. זה ערכים נלווים

לפעולות, טיולים, ולכל שאר המפעלים ומה שעושים. צריכים להיות קווים מנחים בצורת ערכים, שאותם מעבירים לחניכים וגורמים להם לחשוב עליהם, ולפעול ולהגשים את עצמם בצורתם. הערכים שלכם הם ערכי "אדם טוב" לא לקלל, לא לגנוב, להיות אדיב וכולי.. זה ערך נוסף שנלווה שכל מדריך ובכל דבר יש אותו ומחנכים אליו. זה לא צריך להיות מטרות וערכים של תנועה שלמה.

cenas girl

New member
וואו.

מבחינתך להיות אדם טוב זה ערך נלווה?! דיברות אלה סוג של נורמות. אז כן, אני מעבירה לחניכים שלי שיהיו אנשים טובים. למה ציפית?!?! להיות אדם טוב זה הערך הכי בסיסי שקיים. והתנועה שלנו מבוססת על ציונות, יהדות וספורטיביות.

להיות בנאדם טוב זה דבר ראשון../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

קודם כל חשוב להיות בן אדם טוב, בן אדם שלא מקלל, לא גונב, בן אדם אדיב וכולי.. זה ממש לא ערך נלווה. זה משהו- שהלוואי ולכולם היה. לאיזה ערכים אתה מצפה שנלמד?

assafein

New member
מכיוון שזה פורום רשמי...

אז ראשי המנגנון נכנסים לכאן מידי פעם, וגם פעם בכמה שנים יש וועידה, ששם אפשר לשנות דברים בקשר לתנועה. אז פשוט תרשום מה שאתה חושב שצריכים להיות הערכים המשמעותיים, ואז אולי אפשר לשנות.

Digital0

New member
מה?

אני בכלל לא מבינה לאיזה ערכים רצית שנחנך? אני מעבירה לחניכים שלי את זה.. כי בבית ספר לא מעבירים להם את זה בכלל! מה אתם מעבירים בתנועה שלכם לחניכים?

כחגלךזס

על הדוגמאות שאתה נתת הם לא הערכים של התנועה.. אלו הם הדיברות.. יש דברים מעבר לזה.. זה לא הדבר העיקרי שאותו אנחנו מעבירים לחניכים.. ולפני שאתה ישר בא בהצהרות אולי תקרא עוד קצתת.. ותקרא את הכל ולא רק חלק.. שהחלק שראת הוא חלק קטן ממה שנקרא מכבי צעיר.. מכבי צעיר זה הרבה מעבר..

anat135

New member
אלה הדיברות.

יש דיברות ויש עקרונות. זה דברים שונים לגמרי. דיברות זה מה אנחנו מאמינים בהם ודוגלים לפיהם. עקרונות זה גם אך יותר מה אנחנו רוצים להמשיך והלעביר לדורות הבאים. זוהי תנועתנו, וזה מה שמאמין(רב) כמעט כל האנשים במכבי (אלה שלא פה בשביל הכיף). אתה יכול לחשוב שזה חוג. או שלא הבנת את זה כמו שצריך, או שבאת זוהי דעתך. מכבדת, זכותך.

spraizler

New member
זה לא אמור להיות אותו דבר?

את אמורה להאמין במשהו ולהעביר אותו הלאה.. זה לא 2 דברים שונים. לא חושבים משהו אחר ועושים משהו אחר

למעלה