שלום לכולם

anat135

New member
ברור...

אני לא עושה מקיימת את הדיברות שלי וןלא מעבירה את הערכים של התנועה. כמו שערך של מדינת ישראל זה לא משהו בעשרת הדיברות ( לא כ"כ דוגמה טובה אבל בכל זאת). בקיצור, אני חושבת שאו שלא הבנת, או שאתה מנסה בכח לא להבין. זה לא משהו נגדך אבל ככה זה נראה. בלי שום ידע, אני בטוחה שלצופיחם יש דיברות וערכים בדיוק כמו שלנוער העובד והלומד וכמובן שגם לנו. זה ערכי התנועה וזה הדיברות. מאמינים בשניהם. אי אפשר להאמין באחד מהם ובשני לא. זהו לא נותר לי יותר מילים בפה. יום טוב

anat135

New member
ואגב , עוד משהו

שאתה וחן דנים עליו... אני איאלץ להתערב. כמו שכתוב בערכים, התנועה מאמינה שהנוער יכול לשנות הרבה דברים לא פחות ואפילו יותר מהמבוגרים. וחלק מזה זה גם להיות אדם מוסרי. בערכים שאני קוראת ויודעת ומאמינה של התנועה שלי, זה גם חינוך גופני, גם יהדות גם ציונות, אחיוד העם מסורת מדינת ישראל ועוד. אתה לדעתי, קראת בדיוק את האדם מוסרי שהוא חלק מאוד קטן מהתנועה כולה. יכול מאוד להיות שאתה לא מסכים עם כמה ערכים או שהם לא הכי חשובים שיש, יכול להיות שישי יותר חשובים. אבל אלו הערכים והדיברות. בגלל אי הסכמתך עם עקרונות אלה (אני מאמינה כך) אתה לא בתנועתנו. אני לא חושבת שיש מקום לריב על זה. אני לא בטוחה שאני באה לחוג הוא מלמד אותי על הערכים הנ"ל. זה תפקיד של תנועת הנוער. בקיצור, באמת, ככה אנחנו רואים את זה, וזהו.

cenas girl

New member
לא מסכימה..

אני לא חושבת שכל אחד מאיתנו מגיע למכבי בכתה ג', ד'-או אפילו ח' וישר מקבל עליו את הערכים והעקרונות ומאמין בהם.. אני למשל, הייתי חניכה בכתה ד'-ה' וח', רק באמצע-לקראת סוף ח' באמת באמת התחלתי לפעול ולהאמין ע"פ הערכים של מכבי, זה שאלה של תהליך לפי דעתי.. אי אפשר להאמין במשהו אמונה שלמה בלי להכיר אותו.

cenas girl

New member
../images/Emo13.gif

בכל מקרה.. גם בוגרים יכולים לעבור תהליך.. כי אפילו בקורס אני לא חושבת שאפשר להכיר את התנועה באמת.. ואם מישהו מתנהג ככה או חושב אחרת-תמיד אפשר להתחיל להסביר לו וללמד אותו על המסגרות שבה הוא נמצא.

idanshaf2

New member
לבוגר המתחנך הזכות לחנך

העובדה שאדם נהיה בוגר בתנועה אינה אומרת שהוא מפסיק להתחנך.. להפך אני אישית מאמין שאת ההתחנכות המשמעותית ביותר עברתי במהלך שנותיי כבוגר ולא כחניך... בכל מקרה התנועה רואה חשיבות גדולה מאוד לחינוך הבוגרים...

shaialbelda

New member
הלוואי שזה היה בא לידי ביטוי!

אני בוגרת בשביעית,מדריכה, ולדעתי התנועה אולי רואה חשיבות גדולה בחינוך הבוגרים, לפי מה שאמרת, אבל אין לבוגרים מספיק פעילויות חינוכיות. בסדר, יש (אמורות להיות) פעולות בוגרים, וקורס העשרה אבל זה לא מספיק! אנחנו, שעלינו בנויה התנועה הזאת, שמעבירים פעילויות לחניכים באופן שוטף כל שבוע, לא מתחנכים מספיק בעצמנו. אני אפילו אעיז לומר שהחינוך שלנו יותר חשוב מזה של החניכים וצריך להיות מעמיק יותר, ולא משהו שקורה רק כמה פעמים בשנה. אנחנו הבוגרים, לא מקבלים מספיק העשרות וזה לפעמים גורם להרגשה של "אוקיי, מיציתי את עצמי במכבי" במקום כל הזמן להתפתח ולהגיע לשיאים חדשים! בתור רכז סניף וחבר מנגנון, הייתי רוצה שתיקח את זה לתשומת ליבך ותעביר הלאה את המסר! אני מאוד מאוד אשמח אם המצב ישתנה :) שי, ראשל"צ.

זה לא מורל תנועתי..

אלו סתם דוגמאות של מורל. זה לא כנגד המדינה, להפך, התנועה היא תנועה יהודית וציונית ואם יש מורל כלשהו הוא לווא דווקא כדי להעליב.

ערכים? מורלים? אני אגיד לך מה...

אני אגיד לך משהו בתור חניכה. כן, עכשיו אני חניכה. לא עברתי קורס בוגרים ולא התחייבתי לנסות ולממש את ערכי התנועה, אבל אני יכולה להגיד לך עובדות. המכבי, ואני לא יודעת איך זה בתנועה אחרת, אבל במכבי צעיר, מחנכים אותך בדרך אחרת לערכים של המכבי. אין ערכים למכבי? ערכי חוג? למכבי צעיר יש ערכים, ועוד איזה ערכים. ואני, בלי להיכנס לכל הערכים הרשמיים והכתובים של התנועה - יצאתי אחרת מהתנועה. עזוב את החברים ואת המדריכות ואת הפעולת ומשחקים (יש לזכור שאני עדיין חניכה
), מכבי עושה משהו. וכן, אני יכולה להבטיח לך עכשיו שאני הרבה יותר אחרת ממה שהייתי לפני שהצטרפתי לתנועה. למה שאמרת
"באמת שלא צריך תנועה כדי לעסוק באלה.. יש דברים הרבה יותר חשובים שתנועה צריכה לעסוק בהם" כן?! אני לא מצליחה להבין. לכל תנועת נוער ערכים בהם היא דוגלת. זה לא כמו קבוצת כדורגל שמטרתה היא לשחק כדורגל והיא דוגלת בלשחק כדורגל, זו תנועת נוער. ותנועת נוער שונה זו מזו (אף על פי הדברים הקבועים). אין לי יותר מה להוסיף חוץ ממה שנאמר.

idanshaf2

New member
אהבתי את הדיון ../images/Emo27.gif טאגליינס

כל הכבוד סוף סוף דיון רציני... אהבתי את הדיון... אני מקווה שגם השאר יראו ככה בלי השמצות, קללות וכו'.... נכנס לטאגליינס

למעלה