שלום לכולם!

TheBursar

New member
שלום לכולם!

אחרי תקופה לא קצרה שבא אני מתבונן ביצירות השונות פה ואני בטוח שתרשו לי לומר שהאנשים פה מכושרים ברמות מטורפות החלטתי להצטרף. אבל לפני שאני מצטרף ומתחיל להכין שוב (הרבה שנים לא הכנתי כלום בגלל צבא, לימודים ועבודה) יש לי שאלה קטנה. מה זה פולימרי? זה פימו? זה חימר? מה הכוונה במילה הזו? כן, אני יודע שהשאלה הזו תראה טיפשית לאנשים שמתעסקים בתחום כבר תקופה אבל מה לעשות, אני לא בטוח שאני מבין את המשמעות שלה ולאיזה חומר היא מתכוונת. אני אשמח אם תענו לי על השאלה הקטנה הזאת ואני בכל מקרה אתחיל לייצר מחדש דברים ולהעלות תמונות לכאן

תומסקה

New member
עוד גבר הצטרף לחבורה ../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif

סתם.. צוחקת... ברוך הבא
פולימר... אמ... איך אני אסביר את זה. חימר פולימרי זה שם כולל לכל משפחת הפימואים... בגלל שיש גם פימו, גם פרימו, גם סרניט וכו' וכו'... נתתו להם שם משפחה אחד...
פולימר- כי זה עושי מפולימרים לא? נראה לי שכן...
בכל אופן- מקווה שעזרתי לך ונשמח לראות מהעבודות שלך.

תומסקה ../images/Emo13.gif זה לא הסבר . . . אני מתפלאה עלייך . .../images/Emo6.gif .לתת לו קיצורי דרך כאלו. . .

את מותק -ותענוג להתחבק אית על הבוקר ../images/Emo24.gifחיבוק../images/Emo24.gif סתם התבדחתי איתך . . . כי יש לך המון ידע . . .

תומסקה

New member
גם אני התבדחתי... ../images/Emo3.gif

אבל בינינו... מי חושב בשעות הכל כך מוקדמות של הבוקר?!

ברוך הבא בצל קורתנו ../images/Emo140.gif חימר פולימרי הוא שם כולל לפימו ,פרמו ועוד. . . לכולנו נוח לומר ולכתבו פימו ,במקום את המושג הארוך "חימר פולימרי". . . זהו חומר לא טבעי המיוצר תעשייתי מחומרים פולימריים. . . דומה לפלסטלינה . . . אך להבדיל נאפה בתנור הבייתי ואו בטוסטר אובן. . . לאחר אפייה ,מתקשה . . . מאפשר יצירת פיסול, תכשיטים ועוד. . . פימו ופרמו הן שתי חברות שונות ויש גם קאטו קליי ויש גם פיקסו וגם סרניט. . . המדרין אומרים כך- פרמו מעולה לפיסול כי הוא רך יותר ויש לו גוונים יפים יותר . . . פימו מומלץ יותר לתכשיטים וגם לפיסול. . . סרניט -רך ומתאים לפיסול . . קאטו קליי -לא קיים בארץ והוא מעולה להכל . . . אפשר להזמין מהאינטרט. . . יש מאמר נדמה לי באתר הבית של נעמה על חימר פולימרי . . .או שבאומנות שימושית תפוז

תומסקה

New member
אבל קוראים לחימר פולימר פימו כי הוא

הראשון שהיה... וככה התרגלנו
כמו שפלאפון של פלאפון זה פלאפון אבל פלאפון של סלקום זה גם פלאפון ופלאפון של אורנג' זה גם פלאפון...

milat1

New member
אולי נתחיל להשתמש בקיצור- PLC?

או אפשר גם חפל? נשמע פחות טוב.. האמת שחשבתי על הנושא ולקרוא לחימר פולימרי פימו זה לא מדוייק. ובוא נודה בציבור הרחב יש איזו זילות לא ברורה כלפי החומר. לכן לקרוא לו חימר פולימרי משדרג אותו.

milat1

New member
נשמע נחמד! בלי גברי?../images/Emo8.gif

אבל ברצינות בכלל לא רע. אולי פולימ?

TheBursar

New member
קודם כל

תודה רבה להסבר
הוא די התאים למה שחשדתי מההתחלה אבל עדיף לשאול. בנוגע ליצירות.... אני קצת לא בסדר.... כי כרגע אין לי יצירות מוכנות ומשהו כמו 8 שנים לא עסקתי ביצירה בPLC (אני אוהב את הקיצור באנגלית. נשמע מתוחכם ומקצועי משהו). אבל אני מתעד לחזור לזה בימים הקרובים ואפילו רכשתי לאחרונה מספר חבילות של פימו. והאמת שהבעיה היחידה שיש לי כרגע זה שאין לי תנור... אני סטונדט במעונות בב"ש ואין לנו תנור בכלל... מה שמעלה שאלה - אפשר לחמם את זה גם במיקרו? בכל מקרה אני אתחיל לייצר, אני אמצא תנור איפשהו (בטוח יש למישהו בסביבה!) ואפרסם את התוצאות
מקווה להנות פה כמו שכולם אומרים ונתראה בתוצאות הקרובות

ברוך הבא!../images/Emo140.gif

אם אתה משתלט על איזה תנור, הקפד על שימוש בתבנית שלך! שמיועדת רק לזה!! שים עליה נייר אפייה בכל פעם שאתה אופה עליה. ןאוורר את התנור אחרי כל שימוש.
אנחנו לא רוצים סטודנטים עם אדים פולימריים בב"ש

למעלה