שלום לכולם!

מצב
הנושא נעול.
שלום לכולם!

שלום לכולם!
אני עובד בבית קפה זה החודש השלישי - 5-6 משמרות בשבוע, 8-9 שעות כל אחת מהן בשכר של 23 שקל לשעה. לא מזמן התחלף הזכיין של המקום וזה הזמן לדבר על תנאים- המקום פתוח 24 שעות ביממה ויוצא לי בין השאר לעבוד לילות- 1:00-8:00. בלילה אני עובד לבד במקום ובעצם עושה את כל העבודה (בר, מטבח, מילצור, שטיפת כלים) יש לי עילה לבקש העלה על משמרות לילה? עד עכשיו אנחנו לא מקבלים 150 אחוז שכר בשישי-שבת. אין חוק בנושא לפיו המעביד חייב לשלם לי יותר בסופשבוע? כמו כן עוד שאלה לי אליכם- המלצריות אצלנו לא מקבלות בכלל שכר מהמעביד אלא את הטיפים בלבד. יש חוק שאומר שהוא חייב לשלם להן מינימום? (אני זומם לחלק את הטיפים בין כל העובדים) מיותר לציין שזהו בית קפה והתחלופת כוח-אדם היא די מהירה. מראש, המון המון תודה!

שיר ורד

New member
תשובות

שלום לכולם!
אני עובד בבית קפה זה החודש השלישי - 5-6 משמרות בשבוע, 8-9 שעות כל אחת מהן בשכר של 23 שקל לשעה. לא מזמן התחלף הזכיין של המקום וזה הזמן לדבר על תנאים- המקום פתוח 24 שעות ביממה ויוצא לי בין השאר לעבוד לילות- 1:00-8:00. בלילה אני עובד לבד במקום ובעצם עושה את כל העבודה (בר, מטבח, מילצור, שטיפת כלים) יש לי עילה לבקש העלה על משמרות לילה? עד עכשיו אנחנו לא מקבלים 150 אחוז שכר בשישי-שבת. אין חוק בנושא לפיו המעביד חייב לשלם לי יותר בסופשבוע? כמו כן עוד שאלה לי אליכם- המלצריות אצלנו לא מקבלות בכלל שכר מהמעביד אלא את הטיפים בלבד. יש חוק שאומר שהוא חייב לשלם להן מינימום? (אני זומם לחלק את הטיפים בין כל העובדים) מיותר לציין שזהו בית קפה והתחלופת כוח-אדם היא די מהירה. מראש, המון המון תודה!
תשובות
1. תמיד אפשר לבקש העלאה, אך המעביד לא חייב לקבל את הבקשה ןלמלאותה. 2. המעביד חייב שללם 150% על שעות עבודה מתחילת השבת ועד צאתה. 3. המעביד חייב בתשלום שכר מינימום לכל עובדיו, אם הטיפים עוברים דרך קופת המצעביד הוא רשאי לכלול אותם כחלק משכר המינימום המגיע לעובד. במקרה כזה, המעביד צריך להוריד מהטיפים את המע"מ וכן את הפרשות העובד לביטוח לאומי, מס בריאות ומס הכנסה. כך שאם המלצריות מקבלות בדרך כלל יורת משכר המינימום ותהלה את הנושא, יתכן שהוא יפעל כחוק ויפגע בשכרן עוד יותר. אבל, אם המעביד לא פועל כחוק ולא מעביר את הטיפים דרך הקופה שלו, כל מלצרית שעזבה ולא קבלה שכר מינימום יכולה לתבוע את ההפרשים. כמו-כן, אם לא שולם עבורן לביטוח הלאומי, הן יכולות לפנות לביטוח הלאומי ולדווח על העסקתן, השכר שקיבלו ותקופת ההעסקה והביטוח הלאומי יצטרך לגבות את התשלומים מהמעסיק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה