שלום לכולם

sharonli

New member
שלום לכולם

אני חדשה בפורום, ויצא לי לעבור בקומונה וגם בפורום החדש (מזל טוב, אגב) על התגובות של האנשים - ישר כוח על התמיכה! אני ישראלית אקדמאית ורווקה, ששוקלת להגר לונקובר קנדה (יש לי שם בן דוד שחי כבר למעלה מ-10 שנים שם), כי לצערי לא מוצאת את עצמי מבחינת קריירה בישראל, כמו רבים אחרים. אשמח להתכתב עם כאלו שכבר נמצאים בונקובר כדי לשמוע חוות דעת כלליות על החיים שם, וגם לשאול כמה שאלות כלליות לגבי אפשרויות תעסוקה, מקומות בילוי, אווירה ועוד, בהשוואה לישראל. אשמח לקבל התייחסות. לילה טוב

אלה שחיים בוונקובר נמצאים

בפורום השכן ולא כאן. דבר שני - אם את מתכוונת לשדרג את עצמך מבחינת תעסוקה/קריירה/כסף, הגירה זה לא בהכרח הצעד הנבון.

איך אתה יכול לומר את זה ?

זה תלוי מקצוע, אישיות, ועוד מרכיבים. ישנם מקצועות שבישראל לא סופרים אותם כי הם מקצועות של השכלה כללית, וכאן מעריכים אותם יותר. כל דבר צריך תמיד להיבחן לגופו.

תן דוגמא

האמירה הכללית באה בעקבות זה שתמיד-תמיד מהגר לעומת בן המקום (בכל מקום בעולם כמעט) יתחיל בעמדה נחותה. אז כן, אם היא למדה סנסקריט, אולי (אולי!) יהיה לה יותר מה לעשות עם זה במדינות שיש בהן יותר מחקר בנושא. ואולי אם יש איזה תחום שחסרות בו ידיים עובדות, יהיה לה קל להתברג, אבל עדיין, גם אם אתה בונה על זה שתקבל הצעה קוסמת בגלל ההשכלה הרלבנטית שלך, יותר בריא שיהיה לך נסיון בארץ המוצא. לא?

predoc

New member
לא מדוייק

1. יש פה לא מעט אנשים שכבר פה/ שם כלומר וונקובר ועדיין פה בפורום הזה 2. אם יש לפלוני קריירה מרהיבה בארץ והוא בוחר להגר מסיבות שונות שאינן קשורות לתעסוקה וזאת מבלי שחברה מסויימת מעוניינת בך כעובד יש אומנם סיכוי טוב שלא יעלה ואפילו ירד ברמת העיסוק שימצא לפחות בהתחלה. אבל אם היא אומרת שהיא לא מוצאת את עצמה בישראל, האפשרות שכן תמצא את עצמה פה בקנדה לא מבוטלת , כמובן תלוי בתחום, בידע ,בניסיון, ברמת האנגלית, באישיות, במיקום בקנדה ובאלף ואחד מרכיבי נוספים.

sharonli

New member
אני לא מועסקת כרגע

רק לאחרונה סיימתי תואר B.A כללי (מדעי החברה והרוח, מדעי המדינה ויחסים בינלאומיים). רמת אנגלית גבוהה ביותר. יש לי נסיון באדמיניסטרציה בכירה של מספר שנים ונסיון של שנה אחת בתכנון ובקרת פרוייקטים בחברה מוכרת ונחשבת. נפלטתי ממקום עבודתי האחרון מסיבות של סיום הלימודים והיעדר רלוונטיות למקצוע שלמדתי, ומאז, פשוט לא מוצאת עבודה!!! אלה שכן חוזרים אליי, שוללים אותי בגלל שאני OVER QUALIFIED לדעתם. מה גם, שאפילו בתפקידים הקטנים במדינה מושרשת מדיניות ה"קומבינות" לדעתי. אני לא רוצה להגר רק מבחינת הגשמה מקצועית, כמו גם בגלל שהמדינה הזו נגועה בשחיתות וכל יום אני מרגישה את זה מחדש, לאו דווקא במישור התעסוקתי, וברמה הכללית, לא טוב לי, ואני בהחלט מחפשת לשדרג את החיים שלי מכל הבחינותף בתקווה שבקנדה יפרשו בפניי יותר הזדמנויות מקצעויות, כמו גם לחיות בסביבה רגועה ונעימה יותר. אגב, הסיכוי שאתחיל מאפס גם במקום עבודה אחר בישראל הוא גבוה באותו מידה כמו בחו"ל, כי גם כאן אף אחד לא פורש בפנייך בדיוק שטיח אדום שתבוא ותתחיל לעבוד. לא רק לי, שלמדתי מקצוע כללי, אלא גם לאקדמאים מתחום ההנדסות. הכל עניין של מזל, וקשרים.

predoc

New member
למה עוד לא הגשת טפסים

ב"מצב שלך "מחד התחושות ומאידך המצב התעסוקתי למה עוד לא מילאת את שלושת העמודים שצריך כדי להתחיל את התהליך ושלחת יחד עם המחאה לשגרירות הקנדית כדי לעמוד בתור ? (תור של שנתיים) שלב שני להתחיל לחפש עבודה בקנדה , כי אם תמצאי עבודה לא מוגבלת בזמן התהליך יתקצר משנתיים לחצי שנה. אפשר לשלב בביקורים בוונקובר (או מקומות אחרים בקנדה) להכרת השטח וראיונות עבודה לכשיקבעו כאלו אפשרות נוספת ששווה לשקול היא לימודי המשך באוניברסיטה קנדית. תואר שני אף פעם לא רע לעשות. יאפשר לך מעבר דיי מהיר לקנדה והמתנה לתהליך ה PR פה,בנוסף אומנם לא תהיא בעלת ניסיון תעסוקתי קנדי אבל כן בוגרת אוניברסיטה קנדית שזה יתרון ביחס למהגרים אחרים. המינוס היחיד הוא הזמן והעלות ( כמו כמעט בכל תואר מתקדם) אבל אולי יש אפשרויות למילגות וכו ולפעמים זה אפילו משתלם בטווח הארוך בכל מקרה בהצלחה ואם יש לך שאלות בקשר לוונקובר במסרים.

אה, למה לא אמרת BA כללי

בואי לוונקובר, השוק משווע לאנשים עם BA כללי.

הגירה זה לא פתרון מיידי

רק הטיפול בבקשה לויזה לוקח כשנתיים. חוץ מזה לא כל אחד יכול להגיש בקשה אלא צריך לעמוד בקריטריונים מסויימים. מבלי להיכנס ליותר מדי פרטים, זה שלא עבדת לאחר סיום הלימודים כנראה חוסם את מסלול הזה בפנייך כרגע. אני מציע לך לטפל בבעיית התעסוקה במישור הענייני. אני גם בוגר איזה פקה-פקה דומה (פילוסופיה ומדעי המדינה). בעוד כל עמיתי ללימודים הלכו ונעשו פקידים ברשויות מקומיות, במשרדי ממשלה, הנועזים נעשו אנשי מכירות של ציוד השקייה ממוחשב וכמה בנות עם הלוק הנכון נעשו מזכירות משודרגות (ע"ע מנהלת לשכה ו/או מנהלת אדמיניסטרטיבית) אני העדפתי להישאר בתחום בתי הקפה שבו עבדתי גם בתקופת הלימודים. הייתי ברמן, אחראי משמרת, מנהל בתי קפה ומנהל מסעדות. הרווחתי הרבה יותר כסף מכל עמיתיי שעבדו בעבודות "רציניות", נהניתי מכל רגע לעבוד עם חבר'ה בראש טוב, הבנות הכי יפות, אוכל מצויין וצפצפתי כל הדרך לחוף הים על המעטים שהתנשאו עלי ממרומי המשרה הפקידותית שלהם משמונה עד שלוש בעיריית חולון. אם היו מפטרים אותי (שאפילו קרה לי פעם) הייתי מוצא מקום עבודה אחרת עוד באותו יום. כשבאנו לקנדה מצאתי עבודה כברמן במסעדה מאד חמודה תוך שבוע (מתוך זה 6 ימים לקח לי ללמוד איך מחפשים פה). אז אני לא אומר לך לא להגר אבל אל תחשבי שזה יפתור את הבעייה שלמדת תחום לא פרודוקטיבי ולא נחוץ בשוק העבודה. בהצלחה, קובי

sharonli

New member
כן, כנראה שאתה צודק

לצערי אין לי תעודות מקצוע ברקע המקצועי שרכשתי (שלא קשור בכלל לתחום הלימודים שלי). ומן הסתם לא יתנו לי בקנדה לבוא ולהיכנס ישר לתפקיד ניהול לשכה באיזה חברה נחשבת, אפילו שיש לי רקע רב שנים בניהול אדמיניסטרטיבי, בניהול פרוייקטים בלי תעודות, גם ידע ונסיון בתוכנות מחשב מתקדמות, אפילו שהאנגלית העסקית שלי זורמת. הבאסה היא שאני רוצה להגר כי פשוט לא טוב לי בישראל, לא רק בגלל שיקולים של קריירה. זה לא חדש לאף אחד שמה שקורה פה זה פשוט מכת מדינה, והמצב רק הולך ומתדרדר לצערי. טוב, נראה כבר מה נעשה בנדון - תודה בכל אופן

את בכיוון הנכון לדעתי

תפרידי בין מציאת עבודה בארץ (צורך מיידי) לבין הגירה (שינוי גדול בחיים). כל כך הרבה אנשים מקטרים מהבוקר עד הערב על המצב בישראל ושאין תקווה, אוי ואבוי, מה יהיה איתנו ואת יודעת מה עוד, אבל רק מעטים עושים את הדבר הכל-כך טבעי: אם כל כך רע לך אז תארוז ותעוף משם (ולא ניכנס כרגע שהרבה מאלה שכבר קמים ונוסעים עוברים בסוף לגור בשכונה של ישראלים וכל החברים שלהם ישראלים וממשיכים לקטר מהבוקר עד הערב כמה רע אבל זה סיפור אחר). אני הסתדרתי שם ואני מסתדר פה. אבל האמת היא שאין מה להשוות, החיים בקנדה הרבה יותר שקטים ונוחים, האנשים פה חמודים לאכול אותם בכפית. הקור לא מפריע כמו שאפשר לחשוב אם כי אם יש אפשרות, ונקובר עדיפה על טורונטו. בהצלחה בהגירה כשיתאפשר.

NorthernStar

New member
ולדעתי,

הסיכוי שלך להתראיין ולמצוא כאן עבודה במהירות יחסית גבוה יותר משל הרבה מאוד "מנהלים" בחברות הייטק שבאים עם רזומה ארוך ודרישות וציפיות בשמים. תפקידים אדמניסטרטיביים יש בשפע, חלק גם מעניינים, ורבים עם אפשרויות לקידום בעתיד. התואר לא רלוונטי כמו הכישורים הטכנים והאישיות. רק תוודאי שאת proficient על תכנות רבות ככל האפשר (בגרסאות מתקדמות ככל האפשר) ורמת הניסוח שלך באנגלית גבוהה משל הישראלי הממוצע. בהצלחה!

mikki01

New member
Administrative Jobs

Is the only thing that you can do not more then that, without any proper education Minimum wage job

FR12

New member
Wrong

הגעתי לטורונטו לפני שבועיים (בלי תואר) והתקבלתי לTD בנק במשכורת של התחלתית של 18 דולר לשעה, ממש לא מינימום Wage

sharonli

New member
NORTHSTAR

במילה "כאן" התכוונת לישראל או לקנדה? סליחה, אבל לא ברור לי.

NorthernStar

New member
לטורונטו

סליחה אם לא הייתי ברורה דיי. אפשר לחיות נפלא מאדמיניסטרציה, בייחוד בדרגים יחסית גבוהים. את צריכה לשווק את עצמך נכון, ולשדרג את הכישורים הטכניים, אם צריך.

נכון !! זה הכל שאלה של שיווק עצמי

ושל יכולות, על פניו מיקי צודק ובדרך כלל מי שיש לו BA במדעי הרוח יתחיל במשרה אדמיניסטרטיבית זוטרה, אבל לא שמעתי על שכר מינימום אצל מי שיש לו ניסיון קודם (אפילו ניסיון ישראלי בקנדה), אבל בהחלט נתקלתי באנשים במצב הזה שמשתכרים 12-14 דולר לשעה כמשרה ראשונה. אבל שוב מי שמוכשר ומתפקד ביעילות יכול להתקדם מהר בתוך הפירמה ולהגיע למשכורות גבוהות הרבה יותר גם אם יש לו BA בפילוסופיה, הכל תלוי ב יכות ובכושר הביצוע.

NorthernStar

New member
גם 12 דולר זה לא שכר מינימום

וזה בטח הרבה יותר ממה שמרוויחים בRETAIL או HOSPITALITY. 12 דולר לשעה זוהי משכורת של פקידה זוטרה עם יכולות של מתחילה. עוזרת אדמניסטרטיבית (או כל טייטל אחר שממציאים) תרוויח החל מ18 לשעה. בסך הכול, מדובר ביום עבודה די מובנה וצפוי, של 9-5 (אלא אם כן עובדים בפייננס ואז יש YEAR END או סיכומי רבעונים), וזה מתאים להרבה אנשים שרוצים ליצור לעצמם חיים מחוץ למסגרת העבודה. כך שאם לסכם את הדברים: דאגי לשדרוג הכישורים בתכנות אופיס (Word, Excel, Power Point, Outlook) רזומה מרשים, אבל לא ארוך או פרטני מדי יכולת ניסוח בכתב ובעל פה מעל הממוצע הופעה מכובדת (מכל הבחינות - לבוש, גישה, ביטחון עצמי וכו') אופטימיות וסבלנות ושיהיה בהצלחה!

mikki01

New member
דרך אגב משכורת בRETAIL

19.5 עד 29 דולר לשעה עם אפשרויות קידום מגוונות לתפקידי ניהול בכירים עם משכורות בהתאם (מנכ''ל החברה שלי התחיל בריטייל) מאוד מומלץ במיוחד עם יש תואר אקדמי ישנם אנשים שאני מכיר אישית שלא מסוגלים לכלום חוץ מתפקידי ADMIN בסיסיים ולעולם לא יתקדמו לשום מקום

למעלה