שלום לכולם!

שלום לכולם!

שלום לכם . השם שלי זה רפאל אני בן 17 וגר במרכז . בזמן האחרון אני מוצא את עצמי מוריד שירים של ... כן כן טיפקס ! טיפקס! "למה הלכת ממנו" " כשאני איתך אני כמו דג" (אלה השירים שגילו את שרית חדד,אני זוכר אותם טוב מאוד בשנות ה90'), "איזה עולם" "עוד שבת" ...ואני ממש מתאהב בלהקה הזאת . אני יודע שהם נפגשו בשדרות ב 1990 או אפילו לפני ב1988 ..אני מכיר רק את קובי אוז ,שהוא הסולן עצמו . טיפקס זה קובי אוז וקובי אוז זה טיפקס ! אני לא מכיר את שאר חברי הלהקה ואשמח אם אתם תכירו לי אותם . אני יודע שהם הולכים כנגד כל הסיכויים לייצג אותנו באירוויזיון 2007 עם השיר "כפתור אדום". שזה כמה שפות של אנגלית צרפתית ועברית ביחד . רק לפי מה שזה נראה צריך מישהו שייביים את ההופעה עצמה,כי כמו שזה נראה.. יהיה לנו פדיחות שם לא בעיניין השיר . הרבה התנגדו לשיר חלק אומרים שהוא גדול והוא התשובה לנשיא איראן .... ולכל הבלאגן שיש בעולם . יהיה בעיות עם ההופעה עצמה ..צרי מישהו מומחה וטוב שיודע להעמיד כל אחד במקומו . אז תכתבו לי . רפאל ,

טיפקסית

New member
שלום רפאל

קודם כל להקת טיפקס קמה ב-1988 בפגישה מקרית של קובי עם גל פרמן [הבסיסט הנוכחי של טיפקס] באולם האיזורי בשדרות. הלהקה הוציאה 10 דיסקים עד היום [האחרון שבהם יצא ממש בשנה שעברה]. חברי הלהקה בהרכב הנוכחי שלה הם: קובי אוז-שירה גל פרמן-גיטרה בס רמי יוסיפוב-גיטרות,סיטרן וקולות דני אברג'ל-גיטרה וקולות מוטי יוסף-תופים וקולות מאיר עמר [ביג אם]-תכנותים,לופים וקולות נועם ינקלביץ'-קלידים,אקורדיון וקולות במהלך השנים היו המון נגנים בטיפקס והרבה מהם עזבו אבל תמיד נשארים אצלינו עמוק בלב,וזאת רק רשימה חל'קית: שי וצר עינב כהן תמיר ימיני אבי אלבוחר יובל זילברשטיין [האמת שהוא היה על תקן סאונדמן] רונית שפי שרון בן צדוק נוריאל עמר עובד אפרת אבי אפרתי ועוד ועוד ועוד.... ההופעה שהייתה בקדם האירוויזיון כמובן תפותח ותועמד בצורה מקצועית יותר במהלך החודשים הקרובים,כך שייתכנו שינויים [הכל תלוי ברצון של חברי הלהקה]. מידע נוסף על הלהקה,ההיסטוריה וגם שירים שנגנזו ותמונות ניתן למצוא באתר הרשמי www.teapacks.com או באתר מייספייס בכתובת www.myspace.com/teapacks קובי אוז וגל פרמן גם נוהגים לכתוב כאן פעם בתקופה,וגם בימים שהם לא כותבים הם קוראים כל מה שכותבים כאן,כך שאפשר גם לפנות אליהם והם יקחו את הדברים לתשומת הלב.

תודה רבה על הפירוט!!

באמת חידשת לי ..כן אני יודע שהיו נגנים שעזבו והלכו . ביקרתי באתר הרשמי של טיפקס בעברית ,ולא באגלית . רמי יוסיפוב ?!...אם כן הוא מוזכר בשיר עם שרית חדד "כשאני איתך אני כמו דג" באמצע השיר...! ואולי גם בהתחלה . היא להקה חבל על הזמן!!! אגב זה נכון שיוצרי הסדרה "שמש" (1997-2005) השתמשו בשיר הפתיחה של טיפקס "איזה עולם " ? וגם בקטעים שבין סצינה לסצינה יש את ההתחלה של "עוד שבת " שלהם נראה לי..!

טיפקסית

New member
היי שוב

רמי יוסיפוב הוא הגיטריסט והסיטרניסט של טיפקס הוא עיבד חלק מהשירים של טיפקס ביניהם את הדואטים עם שרית חדד. איזה עולם היה הפתיח של שמש עד שירדה מהמסכים ,וחברי הלהקה גם התארחו בפרק האחרון של הסדרה [בחתונה של טנצר]. מה שעוד לא יודעים זה שהשם המקורי של הלהקה היה בכלל "ההוצאה לפועל" עד שבשלב מסוים, התברר שישנה להקה עם שם כזה,ולכן חברי הלהקה נאלצו להחליף את השם.

כן כן !!!

זכור לי שהם התארחו בחתונה של טנצר ועד היום משודרת הסדרה "שמש" בלופ... בyes בערוץ 3 אפיק 14 ... אני אוהב לראות את הסדרה הזאת היא מצחיקה ויש שם את טיפקס.. זכור לי שהם מתארחים בעוד כמה פרקים ...! חבל שאי אפשר לצפות בפרק הזה שהם מתארחים בו ..

הוד11

New member
אהלן רפאל

הייתי ממליץ לך להמשיך ולשמוע את טיפקס כי זו להקה גדולה. ואגב אני ממליץ לך לרכוש את האלבום "נהשיקה לדוד" שלהם, מלא בלהיטים ושירים מאוד יפים אחרים שלהם ומאוד מומלץ

נשיקה לדוד

זה האלבום הכי מצליח שלהם והמשמעותי ביותר עם שרית חדד... למה הלכת ממנו,זה השיר הכי בולט משם ! אני קורא את הביוגרפיה של טיפקס .. אני לא חושב שצריך לקנות היום דיסקים ...כשיש אמצעים דיגיטלים ותוכנות מחשב ,וכמובן חופש לבחור ולהוריד . אנחנו במאה 21 לא במאה ה20 ... ואכן תודה על ההמלצה!!

הוד11

New member
אחי אני לא מסכים איתך

טיפקס עבדו מאוד קשה על השירים שלהם, השקיעו הרבה זמן וכסף. המעט שאנו יכולים לעשות זה לקנות את האמנות שלהם. שמע זה בסופו של דבר בחירה שלך לקנות או להוריד ואני לא יכול להגיד לך מה לעשות אבל תחשוב טוב לפני שאתה עושה כי מישהו עבד מאוד קשה על המוזיקה הזו ומגיע לו תגמול

טיפקסית

New member
תראה רפאל

תחשוב כמה האומנים היום משקיעים ביצירה שלהם,וכמה זה עולה להם. חדרי החזרות,ההפקה,הציוד,יש פעמים שזה יכול להסתכם בכמה אלפי שקלים. אומנים היום בארץ נותנים את הנשמה ומצפים גם לקבל תמורה. כל הורדה כזו פוגעת בהם,ברגע שהורדת משהו שהלהקה עבדה עליו מאוד קשה אתה בעצם יורק להם בפרצוף. סורי.

טיפקסית :

במאה 21 בעידן שיתוף הקבצים בעידן האינטרנט והטכנולוגיה ,למה נראה לך שמישהו ייקנה דיסקים ? לפני כמה עשורים זה לא היה קיים וקנו תקליטי וניל ודיסקים וקלטות שמע . היום הכל עובד אחרת .חבל שטיפקס לא משחררים אתה וזיקה שלהם באופן חוקי באתר שלהם באופן דיגיטאלי זה ייתרום להם המון .אני יודע שהם עובדים קשה מאד !! אבל לפי דעתי הם צריכים להתקדם בחשיבה שלהם להפיץ את השירים שלהם .זה ייתרום למוניטין של הלהקה.

טיפקסית

New member
הם כן נותנים שירים לשמיעה אונליין ב

כנראה שלא בדקת באתר הרשמי,כי יש שם שירים מלאים לשמיעה אונליין. ותתפלא כן יש אנשים היום שמעריכים את האומנים שעובדים לפעמים על אלבומים במשך שנים וחודשים,ומוציאים כמה עשרות אלפי דולרים על היצירה שלהם כדי שאנשים ייקנו. אתה יודע כמה השקעה זה להפיק אלבום? חשבת על זה פעם? ציוד מוזיקלי חדרי חזרות הפקת מאסטר [הדיסק שממנו יוטבעו כל הדיסקים] מערך יחסי ציבור הפקת חוברת שירים שמצורפת לאלבום עם המילים. עיצוב עטיפה לאלבום,שכירת אנשי גרפיקה שצריך לשלם להם. פיתוח תמונות לאלבום בסטודיו מקצועי לצילום הגברה אם היית רואה את הקליפ יושבים בבית קפה היית מבין. מה שאתה עושה זה בפירוש יריקה בפרצוף של טיפקס. לכן לא ראוי שהם יתנו לך את הכבוד הזה. זה למה מוזיקאים בארץ היום צריכים להשלים הכנסה מהצד,ואנחנו כמעט המדינה היחידה שאומנים שלה צריכים לחיות על פת לחם,ולקבל קצבאות סעד מאקו"ם כדי להתקיים בכבוד. גם בטיפקס יש נגנים שיש להם משפחות וילדים שהם צריכים לפרנס,כדי שיוכלו להביא להם אוכל הביתה,כדי שיוכלו לתת להם את המקסימום. אז לפחות לתת ללהקות האלה שעובדות במשך שנים על גבי שנים את המינימום הדרוש כדי שיוכלו לחיות בכבוד,ולקבל את הכסף,ולא להגיע לקו העוני,זה מה שאנחנו יכולים לעשות למענם. תחשוב שטיפקס הוציאה עד היום עשרה אלבומים שכל אלבום מסתכם בכמה עשרות אלפי דולרים,ותחשוב שהם לא רואים מהדיסקים ומההופעות האלה כמעט כלום,ויש אומנים שחיים על פת לחם.

לא חשבתי על כל זה בכלל.!!

אינני יודע מהיא ערך הפקה של כל דיסק אמיתי . אני חושב שכמו היום ככה בכלל מקליטים את השירים למחשב,צורבים את זה,מדביקים על הדיסק צורה של עיגול חחח,מוציאים עטיפות עם מילים . וזהו יש דיסקים צריך רק לצרוב מהם עותקים . כל הפקה של דיסק כזה כמה זה עולה בערך ?...אין לי מושג בדברים האלה . לא יודע באתר של טיפקס שמעתי רק דגימות של דק'ה וחצי מהשירים וזהו . איפה בידיוק אפשר לשמוע את השירים המלאים?

מתוך חוברת המילים של נשיקה לדוד

1997 . אני יודע שרגע לפני שהפכה לכוכבת ענק היא השתתפה בדואט "למה הלכת ממנו " . שרית חדד !!! בחוברת המילים קובי אוז מופיע עם מישהי שדומה לה ...! ממש דומה לה בפנים . האם זו היא ? איך היא בידיוק שינתה את המראה שלה ?... שרית חדד של היום נשמעת כמו שרית חדד של אז...מוזר לי .

RTur

New member
נו באמת..

אנחנו במאה ה-21, לא במאה ה-20. כיום בעידן הדיגיטלי יש כזה דבר שנקרא דיאטה ומספרה.

Kמיתי

New member
אחי...

אין מילה אחרת לתאר אותך.. אתה גנב. אין לך שום זכור להוריד בחינם דיסקים שלמים. אז מה אם זה אפשרי?? יש גם אחלה ציוד פריצה היום בשוק. אז תקנה אותו ותתחיל לפרוץ לבתים וחנויות כי זה העולם שאנחנו חיים בו? איפה אתה חי? תחשוב שאתה משקיע אלפי שקלים בדיסק. ואף אחד לא קונה אותו אלא מוריד אותו באינטרנט ואתה נשאר בלי שקל על התחת ועם חובות לחברת התקליטים ולבנק. נראה לך סביר?

צודקים ..רק אל תהרגו אותי !!!

קיבלתי חשיבה אחרת לגבי כל הנושא הזה של הפקת דיסק,זכויות יוצרים. אל תהרגו אותי ..!!

Kמיתי

New member
יופי..

שמח שהשתכנעת. עכשיו תוכל לשלוח לי את "יש לי חברה"? ולפני שאתה אומר שאני גנב.. זה ממש לא אותו דבר :) אם תרצה אני אסביר לך למה...

למעלה