שלום לכולם!

דעתי הלא מחייבת

בקשר לשיתוף קבצים והורדת שירים או מה שלא יהיה מהאינטרנט, קודם כל, את כל הדיסקים שהוציאו טיפקס קניתי עותק אורגינלי וחוקי, אבל.. זה משום שאני מאוד אוהב ומעריך את חברי הלהקה, ומפרגן לעצמי עותק חוקי מכל הלב. לגבי דברים אחרים הנה דעתי בקצרה, א. לדעתי זה ענין של הרגל, למשל לתשעים אחוז מהאנשים בישראל מערכת ההפעלה (ווינדוס) במחשב אינה חוקית, ובתור אחד שעוסק במחשבים אני נתקל בזה יום יום, חברת מיקרוסופט משקיעה במערכת, בתמיכה, ובעידכונים, מיליוני שקלים בחודש, אבל מה, התרגלנו, אף אחד לא חש נקיפות מצפון על הענין, ועוד יותר, הרבה אנשים לא מודעים שיש כזה דבר מערכת הפעלה חוקית, ושהיא עולה משהוא כמו 700 שקלים, הם קונים את המחשב וטכנאי מתקין, הם לא שואלים שאלות. ב.אי אפשר לקרוא להורדת קבצים מהאינטרנט גניבה, משום שברגע שמשהוא העלה את הקובץ לאנטרנט הוא כבר יצא משליטת בעליו לחלוטין. כל אדם, מכל העולם, מסוגל להוריד אתו, בכל רגע נתון. זה יותר דומה למקרה בופרץ משהו לחנות דיסקים גנב אלפי דיסקים ופיזר אותם ברחוב, אם אנשים יבאו יקחו אתם, אולי זה לא יפה, אבל לקרוא לזה גניבה זה קצת קשה. ג. כשאני חושב על האומנים שהשקיעו כל כך הרבה בהוצאת האלבומים, ונעשקו ע"י שיתוף הקבצים, אני מאוד מרחם עליהם, מה לעשות עולם אכזר, אבל מפה ועד להשקיע תשלום מלא בדיסק שלהם, לא תמיד אני מרגיש את הצורך. לא לכל אחד אני מרגיש מחיבות על אף שאני מאוד נהנה מהמוזיקה או מהסרט שעשה ולחילופין מתוכנה שהמציא. זו דעתי, ניתן לחלוק עליה, חופשי חופשי...

למעלה