שלום לכולם!

arriy80

New member
בודאי

חז"ל מפרשים לפי הכלים שניתנו להם ע"י מחברי הספרים! גם אם ההבנה הפשוטה משתנה - היא ההבנה הנכונה, שהרי כלים אלו נמסרו ע"י הכותבים עצמם, וצורת הלימוד מוכיחה את עצמה, גם ברובד הפשט, וגם יותר לעומק. הטעויות בהסברי מבקרי המקרא נחשפו במספר ספרים שנכתבו על כך (ע"י המלבי"ם, הרב הירש, הרב דוד צבי הופמן ועוד.)

הו כמה הרבה

הנחות יסוד שאדוני מניח.. ואז מסתמך עליהן אני לפחות מתייעצת אם ישויות של אור לפני קביעותי... חז"ל השתמשו בתקשור לידיעתך! חז"ל יש הרבה זה לא ישות אחת יש כאלו שאני מעריכה ויש כאלה מבינהם שפחות מן הסתם גם אתה... שבועות שמח, אגב!

arriy80

New member
ההבדל

דברי אינם הנחות, אלא ידיעות! מסורת התורה היא לא "הנחה" אלא ידיעה שעוברת בעם ישראל מאז ניתנה תורה, בשלשלת מוסריה בכל דור. שלשלת זו מורכבת מאישים ששמותם ידועים, מקומות חייהם, רבותיהם, תלמידיהם, ספריהם, וגם הזמן המדוייק בו חיו. האמונה שלך, וה"התיעצויות" שלך עם "ישויות אור" הם נחלתך בלבד. אינך מוכנה לשתף אחרים בנכונות "עובדות" אלו, או לפחות בהוכחה לאמיתות דרכך. ההבדל ביננו הוא ההיפך הגמור ממה שניסית לצייר.

עקשן הבחור!

הי נתתי לך שפע של מראי מקום. יש אירגון בינלאומי שגם יהודים, שמדליקים נרות שבת שיכים לו ..אתה מה זה לא בעינינים ממי!(סתם גם אני חדשה בזה תאמת..) ששש... לא בכעס! אני מוכנה ומשתפת ואשתף בקרוב עוד הרבה בלי לחץ בבקשה. ואל נא בחרון אפך אהבתי יותר את הקטע של ההסכמה בנינו בנוגע לשלום בית לדוגמא (מצווה גדולה אגב) וגם בעם ישראל דרוש מעט ממנה עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל ואמרו אמן.

arriy80

New member
נכון...

כשאת טוענת שאני מבסס את הדברים שלי על "הנחות", הראתי לך שהדברים שלי מבוססים הרבה יותר מהדעות שלך. כך זה נראה מהצגתם פה בפורום. עדיין לא קיבלתי ממך תשובה, מה הדרך שלך קשורה ליהדות?

דווקא קיבלת

אתה מסרב להאזין אההמ..
וגם ...אה...
בקרוב תקבל מענה. בנתיים תמשיך להתפלמס בנוגע לעוגות גבינה ופרשני מקרא כאלו ואחרים.. ושיהיה המשך יום נעים לך ולכל בית ישראל

למעלה