שלום לכולן אפשר להצטרף
אפילו שאני לא אלד בבית כנראה אבל כן בלידה ביתית. אני אסביר עוד מעט קודם אציג את עצמי. שמי איילה, שבוע 29, הריון ראשון, חיה בזוג בהולנד. ועכשיו ההסבר: בהולנד, או לפחות באיזור שבו אנו גרים בצפון הולנד לידת בית היא בכלל ברירת המחדל! האפשרות השניה היא ללדת לידה ביתית במלונית והאפשרות השלישית כמובן בבית החולים אך בבית חולים תלדנה רק אלו שההריון שלהן בסיכון. כל אלו שיתעקשו על לידה בבית חולים ללא "הצדקה רפואית" תצטרכנה לשאת בהוצאות הלידה בעצמן כי הביטוח לא מכסה במקרה זה... עד כדי כך! אני כרגע בדיוק בשלב (לקראת שבוע 30) שבו אני צריכה לבחור האם ללדת במלונית או בבית. המלונית היא גם מרפאה שבה מועסקות המיילדות ושם אני גם עוברת את מעקב ההריון. לא ראיתי גניקולוג, לא עברתי בדיקה וגינלית אחת בהריון הזה (בניגוד לפורום הריון ולידה שאני כבר לא מסוגלת לקרוא שם הודעות
) לקראת הלידה אני באה לשם ואני יכולה להשאר שם עם בן זוגי כמה זמן שאני רוצה לפני ואחרי הלידה, זה כמו בית מלון. הסיבות שבגללן בחרנו במלונית במקום בבית הן: 1. פרטיות (מהשכנים) 2. חבר שלי באופן כללי לחוץ ובפרט בדברים שקשורים בבריאות בגלל נסיון בעבר, הוא קצת היפוכונדר גם כן.. חשוב לי שגם בשבילו הלידה תהיה חוויה מרגשת ושנוכל להתרכז בבואו של תינוקינו לעולם במקום בלחץ שלו. לפני יומיים פגשתי מישהי ישראלית שגרה באותה עיר שאני גרה שילדה בדיוק שם לפני 3 חדשים והיא ספרה שזה בדיוק כמו ללדת בבית. האבסורד הוא שבשבילה זה היה "כמו בבית" מבחינה שלילית. היא רצתה בבית חולים.. היא חשבה שהיא הפחידה אותי ורק חזקה אצלי את ההרגשה שאולי זה טוב שאני בוחרת לפחות בלידה ראשונה (כבר הודעתי לחבר שלי שאם הכל ילך כשורה הוא יצטרך להתגבר על הפחד לקראת הלידה השניה
) ללדת בסמוך לבית החולים, כי המלונית עצמה נמצאת בתוך הבניין של בית החולים רק לא במחלקת יולדות אלא במבנה נפרד. מה אתן חושבות? אני מתאימה לפורום אפילו שאני לא אלד ממש בבית?
אפילו שאני לא אלד בבית כנראה אבל כן בלידה ביתית. אני אסביר עוד מעט קודם אציג את עצמי. שמי איילה, שבוע 29, הריון ראשון, חיה בזוג בהולנד. ועכשיו ההסבר: בהולנד, או לפחות באיזור שבו אנו גרים בצפון הולנד לידת בית היא בכלל ברירת המחדל! האפשרות השניה היא ללדת לידה ביתית במלונית והאפשרות השלישית כמובן בבית החולים אך בבית חולים תלדנה רק אלו שההריון שלהן בסיכון. כל אלו שיתעקשו על לידה בבית חולים ללא "הצדקה רפואית" תצטרכנה לשאת בהוצאות הלידה בעצמן כי הביטוח לא מכסה במקרה זה... עד כדי כך! אני כרגע בדיוק בשלב (לקראת שבוע 30) שבו אני צריכה לבחור האם ללדת במלונית או בבית. המלונית היא גם מרפאה שבה מועסקות המיילדות ושם אני גם עוברת את מעקב ההריון. לא ראיתי גניקולוג, לא עברתי בדיקה וגינלית אחת בהריון הזה (בניגוד לפורום הריון ולידה שאני כבר לא מסוגלת לקרוא שם הודעות