שלום לכולן אפשר להצטרף

ayala26

New member
שלום לכולן אפשר להצטרף

אפילו שאני לא אלד בבית כנראה אבל כן בלידה ביתית. אני אסביר עוד מעט קודם אציג את עצמי. שמי איילה, שבוע 29, הריון ראשון, חיה בזוג בהולנד. ועכשיו ההסבר: בהולנד, או לפחות באיזור שבו אנו גרים בצפון הולנד לידת בית היא בכלל ברירת המחדל! האפשרות השניה היא ללדת לידה ביתית במלונית והאפשרות השלישית כמובן בבית החולים אך בבית חולים תלדנה רק אלו שההריון שלהן בסיכון. כל אלו שיתעקשו על לידה בבית חולים ללא "הצדקה רפואית" תצטרכנה לשאת בהוצאות הלידה בעצמן כי הביטוח לא מכסה במקרה זה... עד כדי כך! אני כרגע בדיוק בשלב (לקראת שבוע 30) שבו אני צריכה לבחור האם ללדת במלונית או בבית. המלונית היא גם מרפאה שבה מועסקות המיילדות ושם אני גם עוברת את מעקב ההריון. לא ראיתי גניקולוג, לא עברתי בדיקה וגינלית אחת בהריון הזה (בניגוד לפורום הריון ולידה שאני כבר לא מסוגלת לקרוא שם הודעות
) לקראת הלידה אני באה לשם ואני יכולה להשאר שם עם בן זוגי כמה זמן שאני רוצה לפני ואחרי הלידה, זה כמו בית מלון. הסיבות שבגללן בחרנו במלונית במקום בבית הן: 1. פרטיות (מהשכנים) 2. חבר שלי באופן כללי לחוץ ובפרט בדברים שקשורים בבריאות בגלל נסיון בעבר, הוא קצת היפוכונדר גם כן.. חשוב לי שגם בשבילו הלידה תהיה חוויה מרגשת ושנוכל להתרכז בבואו של תינוקינו לעולם במקום בלחץ שלו. לפני יומיים פגשתי מישהי ישראלית שגרה באותה עיר שאני גרה שילדה בדיוק שם לפני 3 חדשים והיא ספרה שזה בדיוק כמו ללדת בבית. האבסורד הוא שבשבילה זה היה "כמו בבית" מבחינה שלילית. היא רצתה בבית חולים.. היא חשבה שהיא הפחידה אותי ורק חזקה אצלי את ההרגשה שאולי זה טוב שאני בוחרת לפחות בלידה ראשונה (כבר הודעתי לחבר שלי שאם הכל ילך כשורה הוא יצטרך להתגבר על הפחד לקראת הלידה השניה
) ללדת בסמוך לבית החולים, כי המלונית עצמה נמצאת בתוך הבניין של בית החולים רק לא במחלקת יולדות אלא במבנה נפרד. מה אתן חושבות? אני מתאימה לפורום אפילו שאני לא אלד ממש בבית?

טלימה

New member
../images/Emo24.gif

מה שאת כותבת.. מדהים... הכי אהבנו לקרוא: "כל אלו שיתעקשו על לידה בבית חולים ללא "הצדקה רפואית" תצטרכנה לשאת בהוצאות הלידה בעצמן כי הביטוח לא מכסה במקרה זה..."

ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

איזה יופי שאת מצטרפת! האמת, לא יזיקו פה קצת תובנות מהולנד. מה שאת מספרת זה נפלא ומדהים! מתייחסים ללידה כמו שצריך ולא כמו שלא צריך, הלוואי עלינו! אני חושבת שאת מתאימה לפורום הזה מכל הבחינות, במיוחד אם את לא מתחברת לפורום הריון ולידה (גם אני לא) כי באמת שם מדברים על כל הבדיקות שרק קיימות בעולם, ויש בנות שמהדרות לעשות כל בדיקה אפשרית כדי לצאת ידי חובת כל הרופאים למיניהם... בפורום הזה תוכלי לקרוא על מה שקורה בלידה באמת, על מה שצריך לדעת בהריון באמת וכו'. אני עכשיו באמצע קריאת הספר של אילנה שמש "ללדת בבית" ואני ממליצה עליו בחום לכל אחת. אם מישהו בארץ יכול להשיג לך את זה, חשוב שתקראי. אני בשבוע כמו שלך, התחלתי היום שבוע 29 ורק השבוע התחלתי לקרוא בספר הזה שיש בו הכל - מה קורה בהריון, מה צריך לאכול, איזה בדיקות הן חשובות, מה המשמעות של כל הבדיקות, מה קורה אם לא עושים את הבדיקות, למה צריך להתייחס בלידה, מי יכולה ללדת בבית ומי לא, ועוד ועוד, וכמובן מלא סיפורי לידה מרגשים שהעלו את התרגשותי ההורמונלית עד כדי בכי... אני רק מצטערת שלא התחלתי לקרוא את הספר הזה בתחילת ההריון, היה עוזר לי מאוד מאוד, ואין ספק שלהריון הבא אלך יד ביד עם הספר צמוד אלי. אני חושבת שמלונית או צימר או בית זה אותו דבר. סך הכל, הסיבה העיקרית ללידת בית היא לא סתם להישאר בבית, אלא להימנע משטויות של בית חולים, ללדת בצורה טבעית, נינוחה, באוירה נינוחה ולא מלחיצה ובשיא הטבעיות. כך שאם את מרגישה נוח יותר במלונית, אז בוודאי שעלייך ללכת לשם וזו לידת בית לכל דבר! גם אני, למשל, אם חלילה לא נעבור דירה עד הלידה, אשקול ללדת מחוץ לבית שלי, כי הוא ממש לא סימפטי בשבילי, לא ביום יום ובטח שלא בלידה. אצטרך למצוא פתרון אחר - רק לא בית חולים. הכי חשוב ללדת איפה שמרגישים נוח. אז שוב ברוכה הבאה, ונשמח לשמוע על מה שקורה בהולנד עוד.

כרמית מ.

New member
זה לא אותו דבר

לידת בית, שונה מלידת מלונית או לידת צימר, באופן מהותי. נכון, זו עדיין לידה חוץ-אשפוזית, על יתרונותיה הרבים - ויש מי שזה הפתרון המתאים עבורה, אבל זו לא לידת בית. לפני שאמשיך - מבהירה, שאני לא מנסה לגרש את איילה מהפורום (להיפך, ברוכה הבאה!) או לטעון שזו לידה לא טובה. רק שהיא שונה, וכל אחת צריכה למצוא את המקום שמתאים לה. אחד הדברים שהופכים לידת בית למה שהיא, זוהי העובדה שאת יולדת בטריטוריה שלך, ומתוך החיים שלך - בלי לעזוב הכל ולנסוע למקום שבו, אפילו אם מתייחסים אלייך כמו אל מלכה, את עדיין הזרה, האורחת, זו שפועלת לפי חוקי המקום (גם אם הם גמישים). בלי לקום ולנסוע חזרה הביתה עם תינוק בן כמה שעות או ימים. דיברתי פעם, ב"אומנות הלידה" (ונדמה לי שקישרתי גם פה, אבל אולי זה היה בפורום אחר, או בקומונה) על אספקט כוס התה. על ההבדל בין לרצות כוס תה, לבקש שיכינו לך, ואם מסכימים, אז מישהו ילך וימצא לך תה סטנדרטי, או שתצטרכי לעמוד בפני מבחר של תיונים שהם לא-בדיוק-מה-שאת אוהבת ולבחור (בלידה, כן?), ויכין לך משהו - שהוא או לא-בדיוק-איך-שאת-אוהבת-את-התה-שלך, או שיציק לך בהרבה שאלות בשביל להגיע לבדיוק. לעומת זאת, בבית שלך, כל מה שאת צריכה זה ללכת, לקחת את התיון האהוב עלייך ולהכין לעצמך תה או לבקש, ממישהו שמכיר אותך ויודע בדיוק מה ואיך. הבדל של שמיים וארץ, במיוחד בשביל אנשים שלא אוהבים להטריד אחרים, שמתקשים לבקש ואולי גם להתעקש על מה שרוצים. ואם בתה, זה מקסימום לא יהיה בדיוק כמו שאני אוהבת, אבל לא נורא - בלידה, זה יותר חשוב. זה חשוב גם בגלל שהרגשת הנוחות הזאת, היא מה שמאפשר לגוף להפריש את ההורמונים המתאימים, מקדמי הלידה. זה חשוב כי הנוחות והבטחון האלו, מאפשרים לי לכבות את המוח החושב, ולהתכנס למוח הפרימיטיבי, היולד.

פלגיה

New member
הגדרת לי נהדר

כי תהיתי למה אצלי המחשבה על ללדת בבית מכניסה אותי לכזה איום ומשמיטה לי את הביטחון. בבית שלי אני המחליטה והקובעת, ובלידה אני צריכה להשמיט מעל עצמי את האחריות הזאת. (אז למה אני פה? כי אני צריכה לגבש דברים ביני לביני. למה שכנה שלי ילדה בבית והיה לה נהדר, ואילו אצלי בלידה כל הזמן היתה חרדה מ"להיתקע" בבית בלידה, וברגע שהגעתי לבית החולים הכל נרגע. וגם כי אני אוהבת את מבשלת בבטן ואת שאר הנשים החושבות פה)

mise

New member
אמת, אמת, אמת.

(מנסיון של מי שילדה בצימר ולא בטריטוריה שלה).

ayala26

New member
../images/Emo51.gif לכולכן

תודה על ההמלצה על הספר. אני קוראת הרבה כתבי עת על הריון, לידה, הנקה ועוד. פה אומרים שלידה במלונית זה "רילוקיישן" של לידת בית אך אני מודעת לכך שמלונית אינה הבית וההרגשה היא אחרת, בכל זאת זה לא הבית אם כי נראה מאוד מאוד מפנק..ולכרמית: מי שיכין לי את התה זה חבר שלי
אני דווקא יכולה ללדת בבית מהבחינה הבריאותית ולא כל כך מהר הריון הופך פה להריון בסיכון - אבל החוקים בהולנד שקשורים בהעסקת עובדים נוקשים. פרמדיקס לא מורידים חולים עם אלונקות בקומה שניה - זה אומר שזה כבר מצמצם לי את האפשרויות ללדת בסלון. בנוסף צריך לשכור מיטות מיוחדות ועוד כמה חוקים שקשורים בכך שהמיילדת לא צריכה לסבול מכאבי גב בגלל שזה המקצוע שהיא בחרה.. וכהנה וכהנה. בנוסף זו לידה ראשונה, איני יודעת למה לצפות, האם אני אהיה מסוגלת להיות שקטה או שכל השכנים יעמדו ברחוב? האם שניה אחרי הלידה אני אהיה מסוגלת לקבל אורחים (ואני צופה דווקא עליה לרגל בגלל המקרה המיוחד שלנו - בן זוגי חי שנים רבות בזוגיות לא פוריה וזה ילד\ה ראשונ\ה והוא בן 41 אנחנו כבר מקבלים כרטיסי ברכה בדואר..) שזו סיבה למשל להשאר שם כמה ימים להתפנק אבל נראה מה יתחשק לי. הדברים האלו, כמו גם הסיבה השניה שהזכרתי קודם (חבר שלי ההיפוכונדר
) קשורים אף הם לנוחות. לא תמיד הכי נוח בבית. קראתי הרבה בפורום הריון ולידה והמסקנה שאליה הגעתי שבישראל שכחו שהריון זה תהליך טבעי ושלידה זה אירוע מרגש (הרי בסופו יש לך תינוק\ת!!) כל ההיסטריה סביב ההריון והפחד סביב הלידה וגם לא 1001 בדיקות וכל שבוע הערכה אם העובר עלה עוד 100 גרם כל כך לא נחוצים, לא מועילים ולדעתי אף מזיקים.. בת דודה שלי בדיוק עכשיו אף היא בהריון ואני מדברת איתה וההריון שלה שונה לגמרי משלי וזה מצטער אותי, אני חושבת שהיא מפסידה. אני נהנית (כמעט) מכל רגע ורגע בהריון הזה! אה כן, שנה טובה
!

סטיוויה

New member
זה מדהים,התיאורים שלך מזכירים לי את

הסדרה "סיינפלד" כשהיה פרק אחד שכיאלו היה "עולם הפוך" שבו היו טיפוסים כמו סיינפלד אבל הפוכים לגמרי. מכירה? (-: ככה זה הלידות בהולנד מול הלידות בישראל. שיהיה לך הריון נהדר!

mise

New member
זה נשמע כמו חלום..

מעניין. לא חושבת שזה יקרה בישראל בעשר שנים הקרובות. אם בכלל.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

את בהחלט מתאימה לפורום! (אגב סתם להבהרה, אין "תנאי קבלה" לפורום, מי שמרגישה שהיא שייכת- שייכת!). איך אני מקנאה במי שגרה בהולנד!!!!! שם יודעים להתייחס להריון וללידה באמת כמו שצריך. כמו שכתבת, נוטים לשכוח כאן בארץ שהריון ולידה הם תהליכים טבעיים ובד"כ הכל תקין ושפע הבדיקות לא תורמות יותר מידי. אני לא מאלה שחושבות שלא צריך לעשות בדיקות בכלל, אבל כן חושבת שיש כאן בארץ הגזמה היסטרית. באמת נשמע חלומי מה שקורה בהולנד, בעיקר זה שמי שיולדת בבי"ח נחשבת לחריגה ולוקחת על עצמה את הסיכון (בחיים לא הייתי מאמינה שאני אשמע על דבר כזה
). בארץ זה נראה לי ממש חזון אחרית הימים... שנה טובה גם לך, והריון קל!

לידה בהולנד

איילה שלום, אני מיילדת בלידות בית בארץ. מאד אשמח להשתתף במסעך לקראת הלידה והלאה, בהולנד. מדש מסקרן אותי ואף מלמד ומעורר השראה לשמוע איך יולדים בארצות אחרות ובמיוחד בהולנד המעודדת כל כך לידות בבית. בהצלחה ! כרגע נשמע לי שללדת במלונית בתוך בית חולים בהחלט יכול להרגיע את בעלך. ממה שידוע לי ממחקרים על לידות שקרובות מאד לבית חולים, ישנה יותר נטיה להתערבות רפאית ולשמוש במשככי כאבים, כי זה נמצא בהישג יד. אני מניחה שבהולנד זה קצת שונה. בגלל המסורת של חוסר התערבויות ובגלל שלא נותנים כל כך הרבה אפידורל. האם זה נכון? שנה טובה מיכל בונשטיין

ayala26

New member
בוקר טוב

גם במלונית משכחי כאבים לא נמצאים בדיוק בהשג יד - בשביל לקבל משכחי כאבים בלידה, הלידה חייבת להתבצע בבית החולים על ידי גניקולוג. לידה במלונית אף על פי שהיא נמצאת בתוך בניין בית החולים אינה מחלקה של בית החולים כי אם מרכז רפואי שאינו שייך ולא מועסק שם רופא אחד (רק כ-12 מיילדות). סיפרתי קודם כי פגשתי לפני כמה ימים בחורה ישראלית שגרה באותה עיר שילדה במלונית בת לפני 3 חודשים. היא ספרה לי שמההתחלה היא רצתה ללדת עם משכחי כאבים, אפידורל, אבל "הבעיה" היתה שההריון שלה תקין ולכן במשך כל ההריון לא היתה התערבות של רופא נשים. ביום הלידה היא התעקשה לקבל משכחי כאבים אבל זה היה מוקדם מדי! מוקדם מדי למה? כי זה היה ב-6 בבוקר והמשמרת של המרדים מתחילה ב-8
.. אז היא היתה צריכה לחכות שעתיים בשביל שיעבירו אותה לבית החולים כי במלונית עצמה אין שום התערבות רפואית (גם במקרה של סיבוך חו"ח כאשר התערבות רפואית נדרשת מיד מעלים על אלונקה ומעבירים למחלקת יולדות של בית החולים) בקיצור, אחרי שעתיים כבר היה מאוחר מדי והלידה כבר היתה בעיצומה.. אולי זה מתיימר מצידי לקראת לידה ראשונה, אבל יש לי תחושה שהאובססיה שלה (לפי איך שהיא סיפרה) לקבל את הזריקה, לא עזרה לה עם הכאבים אלא להפך. אני מראש לא רוצה זריקות (אני שונאת שונאת שונאת מחטים
), כשעברתי ניתוח עם הרדמה מלאה ויום למחרת כל מה ששתיתי הקאתי, הציעו לי זריקה נגד בחילות - כל היום סרבתי בגלל סלידתי ממחטים, בסוף נכנעתי וזה באמת עזר אבל במקרה של לידה תופעות "הלוואי" לא מקובלות עלי, אני מרגישה שאני לא רוצה שישתקו לי חלק מהגוף.

לדת בהולנד

הי איילה, נשמע ממש מעניין ושונה מכל מה שאנחנו מכירות. המשיכי לספר כמה שיותר פרטים... איפה זה נמצא, כתובת ואולי לינק למלונית ? בקשר לזריקה לשכוך כאבים, נכון שלפעמים נכנסים לאובססיה מסוימת סביב הזריקה אבל היא ודאי התכוננה ללידה טבעית ופגשה כאבים יותר מדי קשים לה, או , ישול להיות שהתמיכה שקבלה לא התאימה לה ... כל מיני דברים. תמיד חבל לשמוע שלאישה נשארת חויה שלילית מהלידה שלה. להת' מיכל בונשטיין

ayala26

New member
האתר בהולנדית

דווקא אותה בחורה, שאינה חברה שלי אלא מישהי שאני פוגשת בתחבורה הציבורית כי היא עובדת קרוב למקום העבודה שלי, מאוד שונה ממני בהרבה תחומים שעליהם דיברנו. היא למשל רצתה ללדת בבית חולים כי יותר בטוח שם והעובדה שכל המחקרים בהולנד הוכיחו שאין בכלל שוני באחוז הסיבוכים ובטח שלא בשיעור מיתת תינוקות בין לידת בית ללידה בבית חולים לא עניינה אותה היא סיפרה.. היא גם אמרה שהיא רצתה משכחי כאבים כדי לא להתעייף לקראת הרגע שבו היא תצטרך להיות פעילה.. עוד דבר שאנחנו שונות בו הוא שהיא ממש הזדעזעה שלא התעקשנו לדעת את מין העובר! הרי איך אפשר לעצב חדר ורוד עם פרחים ופיות אם לא יודעים מראש שזה בת...
ואני בדיעה שגם לבן מותר להיות תינוקי. וגם כשדברנו על ברית מילה (היא שאלה) התברר שדעותינו רחוקות מרחק מזרח ומערב... אז אנחנו פשוט שונות וזה מתבטא בהעדפות שלנו. בשורה תחתונה דווקא לא עברה עליה ממש חוויה שלילית רק לא לפי התוכנית שלה, היא שבחה את המיילדת והיא נשארה שם כמה ימים במלונית ושבחה את הצוות ואת הנוחות, השקט והשלווה.

Manty

New member
../images/Emo140.gif

Hi Ayala, great to see you here
It sounds like you are being very positive about your pregnancy and birth, and I'm sure that alone will take you most the way. It is very interesting to read your account on birth in Holland. As a woman who believes in Free birth, I don't depend on the system for birth, but imagine that finding the proper birth supplies would be that much easier
I have a Dutch online friend who also had a UC. I asked her whether she thought the Dutch system was good for birth, and this is what she had to say: "The answer to your question depends on your attitude. If you are afraid of your body and giving birth, which most women are, than in this country you can birth with a midwife if you are healthy. If you have a medical indication (high BP, a c/s before) than you HAVE to give birth in the hospital. If you have a homebirth you have to birth within certain time tabels. I thought for a first time birth you have 1 hour to push, half an hour for the placenta. If you don't meet those time tables, the midwife will transport you to the hospital where you will get a drug to speed tha labor up. Going unassisted is not known in this country. I did it and people around me, family, midwives, ob's, told me I am crazy, extreme, not normal. So fear is running this business in this country too. So if you are afraid, you can feel safe in this country. Most women are afraid but have the conviction that their ob saved them. Women are not informed, most of them don't want to be informed. They just want to be saved from their bodies. The rate of c/s is 13% which is low if you compare it with America. If women have a c/s here, 50% will have another one with the next child. 3 of 200 women weho have a VBAC rupture in the hospital because of the interventions. Women in this country start to demand more and more. They want to know if they can have a c/s so they know if they can go on holidays or than they will know exactly when the birthday of their baby is. So things are changing here too. There are no hospitals in this country where they will refuse to give you the chance of birthing vaginal after a c/s. The responsibility of your birth is in the hands of the medical people. You have to fight for yourself if you want something different in some hospitals. In others you can feel free to birth alone with your loved ones until your baby arrives. Than the ob will come in and 'deliver' the baby. There are assholes, there are wonderful doctors. There are midwives who want you on your back. Their are midwives who are willing to let you birth in a pool. There are midwives that shiver when they hear of birthingpools. So it depends on who you meet. You never know who will be with you, when you work with midwives. Most of them work together in groups of 3, 4 or more midwives in one business. It depends on who is on duty, who you will meet on this most private event of your life. You have to work with kind of baby-care who will visit you after you gave birth. Those women help you with washing the baby, breastfeeding, the vistors and so on. This sounds nice and a lot of women love this kind if help immensely but to me it feels like strangers all over the place who tell you what to do and how to be. A lot of women are very happy to have them because they don't know what to with themselves and their babies. All people in The Netherlands have an insurance which covers all the costs of midwives, hospitals and so on. I talk to a lot of women and all of them are happy that they have their baby safe in their arms but when I ask more questions a lot of women feel not treated very well because they miss respect for them as birthing goddesses. I hope I gave an impression of how I look at the situation here. If you ask another woman this question, I am sure you will get another answer." Just another opinion... (BTW, her birth-story is an absolute MUST!)... Anyways, I hope you share more with us..

למעלה