היא קצת קיצונית מדי בשבילי ../images/Emo8.gif
אני שמחה שאני אעבור לידה בתנאים ההולנדים ולא רק את הלידה אלא בכלל את כל תהליך ההריון עצמו. בת דודה שלי בדיוק עכשיו גם בהריון וההריון שלה נראה כמו הפורום שעליו דיברתי קודם.. קראתי סיפורי לידה אינספור, בכתבי עת ובפורומים הולנדים ולמרות שכן נתקלתי בסיפורים בהן הלידה התחילה בבית והסתיימה בבית חולים באף אחד מהמקרים זה לא קרה בגלל חוסר סבלנות של המיילדת ולא שמעתי מעולם על סדרת הזמנים שמוקצבת לכל פעולה.. יש לי הרגשה שההגזמה פה משרתת את האנטי של הכותבת אבל יכול להיות שנובע גם מהאיזור בו הוא מתגוררת ובו היא התנסתה כי ממה שאני התנסיתי כל איזור פה בהולנד שונה לגמרי (אפילו מנטלית!) מאיזור אחר. כמו כן לא מובנת לי התלונה שאפשר ללדת באמבטיה (בריכה) רק עם מיילדת שמוכנה לכך. בהולנד כמו בכל תחום אחר רק למי שמוסמך ומוכשר מותר לבצע פעולה שדורשת הסמכה. אם הייתי חושבת על ללדת בבריכה לא הייתי בוחרת מיילדת שלא התנסתה בכך.. המקרה שלי הוא גם שונה משלה מאחר שהיא הולנדית ואני לא, המטרה של העזרה לאחר הלידה הוא גם להסביר לי וללוות אותי לסניף של "טיפת חלב", לענות על שאלותי ולעזור לי אם הנקה לא תצלח מיד. אמא שלי ודודותי לא נמצאות לידי בשביל לעזור במידת הצורך, אנחנו עוברים את ההריון הזה בעצמם לבד: המשפחה שלי ושל חבר שלי זה אנחנו שנינו ולשנינו זה שטח חדש ולא מוכר ולכן העזרה היא מבורכת. אני לא מפחדת מהגוף שלי, לא מהילדה ולא מכאבים אבל כמו שאני לא מטפלת בשיניים שלי בעצמי כך אני מעדיפה את עזרתה המיומנת והמוסמכת של מיילדת שתדע מה לעשות במקרה של סיבוך (גם אחרי הלידה) כי הרי בסופו של דבר המטרה של ההריון שלי היא לא ללדת כמה שיותר טבעי וכמה שיותר באופן עצמאי - המטרה היא ללדת תינוק בריא ושלם אני רוצה להיות אמא ולא birthing goddesses. אני לא מרגישה עליונות על פני נשים שלא יכולות ללדת או לא רוצות ילדים. אני מרגישה ברת מזל שרציתי וזה באמת קרה. אני נהנית מההריון אך כבר מצפה בקוצר רוח ללידה כי אני כבר נורא רוצה לפגוש את התינוק שלי.