שלום לכולן.....הודעה ועזרה...

כי לי קשה להבין.

להזדהות כטרנס זה לא להזדהות כאישה או כגבר. תקראי את ההודעה המקורית של ליטל שהגבתי לה. לדעתי טראנסקסואליוּת זה לא עבר, זה מצב רפואי/פיזי מסויים שהתקיים בעבר. אם נולדת עם שפה שסועה היית מחשיבה את זה בתור "העבר" שלך? לא. ככה מבחינתי גם טרנסיות. זה חלק שולי מהעבר, אבל תלוי כמובן מה את עצמך עושה מזה ואיזה חשיבות את נותנת לזה. יש לי קצת דז'ה וו, כאילו כתבתי את הדברים האלה כבר.

DarlingAdam

New member
גם לי יש קצת דז'ה וו,

להסברים בפורום הזה ובאחרים, שיש כאלה שגאים בסטטוס של "חציתי" (טרנס) ובכל מיני סוגי תחושות אחרים שאינם רק "גבר" או "אישה".

זה לא חלק שולי מהעבר

לחיות במגדר שאת לא מזדהה איתו כמה עשורים מיום הולדתך ואילך זה לא חלק שולי מעברך. יש לזה השלכות על כל חייך, ואין מקום להשוות את זה למצב רפואי/פיזי שהתקיים בעבר, אלא אם כן מדובר בנכות חמורה וממושכת, שהיו לה השלכות חברתיות (ואז גם היא לא שולית).

אורי 0

New member
אני חושב

שאם את מגדירה את עצמך "טרנסית" או "אשה", או "אשה טרנסית" או ציפורים זה עניין מאוד אישי, שאין בו נכון או לא נכון, השאלה היא תמיד מה נכון עבורך.

או ציפורים?

אם נולדתי כזכר ואני מגדירה את עצמי כאישה, אז אני טרנסית, אם אני ארצה או לא.

זה לא כזה אבסולוטי כמו שאת מציגה

את זה. זה הכל עיניין של הגדרה עצמית אישית ואינדיבידואלית ותו לא. נו אז מה אם נולדתי כזכר ואני טרנסית? גם יש לי לחץ דם נמוך, אני צריכה לספר את זה לכל העולם? יש למישהו בכלל זכות להתעסק בזה חוץ ממני? אוקיי, אז אתן לא רואות את זה כך, אבל אני כן. וככה זה.

אורי 0

New member
אני עדיין תומך בזכות ההגדרה העצמית

בכל התחומים והמובנים
יכול להיות שיש כאלה שלהיות "טרנסית", זה מבחינתן לא חלק מהזהות שלהן.

iris00

New member
חלק שולי מהעבר?

לידיעתכם זה גם לא יכול להיות חלק שולי מהעבר לא רק למי שחווה מעבר למגדר אחר,גם הנפשות שאוהבות אותו באמת ומלוות וקרובות כמו הורים ומשפחה זה תמיד יאפיל וישליך על חייהם אז עד אחת כמה וכמה....

נכון, אבל למה "יאפיל"? ../images/Emo180.gif

אם אותן נפשות באמת אוהבות ומלוות וקרובות אז אין סיבה שזה "יאפיל". זה יישאר בזיכרון, זה לא יימחק מהר, אבל למה שיהיו לזה השפעות שליליות על חייהם ועל חיי אותה טרנסית שעושה מעבר למגדר אחר? לדעתי דווקא למשפחה ולהורים זה יותר ישפיע מאשר הטרנסית, כי בשבילה היא פתחה דף חדש, או שאולי יותר מזה: בשבילה שום דבר לא השתנה. היא תמיד חייתה כאשה, תמיד הרגישה כאשה, וכעת היא גם נראית כאשה והחברה מתייחסת אליה כאשה. זה שינוי טוב ומשמח אבל זה לא גורם לה להמציא את עצמה מחדש מקצה לקצה (לדעתי). בשביל המשפחה, לעומת זאת, היא תמיד הייתה בן, בהרבה מיקרים הם לא מודעים לכך שהיא אשה מבפנים ובשבילם תמיד היה להם בבית בן. לכן אני חושבת שלמשפחה זה יותר ישפיע. ועדיין, אם זאת באמת משפחה אוהבת וקרובה שחשוב לה שאותה בת תהיה מאושרת ותגשים את עצמה ותעשה מה שטוב לה אז גם אם יהיה להם קשה הם לא ייתנו לזה להאפיל על חייה או על היחסים איתה.

אורי 0

New member
אופסשכחתי! זה באנגלית

בטעות, כי זה תגובה על משהו שכתבתי באנגלית בהעדר מקלדת מתאימה.

תוכל לתרגם?

לפחות את שתי הפסקאות האחרונות?... אני לא בטוחה שהבנתי הכל, היו כמה מילים בעיתיות.

אורי 0

New member
"סימנים בחול" פסקה אחרונה

(בשלושת הפסקאות הראשונות נורה התייחסה לטענה שנסיון החיים של טרנסיות שונה מזה של נשים גנטיות). "תהליך השינוי מהווה חלק מאוד אינטנסיבי בחיי הטרנסקסואל/ית, אך עם סיומו הוא נסוג אל תוך העבר. האינטנסיביות של תהליך המעבר נמחקת על ידי חויותינו היומיומיות, בדומה לאופן בו גלים מוחקים סימנים בחול. אחרי השינוי הננו רק מה שהננו: גברים, נשים או כל דבר באמצע, חיים את חיינו כמו כולם." אמן.

המובאה קצת לא רלוונטית

קודם כל, אתה מביא דברים מאישה שהיא הדוגמא למי שמזדהה כאישה טרנסקסואלית, בלי בושה. תאר לך שנורה הייתה מזדהה רק כאישה, ומכחישה את היותה טרנסית. אני לא אומרת שהיותה טרנסית מוריד או מעלה מהיותה אישה, אבל עובדה שהיא לא מוותרת על ההזדהות כטרנסית, מהסיבות שלה. אולי היא אומרת שהסיבה של משמעות העבר היא לא הסיבה, אולי היא מזדהה כטרנסית רק כדי להגיד שזה לא משנה שהיא טרנסית. בכל מקרה, אין בדברים שהבאת התייחסות לנושא ההזדהות כטרנסית וה"יציאה מהארון", שאני חושבת שהיא שאיפה אנושית בסיסית ומובנת, גם אם במקרים רבים היא לא מתקיימת או ממומשת. כל הדיון הזה התחיל מזה שטורפדואית לא הבינה נשים שמזדהות כנשים טרנסקסואליות. מה שנורה אומרת הוא כן להזדהות ככאלה ולהגיד שזה לא משנה אם את גנטית או לא, ואני בהחלט מסכימה. למה להזדהות כטרנסית? אולי בשביל נורה זה רק העניין של האג'נדה החברתית. מבחינתי זה גם עניין אישי משמעותי, שבכל מצב בו החברה נמצאת יש טעם לגלות אותו, כי הוא חלק חשוב בחיים, ויותר נעים ובריא כשלא מסתירים.

אורי 0

New member
זה כן רלוונטי

לשתי ההודעות האחרונות של איריס וטורפדואית (17.7 20:26 ו-21:05), שהתווכחו על משמעות העבר בחיי הטרנסית, בנפרד מנושא השרשור. אי-הזדהות כטרנסית לא מחייבת הסתרה. אני יכול לא להזדהות כיהודי, למשל, בלי להסתיר את הרקע שלי. אפילו נורה מדברת על כך ש"עם סיום התהליך, אנחנו בס"ה מה שהננו, גברים, נשים או באמצע". אבל כדי לדעת מה הדעה של נורה על טרנסיות אחרות, נורה תצטרך לכתוב אותה כאן.

"אפילו נורה"

אתה מצטט אותה כמו תנ"ך. אי-הזדהות כטרנסית לא מחייבת הסתרה? זה בהנחה שאין משהו משמעותי להסתיר. ועל-כך הדיון הקודם.

ושוב אנחנו חוזרים לזה

שזה תלוי מאוד איזו משמעות את באופן אישי מייחסת לעיניין. את הרי לא תטרחי לציין או לחשוב על משהו שאין לו משמעות בשבילך.

אורי 0

New member
*בכלל* אין משמעות?

אני לא יודע, לי נראה שהייתי מצפה מחברה טובה, ובטח מבת זוג, לספר לי על זה באיזה שלב. בערך כמו שהייתי מצפה לדעת איפה היא נולדה וגדלה אולי (דוגמא לפרט שהוא לא בהכרח משמעותי). לא נראה לך?

למעלה