שלום לכולן
התגעגעתי

שלום לכולן ../images/Emo140.gif התגעגעתי ../images/Emo24.gif

כן, זאת אני. כבר חלפו להם 7 שבועות מהלידה ולא הצלחתי להתיישב ולהשמיע קול. רק עכשיו. קצת. מבטיחה לכתוב מתישהוא את סיפור הלידה הקצר שלי, אבל מרגישה שאין לי פננאי נפשי לזה ולא כ"כ כוח וחשק עדיין. כן לוקח לי זמן להסתגל למצב החדש. יותר ממה שצפיתי וזה בסדר. אל דאגה, לא אשכח שום פרט. הכל נמצא בזיכרון. בקיצור אני יכולה לספר שהיתה לי לידה טבעית וממש כמו שרציתי. מלבד מס' פרטים, שממש לא מעיבים לי על החוויה, גם אם לא ניתן להקל בהם ראש. יכולתי בקלות ללדת בבית, חוץ מדימום מאסיבי מאד מי אחרי הלידה, שלא בטוח שניתן היה להתמודד איתו בבית, אבל זה משהו שלא ניתן לצפות לגבי אף יולדת, נכון? נולד לי תינוק מקסים (כמובן, כמו לכולן) ששמו עמית. מצרפת תמונה. ההנקה לא הסתדרה עדיין, עברתי דלקת חריפה בשד עם חום מאד גבוה, אבל לא מוותרת ועדיין סובלת מכאבים שהיו עוד לפני הדלקת. אני בטוחה שמתישהוא זה פשוט מסתדר. כשאוכל להניק בלי כל האביזרים, פשוט לשבת וזהו, אוכל להיות כאן יותר. מה שלומכן? לא כ"כ זוכרת מי היתה צריכה ללדת בסביבות התאריך שלי. מקווה שכולן בסדר. אז מבטיחה להיות פה יותר ויותר. לילה טוב, גלית.

משום מה לא מתאפשר לי לצרף תמונה ../images/Emo10.gif

מסתבר שכל תמונה שלי שוקלת יותר מן המותר. מה עושים

מקטינים.

יש לך "מיקרוסופט אופיס פיקצ'ר מנג'ר"? את פותחת בעזרתו את התמונה, לוחצת על EDIT PICTURE, מצד ימין למטה בחלון שנפתח לך יש לך אופציות של RESIZE או COMPRESS.

נראה לי שכן אם יש לך אקסל

לחצי על המקש הימני לפני שאת פותחת את התמונה ושם את יכולה לבחור OPEN WITH ומשם לבחור את התכנה שאת רוצה לפתוח את התמונה בעזרתה.

אום נטע

New member
מזל טוב!!!

גם לנו היתה התחלת הנקה קשה. טיפולים של נטע בקרניו-סרקאל עזרו מאוד.

Manty

New member
טוב לראות אותך שוב ../images/Emo140.gif

בהצלחה עם ההנקה
אם את משתמשת בפיקאסה, אני יכולה להסביר לך איך לכווץ את התמונה. מחכה בסבלנות לסיפור הלידה

../images/Emo24.gif גליתתתת!!!

ת'געגעתי
איזה כיף לשמוע ממך! את בלווי של יועצת הנקה? מקווה עבורך שכן. אם את צריכה עצות או סיוע וירטואלי - אני כאן (או במסרים). עמית שם מקסים, ואני בטוחה שהוא גם תינוק מקסים! את האפרוחה שלי (גדולה מעמית בשבוע וחצי) תוכלי לראות בשרשור "תינוקות הפורום"... ואני מחכה לתמונה שלכם

ס ו ל ה

New member
ברוכה ומבורכה קחי תזמן,

מקווה שעניין ההנקה ילך וישתפר גם אני עברתי סרטים הפעם עם הנקה, דלקות, פטריות, ועוד... שולחת לך המון כוחות.

debby12

New member
מנהל
היי - ברוכה השבה

שמחה לשמוע שהלידה היתה קצרה וטובה (אגב, גם לי היה דימום מאסיבי מאוד אחרי הלידה, ומיילדת הבית התמודדה איתו בזריזות). המון מזל טוב להולדתו של עמית. אני מקווה שההנקה תסתדר במהרה. לא פשוט עם הדלקות האלה ואם הן מתחילות זה חוזר לפעמים. מקווה שעכשיו זה כבר הכל היסטוריה עבורך. רשמתי לפני את הבטחתך שבסוף תכתבי לנו את סיפור הלידה - אז מחכה בסבלנות

ממש בקרוב ../images/Emo13.gif ואשמח כל הערה והארה

או המלצה לגבי ההנקה, שממשיכה להכאיב לי ביותר. אני מבינה שצריך פשוט להתאזר בסבלנות לפעמים 3 חודשים, ואעשה זאת, אבל אשמח להקל על עצמי לפני.

אם פי 3

New member
לרוב - כאב מעיד על תפיסה לא תקינה

ודווקא עדיף לתקן מוקדם ככל האפשר. נפגשת עם יועצת הנקה?

שלום לך ../images/Emo13.gif נפגשתי כר עם 2:

1. אסתר גרוניס - שעלתה על כך שיש לתינוק לשון קשורה קלות והענין כבר טופל בחלקו (לא נעשה חלק שני - כי גם ככה אני מצטערת כ"כ על איך שזה נעשה ומתביישת כ"כ על כך. אני - נושאת הדגל של התנגדות למילה). 2. אני מטופלת אצל ד"ר מירה לייבוביץ'. האחיזה שלו התדרדרה שוב, לא ברור לי למה. אולי כי אני מתעצלת לקום להניק בלילה ומניקה אותו בשכיבה, תנוחה לא מומלצת עד להתבססות מלאה של ההנקה וכך אני לא רואה איך הוא אוחז והוא תופס כמעט רק את הפטמה, בלי העטרה. בימים האחרונים, הוא אוחז לא טוב גם בהנקה בתנוחת ישיבה ואני לא מצליחה, למרות כל הפטנטים שלמדתי, שיתפוס יותר. השפה התחתונה שלו לא מופשלת כלפי מטה, ואני לא יודעת איך לגרום לו לעשות את זה. גם גירוי השפה התחתונה שלו לא עוזר

אם הוא לא מפשיל לבד - הפשילי לו

קודם כל, בחיבור דווקא עוזר לדגדג את השפה *העליונה* שלו בשביל שיפתח גדול, ולא התחתונה. הסתכלי פה
קליק. אם הוא תופס עם שפתיים שמוכנסות פנימה, הוציאי לו אותן (לאחר שהוא כבר מחובר) עם היד הפנויה שלך. את השפה העליונה פשוט הפשילי באצבעותייך, ובשביל להוציא את התחתונה משכי בעדינות בסנטרו כלפי מטה. זה גם ירחיב לו את התפיסה קצת. קראי גם את המאמרון הקטן הזה של דר' ניומן על תהליך החיבור, ואת החוברת הזו.

איזה יופי. המון תודה ../images/Emo24.gif

על המאמץ והטרחה למצוא ולשלוח לי. אחלה חוברת. אבל..... הוא לא פותח פה גדול וגם אם התפיסה בהתחלה די בסדר, הוא מקטין את הפה בהמשך
. מה לעשות עוד?

בשבילך - הכל ../images/Emo24.gif זו לא טרחה כלל

<הכל יש לי במועדפים
זה מין פאק כזה של יועצות הנקה שצריכות לשמור כל דבר רלוונטי
> אם הוא מקטין, חזרי על המשיכה בסנטר כדי להגדיל לו אותה שוב. אם זה לא עוזר, נתקי אותו וחברי שוב. ושוב. עד שמסתדר. את יכולה גם בעזרת האצבעות שלך למעוך קצת את השד ולתחוב לו עוד רקמת שד לתוך הפה (גם אחרי שהוא כבר מחובר) כך שבעצם את משתמשת בשד שלך בשביל לפתוח לו את הפה. תרגילי לשון: בין הנקות, תני לו למצוץ אצבע מורה נקיה וגזוזת ציפורן (עם הצפורן כלפי מטה וכרית האצבע כלפי החך העליון שלו). כאשר הוא מוצץ, בעדינות משכי את האצבע כלפי מטה והחוצה מפיו, באופן ש"ימשוך" מעט את הלשון שלו החוצה וילמד אותו למצוץ עם לשון שלוחה קדימה. במידה ומאכילים אותו גם שאוב מבקבוק, עשו אותו הדבר עם הבקבוק (זו לא המלצה לשימוש בבקבוק, ואם אתם לא משתמשים אז נא להתעלם...). יכול לעזור לעשות זאת לדקה-שתיים מיד לפני החיבור לשד. עוד תרגיל ללימוד פתיחת פה גדול: תינוקות יודעים לחקות אותנו ממש מגיל אפס. בשעה שהוא ערני ושקט, שבע ונקי, ומוכן לבהות בכם או "לדבר" איתכם, החזיקו אותו מולכם ותרגלו איתו פתיחת פה. בחרי מילה או הברה פתוחה כמו למשל "אהההה" או "פת----ח" או "WI-----DE" אם אתם דוברים אנגלית ואמרי אותה תו"כ פעירת פה גדול והוצאת לשון החוצה. חזרי על זה כמה פעמים, ותני לו לנסות "לענות" לך עד שהוא יצליח לפתוח ולהוציא לשון בעצמו. כשהוא עושה את זה, שבחו אותו ועודדו אותו ב"כל הכבוד" וכו'
זה לא קורה בן רגע, לוקח אימון, אבל יכול לעזור לכל התהליך. בזהירות רבה אני רוצה להציע, שאם המצב הולך ומחריף ומגיע לכדי חוסר יכולת להניק בגלל הכאבים או בגלל שהוא לא מצליח לינוק ביעילות בגלל הלשון, התייעצו עם אסתר ודר' ליבוביץ' בנוגע לשימוש בפטמת סיליקון.

אחלה טיפים. כבר מחר אתחיל נתחיל

להתאמן
. תודה רבה. איך את עם השלוש? איך הקטנה, תמר? בת כמה?

בהצלחה - ואל תהססי לעשות שני דברים:

1) לפנות אליי בכל שאלה, כאן או במסרים
2) לחזור ולהתייעץ עם יועצות ההנקה שכבר פגשת - הן כבר מכירות את מצבכם באופן אישי, והאמיני לי שהן מצפות למשוב ולשאלות נוספות גם באישי וגם בטלפון, וזה לא "נדנוד" או טרחה עבורן. זה חלק מהדיל!

כן. אני באמת צריכה לדבר שוב עם ד"ר

ליבוביץ'. אולי אפילו לראות אותה שוב. שוב תודה

למעלה