שלום לכולן
מקווה שאתן עוד

valeta

New member
שלום לכולן../images/Emo24.gif מקווה שאתן עוד

זוכרות אותי. אני בקושי מגיעה למחשב בשבועות האחרונים (הפיצקי שלי כבר בן ארבעה שבועות) אבל כשאני יכולה אני קוראת קצת ומתעדכנת ומקווה בקרוב להשתתף שוב בכתיבה פעילה. קודם כל מזל טוב ענק ומכל הלב לכל מי שילדה, אני מקווה שהיו אלו לידות טובות (ובבית)
יש לי שאלה אליכן: אחרי הלידה היה לי כשבועיים דימום קל, שבהדרגה הלך ופחת, עד שנותרו ממש שאריות קלות. והנה, היום, כמעט ארבעה שבועות מהלידה, קמתי עם דימום כמו של מחזור חודשי. ושאלתי היא: האמנם? יכול להיות שקיבלתי מחזור? ואם כן, אז מתי בדיוק הספיק להיות ביוץ? מה אתן אומרות, מוכר לכן? הייתכן שזה מחזור?

דימום עד 56 ימים מהלידה עדיין נחשב

לדימום שקשור ללידה (שזה אומר, במהלך 8 השבועות הראשונים לאחר הלידה). אם הדימום מתחזק או הופך אדום חזק, גשי לרופא. וחוצמהז, מה שלום הפיצקי? ואת?

אשכר ש

New member
שלום ../images/Emo13.gif

מסכימה עם כל מה שרוני כתבה, ובנוסף, אם עשית מאמץ כלשהו, יכול להיות שהדימום מתגבר לתקופה של יום-יומיים ואז חוזר לקדמותו או שאפילו נחלש. אשמח לשמוע עידכונים מה שלומך, ואיך הולך!

valeta

New member
נורא מוזר מה שקורה כאן

עד כמה שידוע לי השיליה יצאה בשלמותה (מובן שעוד אבדק אצל הרופא) ואין לי תחושות מוזרות או כאבים. בכל אופן אתקשר ביום ראשון לרופא. לא ידעתי שהדימום לאחר הלידה נמשך זמן כה רב ושייתכנו בו שינויים. בכל אופן תודה על התגובות. ובאשר אליי - מתה מעייפות אבל נורא טוב לי. זה ילד שבא אחרי טיפולי פוריות, וכ"כ חיכיתי לו וחלמתי עליו שאני כל הזמן חושבת איזה נס זה שהוא כאן איתנו ואיזה מזל שהוא פה (אני גם חושבת המון על הנשים/זוגות שעדיין נמצאים בטיפולים ויודעת כמה קשה ושחור להימצא שם. הפיצקי-משגע ומתוק להפליא ואני באמת מאושרת (עוד כמה שעות שינה לא היו מזיקות...) רוני-נדמה לי שראיתי הודעה שלך בפורום אחר שאת מצפה לבת? נדמה לי שלא הספקתי לברך אותך כמו שצריך, אז בהזדמנות זו ברכותיי לבשורה הנפלאה והמשמחת (איך עושים את זה? איך מתפקדים עם כמה ילדים? אני כבר נופלת מהרגליים)

../images/Emo24.gif Being tired is part of the

deal
... you get used to it after a couple of months, and a year or two later you are a pro at sleeping 3 hours a day and functioning normally
No really, they do start sleeping better at a certain point. I found that the best way to get some more sleep was to take the baby to bed with me - they love to feel you close by, it gives them a sense of security, and they tend not to wake up as often as they do when they are not in close proximity to your bosy (even in a co-sleeper or a bassinet next to your bed they don't sleep any better...) And me - yes
another girl to the gang, due in June. My girls will be 3 and 5 then, sleeping pretty well by now
, and also they go to GAN which means I don't have to tend to 3 kids all day and all night. Gabi is doing just as much as I am with the kids and the house, which is wonderful because not everything falls on my shoulders. So that's how you handle a few kids at once
Plus, the older ones don't need the physical care that a baby needs - their needs are different, so you learn to juggle!​

valeta

New member
רוני - את הטריק עם השינה המשותפת

במיטה גילינו לא מזמן ואת צודקת, הוא באמת ישן טוב יותר ולמשך זמן ארוך יותר כשאנחנו צמודים אליו במיטה. רק שאני קצת חוששת שזה לא כל כך בטיחותי ולכן אינני מתמכרת לזה למרות הפיתוי שבכך. בכל אופן, תודה על דברי העידוד (למרות ששלוש שעות שינה כדרך קבע נראות לי זוועה).
שוב מזל טוב על הלידה הצפויה להת'

טלימה

New member
מיטה משפחתית

בטיחות במיטה המשפחתית ועוד בנושא בגדול - אין בעיה בטיחותית אלא אם מישהו נוטל תרופות או נוהג לשתות אלכוהול. מה שכן - בהתחלה האם רגישה מהאב, מסתבר, אז אפשר שהתינוק ישן בינה לבין הקיר. (על השאלה האחרת לא יודעת, אז לא עונה, רק מחכימה מניסיון של אחרות...
)

Safety while bed sharing

Bed sharing is safe just as much as any other sleeping arrangement, if you follow those guidelines (suggested by UNICEF and the World Health Organization): 1) The bed mattress should be firm and steady (no water beds or fluffy feather mattresses!) 2) The bedding should not be loose. Tighten the sheets as much as you can. 3) No pillows or comforters ("pooch" blankets) around the baby. Cover the baby with a simple blanket or sheet. 4) Whoever sleeps in the bed with the baby should not be intoxicated (including drugs, alcohol, and even prescription drugs that may impair you). 5) Whoever sleeps in the bed with the baby should not be severely obese (I'm not talking about a little over weight here). 6) Make sure there are no gaps between the sides of the mattress and the bed, or the bed and the walls around it, to avoid the baby's head or limbs or body getting trapped. I hope it helps, and thanks

debby12

New member
מנהל
ונדמה לי שזה מפחית מוות בעריסה

מבחינה סטטיסטית - אם אני לא טועה קראתי את זה איפשהו, וחושבים שזה קשור לזה שהנשימות של ההורים "מזכירות" לתינוק לנשום <כחלק מהסברה שמוות בעריסה קשור למרכז נשימה לא מפותח של התינוק - הרי לא יודעים את הסיבה לאשורה> וחוצמזה זה גם FUN וממכר - לא פחות חשוב.

c 2 4

New member
../images/Emo207.gif משהו דומה ושאלה

שלום לכולן, אני לא משתתפת פעילה במיוחד אבל קוראת
ילדתי לפני 7 שבועות (בבית) והדימום נפסק לגמרי לפני כשבוע וחצי. לפני יומיים בערך התחיל שוב ואני זוכרת שקראתי שאם זה אדום- דם טרי כדאי לבדוק. האם זה תקף גם לגבי דימום מועט (עם חום וגם אדום אדום) וסליחה על כל התיאורים הצבעוניים....

driaaa

New member
המילדת שלי אמרה

שלפעמים הדימום הולך ונחלש, ואז כשאחרי כמה זמן חוזרים לפעילות קצת יותר אינטנסיבית, לפעמים פתאום הדימום מתגבר, כי פחות נחים ושוכבים. אם אני זוכרת נכון, נדמה לי שהיא אמרה שזה קורה בדרך כלל כשבועיים אחרי הלידה.

valeta

New member
תודה רבה על המידע המועיל.

ובנוגע לדימום, אני מקווה שזה שום דבר ובכל מקרה אתייעץ עם הרופא שלי ביום ראשון.

valeta

New member
אני דווקא הבנתי ההיפך-ששינה משותפת

היא אחד מגורמי הסיכון למוות בעריסה, אבל יכול להיות שאני מבולבלת.

להיפך. שינה משותפת מורידה את הסיכון

למוות בעריסה והאמת שאני לא מאמינה לסיפורים על מעיכות. אני מאד ממליצה לך ללכת לאחת ההרצאות של דיאנה אידלמן על שינת תינוקות והקושי בלילה לא רציף.

mise

New member
קראתי איפושהו מתישהו

(ואני לא זוכרת איפה, נדמה לי בספר של ד"ר סירס "הורים גם בלילה") שבכל ההסטוריה כל סיפורי המעיכות היו של הורים תחת השפעת סמים או אלכוהול. בכל אופן, גם בסיפור שלמה המלך ושתי הנשים שרבו על התינוק (כי אחת מהן מעכה את שלה), זו שמעכה את התינוק שלה בזמן השינה, היתה זונה. זנות בד"כ מתקשרת לשימוש בכל מיני סטימולנטים ואלכוהול וכו'. בספר שבו קראתי כי כל סיפורי המעיכות בהסטוריה היו של הורים תחת השפעת סמים או אלכוהול, הובאה דוגמא על מעיכה אחת בניו-זינלנד, שבה לא היה ברור מי המועך, היות שיחד עם ההורים והתינוק ישן ילד בוגר (נדמה לי בן 14).

אשכר ש

New member
ככה בשושו?

מזל טוב!
איך הייתה הלידה? ואיך את מסתדרת? אם בא לך שתפי

למעלה