שלום לכלם

levylior

New member
שלום לכלם

יש לי שלוש שאלות : 1) יש לי במחשב חלונות 98 חלונות אקס פי ומאתמול גם מנדריק 8.1 (ההתקנה הלכה חלק למרות ...) את חלונות 98 החזרתי לאחר העכזבה מאקס פי, כרטיס הקול שלי משמיע רעשים למרות שהורדתי עידכון. (קריאטיב 128 PCI) ב-98 עובד מעולה כך שאין בעית חומרה או משהוא כזה. ולהפתעתי גם בלינוקס אותה בעיה בידיוק (דרך אגב בהתקנה הוא בחר אוטמטית כרטיס אחר ואני לא יודע להחליף) מה ניתן לעשות? 2) בעלית המחשב ניתן לי ליבחור בין לינוקס ל חלונות ואים אני בוחר חלונות עולה מסך אחר שהיא קיים גם קודם ונותן לי ליבחור בין אקס פי ל 98 אך אני מבצע מבטל את זה ומאפשר בחירת אחת משלושת המערכות בהתחלה? 3) אני משתמש ב KDE הוספתי לשולחן העבודה קיצור דרך לסידי רום אבל לחיצה עלוי לא נותנת לי ליראות את התכולה אלא רק מבצעת MOUNT וביכדי ליראות את התכולה אני צריך ללכת ל MNT\CDROM למה?

matam haifa

New member
תוכל להעלות לכאן את lilo.conf ??

אלא אם אתה משתמש בגראב, אז תגיד

levylior

New member
->

אין לי מוסג במה אני משתמש התקנתי מנריק 8.1 וזה היה ברירת המחדל

matam haifa

New member
אבל מה שבטוח, בצע חיפוש במחשב

על *.conf (זה נכתב כאן הפוך) conf.* מקווה שנראה תקין. בתקייה etc תראה אם יש lilo או grub

beitar

New member
נדמה לי שבמנדרייק 8.1 הברירת מחדל

זה דווקא lilo... (נדמה לי שמנדרייק חזרו להשתמש בו בברירת מחדל... ככה לפחות קראתי בכמה מקומות). מה שתעשה זה תשלח לכן את תוכנו של /etc/lilo.conf אתה תמיד יכול, וזה אפילו רצוי, לקרוא איזה HOWTO (מדריך) של lilo, ולעשות את השינוי בעצמך... ככה גם תלמד להכיר את lilo שזה אגב ר"ת של Linux Loader, כלומר "הטען של לינוקס", שתפקידו הוא לקבל את השליטה מהביוס ולתת תפריט גרפי, או ממשק של שורת פקודה (תלוי בגרסא של הלילו) לבחירת מערכת ההפעלה שאותה רוצים להריץ, וכן נותן אפשרויות להעביר פרמטרים למערכת ההפעלה, למשל פרמטר ש"יאכוף" על הקרנל של הלינוקס לזהות זיכרון במחשב... (לעיתים הקרנל לא מזהה את כל הזיכרון שמותקן במחשב, ואפשר להעביר לקרנל פרמטר עם הזיכרון המותקן), ולמשל להעביר פרמטר שיקע את ה init שהמערכת תעבוד בו, כלומר באיזה רמה היא תעלה (לממשק הגרפי, לממשק טקסטואלי, הפעלה במצב "יחיד" שהוא מצב בסיסי לתיקונים כשמהערכת נופלת וכו´...).

cmaand

New member
ברירת המחדל זה לילו...

התקנתי מאנדרק 8.1 השבוע

ezaton

New member
ממשק גראפי

להשמע זקן... אני זוכר ימים שבהם לא היה ממשק גראפי ללילו. אך, אלו היו הימים. אגב, קל מאוד לבטל את הממשק ה"גראפי", פשוט קובץ ה boot.msg כולל למעשה קוד קטן שמציג את הממשק. אין חובה להשתמש בו. Ez

beitar

New member
עז, הממשק הגרפי הוכנס רק לאחרונה

אני זוכר שבהפצות כמו מנדרייק 7.0 וראד האט 6.2 שהן לא כאלה עתיקות, לא היה בוט מנג´ר גרפי... אין לי בעיה עם הבוט מנג´ר גרפי, בתנאי שאני יודע איך לעבור איתו למוד טקסט ואיך להשתמש בו במוד טקסט, ואת זה אני יכול לאמר על לילו ולא על GRUB שאין לי מושג איך למשל לאתחל בו את לינוקס במצב סינגל.

ezaton

New member
לא ניסיתי בעצמי

אבל קראתי משהו על לחיצה על e ואז כניסה לתפריט אפשרויות או משהו כזה. התרגלתי ללילו, וטוב לי איתו. מה צריך אחר? Ez

cmaand

New member
עזרה בהגדרות לילו

התקנתי רדהט.. ויש לזה לילו גראפי עם הסמל של רדהט... נחמד כזה יש שם 2 אפשרויות LINUX \ DOS אם אני לא נוגע בכלום... משהו כמו 3 או 5 שניות וזה בוחר אוטומטית לינוקס לא תמיד אני מספיק להגיע למקלדת אפשר לשנות את זה ל20 שניות ?

ezaton

New member
כן.

זה לא יהיה קל איתי. man lilo.conf אישי הטוב, זאת שאלת RTFM קלאסית. עבור קורס לינוקס צריך או לשלם, או ללמוד לבד. הפורום לא משלם לי, ותקלות מעניינות אותי לכשעצמן, אז אין לי אינטרס כזה לפתור RTFMים. הגיוני? תבוא במשהו קלאסי, משהו מעניין, אבל RTFM? לא מעניין. הבא! Ez

cmaand

New member
עקרונית

שאלתי את השאלה בפורום למי שמוכן לעזור אולי כי השאלה הקודמת היתה שלך אז זה בלבל אותך וחשבת שזה אליך זה לא ספציפית אליך מי שמוכן לעזור סבבה מי שלא מעוניין לעזור... אין בעיה... אני לא נפגע רק אל תתפלא אם יתחילו להעלם ולהשרף לך דברים בבית.. ביי

ezaton

New member
עקרונית

יש אולי שני אנשים בעולם שיכולים לאיים עלי, ואתה לא מכיר אותם. עקרונית, אם תשאל שאלות של "לא קראתי ואני מחפש שתעשו בשבילי את העבודה" תקבל מינימום תשובות, אם בכלל, ותלמד כלום. עקרונית, עניתי לך, ועניתי לך תשובה טובה, כי אמרתי לך היכן לחפש (מה עשית עם זה, אני לא יודע, זה כבר עניינך, לא?) עקרונית, עזרתי, אז מה בדיוק הבעיה שלך? Ez

cmaand

New member
תודה על התשובה המלאה.. מצטער ש

לא קראתי את כל מה שכתבת ועכשיו אחרי שקראתי שוב אני מבין שבאמת נתת לי תשובה מלאה ומספקת

למעלה