שלום לכלם

matam haifa

New member
ליאור, מה חשוב לך יותר ברגע זה?

להעלות את המחשב כמו שאתה רוצה? או לשמוע את הסינגל של הלינוקס? בוא נפתור בעיה בעיה.. אוקיי ?

levylior

New member
מצורף הקובץ lilo.conf

boot=/dev/hda map=/boot/map install=/boot/boot.b default=linux keytable=/boot/il-8859_8.klt lba32 prompt timeout=50 message=/boot/message menu-scheme=wb:bw:wb:bw image=/boot/vmlinuz label=linux root=/dev/hda9 initrd=/boot/initrd.img append=" devfs=mount quiet" vga=788 read-only image=/boot/vmlinuz label=linux-nonfb root=/dev/hda9 initrd=/boot/initrd.img append=" devfs=mount" read-only image=/boot/vmlinuz label=failsafe root=/dev/hda9 initrd=/boot/initrd.img append=" devfs=mount failsafe" read-only other=/dev/hda1 label=windows table=/dev/hda other=/dev/fd0 label=floppy unsafe

levylior

New member
טוב אז מה אני צריך לשנות בלילו הזה?

ודרך אגב מה שאר האפשרויות שניתן להעלות דרכם את המחשב חוץ מלינוקס רגיל או חלונות הקימים בתפריט?

beitar

New member
מה זה כל כך משנה שיש לך

תפריט משנה להפעלת מערכת הפעלה אחרת ? לדעתי זה לא ממש מהותי, וחבל לשחק עם זה אם אתה לא מבין בלילו.... זה בסה"כ עושה את העבודה מבחינה פונקציונאלית, וזה מה שחשוב. אם אתה רוצה בכל זאת שהכל יופיע בלילו, הייתי מציע לך לקרוא איזה HOWTO (מדריך) בנושא. יש המון כאלו.

levylior

New member
הכרטיס קול

לשמוע את הסינגל של הלינוקס גם חשוב לי (כלומר לעדכן את הכרטיס קול) ומה שמענין אותי זה אך ב98 הכול עובד פיקס ואילו באקס פי ולינוקס זה לא עובד?

beitar

New member
זה בגלל המנדרייק לדעתי.

למרות שהוא לכאורה קל יותר ונוח יותר לניוביז, הוא עושה בעיות עם חלק מכרטיסי הקול וחומרות אחרות. אם אתה רוצה שכרטיס הקול יעבוד לך בצורה הכי קלה, לעניות דעתי, תשתמש בכלי Sndconfig זה כלי שאתה מריץ בחלון טרמינל של לינוקס (אם הוא לא מותקן, תתקין אותו מהדיסק). זה כלי נוח של ראד האט, שעושה עבודה מעולה. זה מעין wizard שמזהה את הכרטיס, משמיע הדגמות של סאונד ומקנפג אוטומטית את העסק, אתה רק לוחץ next next next... (כמו באיזה חברה לא מוכרת אחרת...
). אם תתעקש על "כלי גרפי" יש את הכלי הגרפי של מנדרייק (תחת harddrake) אבל אני מניסיון אישי ממליץ עליו פחות, הוא לכאורה נוצץ ויפה, אבל דורש יותר התעסקות.

levylior

New member
Sndconfig....

הישתמשתי בכלי זה כמו שאמרתה אבל כל מה שהוא עושה זה לזהות את כרטיס הקול בידיוק כמו בהתקנה לינוקס עצמה. כלומר לא שיניתי כלום.

beitar

New member
הוא מזהה ו... ?

אתה שומע סאונד בהדגמה שהוא נותן ? יכול להיות שאתה פשוט צריך להגביר את הסאונד בהתקן ה MIXER (אתה יכול להשתמש למטרה זו בה kmix של KDE כמובן).

beitar

New member
האאא.. מצטער לא עקבתי.

לא יודע, אצלי יש שני מחשבים עם 2 כרטיסי קול שונים של קריאטיב (אחד ISA ישן וקלאסי, השני 128 פשוט וחדש) ושניהם עובדים מצויין בלי שום בעית "צליל נקי". לא רוצה להמר מה מביא לבעיה אצלך, על פניו נשמע דווקא בעיית חומרה, מצד שני לא רוצה סתם לזרוק באוויר.

levylior

New member
בעיית חומרה

יש לי על המחשב גם 98 גם אקס פי וגם מנדריק, ב98 הכול עובד פיקס (אז בעיית חומרה לא נראה לי) תודה על הניסיון לעזור!!

beitar

New member
בגלל זה אנילא בטוח לגבי מהות

הבעיה. מצד שני, יכולה להיות בעיית חומרה שתשפיע על מערכת אחת ולא תשפיע על מערכת אחת... כבר היו דברים מעולם. אבל אני באמת לא יודע מה קורה אצלך.

levylior

New member
->

ואך אני עושה את קיצור הדרך לסידירום ולכונן התקליטונים? כלומר הוא קיים וגם עושה mount רק ביכדי ליצפות בקבצים אני ניכנס דרך mnt/cdrom או mnt/flofy.

cmaand

New member
הוא לא אמור להיות קיים כל הזמן

כל פעם שיש דיסק או דיסקט בכונן במנדרק אתה לוחץ על השולחן עבודה יש לך שם אפשרות ל FLOPPY CDROM CDROM2 במקרה ויש לך צורב או משו כזה (זה במקרה ואתה מדבר על צורה הגראפית)

levylior

New member
הוא לא אמור להיות קיים כל הזמן

כן, שניתי כלומר הוספתי בעצמי את קיצורי הדרך. עכשיו אים אני ימחק אותם וכאשר הכניס דיסק אז הם יופיע לבד? אוטומטית?

cmaand

New member
לא...

אם אתה מדבר על הצורה הגראפית אז ברגע שאתה מכניס דיסק אתה צריך לעשות כפטור ימני על שולחן העבודה יש לך שם איזשהי אפשרות לא זוכר בדיוק איך קוראים לה.. ושם תוכל לבחור CDROM CDROM2 DVDROM FLOPPY כמובן זה יהיה כתוב יחסית לחומרה שהוא מצא...

cmaand

New member
ואם תשים לב טוב טוב

כתבתי את שתי ההודעות האלה אותו דבר...

למעלה