שלום לכל באי הפורום

Gefen

New member
שלום לכל באי הפורום ../images/Emo42.gif../images/Emo39.gif

אני נמצאת כרגע בארה"ב ובקיץ כפי הנראה חוזרת לארץ (לאחר שהיה של שנתיים בארה"ב). יש לי שני בנים - בן שלוש + ובן שנה ותשעה חודשים. מכיוון שאני מכירה רק את הגנים פה בארה"ב ועליי לרשום את הילדים לשנה הבאה לגנים בארץ, אני בבעיה לא פשוטה כי אין לי שמץ מושג למה עליי לצפות, מה עליי לבדוק וכד´.... נוסף לזה, אני ובן זוגי מתכוונים לגור בהוד השרון - עיר שאינני מכירה כלל... שאלותייי הן כאלה: בני בן השלוש מדבר כבר אנגלית ומבין לחלוטין את השפה (מגיל שנה וחצי הוא בגן ילדים אמריקאי).. האם בגיל הזה יש טעם לנסות ולשמור על השפה, משמע לרשןם אותו בארץ לגן ילדים דו לשוני? האם זה אכן יעזור לו עם האנגלית בעתיד או שמראש כדאי לוותר? בני השני - יהיה בן שנתיים בקיץ. האם בגיל הזה מדובר אך ורק במסגרות פרטיות כגון משפחתונים,גנים פרטיים או מעונות יום כגון ויצו? אם כן על איזה טווח מחירים אנחנו מדברים? ועוד שאלה ספציפית - האם מישהו כאן מכיר/שמע/ראה את גן אתי שבהוד השרון (דרך רמתיים 101)? ואם למי מכם יש המלצה חמה לתת לי על גני ילדים לילדים שלי באיזור הוד השרון, אני מאוד אשמח לשמוע!! תודה מראש וסליחה על ההצפה בשאלות..
גפן

jole

New member
גפן יקרה, קודם כל ברוך שובכם../images/Emo104.gif

אני אנסה לענות לחלק מהדברים. אנחנו היינו בארה"ב שנה ושבעה חודשים. כשעזבנו הגדול היה בן כמעט שנתיים (הקטן עוד לא היה בתכנון
)חזרנו לפני שנתיים וקצת כך שהרשמים עדיין טריים. לגבי האנגלית, מכוון שאנגלית היא שפת האם של בעלי לגדול מגיל אפס היו שתי השפות. כשהגענו לארה"ב כמובן האנגלית התחזקה עוד יותר ולצערי לא הקפדתי עם העברית בבית ורב התקשורת נעשתה באנגלית (פשוט היה לי יותר קל) כשחזרנו לארץ הוא הבין עברית אבל לא דיבר אף מילה (הוא היה בן שלוש וחצי).היו לו כל כך הרבה קשיים בגן מבחינה חברתית (כידוע ילדים לא אוהבים ילדים אחרים ששונים מהם) שכאשר הוא השתלט על העברית הוא לא היה מוכן לדבר אנגלית יותר. הוא המשיך לשמוע סיפורים באנגלית וראה קלטות (לא יכולתי להביא את עצמי לקנות דיסני מדובב כשהוא מבין אנגלית) אבל התקשורת הפכה לעברית בלבד. ראיתי נחמה בזה שלפחות עם סבא ןסבתא הוא ימשיך עם האנגלית אך מכוון שהוא לא היה מוכן לדבר אנגלית הם הרגישו שהוא מתנתק מהם וביקשו ממני רשות לדבר איתו עברית (כי ביקשתי מהם להמשיך עם האנגלית היה לי חבל שהוא "יאבד" את השפה). גם בעלי התחיל לדבר איתו עברית וכך היום הוא מבין הכל אבל לא מוכן לדבר. (הוא סיפר לחברה שלנו שהוא "שומר" את האנגלית עד שהוא יהיה בן שבע- בגלל שהילדים הציקו לו). מה שאני מנסה להגיד הוא שאם התקשורת בבית היא עברית יהיה מאד קשה לשמור על השפה. כי שפה שלא משתמשים מתמוססת. אני רואה היום שלמרות שהוא מבין הכל כשבאים בני משפחה שלא דוברים עברית גם כשהוא מנסה לומר משהו הוא נתקע. אני מתנחמת בזה שהאנגלית שולטת בתקשורת שלנו עם חמי וחמותי והוא רואה אותם די הרבה אז משהו נשאר וזה יצוץ לפני השטח כשהוא יבין שהידע שלו באנגלית נותן לו "יתרון" בבית ספר. לגבי גנים באופן כללי, וזה אני רוצה להדגיש מניסיון אישי בלבד. לפני שנסענו הבן לא היה בגן אלא עם מטפלת. כשהגענו לארה"ב הוא נכנס לגן שנקרא Magic Moments וכשמו כן הוא. הוא היה פשוט פינת גן עדן. לא שמעתי על סטנדרטים כאלה בארץ בסוף כל יום הייתי מקבלת דו"ח מה הילד אכל וכמה, מתי הוא עשה קקי ואם היה משהו חריג, האם הוא היה בחוץ, האם הוא אמר משהו מצחיק, האם קרה לו משהו עצוב, ישן/לא ישן, אם נפל הייתי מקבלת Boo boo report איך נפל ומה עשו והדו"ח היה חתום ע"י מנהלת המרכז בקיצור ההורה היה "הוד מעלתו ההורה". ידעתי כל מה שקרה איתו במהלך היום וזה נתן לי הרגשה כאילו הייתי איתו שם. לא רוצה להכליל אבל גם בגנים הטובים שראיתי בארץ לא פגשתי סטנדרטים כאלה וכשחזרתי הכנתי את עצמי מראש לא לחפש את אותו הגן אליו הורגלתי. מתנצלת שיצא קצת ארוך ומקווה שעם כל מה שרציתי להגיד לא בילבלתי אותך יותר מידי. אשמח לענות על עוד שאלות ולעזור במה שאוכל.

jole

New member
תוספת קטנה../images/Emo104.gif

אחרי שקראתי את מה שכתבתי שמתי לב שלא כתבתי כלום על המטפלות בגן כי זה היה לי כל כך מובן מאליו- אבל הן היו מקסימות , אוצרות של ממש.

היי גפן ברוכה הבאה שכנה!!!../images/Emo24.gif

קודם כל איזה כייף שנהיה שכנות גם אני מהוד השרון דבר שני אשמח לעזור לך בכל מה שרק תרצי גם שון שלי יהיה בתחילת שנה לקראת גיל שנתיים....... מתי בדיוק אתם באים לארץ? ואיפה תגורו? אם תוכלי תרשמי לי מסר ונתכתב..... יש לי גן ששון נמצא שהוא פרטי ואני מאד מרוצה רק שהמחיר הוא 2,000 ש"ח אם יש לך עוד שאלות וכל מה שתרצי אשמח לעזור.... אני עוד מעט שנה כאן ולי לא היה עם מי להתייעץ הגענו מפ"ת אז התנסנו בהכל לבד ולמדנו מטעויות.... הוד-השרון היא עיר קנה , כייפית ורגועה (יחסית לפ"ת).... אשמח לעזור דיקלה של שון

michal@gal

Active member
מנהל
הי גפן

אנחנו חזרנו מארה"ב לפני שנה וחצי אחרי שהות של שנה +. כשחזרנו, הבת האמצעית היתה בת ארבע וחצי, וכבר שלטה היטב באנגלית. כדי לשמור לה על השפה האנגלית דאגנו להביא איתנו קלטות וידיאו באנגלית, מהסוג של "ברני" וכדומה. בנוסף, יש לנו סרטי דיסני באנגלית בלבד. אנחנו כמעט ולא מדברים בבית באנגלית (לפעמים אנחנו עושים "סופשבוע באנגלית"), אבל העובדה שהיא רואה את הסרטים באנגלית עוזרת לה לשמור על השפה, והיא ממשיכה להבין אנגלית, למרות שרמת הדיבור שלה ירדה.

Gefen

New member
JOLE, מיכל ודקלה....../images/Emo45.gif

ראשית המון תדוה על התגובות... וכעת, ברשותכן, אני מגיבה לדבריכן אחת אחת.. JOLE, בדברייך אימתת את חששותיי הגרועים ביותר... נדב שלי הולך פה לגן של ה- JCC ובטח את יודעת בדיוק על איזו רמה של גן אני מדברת! זה אכן גן עדן ואני כל כך חוששת מהקליטה שלו בגן ילדים בארץ שזה הדבר שהכי מדאיג אותי עם החזרה לארץ (בגילו בארץ בגנים העירוניים יש 35 ילדים בכיתה!! ופה הוא רגיל ליהו בכיתה של 14 ילד עם שתי גננות..). על כן החלטנו שלמרות יוקר הגנים הפרטיים אין ברירה אלא לחפש לו גן פרטי שבו עובדים בקבוצות קטנות, על מנת לרכך את "המכה" עד כמה שניתן... ולעניין השפה..ופה אני מגיבה גם לדברי מיכל - בהתחלה חשבתי לרשום אותו לגן אמריקאי דובר אנגלית בלבד כדי לשמור לו על האנגלית, אבל אחרי מעט מחשבה הבנתי שזו טעות - אנחנו הרי ישראלים ומדברים בבית עברית, השפה העברית גם היא עדיין מתפתחת אצלו בגיל הזה כך שלא הייתי רוצה את התפתחות האנגלית על חשבון העברית. מה גם שהגן האמריקאי היחיד שמצאתי נמצא בהרצליה פיתוח... אז החלטתי לרדת מהר מהעץ הזה ולחפש גן דו לשוני..מסתבר שאין בדיוק גן כזה ולפחות משיחותיי הליליות עם גננות בארץ (כשבארץ בוקר כמובן..) יש לי הרגשה שהגנים "הדו לשוניים" טובים בעיקר בכותרת כי תודו שזה נשמע טוב..אבל ת´כלס אני לא בטוחה כמה באמת מדברים שם עם הילדים אנגלית.. ובעצם מלבד האנגלית,יש עוד הרבה דברים אחרים שחשובים לי לא פחות. לגבי ההמלצה שלך מיכל לקנות פה קלטות וספרים - אכן זה מה שאני אעשה..בתקווה שזה יעזור במשהו לשמור על משהו מהאנגלית של נדב. ואחרונה חביבה...דיקלה... איזה יופי למצוא פה בפורום שכנה - תאמיני לי שאת קנזס סיטי אני מכירה כבר הרבה הרבה יותר טוב מאשר את הוד השרון..
ואין ספק שאזדקק לכל עזרה ועיצה אפשרית.. (כרגע אני בשלב חיפוש גן, אחר כך יבוא שלב חיפוש הדירה...)אז תודה על הנכונות לעזור... אני אצור איתך קשר בתיבת המסרים. ושוב תודה לכולכן גפן

Gefen

New member
אההה..ועוד שאלה אחת קטנה

מה המחיר של גן ילדים עירוני? ושל הצהרון שממשיך אחר כך? (וזה לא שאני אפילו חושבת על זה....35 ילדים בכיתה!! אבל הבטחתי לבעלי בכל זאת לברר אז כדי להוריד אותו ממני...
...) תודה גפן

להלן מחירון

אני יודעת מחירים של איזור תל- אביב - גבעתיים שהוא מאוד יקר. גן פרטי- 2,100- 2,400 ש"ח. גן עירוני (טרום טרום חובה)- 750 ש"ח. צהרון - 800-1,000 ש"ח. בהצלחה.

jole

New member
עוד כמה דברים שווה להביא איתך../images/Emo104.gif

אני לא יודעת איך הבן שלך עם המחשב שלנו כבר מגיל שנתיים וקצת שלט בעכבר ורץ עם המחשב. בכל מקרה אני הייתי מציעה לך להביא תוכנות שהן משחקים לימודיים של הדברים שהוא מכיר. אני יכולה לתת לך כמה דוגמאות מאד מוצלחות שלי משחק איתן עד היום וזה עוזר לשמור על הידע שיש לו: Sesame Street- Numbers Sesame Street- Elmo´s Preschool יש עוד סידרה נפלאה שנקראת LIVING BOOKS המבוססת על ספרים ותוכניות מאד מוכרות מה שיש לנו ומאד מוצלח ואהוב: Arthur´s reading race Arthur´s Birthday Green eggs and ham A,B,C by Dr. Seuss אני בטוחה שהיום כבר יש הרבה יותר אפשרויות בסדרה הזו היא סדרה מדהימה ומאפשרת לשמור על הסיפורים שהבן שלך אוהב מעבר לקריאה בהם. וידיאו- קלסיקות של דיסני -עולה המון כסף בארץ (תקפצי כמה פעמים לבלוקבסטר יש להם מידי פעם SALE של דיסני במחירים מצחיקים) וידיאו של Sesame Street של שירים , מספרים וABC, זהו בינתיים אם אני אחשוב על עוד משהו אשלח לך מסר.

למעלה