שלום לכל הדיינים

שלום לכל הדיינים

אני לא בטוחה שזה הפורום..אני רקדנית ו יש לי שאלה בנוגע לזכויות פרסום: 1. האם לאדם שצילם אותי עובדת אצלו יש זכות להשתמש בצילומים שלי לצורכי פירסום שלו? (יש הבדל אם הגעתי דרך להקה או באופן פרטי?) 2. האם לאדם שצילם וערך סרט יומהולדת שלי בבית שלי יש זכויות קניין ויוצרים על הסרט ולי אסור להשתמש בו ולפרסם אותו? ובאותו עניין הפוך- האם לאדם שהופעתי אצלו באירוע דרך להקה או באופן פרטי יש זכות לפרסם את התמונות? אודה לכם מאוד על התשובות/ הפניה לפורום המתאים

דיינים?

שלום מישהי חשובה, השאלות הן שאלות משפטיות מורכבות וחסרים פרטים רבים על מנת לתת תשובה מסודרת. הנקודות החשובות ביותר הן מה הוסכם בין הצדדים טרם הצילום ומתי צולמו ותמי פורסמו הצילומים (שכן החוק השתנה לאחרונה). בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

טעיתי? ../images/Emo10.gif

אני אשמח לענות על כל שאלה כי התשובה חשובה לי לא הוסכם כלום בין הצדדים..מדובר על סירטון שצולם אצלי בבית של היומהולדת שלי ע"י אותו גורם.וכשהעליתי אותו לפייסבוק הוא לא הסכים ופנה אליהם לתבוע אותי על הפרת זכויות יוצרים. לגבי סירטונים שבהם הופעתי מטעם להקה באירועים שלו אני מבינה שהנושא מורכב יותר.. אבל לגבי היומהולדת שלי? ושהוא משתמש באותו הסירטון גם לפרסם את עצמו?

איום בתביעה

אם הוא איים בתביעה או שאת חשה שהוא עומד לאיים בתביעה, כדאי מאוד לפנות לייעוץ משפטי פרטני, ממילא תשובה שתקבלי בפורומים אינה ממצה, לא תחשב כייעוץ משפטי ואינה מותאמת לפרטים הספציפיים של המקרים שלך. יש לבחון את שאלת הבעלות ביצירה מוזמנת בהתאם לחוק הרלוונטי. אם החוק החדש הוא הרלוונטי לענייננו אזי שהזכויות בצילום יום ההולדת הן שלך ולא של הצלם שכן החוק החדש קובע במפורש בסעיף 35 ב' כי "ביצירה שהיא דיוקן או צילום של אירוע משפחתי או של אירוע פרטי אחר, שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה הוא המזמין, אלא אם כן הוסכם אחרת". על פי החוק הישן הכלל אינו כה ברור אך ניתן לטעון כי סביר להניח שהמזמין של צילומי אירוע פרטי, כגון יום הולדת, ביקשו לרכוש את מלוא הזכויות ביצירה. הנ"ל כפופים לכך שנתנה תמורה בגין הצילום. בנוגע לעריכה, המצב מעט סבוך יותר. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה