שלום לכל החבר'ה שכאן....

אני יודע שזה יותר מדי כבר,

אבל האם תואיל בטובך לאמר לי כיצד אתה יודע שאכן זה כך? אני באמת בור בכל הנוגע למינוח הזה (ייתכן שזה ביטוי מאוד שגור בקרב בעלי חינוך תורני, אבל אני ממש לא מכיר את זה)

enigma4u

New member
הלכות איסורי ביאה פרק א

א הבא על אחת מכל העריות--במזיד, חייב כרת, שנאמר "כי כל אשר יעשה, מכול התועבות האלה--ונכרתו הנפשות העושות, מקרב עמם" (ויקרא יח,כט), שניהם חייבין הבועל והנבעל; ואם היו שוגגין, חייבין חטאת קבועה. ויש מן העריות שהיא במיתת בית דין, יתר על הכרת השווה בכולן. הבא =מקיים יחסי אישות.

אוקיי, זה מוכיח חד וחלק

שההגדרה של ביאה אכן מדברת על כך. תודה רבה על ההתייחסות.

גלבטרון

New member
הפרכה לדבריך

1) תהליך האבולוציה הוא עובדה. תהליך זה התגלה אחרי מחקרים רבים ותצפיות בטבע ועדיין נחקר היום. 2) כדה"א קיים מיליוני שנים. במשך אותם מיליוני שנים התקיימו מיליוני סוגים של יצורים חיים ויגוע על לפחות 5 "הכחדות גלובליות" שהתרחשו על פני כדה"א לאורך אותם מיליוני שנים. זאת אנו יודעים לפני מדעי הגיאולוגיה, ביולוגיה וארכאולוגיה. לא כל יצור שאי פעם היה חי נהיה מאובן. כדי שיהפך למאובן על האורגניזם להיות שרוי בתנאים מאוד מאוד ספציפים (אשר אינם נפוצים) וגם אז עליו להיות מושפע ע"י אותם תנאים במשך שנים רבות מאוד. תהליך זה לא מתרחש בין לילה. + שלא לציין כי רק אחוז מאוד קטן של כדה"א בכלל נבדק ונחפר עבור מאובנים. 3) תהליך של מין אחד הופך לאחר גם כן לא נעשה בין רגע. זהו תהלךיך ארוך שמתרחש לאורך מיליוני שנים. לא ניתן לראות את שלב הביניים מרגע לרגע. להלן דוגמא לשם המחשה: כאשר ילד גודל לוקח לו זמן עד שהוא גובהה מחצי מטר (בעודו ילד קטן) ועד למטר וחצי+ כאשר הוא נער. אדם שיראה את הילד כאשר הוא היה בגובה חצי מטר ואז יראה אותו שוב רק אחרי שהוא הגיע למטר וחצי יראה את ההבדל בילד והשינויים שהוא עבר במהירות. אך עבור מי שגדל עם הילד, אחיו למשל,הדבר לא יהיה ברור כל כך כי הוא לא ממש מבחין בשינויים תוך כדי שהם מתרחשים. אגב כבר נמצאו שלדים ומס' מאובנים של יצורים שהם "שלבי ביניים". כמו למשל דג עם רגלים (ולא לא הכוונה לסיפור הכריש הטיפשי) וניתן לראות את ההתפתחות ההדרגתית לא רק של בני האדם בשלדים מאובנים שנמצאו אלא גם של חיות אחרות. הוכחות וראיות. מי שרוצה לראות אותם וללמוד עליהם יכול לעשות זאת בקלות. מי שלא מחפש בכלל ולא בודק ברור שלא ימצא. 4) שיטת התיאורך לא מדוייקת על השנה, חודש, שבוע, יום, שעה, דקה והשניה במדוייק. וזה מגוחך בכלל לרצות דיוק שכזה. בדיקת התיאורך נותנת תאריך +/- מס' שנים לכאן או לכאן והיא דיי מדוייקת ואמינה. 5) התפקיד של התוספתן היה לעזור לגוף האדם לעכל את הצמחיה שבער אבות אבות אבות אבות אבות אבותינו נהגו לאכול. כיום לאיבר זה אין שום שימוש ואם האיבר מוסר מן הגוף פעילות הגוף לא נפגעת אפילו באחוז אחד. ולאחרונה לא גילו שיש לתוספתן תפקיד חדש אלא יש חוקר אחד שטוען כי אולי האיבר עדיין איכשהו פעיל אבל הוא לא בטוח איך עדיין והדבר עדיין נמצא במחקר. שום מאמר לא פורסם. שום דבר עוד לא נקבע. (אתה כל הזמן אוהב לעוות את האמת כדי ליצור רושם מוטעה אך הדבר רק משרת להראות עד כמה אתה לא אמין). 6) ראית פעם ברווזן? (אני לא חושב שניתן לטעון כי הברווזן הוא שלב ביניים של משהו אבל אחרי הכל כולנו - כל היצורים החיים - הם רק עוד שלב בתהליך האבולוציה) אבל אם יונק שמטיל ביצים שנראה כמו שילוב בין בונה לברווז זה לא נראה לך כמו איזה שלב ביניים - אז מה אתה עוד רוצה?! במקום לחזור על שטויות ששמעת אצל מחב"ים עדיף שתלמד קצת, לא צריך להיות פרופסור, ללמוד קצת על ביולוגיה, זואולוגיה, היסטוריה, ארכאולוגיה וכולי. אילו היית לומד קצת לא היית חוזר על ההבלים ששמעת.

גלבטרון

New member
קראתי. מה בדיוק לדעתך לא הופרך?

פינוקי כרגיל לא הביא שום ראיות וקישורים לדבריו לכן גם אני לא הבאתי. לא ראיתי שום צורך. אני הבאתי הסברים מנומקים אשר מראים כיצד הטענות של פינוקי לא נכונות. מה לדעתך לא הפרכתי ולמה?

ermac who

New member
הנה ההסבר ידידי....

1-"תהליך האבולוציה הוא עובדה"-טעות.תהליך הברירה הטבעית בחיידקים הוא עובדה.טיעון למוצא משותף שהוא הבסיס לאבולוציה הוא בגדר השערה בלבד. 2-כדה"א קיים מיליוני שנים"-אין כל בעיה עם זה.אין זה סותר את התנ'ך או כל בורא אחר.מה גם ששיטות התיארוך אינן מדוייקות לחלטין. 3- "אחוז מאוד קטן של כדה"א בכלל נבדק ונחפר עבור מאובנים"-יפה .אז למה להעלות כל פעם את טיעון המאובנים? 4-"וניתן לראות את ההתפתחות ההדרגתית לא רק של בני האדם בשלדים מאובנים שנמצאו אלא גם של חיות אחרות. הוכחות וראיות"-הנחת את המבוקש,זו טעות.למעשה ,מעולם לא נחזה מין ההופך למין חדש לגמרי(ואני לא מדבר על תולעת המשתנה לתולעת חדשה או חיידק חדש, אלא על יצור חדש לגמרי עם איבר חדש)כמו כלב ההופך למשהו אחר לגמרי שאינו כלב. 5-"אם יונק שמטיל ביצים שנראה כמו שילוב בין בונה לברווז זה לא נראה לך כמו איזה שלב ביניים - אז מה אתה עוד רוצה?!" אז לפי כיוון המחשבה הזה-האם דג מעופף(מסוג דאון או מנטה)הינו ראיה לכך שהדגים הופכים אט אט לציפורים?אני מניח שתשובתך היא לא....

גלבטרון

New member
מצחיק

1) תהליך האבולוציה היא תיאוריה מדעית. היא מסבירה את תופעת התפתחות החיים על פני כדה"א. והיא נכונה. + לא הראת, הסברת מדוע לטענתך היא לא נכונה - לכן סעיף זה לא הפרחת. 2) זה כן סותר את התנ"ך כאשר אנשים מאמינים טוענים כי העולם הקיים פחות מ-6,000 שנים על בסיס חישובים מהתנ"ך בעוד כל הממצאים מראים כי כדה"א בן מיליוני שנים + מה הקשר עכשיו לבורא היקום? זה דבר נפרד לגמרי ולא קשור לנושא. + כבר הסברתי כי זה מגוחך לדרוש תיארוך מדוייק עד לשנה, חודש, שבוע, יום, דקה והשניה. אז גם נקודה זו לא הפריחה את דבריי. 3) ראשית, פינוקי העלה את נושא המאובנים. שנית, כי נמצאו מספיק מאובנים שמראים על קיום תהליך האבולוציה. 4) כבר הסברתי זאת בתגובתי הקודמת. תקרא אותה שוב ותבין. 5) שוב. תקרא את דבריי הקודמים ותבין. בכל מקרה מיניין לך שהברווזן הוא לא שלב ביניים? או שאתה כבן אדם לא שלב ביניים ליצור אחר שיהיה קיים בעוד מיליוני שנים? אני אחזור שוב. תקרא שוב את דבריי בתגובה הקודמת ותבין.

זה לא שהעולם קיים 6000 שנה...

אלא שהאדם הראשון שהגיע להכרת הבורא חי לפני כ- 6000 שנה. התנ"ך הוא לא ספר היסטוריה, נכון, זה מה שנהוג לחשוב, שהוא כן. חדשות: לא זוהי מטרתו. התנ"ך נקרא קדוש, קדוש = נבדל, ממה הוא נבדל? מהחומר. התנ"ך מספר סיפורים שהתקיימו כמובן, אבל הסיפורים הללו (פרק ראשון ב"בראשית" אגב, לא מתייחס במאומה לחיים הגשמיים) נכתבו מתוך השורש הרוחני שלהם. אם תרצה הרחבה אני מוכנה לתת בהמשך.

גלבטרון

New member
לא צריך הרחבה כבר יודע

בגלל זה אמרתי: "זה כן סותר את התנ"ך כאשר אנשים מאמינים טוענים כי העולם הקיים פחות מ-6,000 שנים על בסיס חישובים מהתנ"ך". אני לא אמרתי שזה מה שהתנ"ך אומר. אלא מה שאנשים מאמינים טוענים.

למעלה