שלום לכם , אני חדש כאן ...

שלום לכם , אני חדש כאן ...

שלום אני מקווה שהגעתי למקום הנכון (אם לא תסבו בבקשה את תשומת ליבי). אני בן 21 חייל משוחרר, בצבא העלתי הרבה במשקל כאשר השתחררתי שקלתי 91. שהשתחררתי הבנתי שצריך להרזות, ועד היום כ4 חודשים השלתי כ10 ק"ג. לא עסקתי בספורט (אני שונא לרוץ!) בדיאטה, אך עבדתי בעבודה פיזית משהו. ואף אחד לא ממש שם לב שהרזתי, גם אנשים שלא ראיתי המון זמן! וזה 10 ק"ג! מה אתם אומרים על זה לא מוזר? משקלי כיום 81ק"ג גובה171 ס"מ. מה המשקל הרצוי שאליו אני אמור להגיע? כדי להיחשב בנורמל. עוד משהו, אני מעוניין לפתח את הגוף שלי, התחלתי לעשות כפיפות בטן שכיבות שמיכה ומשקולות לידיים. יש תוצאות חייב לצין! יש לי רק שאלה קטנה, הידיים באמת הפכו שריריות ואחלה אבל ה"דלדלה" (נו השומן המעצבן הזה) ביד האחורית נישאר ! לא מצליח להיפטר ממנו! יש המלצות איך? ובכלל המלצות בכללי? כל דבר אני אשמח לשמוע ביקורת עצות המלצות. תודה רבה

assafein

New member
זה קרה כי השקעת את כל האימון בחלק..

הקדמי של היד... תרגיל מצויין לחלק האחורי של היד זה: למצא מדרגה גבוהה כזאת שיהיה יותר נוח, ועם הגב אל המדרגה לעלות ולרדת... כמובן של עוד תרגילים אבל תחכה לחן(המנהל של הפורום)... הוא ימצא לך איזה משהו מוזר אבל טוב

assafein

New member
חשוב לציין שזה לא בריא...

לחזק שריר אחד ולא את השריר הנגדי לו....

מר בחור... תסביר מה לא בריא...

בלפתח שריר אחד ולא לפתח את השריר שמולו
איפה פה בדיוק האספקט הבריאותי? אם אתה זורק איזו הצהרה מהסוג הזה כדאי שיהיו לך הסברים... ואין כאן עניין של בריאות אלא סתם דיספרופורצייה.. חוצמזה גוגומגוג תיאר שהוא עושה שכיבות שמיכה ואני מקווה שהוא ישן טוב מתחת
... ובכל אופן אלו גם עובדות על הזרוע האחורית ניתן לבצע שכיבות סמיכה (מהשורש ס,מ,ך) במנח ידיים צר (כלומר במקום ידיים לצדדים קו התנועה במרפקים קרוב לגוף), ולהרוויח עבודה על הזרוע האחורית(שריר התלת ראשי) וגם עבודה נוחה על החזה העליון... לגבי חישוב משקל דרך האינטרנט מבלי שבדקנו מבנה גוף ואחוזי שומן זה בלתי אפשרי.

assafein

New member
אולי טעיתי בהגדרה...

אבל אם הוא יחזק את שריר X ולא יחזק במקביל גם את השריר הנגדי לו יכול להיות ביכון גדול יותר לפציעה...

גם לא בהכרך נכון...

מה שגפילטע אמר הוא יותר נכון.. תראה למשל את הירקן שלי יצחק... הוא כל הזמן מרים ארגזי עגבניות... הוא מרים אותם על הידיים מלפנים, כלומר הוא משתמש עם שרירי כופפי המרפק, וכמעט ולא עושה שימוש בפושטי המרפק(כלומר הזרוע האחורית). יש לו ברכיו רדיאליס גדול, ויש לו בייספס גדולים אבל..... התלת ראשי הטרייספס (פושטי המרפק) קטנים ודרדלע.. כמו של גוגומגוג אצל גוג, כנראה הבעייה היא עודפי עור כתוצאה מהירידה באחוזה השומן(אם גוג בחור צעיר מן הסתם זה יסתדר במשך הזמן) ובנוסף כמו שתיאר, כנראה שפושטי המרפק אצלו סובלים מדיספרופורציה ולכן מומלץ שיעבוד עליהם יותר.. חוצמזה דבר חשוב אחר.. כדאי שכוווווווווולם ידעו 2/3 נמפח הזרוע אמור להיות השריר התלת ראשי.. ואימון מועט שלו לאומת כופפי המרפק יוצר דיספרופורציה מאוד לא אסטתית(במובנים של מפתח גוף).

חן M

New member
כולכם צודקים אבל אני אחדד מעט

עבודה בחוסר פרופורציה לאנשים רגילים יכולה לפגוע ויכולה שלא תלוי על אילו קבוצות שרירים מדברים ותלוי מהי דרגת החוסר פרופורציה. לגבי ספורטאים זה בהחלט יכול לגרום לפציעות[במיוחד במקרים של תנועות מתפרצות] מאחר והשרירים האנטגוניסטים אמורים למנוע או לבקר את התנועה של האגוניסטים. ועוד נתון זה שאם יש חוסר פרופרציה באיזון אצל ספורטאים שצריכים שיווי משקל מן הסתם זה יגרום לפציעות ע"י מעידות וכד'...

כן.. רק ש...

גוגומגוג הוא לא ספרטאי השגי.. הוא סה"כ אדם שמחפש לרדת במשקל ועוסק בספורט בשביל ההרגשה הטובה ובשביל לרזות ולהתחטב.. ומכאן, כל נושא המתפרצות אינו בא לידי ביטוי. מעידות הוא לא ימעד טניס הוא לא משחק בסה"כ הוא ציין שיש לו בצד האחורי של הזרוע הרבה עור רפוי... ין מה להרחיק לכת עד כדי פציעה ובמיוחד שמדובר עוסק בספורט עממי, בוא נתיחס נקודתית למה שגוג ביקש...

חן M

New member
התייחסתי למה שנכתב

היו חילוקי דיעות והבהרתי מה הרציונאל מאחורי כל דבר ושוב שניכם צודקים אך תלוי הניסוח והיכן החוסר פרופורציה מתבטאת ולאיזו מטרה.

B o o o o M

New member
ברוך הבא

דבר ראשון בהצלחה עם ההרזיה לגבי "משקל נכון" אתה צריך להבין שזה מאוד תלוי במבנה גוף שלך ... אל תסתכל על המשקל, תסתכל האם אתה נראה טוב ואוהב את איך שאתה נראה...
הכי חשוב!

בווום'לה יקירתי..

הגע נתת מתכון נפוץ לצערי לאנורקסיה נרבוזה.. להזהר... אנחנו לא מושלמים, אף אחד מאיתנו, ועלינו לקבל את עצמינו כמו שאנחנו ולדעת שיש לפעמים את היכולת לשפר וליצור חזותיות טובה יותר... וחזותיות טובה יותר היא בפירוש לא "הירואין שיק" אנורקטי למשל...

B o o o o M

New member
אוו דווקא ההפך

האובססיביות למשקל היא מובילה יותר מהר לאנורקסיה נרבוזה.. תחשוב שיש בחורה שניראית מצויין במשקל 60, אבל חושבת ש60 זה יותר מדיי בשבילה לשקול, אז היא "חייבת לשקול 54"... צריך לדעת לאהוב את איך שאתה ניראה ולהיות מרוצה מיזה, נכון, מצד שני לא להיות אובססיבי למשקל וללכת לפי ההרגשה ולא לפי המספרים, לפחות זאת דעתי....

חן M

New member
גוגומגוג

למה ירדת במשקל האם אכלת פחות? או שאתה אוכל פחות או יותר אותו הדבר??האם היו לך בעבר תנודות שכאלה במשקל? במידה וענית לא לא הייתי מזלזל בנתונים אלו ותקשיב לשאלות הבאות ותענה לי לגבי סימפטומים: האם יש לך חולשה כללית?הקאות?אנמיה?כאבי בטן?חוסר תיאבון?שינויים בהרגלי היציאה? אתה יכול לענות לי במסר ולא על גביי הפורום... בקשר להיפטרות משומן עושים זאת ע"י הורדת כללית באחוזי שומן ע"י פעילות אירובית+תזונה מתאימה.

תגובה ..

למה ירדתי במשקל ? הרגשתי שמן מידיי, וכן אכלתי פחות ובלי שטויות מסיביב לארוחות . יש לי נטייה להשמנה יש לי גוף דיי רחב, תנודות במשקל? אממ חוץ מכך שבצבא העליתי כ12 קילו, והדיאטה לאחרונה לא ממש. לגבי אחד מהסימפטומים שרשמת אין לי אף אחד מהסימפטומים שהזכרת. תודה רבה על ההתיחסויות!

מה אתם אומרים על התרגיל הזה לאחורית

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2429080,00.html ליד אחורית?

חן M

New member
התרגיל בסדר גמור אך

ההדגמה לא מושלמת... -שים לב למיקום המרפק ביחס לכתף.. -שים לב לנטייה של הגוף הצידה דגשים שקשה יותר להבחין: - לורדוזה הסרוויקלית: שים לב לנטייה של הראש.. -טורקס:הזדקפות יתר של הטורקס מה שאני בא לומר הוא שבעייתי ללמוד תרגילים ע"י הדגמות של תמונה.. עדיף לך ללכת למדריך שיבנה לך תכנית ויתקן אותך פנים אל פנים. מה גם שעבודה על יד אחורית לא תגרום לך להוריד בשומן שם..

חן M

New member
פעילות אירובית+תזונה+סבלנות

ואין בעיה כן לבצע תרגילים על מנת להעלות מסת שריר באיזור זה אבל אם כבר אתה מתאמן תתאמן על כל הגוף עם מדריך מוסמך שיאמן אותך בפרופורציה הנכונה ואל תתמקד בזה ספציפית כי זה שריר יחסית קטן...

למעלה