שלום לכם אני טבעוני

שלום לכם אני טבעוני

ומתענין במיוחד באבולוציה של האדם מהצד התזונתי אני טוען שבני האדם ההומנואידים הראשונים היו טבעונים אכלו רק מהצומח . אשמח ליותר מידע וקישורים בנושא תודה מראש ושתהיה לכם שנה מקסימה . ( אני ידוע כשמאל לוחם האיום
- אבל כאן אני מבטיח להיות ילד טוב וממושמע )
 

SilentMike

New member
קשה לדעת.

קורבנו החיים הקרובים ביותר הם השימפנזים. שימפנזים הם אוכלי כל. לעומתם השימפנזים מסוג בונבו הם צמחונים. שני המינים קרובים אלינו גניאולוגית בצורה דומה. אני חושב שזה לא חכם ומיותר לגייס את האבולוציה למלחמה פוליטית. אבולוציה היא תחום מדעי העוסק בעובדות כפי שהן, ולא כפי שהיינו רוצים שיהיו. המונח "בני האדם ההומנואידים הראשונים" הוא תמוה, מאחר וההומנידים הראשונים לא היו בני אדם, אלא בני מין אחר כלשהו (ובכלל, התפר בין הומנידים ללא הומנידים הוא שרירותי משהו). איני יודע מה היתה הדיאטה של הומו האביליס, אבל ככל הנראה היא הכילה גם בשר. מיננו שלנו התפתח בברור כאוכל כל, ולכך הוא מותאם. גם לאכילת בשר, וגם לאכילת מזון מן הצומח. כל זה אינו נוגע כמובן לדיון המוסרי שאני חושב שנוותר עליו להיום. הרי לך: השושלת שלנו:
One widely held view of human development has held that hunting as an activity was the chief driver of evolutionary change in early humans, as it would have selected for for certain kinds of intelligence, coordination, and aggressive behavior [this is called the "Hunting Hypothesis"]. Was Homo habilis a hunter of large game and a successful competitor with the great predators of Africa--lions, leopards, hyenas? Or was this species an opportunistic taker of small game and a scavenger? Present evidence cannot answer the question, but a scavenging role seems more likely.​
 

amni

New member
האוסטרלופיתקוס רובוסטוס

כמו הגורילות ניזונו בעיקר מהצומח. זה לא אומר שהתנזרו לחלוטין מבשר. אפילו הפרות יכולות להיות ניזונות מחלבונים מהחי (אם כי הגזמה בכיוון זה הביאה למחלת הפרה המשוגעת). למעט האוסטרלופיתקוס רובוסטוס כל אבות האדם אכלו מזון מהחי במקרה שהי זמין. מבנה הגולגולת שלהם מעיד על כך שכן מזון צמחוני בעיקר מצריך מבנה לסת וגולגולת שמתאימים ללעיסה מאומצת וממושכת.
 
אני לא מומחה בשמות . אבל האדם

וקודמיו יכלו לאכול בשר ? ההומוסאפיינס התחיל להשתמש בכלים רק לפני 40000 שנה קשה לי לדמין איך הוא צד ואכל בשר ללא כלים ואש .
 

s u p e r mind

New member
לא.

הומו הביליס שהתקיים בערך בין השנים (במיליונים) 2.5-1.5, יצר כלי אבן ששימשו לפשיטת עורות של בע"ח, חיתוך בשר וריסוק עצמות. בנוסף לכך יצר פטישים לעיצוב כלים מאבן צור. ההומו ארקטוס שהתקיים בערך בין השנים 1,500,000-300,000, ביית את האש והשתמש אף בכלים מתוחכמים יותר משל הומו הביליס. ההומו ספיינס-ניאנדרתלי שהתקיים מ130,00 עד 35,000 שנה ידע ליצור כלים מורכבים שסייעו לו בצייד (חנית), בעיבוד עורות לשם יצירת בגדים, בחיתוך בשר בצורה יעילה יותר (הדיאטה שלו הייתה מורכבת 80% בשר!). כמו כן, הוא השתמש בכלים שונים על מנת לקבור את המתים ולקשטם (שנוי במחלוקת) במעין חרוזים סמליים). הוא גם רתם את הרפואה האלטרנטיבית על מנת לרפא חולים ופצועים. הקרו מניון התקיים עוד לפני 50,000 שנים. ואתה יודע למה אנחנו מסוגלים...
 
דווקא על החרוזים הראו בערוץ דיקברי

בשבת נדמה לי הניאדרטלים לא היה להם את היכולות של ההומוסאפיינס . לשכלל את הכלים שלהם ולכן הם ניכחדו החרוזים נתגלו בקברים של ההומוסאפיינס ואילו בקברים של הניאדרטלים הגופות היו סתם מונחות
 

SilentMike

New member
נכון.

לא היתה להם יכולת לשכלל את החניתות. אבל מה אתה חושב שהם עשו עם החניתות הגסות? קפיצה במוט? גם לפני שהשתמשו בכלים יכלו האוסרלופיתקוסים למיניהם לאכול בשר. פשוט של חיות קטנות יותר. האבולוציה של בני האדם היא כזו של אוכלי כל. ככה זה. אנחנו יכולים אומנם להתקיים ללא בשר (לא תמיד הכי בריא), אבל אנחנו מתוכנתים להיות אוכלי כל. מה שתעשה עם זה זה כבר עניינך האישי. בתאבון.
 

amni

New member
יש אוכל מהחי שלא מצריך כלים

משוכללים. ביצים, חרקים, תולעים צפרדעים וכולי. לידיעתך, השימפזים אוהבים לאכול טרמיטים שהם צדים עם זרדים שמושחלים לקינים שלהם. שלא לדבר על כינים שהם פולים זה מזה. אם אני זוכר השימפנזים אוהבים גם לאכול ביצים אם הן מגיעות לידיהם.
 

s u p e r mind

New member
יותר מכך...

שימפנזים גם צדים קופי קולובוס, חזירי יבלות, בבונים, קופי גונון וגם מכרסמים ועופות קטנים.
 
ביצים מסכים. אך חרקים ? ../images/Emo5.gif

זה לא תואם את הנטיה הטבעית של האדם שימפנזים הם גם קניבלים אליבא דה נשיונל גיאוגרפיק .
 
אני לא בטוח שיש לנו מושג

מדוייק על הנטייה הטבעית של האדם. מן הסתם התזונה השתנתה מאז שהחלה המהפכה החקלאית, וככל שהשתפרו הטכנולוגיות להשגת מזון ולעיבודו. אגב, בתימן אכלו ארבה עד לא מזמן, ואולי גם היום. ד"ר זהר עמר כותב (עפ"י ויקיפדיה): הארבה היה נקנה מהערבים כשהוא חי בשקים, והותקן לאכילה בצורות שונות: טיגון, צלייה ובישול. חלק מהאנשים היו מייבשים אותו ומשתמשים בו לאכילה במשך כל השנה. רבים מהגברים נהגו לאכלם ולהתענג בהם עם משקה משכר כמו ה'מאחיה'.
 

amni

New member
השימפנזים אוכלים טרמיטים וכל הקופים

אוכלים כינים שהם פולים זה מזה. כך שאין להם בעיית אנינות טעם לגבי אכילת חרקים ותולעים. אנשים אוכלים סרטנים ושרצים ימיים (שנקראים בלשון צינית פירות ים). הצרפתים אוכלים צפרדעים והסינים אוכלים נחשים. כך שהימנעות מאכילת חרקים היא בעיקר שאלה תרבותית והאדם הקדמון כנראה לא היה בררן.
 

afon

New member
כנראה

על פי התאוריה המקובלת היום הקפיצה בגודל המוח וגדילתו הייתה עקב עליית כמות הבשר שאבותינו אכלו.
 

צ פ ו נ ה

New member
אני לא חושבת שזו הנקודה

אני אגב הייתי טבעונית ומאמינה ובתזונה טבעונית (כרגע מסיבות אישיות אני צמחונית), אני חושבת שהעניין האבולוציוני יכול להוות טיעון רלוונטי בוויכוח "טבעונות - בעד ונגד", אבל הסיבה העיקרית לדעתי להיות טבעוני כיום היא לא מה שהיה בעבר, אלא מה שקורה היום, וזה שההתפתחות הטכנולוגית בתעשיית המזון הביאה לשתי תוצאות: א' - כדי להגיע לתזונה מלאה ומספקת אין צורך בבשר או מוצרים מן החי בכלל (זו לא אמת אבסולוטית, אבל אני נתמכת כאן במחקרים מדעיים), וב' - תעשיות הבשר, הביצים והחלב הן מהתעשיות המסואבות, הירודות מבחינה מוסרית, והמחליאות (לטעמי), שקיימות, וצריכת המוצרים הנ"ל מהווה שיתוף פעולה עם התעשיות האלה, דבר שלא אמור להיות לאף אדם שפוי רצון לקיים.
 

amni

New member
אפשר לחמם מזון גם ללא אש

למשל לשים אותו במקום חשוף לשמש. באחת החברות הפרימיטיביות של ימינו שמים בשר נא מתחת לאוכף של סוסים ואוכלים אותו כשהוא ממש לפני שלב הריקבון. תפקיד החימום הוא לפרק את המזון לרכיבים קלים לעיכול וגם חימום לטמפרטורה של 40 מעלות מספר שעות עוזר לפירוק. צריך רק לאכול _לפני_ שמתחיל ריקבון, כי בזמן הריקבון חיידקי הריקבון פולטים חומרים רעילים לקיבה האנושית. חוץ מזה , אדם יכול לאכול גם בשר נא. נכון שבשר נא פחות נוח לעיכול מבשר מבושל אך עובדה שכל החיות אוכלות הבשר אוכלות בשר נא בתיאבון. בשר מזין יותר מבחינת חלבונים ושומנים בהשוואה למזון צומח, במיוחד כאשר המזון הצומח אינו מבושל. האדם הקדמון אכל כנראה גם מהצומח וגם מהחי (אם יכל לשים ידו על מזון מהחי).
 
למעלה