שלום לכם אנשים יקרים,

The Snow fox

New member
שלום לכם אנשים יקרים,../images/Emo63.gif

יום אחד בעודי מעיין במדף הפנטזיה והמדע בידיוני בספריה, תפשו עיני מספר ספרים בעלי כריכות צבעוניות להחריד, שהזדהו כספרי 'עולם הדיסק', ששמעתי עליהם כה הרבה המלצות. השאלתי את תרועת מוות, ואני הולך לסיים אותו. אוי, זה ספר גאוני. גאד. גאוני. שאלתי הקטנה היא- לאיזה ספרים להמשיך עכשיו. בתודה מראש, עידן. (עוד סיבה לענות לי- כשאגיע לשלב שיהיה לי קרב ידע בסיסי ושלם על הסדרה, אצתרף לפורום הזה, שנראה כיף במיוחד.)

מ א ג ר ט

New member
לא כל כך יבש

ואני אהיה הראשונה לענות לך: אני לא יודעת עד כמה יש לך ניסיון, ולכן: חוץ מהעובדה שיש במאמרים רשימה מפורטת של כל הספרים לפי תת סדרות- חוץ מהסדר הכרונולוגי שבו הספרים הוצאו (וכדאי לקרוא לפי סדר זה) (שהולך ככה בערך: צבע הכשף->אור מופלא->פולחני כשף ועוד) כל ספר משויך לתת סדרה אחרת- סתמרוח, האוניברסיטה, מכשפות, מוות (ועוד, שכרגיל, ששכחתי). בעיקרון מכאן אתה ממשיך לצבע הכשף. אם אתה לא מצליח להשיג אצלך בסיפריה, בצומת ספרים יש את כל הספרים שלו ובמחירים נורמאלים.

Athaclena

New member
סתמרוח והאוניברסיטה זה די אותה סדרה

אבל שכחת את המשמר... אה, ויימס

מ א ג ר ט

New member
אני לא ממש בקטע של הסברים...

אבל כמו שאמרתי, פשוט יש במאמרים הכל, שילך ויקא לבד... ועוד קרא לנו פורום יבש... כולה שעתיים (דווקא נכנסתי אבל משום מה לא שמתי לב שיש הודעה חדשה...

מ א ג ר ט

New member
תסבירי את

כלומר תני לו רת המספר לשיחת נפש: "אמרו לי שגם אם אני אקרא הכל מההתחלה, עדיין לא תפרסמו את סמול גודס בעברית" "אני לא רואה את הבעיה... אני אפנה אותך ללואיס. בגלל שהוא לא חותם חוזים עם אף חברה , במיוחד לא דברים שקשורים למר פראצ'ט, יש לו מספיק זמן לדבר איתך..."

ישנן כמה אסכולות

בקרב חברי הפורום. ישנם אלה שטוענים שצריך לקרוא לפי סדר פרסום הספרים. הם, כמובן, צודקים. חוץ מזה הם חכמים, יפים ומוכשרים, ולגמרי במקרה אני נמנה עליהם. אם תתחיל לקרוא עכשיו לפי הסד, תספיק להגיע ל"סמול גודס" כשהוא כבר יופיע בעברית (בעזרת הלואיס), וכך גם תוכל לקרוא את הסדרה בעברית, כראוי. ישנה אסכולה שטוענת שלא צריך לפי הסדר. הם גם טיפשים, מעוותי מחשבה וחייזרים מהחלל החיצון, והם יסבירו את עצמם. ההמלצה של מאגרט הייתה נכונה, קרא לפי הסדר (גם אם זה אומר שיקח לך עוד חמישה ספרים כדי לגלות מי זאת מאגרט). אז קדימה, לקרוא את "צבע" ולחזור אלינו בהתלהבות, אח"כ תקרא את "אור" ותוכל לבלות סוף שבוע שלם בטלפון עם נטע.

The Mad Hatter

New member
מסכימה עם הסתייגות..

ובזה אני מסתכנת בסקילה מכיוונה של נטע, אבל אני אקח את הסיכון- עדיף להתחיל לקרא מ"אור מופלא" ולא מ"צבע הכשף". אז אולי לא מבינים בתחילת הספר למה לעזאזל סתמרוח מרחף בחלל, אבל צבע הכשף (לפחות בתרגום, את "צבע" לא קראתי באנגלית) מוזר ומבלבל והאמת היא שרק בפעם השלישית שניגשתי אליו הצלחתי לסיים אותו. שלא תבינו אותי לא נכון-זה ספר נהדר, אבל לא טוב כל-כך בתור התחלה. אה, וגם את "אור מופלא" מומלץ מאד לקרא באנגלית. מאד!!

פעמיים לא נכון

שתי טעויות. ראשית, קוראים לפי הסדר, "צבע" לפני "אור", וזה חשוב בעיקר בשני הספרים הספציפיים האלה. מאוד חשוב להבין למה סתמרוח תלוי משפת הדיסק בתחילת הספר, ומי זה הכשף הזה שמדבר אליו ומציל אותו...? ומהי האוניברסיטה, ואנק מורפורק, ותיבת המטען וזוגפרח... חייבים את הרקע הזה. מי שיקרא את "אור" עשוי לשאול שאלות כמו, למה סתמרוח לא מטיל לחש ומציל את עצמו? הוא הרי מכשף, לא...? שנית, עבריח דבר עברית! את ספרי פראצ'ט, כמו כל ספר אחר, צריך לקרוא בעברית. הצטרף לכוחות המהפכה! רק ביחד נוכל להזיז את לואיס לתרגם עוד ספרים משובחים!

The Mad Hatter

New member
../images/Emo3.gif

אני קראתי את "אור" לפני "צבע" והבנתי הכל. אני מניחה שאפשר להבין את זה שסתמרוח מכשף לוזר גם מבלי לקרא את הספר הראשון. אם כבר, יהיה הרבה פחות מובן להיתקל בריבת תפוזים עצובה ואחר-כך לתהות למה לעזאזל הספרן הוא קוף. ואם המתרגמים הבאים יהיו כמו נורית שרעבי, אני מעדיפה לעזוב את לואיס במנוחה. P:

dino_din

New member
לדעתי עדיף בכלל לקרוא הפוך!

כלומר, לקרוא את הספרים לפי הסדר אבל כל ספר לקרוא מהסוף להתחלה! נו באמת, מה מסובך אנשים? יש סדר מסויים, אז למה ללכת עקום? קודם "צבע" אחר כך "אור" ואח"כ, כשקצת מבינים את העיניין, אפשר אולי להחליט לבד ולדלג קצת... דינו. >dino_din, הגמדים נגד שלגיה , האישום : ניצול קטינים < מה לעזאזל הם רוצים???

The Mad Hatter

New member
:)

שמעתי שאם קוראים את הספרים מהסוף להתחלה אפשר לשמוע את טרי קורא לעבוד את השטן. נו, תעשו מה שבא לכם! מי שואל אותי בכלל?!

dino_din

New member
הוא צועק להוציא להם את הכבד

לטחון את המעיים ולאכול את זה עם רוטב עיניים טחונות! ואחר כך הוא מתחיל לרוץ עם רובה פלסמה ולחסל כל מה שזז ולבעוט בחלקי גופות ו... ו... ו... ארררררר, DOOM 3 , איזה משחק מצויין. מזל שהוא לא משפיע עלי יותר מידי... דינו. >אני שומע אותם באים, מחלקה להתכונן!!!!<

ויימס

New member
../images/Emo6.gif

הא... DOOM... איך הייתי חולה על זה בכיתה ט'. נוסטלגיה. וכולם היו בהלם מזה שאני מסרבת להשתמש בצ'יטים.

dino_din

New member
אני משחק בזה יומיים וכבר משתמש

בצ'יטים :) משחק קשה ומפחיד, גם ה F5 (שמירה מהירה) כבר התחיל להישחק.... (למען הסר ספק - מדובר כמובן ב DOOM 3 ולא בישנים הפחות מפחידים :)

אפשר לשחק ברשת....

או לעשות צ'ט מחר. ולדבר על לואיס. גם אפשר. פשוט שמתי לב שלא כתבתי על לואיס היום. אז מחר מנה כפולה. אני הולכת לישון.

smadarbi

New member
אבל "צבע הכשף"- שונה מהשאר

אם הייתי קוראת אותו ראשון הייתי בטח נבהלת

למעלה