שלום לכם, זוכרים אותי?

שלום לכם, זוכרים אותי?

כתבתי כאן לפני בערך שבועיים, שפכתי לכם את הלב על כמה שקשה לי בגלל הפינוי שהשתתפתי בו. מאז הרבה קרה ואני מרגישה צורך גם ליידע אתכם. קודם כל- תודה לכל התגובות הנחמדות וגם למסרים, את המסרים ראיתי רק היום כי לא הייתי במחשב מלא זמן ככה שזה כבר לא רלוונטי. היום אני מרגישה הרבה יותר טוב, הייתי בטיפול כמה פעמים (לא מהצבא אלא המשפחה שלי אירגנה, ולפי דעתי זה לא בסדר שהצבא לא דואג) ומצבי השתפר מאד. המליצו לי ללכת לבקר מתנחלים, לדבר איתם ושזה בטוח יעזור, ואכן בתחילת השבוע הלכתי- ואני חייבת להגיד שמאד מאד חששתי אבל למזלי הכל התבדה, הם אנשים מאד טובים והם דיברו איתי לפחות שעה וגם להם שפכתי את הלב והם הסבירו לי שהם לא כועסים עליי אישית אלא על הממשלה וברור שהם היו מעדיפים שאני אסרב פקודה- אבל המעשה כבר נעשה. ושכרגע צריך לאחות את הקרעים. הפגישה הסתיימה בחיבוק ונשיקות שמאד עזרו לי אישית. הם ניחמו אותי ואפילו הביאו לי טל' כדי לשמור על קשר והזמינו אותי לבוא אליהם מתי שאני רוצה (והדגישו שעוד כמה שנים הבית יהיה שוב בגוש קטיף)- הפגישה הזאת הייתה בשבילי מאד טובה, זה פחות רגשי אשמה וכרגע אני גם יושנת טוב רוב הלילה (למרות שעדיין יש חלומות וזכרונות), דעתי על המתנחלים השתנתה- אני מהמרכז ואף פעם לא הכרתי אותם ולמעשה שנאתי אותם בלי לדעת מה הם בדיוק (חשבתי שהם סתם דתיים פאנטים), הדעות שלי לא השתנו מבחינה פוליטית אבל בהחלט אני כן רואה בהם חלק מהאחים שלי- הם אנשים טובים עם דעות שונות. אני אפילו הלכתי וכנראה אלך שוב לעזור להם בשיקום החדש שלהם. גם הרבה חברות שלי שהיו איתי היו באותו מצב והמלצתי להם ללכת גם כי זה נורא עוזר ומקל. וחבל לי שהצבא לא עושה משהו בקשר לזה כי המצב הנפשי של הרבה מאד מהמפנים הוא לא טוב. אני שמחה שהלכתי לטיפול והכל ומקווה שיהיה רק טוב גם בהמשך. אוהבת-דנה.

Bronx Bomber

New member
אני שמח שהלכת בדרך שהצענו לך.

אבל אם את רוצה לכפר על המעשה את צריכה לעזור לאנשים שגרשת מהבים שלהם להשתקם מחדש.

Theherod

New member
קשה, למה אתה מקשה עוד יותר

אותך בטוח לא הייתי מציע לה ללכת לבקר. "לעזור לאנשים שגרשת" היא מילאה פקודה, כחוק. אם כולם היו מסרבים הייתה פה עכשיו אנרכיה, ברגע שיש מרי המוני בצבא, זה אומר שלממשלה כבר אין כח, כלומר היא כבר לא יכולה לשלוט ולנהל את המדינה, מדברים כאלה בדיוק נוצרת מהפכה צבאית. היא מילאה את חובתה, גם אם היא לא הסכימה עם המעשה, חייל צריך לעשות את שמוטל עליו.

Theherod

New member
בוא תסביר לי מה לא היה חוקי

בוא נראה, הציעו את החוק, הכנסת העבירה אותו, בית המשפט אישר אותו, עד עכשיו הכל נראה לי כמו הליך חוקי, איפה פה בדיוק הכשל?

קראת פעם תקוד האתי של צהל?

כי לא נראה לי... כתוב שם: חייל לא יפעיל כח על אוכלוסיה אזרחית ולא יפגע ברכוש ויש עוד כמה סעיפים שהחיילים שגירשו עברו עליהם אבל אנלא יכול לכתוב אותם כי אני לא זוכר אותם בדיוק...

Patch A

New member
ממה שאני ראיתי

החיילים שלנו לא הפעילו שום כוח על שום אוכלוסיה אזרחית. מי ששפך חומצה לא היה הם. לא יודע אם שמת לב, אבל בחורה אחת שעמדה על גג אחד הבתים והייתה עסוקה בלזרוק מה שזה לא היה על החיילים נפלה מהגג, וכשבעוונותיו ניגש החובש לטפל בה מה שהוא קיבל ממנה היה חופן של חול שנזרה ישר בעיניים. תרתי משמע. אז לא הם אלו שהפעילו את הכוח. גם לא היה צורך להפעיל כוח, הרוב ההגיוני התפנה בלי מאבקים שיגבירו את השסע בעם.

כשבאים אליך לבית ואומרים לך שאם לא

תצא עכשיו אז עוד שעתיים יתחיל הפינוי בכח זה כן סותר תקוד האתי... ובקשר למה שהבחורה הזאת עשתה, אני לא יכול לשפוט אותה ולא אף אחד כי הכל יכול לקרות לה ואני יסביר: תחשוב על מצב שאבא של הבחורה הזאת נהרג בפיגוע ירי או שאח שלה נהרג בהתפוצצות מחבל מתאבד במסעדה או שאמא שלה נרצחה בפיגוע בקניון ועכשיו רוצים לתת לאלה שעשו תפיגועים האלה חבל ארץ גדול סתם! בלי סיבה! וגם אם הייתה סיבה, תחשוב מה היא מרגישה...

Patch A

New member
אבל

הם לא הפעילו את הכוח הזה נכון? לפחות ברובם המוחלט של המקרים,בכל אופן. אז איך אתה רוצה לדרבן אותם שיתפנו? בבקשה אנשים חביבים, אם מתחשק לכם בזמנכם החופשי, תצאו מהבתים שלכם כי יש לו"ז שידוע כבר חודשים ארוכים וצריך לעמוד בו?

צהל

צהל הוא ארגון הגנה. המשטרה היא אירגון חוק... אסור היה לשתף בזה את צהל, היה צריך להשתמש רק במשטרה.

t i p o

New member
כמו בכל מדינה בעולם

גם בישראל אחד מתפקידי הצבא הוא לתגבר את המשטרה.

Patch A

New member
אה, הבנתי

היו משתמשים במשטרה במקום בצבא...כי ליהודים במשטרה מותר יהיה לגרש יהודים? נו באמת, טענות היו בכל מקרה.

t i p o

New member
איך בדיוק

לומר לבן אדם, שעליו לצאת מביתו שנמצא בשטח צבאי סגור, סותר את הקוד האתי של צה"ל? אני יכול לשפוט את הבחורה הזאת, היא עברה על החוק ובכל זאת החובש ניסה לעזור לה, אבל שוב היא השתמשה באלימות. בין לפנות אנשים מביתם לבין בן משפחה שנרצח יש הבדל גדול מאוד. תחשוב מה אני מרגיש כשאנו מפנים מתפרעים והם זורקים עלינו מכל הבא ליד.

להרים בנאדם שזה הבית שלו

זה סותר תקוד האתי של צהל. בקשר לבחורה, תבין אחי, זה לא העניין של הפינוי. זה עניין שנותנים את זה לערבים, אותם ערבים שירו על אבא שלי...

למעלה