שלום לכם.יש לי שאלה רצינית,אודה

מצב
הנושא נעול.

nufara1

New member

לתשובה... אני ובעלי התחלנו לעבור טיפולים לכניסה להריון,בנתיים עוברים הזרעות ולא הפרייה.האם החוק שחל על הפרייה תקף גם בהזרעה?!

nufara1

New member
אחדד קצת את שאלתי כי היא לא ברורה

לתשובה... אני ובעלי התחלנו לעבור טיפולים לכניסה להריון,בנתיים עוברים הזרעות ולא הפרייה.האם החוק שחל על הפרייה תקף גם בהזרעה?!
זוג שעובר טיפולי פוריות צריך להודיע למעסיק,ואז יש זכויות כגון:אי-אפשרות של פיטורין ללא אישור ממשרד העבודה וכ"ו. האם גם במקרה של הזרעות זה נכנס?!

התשובה למעשה מחולקת לשניים:

זוג שעובר טיפולי פוריות צריך להודיע למעסיק,ואז יש זכויות כגון:אי-אפשרות של פיטורין ללא אישור ממשרד העבודה וכ"ו. האם גם במקרה של הזרעות זה נכנס?!
התשובה למעשה מחולקת לשניים:
1. הגבלת הפיטורים: נושא הגבלת הפיטורים לעובד/עובדת המצויים בטיפולי פריון הוא רחב מאוד והוא מצויין בסעיף 9 (ה) לחוק: " (ה) לא יפטר מעביד עובדת העוברת טיפולי הפריה חוץ גופית או עובד או עובדת העוברים טיפולי פוריות לקראת ילדם הראשון או השני, בימי העדרם מעבודה לפי סעיף 7(ג)(4) או (ג1), לפי הענין, או במשך תקופה של 150 ימים לאחר תום ימי ההיעדרות כאמור, אלא בהיתר מאת שר העבודה והרווחה, ולא יתיר השר פיטורים כאמור אם הפיטורים הם, לדעתו, בקשר עם היעדרות כאמור; הוראת סעיף קטן זה לא תחול על מעביד, לגבי עובד או עובדת כאמור, שחלפו שנתיים מהיום הראשון להיעדרותם מעבודה אצלו או באותו מקום עבודה, לפי הסעיף האמור." מאופן ניסוח הסעיף, ניתן להסיק שהגבלת הפיטורים אינה חלה רק על מי שמצוי בתהליך של הפריה חוץ גופית, אלא גם על מי שמצוי בטיפולי פריון אחרים. בכדי להיות מוגנת, עליך להודיע למעסיק שהינך מצויה בטיפולי פריון. ללא הודעה כזו, לא תהיי זכאית להגנה אם חלילה תפוטרי. כמו כן, חשוב לציין שבכדי להמפקחת על עבודת נשים תבטל פיטורים של מי שעוברת טיפולי פיריון, יהיה צורך להוכיח לה שקיים קשר ישיר בין הפיטורים לבין היותך בטיפולים. כלומר, ההגנה היא לא גורפת ובלתי מוגבלת. זה לא שאת יכולה עכשיו להפסיק לעבוד ולהנות מהגנה...... 2. העדרויות עקב טיפולי הפריה חוץ גופית: נושא מספר ההעדרויות להן זכאית מי שנמצאת בתהליך של הפריה מוסדר בתקנות חוק עבודת נשים. שם התקנה היא: "תקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון), התשנ"א-1990". מכאן ניתן להסיק כי החוק לא מאפשר העדרות ספציפית למי שמצוייה בטיפולי פיריון שאינם הפריה חוץ גופית. אבל....: א. זה לא גורע מההגנה מפני פיטורים. ב. למעשה, ימי העדרות למי שעוברת טיפולי הפריה חוץ גופית הינם חלק מסך ימי המחלה שמגיע לכל עובד. אין תוספת מיוחדת. זו למעשה תקנה די טיפשית שבאה להצהיר שמי שמטופלת בהפריה חוץ גופית יכולה להעדר. בכל מקרה, לך כעובדת זה לא ממש משנה. ידעי את המעסיק על הטיפולים וכאשר את נעדרת ספקי אישור רפואי בכדי לכסות את ההעדרות. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה