שלום לכם!

שלום לכם!../images/Emo140.gif

שמי שרית. ואני חוזרת בשאלה שכיום חילונית שלא מאמינה בתורה. בעברי הייתי מאוד ימנית.חשבתי להחזיק בשטחים,חשבתי שהם חלק בלתי נפרד מא"י ועוד. למדתי במוסדות על תיכוניים דתיים מסויימים המשוייכים לציונות דתית שכידוע בעלי דעות מאוד ימניות וכו'. באותם מוסדות היו אנשים מסויימים שניסו כל הזמן "לחנך" אותי ועוד בניגוד לדרכי. ניסו שלא אעסוק בדברים שאוהבת ואף גרוע מכך,ניסו באמצעים "חינוכיים" שונים שאשנא את הדברים שאוהבת ועוד. ואז התחלתי להתעניין בנושא דמוקרטיה. שאושיותיה הן חופש העיסוק,חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא. וכן התחלתי לשנוא את כל נושא השטחים שמזוהים עם אותם אנשים קיצוניים דתיים מסויימים שניסו לעשות לי כל זאת. לא חשבתי להחזיר את אותם השטחים,אך בהחלט התחלתי לשנוא את העיסוק בהם שהזכיר לי את אותה הכפיייה ואותם ניסיונות "החינוך". והתלחתי לשקול מחדש מהי דעתי על אותם השטחים. ואז נפקחו עיניי.פתאום ראיתי מה שלא ראיתי קודם. שיש שטחים מסויימים שעלינו להחזיר על מנת שנוכל לחיות כאן בצורה טובה יותר. ושנהרגים לנו הרבה מאוד אנשים על החזקת שטחים אלו.ושחשוב שיהיה שלום. אך גם יש שטחים שאסור לנו בשום פנים ואופן לתת. כגון ירושלים.את ירושלים אסור לנו בשום פנים ואופן לחלק.ירושלים צריכה להיות מאוחדת לעד. וגם עלינו לשמור על הגולן שישאר בידינו. בכל אופן,אותם קיצוניים דתיים מסויימים מנסים "לחנך" אותי גם עתה,למרות שעזבתי אותם ממזמן. עדיין נשלחים אליי הביתה מכתבים שונים המנסים "לחנך" אותי לשיטתם. דבר זה אני רואה באופן חמור ביותר. הודעתי להם על כך ואמרתי שרואה זאת באופן חמור ביותר.ויטופל בהתאם. זו עברה חמורה על עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים שבהם חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא,לעסוק בדברים שאוהב,ובכלל לחיות את חייו כפי שבחר מבלי שמישהו ינסה כל הזמן "לחנך" אותו. אז קודם כל הורדתי את העיסוק בנושא השטחים מעצמי. לא עוסקת ולא אעסוק בנושא השטחים שנכבשו ושוחררו(כן לדעתי יש שטחים ששוחררו) ב-1967. כולל השטחים שאני חוושבת שאסור לנו בשום פנים ואופן לתת. למשל אסור לנו בשום פנים ואופן לחלק את ירושלים. אבל אני לא אעסוק בנושא אחדות ירושלים,כי קודם כל שיהיו פה בני אדם ויכבדו את עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים. אח"כ נדבר על אחדות ירושלים. בכל מקרה,היות ועדיין ממשיכים להישלח אליי מכתבים המנסים "לחנך" אותי בניגוד לדרכי. אני שוקלת אם להיכנס לאחת ממפלגות השמאל. אמנם לא מר"ץ כי זאת לדעתי קיצונית מדיי. אבל בהחלט אחת ממפלגות השמאל שיותר במרכז. אמרתי להם כבר שאני רואה את דבריהם בחומרה רבה ביותר,וזה יטופל בהתאם. לא איכפת לי שמפלגות אלו רוצות לתת גם שטחים שאסור לנו בשום פנים ואופן לתת. (כאמור,לדעתי אסור לנו לוותר על רמת הגולן וירושלים) אבל לפני כן חשוב שיהיו פה בני אדם ויכובדו עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים. אח"כ נדבר על השאר. אמנם אני מאוד מאוד שונאת לעסוק בפוליטיקה,כך שממש לא מתכוונת להיות פעילה פוליטית. אבל בשביל העיקרון של חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא,דבר שאותם קיצוניים דתיים מסויימים התנגדו ועדיין מתנגדים ומנסים "לחנך" אותי בניגוד לדרכי לרות שעזבתי אותם כבר ממזמן.

TAINTED SAINT

New member
יקירתי,מרץ איננה מפלגת שמאל קיצוני ../images/Emo140.gif

אשמח להתחליף דעות על הנושאים שהעלת,אשתדל להיות כאן מאוחר יותר הערב,את יכולה להשאיר הודעה עם השעה הנוחה לך,או לידע אותי במסר פרטי. בכל מקרה הפורום כאן איננו במיטבו כרגע... אשתדל ליצג את השמאל כמיטב יכולתי הדלה...מה לעשות ואני אנארכיסט-סוציאליסט.... T\S

doresh shalom

New member
תגובה ../images/Emo41.gif

שלום שרית, קודם כל, הסיפור שאת מספרת (יציאה בשאלה ואז הטרדות מצד החרדים) הוא לא הסיפור הראשון שאני שומע מסוג זה, ואני מברך אותך על הצעד שעשית ומחזק את ידייך. לגבי מזרח ירושלים, עמדתך אינה מובנת לי - האם החזקה בשטחים הללו חשובה לך יותר משלום עם הפלסטינים? אינני נכנס כרגע לשאלה אם שלום כזה הוא אפשרי או לא, כי זאת כרגע שאלה לא רלוונטית, שכן מדובר במוכנות העקרונית שלך. כנ"ל לגבי הגולן. לגבי מרצ, אינני יודע מהן עמדותיך, אך היא אינה מפלגה קיצונית, ואם אכן ההדמוקרטיה הישראלית חשובה לך, אין מפלגה מתאימה ממרצ עבורך. מרצ היא המפלגה היחידה אשר, כמפלגה, מגנה על בית-המשפט העליון מכוונותיו המסוכנות של פרידמן שמיינויו לשר המשפטים הוא כמינוי טלי פחימה לראשות השב"כ. בברכה, תומר.

אז ככה

אני לא הייתי שייכת לחרדים. הייתי שייכת תמיד לציונות הדתית. מפני שאני בעד המדינה ורואה את הגיוס כדבר ראשוני. אך לצערי הציונות הדתית לפחות במוסדות העל תיכוניים דתיים שהייתי מאוד איבדה כיוון בעשורים האחרונים. הם מתרכזים רק בנושא השטחים ונעשים יותר ויותר סגורים מפני העולם. נכון שיש ביניהם מאוד פתוחים ונאורים.והתיכון והיסודי שלמדתי בהם שגם היו דתיים,היו פתוחים ונאורים. הבעיה הייתה במוסדות המשך על תיכוניים דתיים מסויימים. אך סך הכל שם הולך ונעשה קיצוני יותר. מאוד הרגיז אותי שארגון ציוני דתי מסויים שנמצא באליטה שלהם שלח אליי מכתבים בניגוד לרצוני ולמרות שביקשתי מהם במפורשות שלא לשלוח.ועוד כשהייתי מדברת בשיעורים על דמוקרטיה אז הם שלחו לי הרצאה על יהדות ודמוקרטיה. וכן פעם נשלח אליי מכתב על החגים.זה היה קרוב לפסח. אז הם ציינו את פסח,יום השואה ויום ירושלים. וחג העצמאות נדמה לי ששכחו לציין! וכן מאוד הרגיז אותי שבהתנתקות חלקם שרפו את דגלי המדינה,הלכו כמו בשואה ועוד. וכן,גם רצח רבין השפיע עליי ומאוד. אני בזמנו מאוד התנגדתי לדרכו של רבין. אבל לרצוח זה סיפור לגמרי אחר. וכן,זה השפיע עליי. רבין שהיה מפקדו של גדוד הראל בפלמ"ח,הגדוד שהיה אחראי על ירושלים. רבין ששחרר את ירושלים בששת הימים(כן,לדעתי ירושלים שוחררה ולא נכבשה.היא שלנו היתה שלנו לפני ושבה אלינו בחזרה) הוא נרצח! זה מאוד מאוד השפיע עליי. וכן באותה התקופה חלה ההתנגדות לריקוד וניסיונות "החינוך" של אותם קיצוניים דתיים בניגוד לדרכי. ואז התחלתי להתעניין בנושא של דמוקרטיה ועקרונותיה. בקשר לירושלים-אמרתי-לדעתי היא חייבת להיות שלנו לתמיד. יש שטחים שצריך וחובה לוותר עליהם. ויש כאלו שאסור לנו בשום פנים ואופן לוותר. ועל ירושלים אסור לנו בשום פנים ואופן לוותר! נכון,צריך להגיע להסדר מסויים. אז בירושלים ניתן לתת אוטונומיה וכיוצ"ב. אבל להשאיר אותה בידינו. וכן,גם אם חס וחלילה,חס וחלילה מישהו ירצה לחלק את ירושלים. אני אכבד החלטה זו.יהיה לי קשה,ומאוד.כי ירושלים מאוד יקרה לי. אך אכבד החלטה זו. ותגיד,מתוך התעניינות. מה דעתך על הרובע היהודי והכותל. אני קראתי שגם השמאל הקיצוני ביותר מעוניין שדברים אלו ישראו בידינו. גם בהסכם ז'נבה למשל מצויין שהרובע והכותל ישארו בידינו. אז מה דעתך עליהם.סתם מעניין אותי.

אז זהו

אני לא מדברת על הר הבית-מסגד אל אקצה,שצריך למצוא לו פתרון. לדעתי אמרתי,על הר הבית להשאר בידינו ובכלל כל ירושלים,רק צריך לתת להם אוטונומיה. בכל אופן,לא אני זאת שתלחם על הר הבית שישאר בידינו. אך כן,בהחלט על הכותל והרובע היהודי להשאר בידינו לעד. זה שלנו,היה שלנו הרבה מאוד זמן,רק נפל ב-48' ושב אלינו חזרה בששת הימים.

אגב

הודעתי להם מפורשות שאני רואה את כל ניסיונות "החינוך" של אותם קיצוניים דתיים בחומרה רבה ביותר. והודעתי להם מפורשות שהעיניין יטופל ויטופל טוב. אז זה אחד מהאמצעים שנוקטת. וכשאבחר לאן בדיוק מצטרפת וכו' איידע אותם על דרכי החדשה. ואגב,אני ממש ממש שונאת לעסוק בפוליטיקה. לא רוצה ולא מעוניינת להשפיע פוליטית כלל. אבל כן מעוניינת לטפל באותם ניסיונות "חינוך" מצד אותם קיצוניים דתיים. וכן מעוניינת לחזק את הדמוקרטיה במדינת ישראל. וזה לדעתי הרבה יותר חשוב מלשמור על אחדות ירושלים למשל. נכון,אני בעד זה שירושלים תשאר מאוחדת לעד. אך יש דברים קודמים לכך,וזה זכותו של האדם להיות מי שהוא ומה שהוא ולחיות את חייו כפי שבחר. ולזה אותם קיצוניים דתיים מסויימים מתנגדים. ועדיין מנסים "לחנך" אותי לשיטתם. אני רואה דבר זה באופן חמור ביותר. ומטופל בהתאם. בכל אופן,אני ממש שונאת לעסוק בפוליטיקה ולא מתכוונת להשפיע פוליטית לשום כיוון. פשוט זה אקט חינוכי ,דמוקרטי וכו'.

אגב

אני לא יודעת אם אודיע לאותם קיצוניים דתיים או לא. אך בהחלט הצפצוף מצידם על עקרון חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא לא עובר אצלי בשתיקה. ומתכוונת לעשות דברים בנידון.

עוד לא החלטתי

אני לא נוטה להצטרף למפלגות,כי אני ממש לא אוהבת לעסוק בפויליטיקה. ליתר דיוק אני מאוד שונאת לעסוק בפוליטיקה. אך מחפשת לי ארגון מתאים לדרכי ולהשקפותיי.

כל הכבוד לך ../images/Emo45.gif

ו...
בניסיונך להיחלץ מצפורניהם של ה... הללו. אני משער שמצבך אינו פשוט.... ושתהיה לך בעייה להיקלט בכל מסגרת נגדית שאת מחפשת, כי היא תהיה בהכרח פוליטית. כנראה, בתור פשרה, מר"צ היא האפשרות הטובה ביותר עבורך. אני אישית איני נמנה עם תומכי מפלגה זו, היא דווקא ימנית מדי לטעמי, מגמגמת ובלתי החלטית, ואוכל להסביר ולפרט רק אם... ניכנס לפוליטיקה! אני אישית מצביע בשנים האחרונות רק לרשימת חד"ש, למרות שגם אִתה יש לי חילוקי דעות בנושאים שונים. עם זאת, היא נראית לי כמפלגה העקבית והעקרונית ביותר במאבק לשלום, לשוויון ולדמוקרטיה, וזו הרשימה היחידה בארץ המשותפת לאזרחי ישראל היהודים והערבים גם יחד, בלי "כאילו". למרות זאת, מדבריך משתמע שאינך בשלה לפוליטיקה, ולכן, בכל מסגרת פוליטית יתקפו ויטרפו אותך, בדיוק כמו החבר'ה האלה שרודפים אותך, על כל דבר שתגידי בניגוד לדעותיהם (אבל, כמובן, לא ירדפו אותך כמו המטורפים מהג'בלאות). לפיכך נראה לי שבשלב הנוכחי מר"צ יכולה להוות עבורך בית חמים, בלי יותר מדי פוליטיקה, מקום טוב לבילוי זמן. הם כמובן רחוקים מלהיות "קיצונים"
מה הרקע שלך? יש לך מקום מגורים בארץ? משפחה?

אז זהו

שאני ממש ממש שונאת לעסוק בפוליטקה. אבל אני לא מוכנה לעבור בשתיקה על שליחת המכתבים וניסיונות "החינוך" מצד אותם קיצוניים דתיים. אז עתה מחפשת לי ארגון לא מפלגתי מתאים. ובלי לעסוק כלל בפוליטיקה.

ובכלל

דעותיי הפוליטיות הן יותר במרכז. לדעתי יש שטחים שאסור לנו בשום פנים ואופן להחזיר. ויש כאלו שעלינו לוותר עליהם על מנת לחיות פה טוב בארץ. בכל אופן,לא נראה לי שאפנה לארגון פוליטי. כי אני ממש שונאת לעסוק בפוליטיקה. אבל בהחלט ששליחת המכתבים מצד אותם קיצוניים וניסיונות "חינוכם" לא עוברים אצלי בשתיקה. אז אראה מה לעשות.

אז ככה

יש אנשים שאוהבים פוליטיקה ויש אנשים שלא. אני ממש שונאת לעסוק בפוליטיקה! אבל אני בהחלט לא עוברת בשתיקה על המכתבים וניסיונות "החינוך" מצד אותם קיצוניים דתיים וארגונים שונים השייכים להם. זאת עברה חמורה על חוקי המדינה ועקרונות הדמוקרטיה. בכל אופן,אני בהחלט פועלת בנידון בכיוונים אחדים.

ובכלל

אני לא נוטה ולא מתכוונת להצטרף לארגון פוליטי. אך בהחלט מחפשת ארגון המתאים להשקפותיי. אמרתי-המכתבים ואותם ניסינות "החינוך" מצד אותם קיצוניים דתיים וארגוניהם לא עוברים אצלי בשתיקה. ואני בהחלט פועלת בנושא וביד קשה.

כלומר,

אם הבנתי נכון, את מחפשת ארגון פוליטי המתאים להשקפותיך, לשם הכרה בלבד, ללא הצטרפות? ושוב, מאחל לך
בהדיפת הקיצוניים התוקפניים.

לא

אני לא מחפשת ארגון פוליטי. כי כאמור אני מאוד שונאת לעסוק בפוליטיקה. ואני ממש שונאת להשפיע פוליטית וממש לא מעוניינת לעסוק בפוליטיקה. אבל,כן,אני בהחלט מחפשת ארגון התואם את השקפותיי העיקריות וכן,גם בגלל אותם קיצוניים דתיים שעדיין מנסים "לחנך" אותי. זאת אחת מהדרכים שנוקטת. אצלי זה משהו עקרוני-זכותי לחיות את חיי כפי שבחרתי ולא הקיצוניים הדתיים יאמרו לי מה להיות ובמה לעסוק.

צריך

ללמד את הקיצוניים הדתיים הללו כמה דברים. הם מצפצפים על חוקי המדינה ועקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים שבהם חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא. זכותי לעסוק במה שעוסקת זכותי לאהוב מה שאוהבת וזכותי לחיות את חיי כפי שבחרתי. ואלו דברים שהם מתנגדים אליהם ומנסים כל הזמן "לחנך" אותי בכיוון שלהם. אני לא עוברת על דברים אלו בשתיקה וזה אכן מטופל בהתאם.

אני יודעת

שהם גם לא ילמדו,הם פשוט כאלה. אבל אצלי כל שליחת המכתבים בניגוד לרצוני וניסיונות "החינוך" ועוד של אותם קיצוניים דתיים בניגוד לדרכי לא עוברים בשתיקה. אני רואה זאת בצורה חמורה ביותר עברה חמורה על חוקי המדינה ועקררונות הדמוקרטיה וזה מטופל בהתאם.

לא יתכן

שיהו פה במדינה אנשים וארגונים שונים -אז מה אם הם דתיים,הם גם אזרחי המדינה! המצפצפים על חוקי המדינה ועקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים,שבהם חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא. וזה דבר שאותם קיצוניים דתיים לא מכבדים.אני לא עוברת על דבר כזה בשתיקה והוא מטופל בהתאם.

אז זהו

אני עתה מחפשת ארגון מתאים להשקפותיי. יש לחזק את השמירה על הדמוקרטיה במדינה. אותם קיצוניים דתיים ששלחו לי מכתבים ושניסו "לחנך" אותי בניגוד לדרכי פועלים בניגוד לעקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים.שבהם חופש העיסזוק,חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא. אי לכך זה מה שיש לחזק עתה במדינה. לא יתכן שבמוסד לימוד על תיכוני דתי מסויים וכן בארגונים מסויימים יהיו אנשים שיעשו עצמם תומכים אך בפועל ינסו "לחנך" אדם בניגוד לדרכו,שינסו לכפות עליו זהות,מקצוע ועוד.ולא יכבדו את בחירותיו האישיות והמקצועיות.וינסו "לחנך" אותו בניגוד לדרכיו ולהשקפותיו. אי לכך,זה מה שיש לחזק עתה במדינה.השמירה על עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים.שבהם חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא. אח"כ נדבר על שטחים מסויימים והשארתם בידינו. קודם שיהיו פה בני אדם,וישמרו עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים של חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא. וזה חשוב יותר מכל שטח שהוא!כולל ממזרח ירושלים! למרות שאני בעד שירושלים המזרחית תשאר לעד בידינו כלומר אני בעד שירושלים תשאר מאוחדת לעד. אך קודם לכן יש לשמור על עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים. אח"כ נדבר על שמירה על אחדות ירושלים.

למעלה