שלום לכם!

אני החלטתי על דרכי זו

כבר ממזמן.זה לא רק מכתב אחד וזהו. כשהתחילו לנסות לקבוע לי זהות,ערכים,ובכלל ניסו "לחנך" אותי בניגוד לדרכי. זה היה בשנת 1996.ואז התחלתי להתעניין בעקרונות הדמוקרטיההבסיסיים משבהם חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא. עם שליחת מכתבים עוד כשלמדתי במוסדות על תיכוניים דתיים מסויימים. שליחת המכתבים נעשתה ע"י ארגון מרכזי בציונות הדתית.ובמכתבים אלו הם ניסו שאהיה שייכת לאותו ארגון וכן ניסו "לחנך" אותי בניגוד לדרכי ואמונותיי.זה וההתנהגות של אנשים מסויימים במקומות הלימוד הללו גרמה לי לחשוב שוב על השטחים וכן להתעניינות הולכת וגוברת על הדמוקרטיה ועקרונותיה. בהמשך כשכבר עזבתי אותם פיזית הם המשיכו לשלוח אליי מכתבים בניגוד לרצוני והמשיכו לנסות לקבוע לי מקצוע,זהות,ערכים,ובכלל ניסו להמשיך "לחנך" אותי. כל הדברים האלו אני רואה בחומרה רבה ביותר. אי לכך,בין יתר הדברים שעשיתי בעקבותם,אמרתי,אני רואה דברים אלו בצורה חמורה ביותר ותגובתי בהתאם.אני לא עוברת על זה בשתיקה! זוהי עברה חמורה על חוקי המדינה ועקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים. זה לוותר על העיסוק בנושא אחדות ירושלים. למרות שאני שואפת שירושלים תשאר מאוחדת לעד לא אעסוק באיזושהו ניסיון השפעה בנושא. ובכלל,לא אעסוק בנושא,בכל דבר שהוא. יש דברים חשובים יותר משמירה על ירושלים המאוחדת! קודם כל שיהיו פה בני אדם וישמרו עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים שבהם חופש העיסוק, חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא ולעסוק במה שרוצה ואוהב.(וזה מה שאותם קיצוניים דתיים התנגדו) אח"כ נדבר על ירושלים המאוחדת.

אם ארגון מסוים הוא

"קרוב להשקפותיך", משמע הוא פוליטי בהכרח. ארגון שאינו פוליטי הוא פורום מגַדלי חתולים. בנוגע לדמוקרטיה ושמירת חוק. ישראל היא בפירוש אינה דמוקרטית ואינה מדינת חוק. החבר'ה האלה שרודפים אותך נהנים מחסות השלטונות. הם גוזלים את אדמותיהם של הפלסטינים בשטחים הכבושים בניגוד לכל חוק אפשרי, פשוט מצפצפים על החוק. את חושבת ש"המדינה" אינה יודעת? יודעת ועוד איך! רק עכשיו הם השתלטו על עוד בית פלסטיני, וכשבעליו בא למשטרה להתלונן... עצרו אותו! לשבוע שלם! זו הפוליטיקה של המדינה: לאפשר לחבר'ה האלה לצפצף על כל חוק, ואף לתמוך בהם בכך. אין דבר כזה "ירושלים מאוחדת". בירושלים המזרחית גרה אוכלוסיה פלסטינית תחת כיבוש, והיחס אליה שונה לגמרי מאשר לישראלים האמיתיים. היא גם נראית כמו עיר כבושה, עם מג"בניקים בכל פינה, ובלי שום סימנים של "איחוד". שלא לדבר על כך שגבולותיה המוניציפליים שורטטו באופן שרירותי ומקיפים כפרים ערביים שמעולם לא היו שייכים לעיר, ושטחי טבע פתוחים שנהרסו והוקמו בהם שכונות יהודיות.

אז ככה

ישנם ארגונים שהם לא פוליטיים ולא שייכים לשום מפלגה. ובקשר לירושלים-אני בעד שתשאר מאוחדת לעד. אך למרות כל זאת אני לא אעסוק בכך מפני שיש לי דברים חשובים יותר לעסוק בהם,וכן מפני שחשוב שקודם כל יהיו פה בני אדם,אח"כ נדבר על אחדות ירושלים. ובכלל,אני גם מאוד שונאת לעסוק בפוליטיקה,אז גם מהכיוון הזה לא אעסוק באחדות ירושלים. למרות שאני בעד זה שתשאר מאוחדת לעד. ושמחה מאוד על שחרורה(כן,לדעתי ירושלים שוחררה בששת הימים,לא נכבשה,היא היתה שלנו לפני ורק חזרה אלינו) אך אני לא אעסוק בזה כי פשוט מאוד שונאת לעסוק בפוליטיקה וכו'.

בנוע לארגונים א-פוליטיים,

ישנם, כמובן, הרבה ארגונים אלה, ולדוגמה: פורום חובבי חתולים. חוגים לתיאטרון, לריקודי-עם ומה עוד.

ישנם

גם ארגונים שונים התואמים להשקפותיי והם כלל וכלל לא מפלגתיים ולא קשורים למפלגה זו או אחרת. בכל אופן,ניסיונותיהם של אותם קיצוניים דתיים וארגוניהם לקבוע לי דברים בחיים לא עובר אצלי בשתיקה! זו עברה חמורה על חוקי המדינה ועקרונות הדמוקרטיה! ואני בהחלט מתכוונת לפעול בנידון ביתר שאת. עתה מחפשת ארגון מתאים להשקפותיי. בכל אופן,למרות שאני בעד זה שמזרח ירושלים תשאר בידינו תמיד,אני לא מתכוונת לפעול או להשפיע בנידון. עקב המכתבים שנשלחו מטעם אותם קיצוניים דתיים וארגוניהם וכן ניסיונות "החינוך" שלהם. יש דברים יותר חשובים משמירה על ירושלים המאוחדת. וזה חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא ולחיות את חייו כפי שבחר. אפילו אם אצטרף לאיזשהו ארגון המוכן לחלק את ירושלים אך התומך בדמוקרטיה ובערכיה אצטרף אליו בגאווה! זוהי תשובתי לאותם מכתבים ולאותם ניסיונות "חינך" מצד אותם קיצוניים דתיים וארגגוניהם.

אבל לעולם

לעולם לעולם לא אצטרף לארגון החושב לוותר על הרובע היהודי והכותל. ואגב,זה בכל הסכם שהוא ישאר לעד בידינו.

אז ככה

קיבלתי כמה מסרים בקשר למה שכתבתי פה ורציתי להבהיר. מה שכתבתי פה זאת פשוט תגובתי להתנהנהגותם של אותם קיצוניים דתיים ששלחו לי מכתבים ושניסו לקבוע לי דברים "ולחנך" אותי לשיטתם.ניסו למשל להחזיר אותי בתשובה,ניסו שאעסוק בנושאים מסויימים בניגוד לרצוני, וכן ניסו שלא אעסוק במה שעוסקת.ובכלל ניסו לקבוע לי דברים בחיים כגון מקצוע,כמות ילדים שאביא לעולם(הם רוצים הרבה ואילו אני רוצה מעט) ועוד.ולא כיבדו ואף התנגדו לבחירותיי האישיות.וזה רק חלק קטן.יש עוד דברים רבים רבים. הודעתי להם מראש שאני רואה דברים אלו בחומרה רבה ביותר והעיניין יטופל בהתאם. אז זהו.זאת אחת מדרכי הטיפול שלי בכך.

../images/Emo50.gif

הערה קטנה. עם כל הכבוד לפורום זה, לגולשיו הגלויים והסמויים, הוא נראה לי כבמה קטנה מדי. למה לא תצאי לתקשורת הגדולה? אולי העיתונים המרכזיים יכולים לפרסם את העניין - שלחי להם את הסיפור, עם צילומים של מכתבי האיומים.

את יודעת...קיים גם המונח "הימין החילוני"

אני, שרואה עצמי משתייך להגדרה הזו, כמו רבים אחרים בימין, וייתכן שזהו הרוב האמיתי בימין עצמו. לא מזדהה עם כל ערכי המפלגות הדתיות, בטח לא בצייתנות עיוורת לרבנים וכו', או האפלייה והשוני בין נשים וגברים במגזר הדתי והחרדי. קל וחומר דעתי על המפלגות החרדיות וסחטנותן די ברורה ונחושה. מגיע לעיתים להסכמה מסויימת עם אנשי שמאל, בנושאים מסויימים. ואף עם המגזר הדתי, למרות שאני תומך בהפרדת הדת מהפולטיקה קל וחומר מהמדינה, (עם הסתייגויות שונות שקשורות לערכי מסורת ציונות וזהות יהודית) לקח לי זמן לגבש ולהבין מהי ההגדרה שלי וההשקפה שלי, נסי לגלוש בפורומים שונים של אקטואליה, (ולא חסרים כאלו בתפוז) ולראות בעצמך היכן את משתלבת מבחינת ה"אני מאמין" שלך קראי דיעות של אנשים, תקשיבי לזולת, תגיבי, תתענייני, זה רק יעזור לך לגבש דעתך בעתיד. בהצלחה.

למעלה