שלום לכם...

שלום לכם...

התמוגגתי כשראיתי את הפורום הזה, איזה כיף אני לא פריק ההיסטוריה היחיד על הגלובוס. בפתיחה תרשו לי לשאול, אני מניח שכולכם מכירים וקראתם את ספריה המדהימים של ברברה טוכמן (מצעד האיוולת, אוגוסט 1914, ראי רחוק וכו´), היא מצטיינת ביכולתה להעביר את הדרמה ההיסטורית באופן חי ומלהיב. על אילו עוד כותבי (ובמקרה שלה, מספרי) היסטוריה מוכשרים שתורגמו לעברית אתם יכולים להמליץ לי? ושוב, כל הכבוד.

haleth

New member
אני מתארת לעצמי שזה כבר מיושן, אבל.

"דברי ימי אנגליה" של אנדרה מורואה פשוט נהדר. הוא לא נכנס לרכילות, כמו טוכמן, אבל הספר הוא פשוט חוויה. ואם מישהו יכול לאמר לי היכן להשיג את ספרו על צרפת, אודה מאוד! מספרי היסטוריה יש לא מעט, סטפן צוויג כתב לא רע את "מרי סטיוארט" ו"מרי אנטואנט", למרות שנקט גישה מאוד אישית.

לוו

New member
תגובה ל-haleth על מה שכתבת

" למרות שנקט גישה מאוד אישית " חשוב שתדעי דבר אחד פשוט אין אף ספר היסטוריה בלי פרשנויות, אף היסטוריון פשוט לא יסכים לכתוב ספר בלי להביע את דעתו במהלך הכתיבה.

פראזניק

New member
צודק לוו (לדעתי:))

מתוך ספרי ההיסטוריה שקראתי, ישנם ספרים שמביאים עובדות היסטוריות יבשות, במינימום פרשנות, לא אהבתי אותם, אם כי הם חשובים כדי לגבש דעה עצמית. ספרי היסטוריה מומלצים (ל200 השנים האחרונות): אירופה מאז נפוליון - דיויד תומסון - זמורה ביתן ההיסטוריה של הזמן המודרני - פול ג´ונסון - דביר ספרי ברברה טוכמן (בעיקר: המגדל הגאה, אוגוסט 1914, מברק צימרמן, אבל את "מברק צימרמן עדיין לא קראתי, רק שמעתי המלצות חמות) קורות העולם - שון קונווי - (כמובן יש עוד הרבה, אבל אלו הספרים העיקריים שמונחים ד"כ על שולחני, מהם נהניתי מאד:) וסתם כך, אולי באמת נעלה כאן מידי פעם המלצות על ספרי היסטוריה?

haleth

New member
תשובה...

בהחלט נכון. אבל אצל צוויג יש איזו השתפכות רומנטית, האלהה של הגיבורות, ש-לטעמי - היא מוגזמת. ב"מרי סטיוארט", למשל, הוא מבקר את אליזבת הראשונה, מלכת אנגליה ויריבתה של מרי, על היותה פחות אמוציונלית ממרי, יותר רציונלית, וכיוצא באלה תכונות היפות לשליטה, אך לא לגיבורה של רומן רומנטי. אין בכך לאמר שהעובדות בספר אינן מדויקות, אבל זה בהחלט מפריע לקריאה.

haleth

New member
מופלא! וכך גם...

ספריו האחרים של מיקה ולטרי "המלאך השחור" - על ימיה האחרונים של האימפריה הביזנטית, ספר מדכא במיוחד, ו"הרומאי" - על התקופה הרומית, כמובן. טוב, אז אפשר להוסיף את "הרוזן בליזריוס", גם הוא על התקופה הביזנטית, ואת "אני קלודיוס, ו"קלודיוס האל" של גרייבס. ספרי קלדויוס נחשבים למדויקים במיוחד, לאחר שגרייבס ערך תחקיר מקיף ומעמיק על האיש ותקופתו. סיפרו של צבי יעבץ על קלודיוס ונירון גם משובח, אם כי לא כה "סיפורי". על ספריו האחרים אני עדיין עובדת...

MK4

New member
ממממ.... אני לא הסתדרתי עם טוכמן

אבל אני ממליץ בחום (ואני מתאר לעצמי שהרוב קרואו) על "סטלינגרד" של אנטוני ביוור.

פראזניק

New member
סטאלינגראד - אנטוני ביוור...

ספר יפה מאד, אמנם, אבל לוקה בנטיה חזקה ומורגשת, לטובת הנאצים, בגלל שנאת המחבר לקומוניזם. בכל זאת, מומלץ!!!

MK4

New member
אגב בהקשר הזה....

דבר ראשון אני חייב להגיד שאישית לא הרגשתי יותר מדי נטיה לטובת הגרמנים (אבל זה רק אני) דבר שני, אני מחפש את הספר "הצד השני של הגבעה" (אולי זה הצד האחר, אני לא בטוח) הספר עוסק במבצע ברברוסה והתבוסה בסטלינגראד (בעיקר בהקשר של מבצע אורנוס) מהצד הגרמני...... מי שיודע את שם סופר או הוצאה שיתן צעקה תודה מראש

masorti

New member
יש ספר "הצד השני של הגבעה"..

שעוסק במלחמה מנקודת מבט גרמנית. הספר אינו עוסק דווקא בפלישה לברה"מ ובסטלינגרד, אלא מנתח את כל התקופה הנאצית. הוא בנוי מסקירה הסטורית, ומפרקים המבוססים על ראיונות עם גנרלים גרמניים. ספר מעניין מאוד. למיטב זכרוני, הספר הוא בהוצאת משרד הבטחון.

לוו

New member
מה יש אתר שאני יכול לראות

כל הספרים שיוצאים בהוצאת משרד הבטחון ? אנה בבקשה זרוק לי הלינק

masorti

New member
הנה האתר..

לינק אבל האתר לא מביא את כל הספרים (כי הספר הנ"ל לא מופיע בו, ובכל זאת הודפס ע"י ההוצאה הזו)

הצד האחר של הגבעה

את הספר כתב ההיסטוריון הצבאי הבריטי לידל הארט. שם הספר שאוב ממשפט שאמר וולינגטון(המצביא הבריטי שגבר על נפוליאון) בנסיעה בנוף הגבעות של בלגיה כאשר אמר לעוזרו כי הנסיון לדעת מה נמצא מהצד השני של הגבעה דומה למטרתם לדעת מה מתרחש אצל היריב הצבאי.

haleth

New member
ועוד ספר (נזכרתי בספושבוע)

"החוף הגורלי" של רוברט יוז, על ההתישבות הבריטית באוסטרליה., שני כרכים כתובים היטב, ובהם עובדות, סיפורים אישיים, נתונים מדהימים, והתייחסות לכל קבוצות האוכלוסיה - מה"מיין סטרים" של ההתיישבות (פושעים), דרך קבוצות מיעוט כהומואים ועד לטיפול במתיישבים המקוריים, האבוריג´ינים. בספר יש גם סקירה מרתקת על התפתחות הטיפול בפושעים, דרכי ענישה ותפיסת הפשיעה כנתון תורשתי או מעמדי, כך שאם נגלה את כל הפושעים, נשאר במדינה נטולת פשע... מרתק.

למעלה