שלום לכם...

עומר ד

New member
כמובן שעל

"עלייתו ונפילתו של הרייך השלישי" מאת ויליאם שיירר, הספר ששינה את חיי.

ממליצה על..../images/Emo63.gif

ארבעים הימים של מוסה דאג מאת פרנץ וורפל ספר מרגש ועמוס לקח היסטורי. חנה גונן

פראזניק

New member
עומר וכולם:)

עומר, אולי תרחיב קצת, מה מצאת בספר, ולמה הוא "שינה את חייך"... מטרת האשכול, אינה ליצור רשימה של ספרי היסטוריה, אלא לתת לאלה המתענינים בנושא, מידע על ספרים טובים ללימוד היסטוריה, לכן, אם הכותבים יכולים לפרט גם מה הם מצאו בספר, ולתת תקציר קטנטן שלו, זה יהיה נפלא:) תודה פראזניק (דואג פתאום לחלשים:))

המלצה לא מהעולם הזה............./images/Emo63.gif

בתור "פריקית" של ספרי היסטוריה של ימי הביניים, בעקר,( אהבתי כמובן את הספר ראי רחוק של ברברה טוכמן), יש לי המלצה על סדרת ספרים, (אם אינני טועה ישנם 4 חלקים), אך משערת שכבר בלתי ניתנים להשגה, אולי בחנויות או ביריד הספרים המשומשים . הסדרה נקראת : "חיי אישים", הסופר, הנדריק וילם ואן לון, מזמין לביתו להתארח, אישים מפורסמים מן העבר, הוא נותן לנו סקירה עליהם, על חייהם ופעלם, ואז משתף אותנו בהתלבטויותיו, מה להגיש להם לאכול, איזו מוזיקה תתאים לאירוע, וכ"ד........ כמו כן הוא משתף אותנו בחווית האירוח של אותם אישים, איך עברה הסעודה, על מה נסבה השיחה, וכ"ו...... בכרך היחיד שנותר בידי, מתארחים למשל, באך וברויגל, סרוונטס,שקספיר ומולייר, דקרט ואמרסון,רובספייר וטורקומדה, ויליאם מאורנג´ וג´ורג´ ושינגטון, וכן הלאה........מי שישיג ספרים אלו, יהנה ביותר !!!

פראזניק

New member
נכון!!!

ספרים כאלו, של סופרים מוכשרים, המובילים אותנו לעולמם של אנשי העבר, הם תמיד ספרים נפלאים. בנושא זה, אמליץ כמובן על "ספר הדמויות" של עזריאל קרליבך:)) ספר מעולה, כתיבה שאין כמותה!

לפרח בר-לון חביב ההיסטוריה שלי...

ירשתי מדודתי כרך של לון יל ההיסטוריה העולמית כתו בהומור ושנינות מאין כמוהם מעעכשו יש לי משימה קדושה להשיג את הכרכים שדיברת עליהם אולי תוכלי לתת לי קצת פרטים בבקשה? חנה גונן

למעלה