שלום לכם...

תגיד מלמדים משהו על?

דבר פשוט כמו מי הוא יהודי לא מלמדים היום בבתי הספר? מלמדים הסטוריה ? מלמדים אזרחות? מלמדים משהו על תולדות עם ישראל?

dar dahan

Member
את זה מלמדים...

(אזרחות והיסטוריה) אבל מה הקשר למיהו יהודי? אם אתה מתכוון שהאם לימדו אותי שיהודי הוא זה שמאמין בתלמוד, אז לא מלמדים היום עניין של תלמוד (רק בבתי ספר דתיים מלמדים את העניין הזה, אולי...)... היום מלמדים בהיסטוריה היסטוריה כללית בעיקר על היהודים (אבל לא על השאלה מיהו יהודי), ובאזרחות לומדים חוקים ועוד דברים שקשורים נטו למדינת ישראל...

אם אתה מסוגל לשאול את השאלות האלה

(אזרחות והיסטוריה) אבל מה הקשר למיהו יהודי? האם לימדו אותי שיהודי הוא זה שמאמין בתלמוד, אז לא מלמדים היום עניין של תלמוד (רק בבתי ספר דתיים מלמדים את העניין הזה, אולי...)... אז המצב הוא הרבה יותר חמור ממה שחשבתי. כדאי שתשלים את השכלתך בכחות עצמך ולא תסמוך על מה שאתה יכול ללמוד בבית הספר. נ.ב. מעולם לא למדו בבתי הספר "שיהודי הוא זה שמאמין בתלמוד" זו נבערות שאפילו היהודים החרדים לא אוחזים בה.

dar dahan

Member
אוקיי, אבל...

אתה שאלת שאלות בעיקר על בית הספר... ברור שאני צריך להשכלה כללית לחקור לבד, פשוט אני יודע דברים בכלליות לא לפרטי פרטים (לגביי היהדות והנצרות)...

קריאה בברית החדשה

תביא אותך להבנה עמוקה, מיהו אלהים, מיהו המשיח, למה יש צורך במשיח, מה התרחש כאן מבחינה היסטורית ורוחנית לפני כאלפיים שנה, איך הדבר השפיע על ההיסטוריה של הדתות(היהדות הרבנית של היום מושפעת מאד גם בלי שהיא תדע או תחשוב על כך מהברית החדשה ומהתפתחותה של הדת הנוצרית), איך הדבר השפיעה על הספרות והאמנות באלפיים השנים האחרונות. הקריאה בברית החדשה תביא אותך להרבה מאד הבנות חדשות, ותובנות, ואני בטוח שאם אתה תהייה פתוח לרוח הקודש, הוא יגלה לך את עצמו.

למעלה