שלום לכם...

רוב הזמן נח

Well-known member
רק אם הוא קם מתרדמת, או מאיזה שהיא סיבה

נשאר כמה שנים רוב הזמן בבית ולא יצא בחוץ כמעט בכלל, אז מומלץ קודם להתחיל לעשות מסעות הליכה, לפני שמתחילים בריצות.

וכן, רצים 30 שניות רצוף אחרי זה 2 דקות וככה לאט לאט מגדילים את הטווח. וזאת הדרך הכי טובה לשפר את הכושר בתחום הזה.

רוב הזמן נח

מדוע 5-8 חזרות??
הרי הוא בחיטוב ובזמן הזה קשה לבנות שריר, מה גם ש5-8 חזרות יגרמו לו להתאמץ הרבה באימון וזה יסיט אותו מהמטרה המרכזית שלו מהאימון שזה לדפוק ספרינטים במשך חצי שעה-ארבעים דקות, אז למה אתה חושב שהוא לא יצליח לשמור על השריר שלו בעזרת 10-12 חזרות?
מילא היית אומר בנאדם שרירי שמתחיל חיטוב הייתי מבין, אבל הוא לדעתי לא צריך להשתגע באימון המשקולות כי גם ככה אין לו הרבה על מסת שריר לשמור....

מערכת עצבית

אפרופו מערכת עצבית תגיד לי משהו...
התחלתי להתאמן כבר חודש.
הייתי במשקל 65 ועליתי ל66.5 קילו על 14 אחוזי שומן.
הכפלתי את הלחיצת חזה הסקוואט והדדליפט שלי ב-2 , אך למרות זאת לא ראיתי שום שינוי במסת השריר בגוף שלי. האם זה בגלל שהשומן מסתיר לי את השריר שאני עולה?

MidNight Flame

New member
הכפלת משקלים פי 2 ועלית רק קילו וחצי? לא סביר

יש עוד דברים שמשתפרים חוץ ממאסת שריר כמו גיוס יחידות מוטוריות למשל... ועדיין לא סביר שהכוח הכפיל את עצמו ועלית רק קילו וחצי

תיקון *

התכוונתי שהכפלתי את המשקלים בפלטות , כלומר התחלתי ב10 קילו כל צד בסקוואט ועליתי ל- 20 כל צד. למה לא רואים שום שינוי ויזואלי אצלי בגוף?
אני פוחד שאני עולה בשומן ולא בשריר.

חשוב להתייחס

לתמונה הכוללת. המפתח להורדת שומן / משקל הוא ביצירת גרעון קלורי והמפתח לכך הוא בתכנית תזונה , זאת מומלץ לעשות ביעוץ עם תזונאי, עדיף תזונאי ספורט.
לגבי ריצה - בשלב זה לא מומלץ לרוץ (סכנה לפציעות) . במקום לבצע פעילויות אירוביות אחרות כגון הליכה, אופניים קרוס....
לגבי אימוני כוח (משקולות) כפי שנאמר ,חד משמעית כן, כן, וכן .
לבסוף חשוב להתייחס לכל תהליך השינוי . זכור את מבחן 5 השנים - הכוונה היא למחקרים המראים שאלו שירדו והצליחו לשמור את משקלם ב 5 שנים הראשונות הם בעלי הסיכוי הגדול לשמר אורח חיים זה לשארית חייהם.

aשרון

New member
כן, זה ברור לי עכשיו...

אירובי + אימוני כח + תכנית תזונה מסודרת .

אני אתחיל בללכת על הליכון, עשיתי את זה בעבר וזה עבד לי מצויין, באימוני הכח אתן למאמן להוביל אותי. ובתזונה צברתי יידע כדי לבנות לעצמי תכנית מסודרת, אבל בכל זאת אנסה להתייעץ עם תזונאי ספורט.

תודה.

לגבי הערתך :

" ובתזונה צברתי יידע כדי לבנות לעצמי תכנית מסודרת, אבל בכל זאת אנסה להתייעץ עם תזונאי ספורט."
אל תנסה . תתייעץ!!! מניסיוני (ויש לי קרחת גדולה), רוב הכישלונות בהצמדות לתוכניות התזונה נובעות "מצבירת הידע " כביכול , חשוב להבין שלא מדובר רק בידע, שאותו אכן אתה יכול ללמוד , אלא - והרבה יותר חשוב, מדובר בתהליכי שינויי התנהגותיים , תהליכים אלו אורכים זמן , לכן חשוב שזה יבוצע בליווי מקצועי .
טיפ אחרון - גם לאחר שתגיע ליעד, המשך להיפגש עם התזונאי/ת ( אפשר כמובן להפחית את תדירויות המפגשים) , מה שעשוי לסייע לתהליכים הנ"ל.
בהצלחה

אין

"נוסחאות" מדויקות לכך. ראשית מצא מישהו/הי שנראה לך , לאחר מכן סכם אתה/ו את התדירויות.

The Pinky P

New member
אין לך שום סיבה להיפגש איתו.

תלמד לבד את הנושא, אם לא יעזור ותיתקע בתכנית דיאטה שלך - תתייעץ עם אנשים אחרים.

Mידאס1

New member

Mידאס1

New member
הכי טוב

תתחיל על הליכון, אבל לא בקטע של הליכה בטיילת, אלא הליכה-הליכה. לא להגזים בעצמה, כי אתה לא רוצה שרירים תפוסים בצורה כזו שישתקו אותך לכמה ימים כבר בהתחלה.

עצתי היא ללכת על הליכון במשך חודש *לפחות* כאשר במהלך הזמן הזה אתה כל הזמן מעלה את עצימות האימון (בהדגרה ובאיטיות). מעבר לזה, אתה יכול לשלב אימוני אירובי נוספים, כמו אליפטיקל, אופניים וכיו"ב. בזמן הזה גם תחזק את שרירי הרגליים וגם תשפר את סיבולת הלב-ריאה שלך. בתום התקופה הזו תתחיל לרוץ, אבל בעצימות נמוכה ולאט לאט להעלות את עצמת האימון (אפשר לעשות אימון אינטרוולי - הליכה משולבת בריצה). אף אחד לא רודף אחריך ואתה לא בתחרות עם אף אחד. גם כשתתחיל לרוץ, תוכל לשלב אימוני אירובי נוספים (שחייה, ספינינג וכדומה. אין הכרח "להיתקע" רק על ריצה).

בכל מקרה, עדיף שבהתחלה תפתח קודם כל את היכולות הפיסיות שלך ואת סיבולת הלב-ריאה מאשר לרדת במשקל (מובן שזו המטרה שלך, אבל אתה תפספס אותה בגדול אם תיפצע או תיכנס למשטר אימונים בעצימות גבוהה שרק יסחט ממך את הכח ואת הרצון להמשיך באימונים).

תתפלא לגלות איך אחרי חודש כזה היכולות הפיסיות שלך וסיבולת הלב-ריאה שלך משתפרות פלאים.

כל מה שנכתב, נכתב מתוך ניסיון טרי ועגום למדי מהעת האחרונה (התחלתי אימוני אירובי בעצימות גבוהה ודפקתי לעצמי את הרגליים והיום אני מרוח כולי במשחות אנטי דלקתיות + נוטל כדורים).

The Pinky P

New member
ממש לא חייב תזונאי

למעט מקרים חריגים וקיצוניים, כל אחד יכול ללמוד לבד את כל הנדרש לו בשביל לקיים אורך חיים תזונתי תקין ושמתאים לו.

חבל על הכסף ועל הזמן.

לא חייבים .

מומלץ.!!!! גם מאמן לא חייבים.
העובדה היא שרוב אלו המנסים לרדת במשקל אינם מצליחים לעשות זאת לאורך זמן ללא מסגרת מתאימה.
לא מדובר על לימוד . ראה הודעתי .

Mידאס1

New member
ממש בזבוז של כסף

להתרחק, אלא אם מדובר במקרה קיצוני באמת (ולא נראה שזה המצב במקרה של פותח השרשור).

למעלה