שלום לכם

שלום לכם

אני תומר ואני מפקד של צוות מפנים בהתנתקות. במהלך החודש האחרון שמעתי המון הרצאות בנושא ההתנתקות , המון דיונים ומפגשים עם כל הצדדים (מצד אחד מתיישב ומצד שני ראש מנהלת סלע). כך שהראש שלי מלא בכל העובדות וכל הדעות של כל הצדדים. הנה לדוגמא 2 עובדות שבעוונותי הרבים לא ידעתי עד לפני חודש: 1. מעולם לא הוחלה ריבונות ישראלית מלאה על שטחי יש"ע וכך שטחי יש"ע היום נמצאים תחת ריבונות צבאית השטחים היחידים שנכבשו ב67 וסופחו למדינת ישראל כחוק הם ירושליים והגולן ומכאן אנחנו עוברים לעובדה השניה שמתקשרת 2. ע"מ לפנות את רצועת עזה מכל תושביה היהודים מספיק צו אלוף - לא החלטת ממשלה (ויש כזו) , לא חוק בכנסת (ויש כזה) ולא לעבור את מבחן בג"ץ (וההתנתקות עברה את מבחן בג"ץ). כל מה שצריך לפנות את עזה זה שאלוף פיקוד הדרום יגיד שמפנים את עזה. בדיוק כמו שהיה בימית. אין חוק פינוי ימית ולא החלטת ממשלה כזו- ימית פונתה מכורח צו אלוף! לידיעתכם. בכל מקרה לפני שאני אתחיל לכתוב את מה שרציתי לכתוב כאן אני רוצה לציין כי מתוך בחירה אין לי דיעה של ממש על ההתנתקות- אני לא בעד ולא נגד (כמה שזה נשמע מוזר לומר את זה על הנושא הכי בוער במדינה) את הבחירה הזו עשיתי לאור העובדה שאני הולך להיות שם ואני חושב שדעה כזו (לכאן או לכאן) עלולה לפגום בעשייתי שם, כך שמה שאני עתיד להציג אלו עובדות ודעות השומרות לויאליות לגוף אליו אני שייך (צה"ל) ולכן הדעות שיוצגו יהיו בעד ההתנתקות- אך אני חוזר אין לקשר בין דעות אלו לדעתי האישית. עכשיו כשסיימנו עם ההקדמות אני אתחיל לספר את מה שרציתי: סיפורו של מפקד צוות בהתנתקות בכפר מיימון - האמת שלא תשמעו באף מקום! הכל התחיל בחמישי (14.7.05) אחה"צ כשהתבשרנו שאנחנו בכוננות הקפצה והמ"מ שלי לוחש לי באוזן שכנראה מדובר בהקפצה בטוחה. ביום ראשון (17.7.05) היתה אמורה להתחיל שבוע החופשה שלי ושל כל צוות הפיקוד אך החלטנו לוותר על החופש ביום ראשון ולצפות להתפתחויות. יום ראשון 11:30 הקפצה - מהר מארגנים תיק שיספיק לשבוע ונוסעים לנק' המפגש ומשם למתחם רעים. יום שני (18.7.05) ארבע וחצי אחה"צ נוסעים ממתחם רעים לכפר מימון, עוברים תדרוכים בשטח מקבלים אזורי אחריות וממתינים. בשלב זה תושבי כפר מימון החלו לפעול - מצד אחד הם עמדו בצד עם שלטים שעליהם כתוב "אוהבים את חיילי צה"ל" (ממוסגרים בסרטים כתומים כמובן) וחילקו לנו סוכריות ותפוחים אך מצד שני החלה התעמולה לסרב פקודה. שיחות של איך אתם עושים את זה ולמה? הסלוגן הידוע "חייל שוטר סרב פקודה" וכל מיני דברים בסגנון. עד כה ערב יחסית רגוע והשד לא נורא כל כך. לעת ערב העניינים התחילו להתחמם. הפקודות לסגור את השטח הפכו למחמירות יותר ואיתן גם תגובות האנשים שהיו במקום. 2 נערות מתווכחות ביניהן אם אנחנו יהודיים או לא, בסוף הן הסכימו שאנחנו יהודים. ואני תוהה, מה בעצם אומר הויכוח הזה? תחשבו לרגע איך אתם הייתם מרגישים אילו היו בפניכם מציבים בספק את העובדה שאתם יהודים? גבר יחסית מבוגר אומר שאנחנו מזכירים לו את החיילים בגרמניה - לא שיש דמיון חס וחלילה רק תחשבו על הדמיון. (וזו רק דוגמא אחת מיני רבות של אנשים שקראו לי או לאחד החיילים שלי נאציים!!) אז יוצא שאני לא יהודי ובעצם אני נאצי. ואנשים שעומדים לידינו ותוהים בקול רם מה אנחנו חושבים שנקלענו כביכול בין הפטיש לסדן. בין חובתינו למלא פקודה לרגשות היהודיים שלנו. אנשים אומרים שהם מבינים אותנו ומרחמים עלינו. (שיהיה ברור לא היה ספק לגבי צדקתנו במהלך ההפגנה הבלתי חוקית הזו) ושוב נסכם : יוצא שאני לא יהודי נאצי שזקוק לרחמים. ועכשיו אני רוצה לתקוף את הטענה שנשמעה רבות שיום שני בערב עבר חלק ללא אלימות. אני לא יודע איך אתם קוראים לאדם גדול שנכנס בכל הכוח בחיילת לא גדולה במיוחד ומעיף אותה 4 מטר אחורה אבל אני קורא לזה אלימות. אני לא יודע איך אתם קוראים לאדם שיושב בתוך רכב ונוסע לכיוון חיילים וכשמגיע עד אליהם הוא נוסע לאט לאט ומתקרב עוד ועוד ונמצא כבר ממש עליהם- אם הם לא יזוזו הוא ימשיך עוד ועוד. ואלו רק דוגמאות שיצא לי לראות בעינים שלי בשטח הצר שאני הייתי אחראי עליו. בסופו של ערב עמדו כמות ענקית של אנשים מולינו ונכנסו בנו בכל הכוח מעיפים חיילים לכל עבר בלי להתחשב בכלום. וכשהגיעו ראשי הצועדים להסכם עם המשטרה קיפלנו כוחות ועברו לשדה סמוך שם בילינו את הלילה בתוך שק"שים תחת שמי הלילה הצוננים. תוך כדי קיפול הכוחות שמעתי צעקות לעברנו כמו "בוז לצה"ל" "תתביישו לכם" ועוד פנינים כאלו. יום שלישי (19.7.05) התחיל בהתרעננות ברעים - ולמי שלא יודע אין שום דבר מרענן ברעים. ונמשך בפריסה בתוך מטע הרימונים בצידו האחורי של כפר רעים שם בילינו את הלילה - שוב בתוך סק"שים תחת שמי הלילה (יום שלישי היה יחסית רגוע כי רוב היום היינו כוח משני ולא קדמי) יום רביעי (20.7.05) באמצע היום עוברים אל מול הגדר הצידית של כפר רעים בתוך מטע לימונים. מיד אחרי שאנחנו מגיעים מגיעה תהלוכת התעמולה של הנצורים בכפר מימון המון שירי אהבה לצה"ל ושירי סירוב פקודה. ריענון ליהודי לא מגרש יהודי- מסתבר שגם דרוזי לא מגרש יהודי.תפילת מי שברך לכוחות הבטחוןוהמשך תעמולה עד שתהלוכת התעמולה עברה לקבוצת החיילים שלידינו. כל היום עבר עלינו בלמנוע מהם ליצור פרצות בגדר ולהתכונן לפריצה שלהם החוצה. ההמתנה הזו לפריצה התגלתה כמורטת עצבים במיוחד. בשלב מסויים כבר אנשים התפללו שהם יפרצו כבר, נעצור אותם ונלך הביתה (זה היה אחרי בערך 24 שעות ברצף בשטח) אך אז הגיע הדבר לו ציפינו הכי פחות - הם הגיעו להסכם. הם חוזרים הביתה! וגם אנחנו חוזרים הביתה. בחמישי לפנות בוקר חזרנו לרעים (אחרי כ34 שעות הרצף בשטח) ויותר מאוחר חזרנו הביתה לחופשה קצרה (במקום שבוע החופשה שהיה אמור להיות לי) לפני תחילת האימונים.

המשך

כמה מסקנות שעלו לי כמפקד צוות מפנים: מבחינת החיילים שלי אירועי כפר מימון עשו נזק תדמיתי למתיישבי גוש קטיף. החיילים שלי לא ישכחו מהר כל כך את השבוע בכפר מימון. יש להם משקעים לא מעטים והאנשים שיפגשו את המשקעים הללו לצערי יהיו תושבי גוש קטיף! שמעתי שיש תוכניות התשה כאלו שאמורים למנוע מכוחות צה"ל לבצע את הפינוי - אז אני רוצה להדגיש פה באופן הכי ברור שאני יכול- אתם משיגים את התוצאה ההפוכה- החיילים שלי יצאו אחרי השבוע הזה לא מותשים הם יצאו נחושים. כן כן, אתם מגבירים את הנחישות! הרי אחת מהמטרות העיקריות שלכם זה שהאנשים בארץ יראו ויפגינו קצת רגישות אליכם אבל פה אתם מאבדים את הרגישות של הכוחות שעתידים לפנות את תושבי גוש קטיף מבתיהם. אני יכול לישון בתוך סק"ש סביב עיר בלילות ועל פיסת קרטון מתחת לעץ בימים ללא הגבלה באמת אבל אני חושב שהנזק התדמיתי שיגרם לכם בסופו של דבר יהיה בלתי הפיך. כשאני חושב על זה יותר לעומק התדמית שלכם נפגעה לא רק אצל החיילים שלי אלא גם אצל המשפחה שלי והחברים שלי (וכל זה עוד לפני שסיפרתי את מה שחוויתי שם) הרי ברור שההתנתקות תצא לפועל בסוף, אני אומר את זה מתוך ראיה של המערכת מבפנים. כל האירועים האלו בסוף רק גורמים לדבר שאתם (אני מקווה לפחות) הכי פחות רוצים שיקרה וזה שנאת אחים. אני יודע שלי לבד לקח קצת זמן להתאפס על עצמי ולהבין שאני לא מתכוון לשנוא ולכעוס. אבל אני אדם מתון. אני יודע ומכיר אנשים שכועסים מקווה שלא נגיע לשלב שבו אנחנו שונאים (אמן!) זהו פחות או יותר נכון לעכשיו. אני אמשיך להיות פה בפורום בזמני הפנוי (בעיקר בסופ"שים) לנדב עובדות שידועות לי ודעות ... בתקווה גם לעדכן אותכם בזמן ההתנתקות מחוויותי מהשטח. אני יודע שיצא קצת ארוך, אין לי כוח לקרוא שוב ולתקן טעויות אז תצטרכו לסלוח לי. מי יתן וההתנתקות תעבור בשקט ונוכל לחזור ולחיות במדינה הזו ביחד כמו אחים תומר

מהיכן אתה יודע שהוא אכן ממלא תפקיד

כלשהו? בעיקר שדבריו סותרים את האירועים בכפר מיימון.

ערב רב

New member
אז דינך חסימה מיידית מהפורום

על איסור על אנשי-צבא בשירות פעיל לעסוק בפעילות פוליטית ולהשתתף בדיונים פוליטיים. תודה על כך ליעלון שדאג לרענן פקודת מטכ"ל זו לאור מחאת הימין.

אתה יודע מה

אתה צודק לאנשי צבא אסור להעסוק בפעילות פוליטית אני אישית לא הבעתי פה את דעותי הפוליטיות או את דעותי בנושא ההתנתקות. אם יחליטו מנהלי הפורום שמה שאתה אומר נכון - אין צורך לחסום אותי , אני אלך לבד...

ערב רב

New member
צריך לפנות למפקדים שלך, לא להנהלה

נראה אותך גולש באינטרנט מ-28 ימי מחבוש..

nooshP

New member
כל הכבוד לך!

כל הכבוד על המשימה שאתה עושה! אין בפי מילים להביע את ההערכה שלי כלפיך וכלפי החיילים האחרים שצריכים לעמוד בפני מראות ומעשים כאלה! ולכל אלה שטענו שלא המתנחלים פיזרו שמן ודוקרנים וכו'- אני מניחה שגם כל האנשים שהוא דיבר עליהם הם שתולים מהשב"כ, לא?....כמה שאתם פתאטים!

../images/Emo6.gif

את קורעת.. לא אני לא מסכימה איתך לגבי ההתנתקות - אבל מה לעשות, שזה פשוט מצחיק? טוב טוב.. אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.. הנה - ציטטתי את משפט המחץ..

Princess Galush

New member
מסכימה לחלוטין.

צריך לתת לך את מלוא הכבוד וההערכה, ואנשים עוד מפקפקים באמיתות דברייך!

חייל חזק ואמץ!

קודם כל תודה על זה שאתה מגן עלינו אזרחי מדינת ישראל. אני גם יכולה רק לשער כמה לא קל ונעים לשהות 34 שעות שחלק מעמך הוא אויבך שקורא לך לסרב פקודה. מקווה שההתנתקות תעבור על כולנו בשלום והעיקר שאתה וחיילך תחזרו בריאים ושלמים.

Soul Cake Duck

New member
אכן חזק ואמץ

מה שאתה מספר יכול להשכיל את כולנו, ובמיוחד - את אלה המתנגדים לפינוי. דבריך מחזקים את טענתי כי שבירת החוק והתעמתות עם כוחות הבטחון מחלישה משמעותית את מאמץ המחאה. הבעיה הגדולה ביותר העומדת בפנינו בימים אלה היא השנאה הרוחשת. כפי שהגדיר זאת אדם אותו אני מכבד, כל שמאלני יותר גרוע מחמאסניק וכל מתנחל רוצח את כולנו, כפי שתוכלו לראות בפורומים רבים ובתגובות באתרי חדשות - זוהי עדות להלך הרוחות הסוער. עצוב לראות להיכן הגענו - אבל אין זו דרך שאין ממנה חזרה. ישר כוח לך ולחייליך. בטוחני שמסירותכם יכולה לשמש רק טוב, בכל משימה שתוטל עליכם.

קצת על יושר..

אם היית יושב מולי, הייתי מבקש ממך שתסתכל לי לתוך העיניים, ותגיד לי שזו אכן המציאות שהייתה שמה. אני פשוט לא מאמין לך. לא כי אתה שקרן. אני לא מאמין לך, כי אני הייתי בכפר כל השבוע, ואני ראיתי תמונה אחרת לגמרי. באמת. לא מחפש כאן פרובוקציות. אני, לתומי, חשבתי שאם לא הממשלה, ולא המערכת המשפטית, ולא התקשורת יגידו את האמת, לפחות אתה-החייל, תבוא ותגיד את האמת. כנראה טעיתי. לגביך. אך אני יודע שרוב רובם של החיילים לא מדברים כמוך. להיפך. הם נפעמו מהאחריות הציבורית, מהעדינות והטוהר שיש בציבור הנפלא שהיה שמה. זה הרי לא נכון, וזו בכלל לא חוכמה להיתפס לדוגמא פרטית שבה אמר איזשהו אדם מתוסכל את מה שאמר. או כמה אנשים אפילו. היה ישר מצידך לבוא ולהגיד בגבורה, מה הלך הרוח הכללי ששרר במקום כולו. איך באמת ניתן היה להגדיר את כל מה שקרה שמה בהיבט הציבורי! עם כל הכבוד לך שאתה חייל, ושהיית שמה, אתה פשוט לא אומר את האמת. לא משנה אם זו טעות או דבר מכוון לאיזשהי מגמה שברצונך להביע (על אף "הסתייגויותיך" מהבעת עמדה אישית בנושא). אני מתבייש לראות שאתה מדבר ככה. אני חושב שרוב החיילים שהיו שמה, נכנסו לשוק מההתנהגות המדהימה של הציבור שנכח שמה. זו לא בושה להיות ישר ידידי. אני תלמיד במכינה קדם צבאית. יש לי, ולכל האנשים הנפלאים שהגיעו לכפר, המון המון הערכה ואהבה לחיילי צה"ל. בעתיד הקרוב, אני הולך להתגייס לצה"ל ב"ה. וכאשר אהיה חייל, אני מתכוון לשרת את המדינה על הצד הטוב ביותר שאוכל. אני לא יודע כמה התחככת עם האנשים עצמם. אם אוזנך באמת הייתה חדה מספיק, היית מבחין בזה, שהקריאות "חייל שוטר, סרב פקודה", החליפו את עצמן מהר מאוד ב"חייל שוטר, אני אוהב אותך". וזה למה? שמא בגלל שהם צבועים ושקרנים?! לא ידידי! זו ערלות לב לדבר ככה. הסיבה שזה הוחלף, היא מפני שמהר מאוד הובן, שהמסר העיקרי שהאימרה הראשונית הייתה אמורה לשדר-לא הועבר! המסר ש: "אנחנו אוהבים אותכם, ואנו רוצים שתעלו על ליבכם את הדברים, ותפנימו את זה שהפקודה שקיבלתם, מנותקת מערכי הנצח שעליהם גדל עם ישראל בכל שנות חייו!". האם נראה לך שעלה על דעתו של מישהו הרצון להחליש את ידי צה"ל?? זה מה שרצו אותם שקראו את הקריאה הראשונית?? בוא אני אגיד לך-לא! ממש לא מתוך איזשהו רצון לגאווה או משהו בסגנון-בינינו, אתה לא צריך אותי בשביל לספר לך איזה חיילים מגיעים אל הצבא דווקא מתוך הציבור "המתנחל", והנאמן לערכי הנצח של עמו.... אנו אוהבים את החיילים בכל מאודנו! והנוסח המחודש של האימרה, ביטא זאת בדרך הטובה ביותר! "חייל, שוטר, אני אוהב אותך!". משתכללים, אתה יודע.... חבל לי שנתפסת ככה לדוגמאות קטנות שנבעו מתוך תסכול אישי של אותם שאמרו מה שאמרו, ובזה עיוותת את כל התמונה האמיתית הכוללת!! שים לב, השקר הוא לא בעובדות שהיצגת, יכול להיות שהן קרו, וכנראה אפילו שהן קרו. השאלה היא, מה הייתה המציאות הכוללת! ולשאלה זו, עם כל הכבוד, אין לי צורך לחכות לתשובה ממך, אחרי שגם אני הייתי שמה שבוע "על זמני החופשי". יום טוב.

לכפר מימון היו עשרות מציאויות שונות

אני יכול להעביר רק את מה שראו עיני אתה צודק לחלוטין, היו המון קריאות מצד יושבי הכפר "חייל שוטר אני אוהב אותך" ו"אוהבים את צה"ל" בנוסף למה שציינתי שהיתה תפילת מי שברך לחיילי צה"ל וכוחות הבטחון אני יודע בוודאות שאתם האנשים שהיו בפנים הפגנתם המון אהבה כלפינו החיילים שישבו בחוץ. ותאמין לי שיש לי הערכה גדולה לכל ציבור המתיישבים ביש"ע ולחיילים היוצאים משם. האמת אחת האימרות שאמרו חיילים שלי בתגובה לשיר "אוהבים את צה"ל" היתה - אם הם כל כך אוהבים אותנו הם היו הולכים הביתה ונותנים לנו ללכת הביתה. או "אם הם היו יודעים מה עובר עלינו הם בטוח היו הולכים הביתה אילו היו אוהבים אותנו באמת" אני חייב לציין שאת ההתנהגות של האנשים שהיו שם יצא לי לפגוש רק ביום שני בערב כפי שציינתי בהודעתי המקורית- וכל קשר בין עדינות לבין מה שהיה בשני בערב מקרי בהחלט. אני רוצה להביע כאן את הערכתי הגדולה לכל אותם אנשים טובים שהיו בכפר מימון - אני יודע שהאנשים שתיארתי היו הקיצוניים ביותר , אבל תבין שזה מה שאני זוכר מכל הסיפור הזה... בהצלחה לך בשירותך הצבאי אני מאחל לך שלעולם לא תרגיש כמו שהחיילים שלי הרגישו בשני בערב תומר

היי תומר

"אחת האימרות שאמרו חיילים שלי בתגובה לשיר "אוהבים את צה"ל" היתה - אם הם כל כך אוהבים אותנו הם היו הולכים הביתה ונותנים לנו ללכת הביתה. או "אם הם היו יודעים מה עובר עלינו הם בטוח היו הולכים הביתה אילו היו אוהבים אותנו באמת" מה לעשות? אנשים באו בשביל אידיאל, ובשביל מטרה. עם כל האהבה אל החיילים - הם גם היו שמחים אם חיילך היו הולכים הביתה. כשם שנוכחותם של חיילך הייתה שם שלא בבחירתם (של החיילים), זה גם היה שלא בבחירתם של המפגינים. אני משערת שיום שני היה מלווה בקטעים לא נחמדים.. זו הרי הייתה התפרצות של כל הכעס על מהלך העניינים עם המשטרה. לא לא לא - אני לא אומרת שכעס זו סיבה לדברים שליליים.. אני מנסה לראות מה עומד מאחורי ההתנהגות.. טוב.. ייתכן וזה לא תפקידי מכיון שעוד לא הייתי שם..
. אבל אחרי יום שני היה את יום שלישי ורביעי - קצת השתפרנו, לא?

קצת השתפרנו?!

סליחה, אבל כזאת אחריות ציבורית, אני בספק אם יכלה להיראות באיזשהו ציבור אחר. ולא, אני ממש לא מנותק. החוכמה היא לא להיות כאלה שמנותקים מהכל וממילא לא עושים שומדבר. שאובים אל תוך הכורסא. החוכמה היא להיות מלאים, גדושים ומחוברים לערכים שזורמים בכל נים ונים מנימי גופינו, ויחד עם זאת לנהוג באיפוק, בכבוד, ובאחריות עצומה. פרטים בודדים מיואשים שמתפזרים בכל מיני אימרות שווא-טבעי שימצאו כאלה, לא? אנו עוסקים בציבור. בכלל. וכל הקנאים והמקטרגים למיניהם-יום יבוא, ויודו בטעותם (במקרה הטוב), ובשקריהם (במקרה הפחות טוב). יום נפלא!

...

אני מצטערת שאלו התחושות שלך כלפי מה שקרה. כנראה שאפשר להסתכל על זה מכמה כיוונים. הבחור שהגיב מעלי צודק בכמה דברים שהוא אמר - למרות שנאמרו בצורה בוטה קצת. הדברים עליהם אתה מספר - ארעו, אני מאמינה לך.. אך למה שלא תספר גם על הדברים האחרים?? אני חייבת ללכת.. אבל גם רציתי להגיב על מה שכתבת.. (ממש קונפליקט
) אז אני אעשה את זה מהר.. יכול להיות שהתעצבנת שזה היה על חשבון החופשה שלך, ולכן מראש באת עם רגשות שליליים. לדעתי - העימות הצפוי שלא פרץ, השירים, ברכות "ערב טוב", "לילה טוב", וכו' - כל הלך הרוח בקיצור - הראו לך מה חושבים האנשים שהיו שם עליך ועל החיילים שלך. בתור חלק מהקבוצה - אני מתנצלת על הערות פוגעות שגם לדעתי הן שליליות.

למעלה