שלום לכם

תגובה מהירה

לא באתי עצבני כי זה היה על חשבון החופשה שלי מכיוון שאני לא תכננתי לקחת את החופשה הזו- היו לי כמה עניינים יותר חשובים לטפל בהם מאשר לצאת לחופש...

תפקידכם הוא לא להילחם באזרחי ישראל

אז מה אתה מקשקש את מה שהכניסו לך לראש? כאילו אנחנו לא יודעים על מעמדם החוקי של השטחים? זה בדיוק הויכוח, על שינוי הגדרתם החוקית!

אני לא נלחם באזרחי ישראל

לא חל שינוי בהגדרתם החוקית של השטחים הם עוברים ממצב של שטח צבאי עם יהודים לשטח צבאי בלי יהודים אם אתה חושב שהשטחים אי פשם סופחו למדינה אני מזמין אותך לאתגר למצוא את חוק הסיפוח....

E טי

New member
טיהור אתני...

השטחים לא סופחו חוקית למדינה, אכן טעות מצער של ממשלות ישראל. אבל זה לא אומר כלום. רבין עצמו אמר שהוא ישאיר את גוש קטיף (באוסלו) והיישוב היחיד שרצה לפנות היה נצרים.

Soul Cake Duck

New member
סיפוח מעולם לא היה אפשרות

מדינה דמוקרטית לא יכולה להכריז שאזור הוא חלק משטחה אבל שהאנשים בו אינם זכאים לאזרחות שוות זכויות - זו קרויה אפליה, והיא הייתה הורסת את הדמוקרטיה הישראלית. שתי האופציות האיחידות האחרות היו: 1. מתן אזרחות לפלסטינים באופן גורף - לא באמת אפשרות, מסיבות ברורות. כמה מליוני פלסטינים בעלי זכות הצבעה היו הופכים את היהודים למיעוט ומחייבים כינון אפליה או לחילופין, הרס הצביון היהודי. 2. טרנספר לפלסטינים באופן גורף - גם לא אופציה, מסיבות שהוסברו בעבר. לפיכך, הבחירה שממשלות ישראל עשו היו בין האפשרויות הבאות: 1. הרס הדמוקרטיה בישראל. 2. הרס הצביון היהודי בישראל. 3. ניסיון בלתי מעשי להיפטר מאוכלוסיה לא רצויה. 4. לא להכריז על השטחים כחלק ממדינת ישראל. כל הממשלות מאז 67 בחרו באופציה הרביעית, ולא בכדי. לאור החלופות, יהיה מוטעה לקרוא לכך משגה.

Princess Galush

New member
לא רק זאת..

אלא שגם העוני השורר בעזה הוא עצום, וסיפוח שטחים אלו למדינת ישראל יובילו לאחריות של ישראל על כך ועל כל מה שקורה בעזה! דבר זה יפגע בישראל גם בהתייחסות אליה מצד מדינות שונות, וגם ידרוש מישראל לבזבז הרבה כסף ומחשבה! מה גם שאחוז הישראלים שם הוא קטן מאוד בהשוואה לאחוז הפלסטינאים- יש שם יותר מ2 מליון פלסטינאים ו8000 יהודים![ולא, זה שמאז שמועד ההתנתקות מתקרב אנשים החליטו להצטרף להתנחלויות לא משנה את המצב]. אז מה טוב למדינת ישראל בסיפוח השטחים? בתוך שנים מספר נהיה אחראים למקום עני עם המון בעיות, ועקב סיפוחם של ערבים כה רבים הם במהרה יהפכו להיות הרוב! וזה לא דבר שהייתם רוצים שיקרה, נכון?

Soul Cake Duck

New member
שכחתי את

הקישור לעניין הטרנספר. לא הייתה כוונה להעלות דיעה בלתי מנומקת (-: נכון שבמקור זה הובא כתגובה לרעיון של "פינוי פיצוי לערבים", כך שלא עוסק במישרין בטרנספר החלטי ללא פיצויים - אך הרבה מהנקודות המצויינות תקפות בכל מקרה, וזאת מבלי להתייחס לסוגיות של מוסר או פוליטיקה.

NimrodOZz

New member
למה אתה חושב שהיית שם?

כדי לשמור על הדמוקרטיה? כדי לשמור על החוק? כדי למנוע כניסה של אזרחים לשטח צבאי סגור? היית שם כ-פיון במשחק הכוח של אריאל שרון. לא יותר מזה. לא חייל אמיץ בצה"ל אלא כלי משחק של חוות השקמים. ביצעת פעולה אזרחית (חסימת הפגנה ומניעת תנועה) על אזרחים (אף אחד שם לא היה "תושב" או "חייל") בשטח אזרחי (לא "שטחי 67'" ולא "שטח צבאי סגור"). הסיבה היחידה שהוקפצת לשם היא בגלל הפחד הנורא של ראש הממשלה שבאמת פעולות המחאה הללו (ואינני נכנס ללגיטימיות שלהן) עלולות להשפיע על המצביעים בכנסת ולדחיית ההתנתקות. לא מנעת שום פשע משום שהפשע הוא כניסה לשטח ברצועת עזה שהוגדר כ"שטח צבאי סגור" אבל אתה לא עמדת בציר כיסופים או במעבר קרני. עמדת ליד גדר של ישוב אזרחי על פי הוראה מגבוהה ושימשת כחייל צעצוע של האתרוג שרון. ביצעת פקודות שהגיעו "מגבוה" בלי לחשוב לרגע שאתה עושה הכל -רק לא משמש כחייל בצבא ההגנה לישראל. אז נכון, 'אוהבים את צה"ל' והכל אבל אתה כמפקד וכחייל לא היית חלק מהצבא הזה בשיט. כלי פשוט, בורג או אם תרצה -בורגון של שרון. ובקשר לטענות האלימות: באופן יחסי האלימות מצד המפגינים היתה מועטה. ואפילו מועטה מאוד. ראשי מועצת יש"ע ומארגני האירוע גילו מנהיגות רצינית שקולה ואחראית, העובדה שהכי עומדת לזכותם היא זה שאחרי שהם אמרו לכולם לעזוב בשקט -הם עזבו בשקט. ולעומתם יש את כוחות הבטחון, החיילים שהתנהגו כמעט למופת ורק מעטים מהם נגררו לאלימות. שוטרי היס"מ לעומתם יזכרו לעד כשוטרים אגריסביים שלא אחת התנהגו באלימות מילולית ופיזית. אלימות נוספת הופנתה כלפי מארגני הצעדה, לזאב חבר נשברו כמה צלעות ובנצי ליברמן ספג מהלומות בכל חלקי גופו. מוכים נוספים הם צביקי בר-חי ופנחס וולרשטיין. הםהוכו על ידי שוטרי היס"מ שהתפרצו לשער, היכו את הארבעה, ונסוגו בחזרה מחוץ לכפר. ואף על פי כן הם גילו איפוק ומנהיגות והבליגו. האם אתה יכול להצביע על דבר דומה בצבא ההגנה לשרון שאתה היית חלק ממנו בשבוע שעבר? עוז.

הדמגוגיה בפורום הזה - פשוט לא יאמן

אני הייתי שם בכדי לעצור הפגנה בלתי חוקית כוח צבאי המתגבר את המשטרה! תוכניות הצעדה היו לפרק את מתחם רעים - אותו מתחם שאמור להיות הבית שלי בזמן הפינוי והתוכנית היותר גרועה שלהם להכנס לגוש קטיף. כך שאם לא הייתי מתעמת איתם עכשיו בכפר מימון הייתי פוגש אותם שוב בגוש קטיף רק ששם הם כבר היו מוכנים מבוצרים ובעייתיים במיוחד... ובקשר לאלימות, אני מגנה כל אלימות שהיתה שם - גם את זו של השוטרים. זה שהם התנהגו באלימות זה פוטר צד כלשהו?

NimrodOZz

New member
דמגוגיה?

לא כל פעם שמישהו רואה דברים אחרת ממך זו דמגוגיה. אתה לא היית שם כדי לעצור הפגנה בלתי חוקית, ההפגנה הבלתי חוקית כבר הייתה בנתיבות, הצעדה הזו היתה חוקית מאחר ואין הגבלת תנועה בשטחי מדינת ישראל אלא אם כן מדובר בשטח צבאי סגור. תכנית הצעדה, בניגוד למה שכתבת לא היתה לפרק את מתחם רעים אלא להכנס לגוש קטיף. אני לא יודע מאיפה אתה מביא את השטויות האלה, נראה לי שקראת יותר מידי עלונים של בני תשחורת. במקום לדאוג לחסימה הרמטית של רצועת עזה (והצבא טוב בזה, אני יודע) הצטרפת לצבא הפרטי של משפחת שרון על מנת לבצע מהלך פוליטי של ראש הממשלה בלי קשר לממשלה. ובקשר לאלימות,לא ביקתי לפטור אף צד. רק להעמיד דברים בפרופורציה. עוז.

תראה

ההפגנה היתה הפגנה גם תו"כ הצעדה שיהיה ברור והיו מי שניסו לעצור אותה בכל הדרך מנתיבות לכפר מימון ובקשר לתוכנית לפרק את מתחם רעים, המקורות שלי הם אנשים מבפנים. אני לא אטרח אפילו לציין או לכתוב כי אני כבר רואה את התגובות שיבואו - שב"כ וכאלה....

ערב רב

New member
ברור שהשב"כ, מערכת הביטחון הודתה

שהשב"כ פועל לסיכול ההתנגזות ומפעיל מרכז האזזנות מיוחד לשם כך, וכידוע השב"כ פועל בשת"פ הדוק עם הצבא והמשטרה.

NimrodOZz

New member
מדוע הצעדה היתה הפגנה חוקית?

ההפגנה היא חוקית מאחר ולא נדרש לה רשיון - רשיון נדרש בשני תנאים: מספר המפגינים עולה על 50 ובנוסף לכך הם התאספו כדי לשמוע נאום מדיני. אם אין נאום מדיני אין צורך ברשיון. כלומר: העצרת שהיתה בנתיבות לא היתה חוקית, היו שם יותר מחמישים איש ונשאו שם נאומים מדיניים (למרו תשגם על זה יש ויכוח). הוגשה בקשה לרשיון, קיבלו רשיון להפגנה ושללו מהם את הרשיון. לפיכך הם עברו על החוק בעצרת בנתיבות. הרשיון להפגנה בכפר מימון ניתן רטקואקטיבית עקב חסימת הצועדים. הצעדה עצמה לא דרשה שום אישור או רשיון. מבחינה חוקית. המקורות שלי הם מבפנים לא רציני. לא משכנע. באותה מידה אני יכול לטעון שממקורות פנימיים אני ידוע שאתה בנו של בן לאדן, שאתה בכלל מוסלמי ושיש לך בן מחוץ לנישואין במיאמי... הדבר היחידי שמצאתי בעניין הוא הרצון של אנשי "הבית הלאומי" לפרק את המחנה. או בלשונם "לעקור את מחנה העוקרים". לא ממש קשור לצעדה שמטרתה היתה גוש קטיף ולא המחנה... עוז. (ובקשר לחתימה שלך: עדיף שלא לטגן כרובית, בבוקר שאחרי מסיבת יומולדת לחברה טובה, מישהו ניסה לטגן כרובית וזה היה אחד מהדברים הכי מסריחים שהרחתי!)

למעלה