שלום לכן... קופצת מהפורום השכן

לימידדי

New member
שלום לכן... קופצת מהפורום השכן

(הריון ולידה) אני בשבוע 21 ומאוד מתלבטת לגבי לידת בית. זה ההריון הראשון שלי. אני מאוד רוצה ללדת בבית , קראתי את סיפורי הלידה שיש פה בפורום, התלהבתי בעיקר מסיפור של מישהי שדיברה על מיילדת שבעצם מיילדת בצימר בבית שלה, כלומר לידת ביתך אך לא בבית שלי... אשמח לדעת אם מישהי מכירה או שמעה עליה ויש לה את הפרטים שלה. כמו כן, אשמח לשמוע המלצות/סייגים לגבי לידת בית בהריון ראשון... לימור.

לימידדי

New member
מדברת על אילנה שמש. מצאתי אתר שלה

ויש שם את הפרטים. מישהי יודעת האם הם מעוכנים?

אם פי 3

New member
את מתכוונת לאילנה שמש

היא אכן מיילדת בצימרים ליד ביתה במושב ישרש. רק אציין, שלדעתי, זה שונה מהותית מלידת בית. יכול להיות כמובן נהדר, וזה שונה מאד גם מלידת בית חולים, אבל יש כמה היבטים משמעותיים, שגורמים לזה לא להיות הבחירה הראשונה שלי: 1. התארגנות. בשביל ללדת בכל מקום שהוא לא הבית שלי, אני צריכה להחליט בצורה ברורה מתי מתחילה הלידה, להתארגן ולנסוע (נסיעה בזמן צירים) למקום אחר, זר לי. אחרי הלידה, אני צריכה לקחת תינוק קטנטן ולנסוע הביתה. 2. טריטוריה. יכול להיות שיש נשים שזה פחות משמעותי עבורן, אבל מבחינתי, בכל מקום שהוא לא הבית שלי, אני אורחת. גם אם רצויה, אני לא חופשיה באותה מידה, אין לי את הדברים שלי (מלבד מה שזכרתי להביא), אין לי תחושת בעלות (אני מובילה את הלידה). בלידה, אפילו דברים קטנטנים כאלו, עושים הבדל גדול, כי כל מתח וכל חשיבה לוגית (התארגנות...) מורידים את רמת האוקסיטוצין ומעלים את רמת האדרנלין. ואחרי כל זאת - אם לך זה כן מתאים, זו יכולה להיות לידה נפלאה... (למרות שאני לא קוראת לה לידת בית, אלא לידה אישית, או בשם הרשמי לידה חוץ-אשפוזית). לגבי לידת ראשונה כלידת בית - אני מאד בעד. ארגון הבריאות העולמי קובע שבלידה ראשונה, רמת הבטיחות זהה בלידות בית ולידות בי"ח (בלידה שניה והלאה, הבטיחות בבית גבוהה יותר), ומבחינת שביעות הרצון של היולדת ורמת ההתערבויות, אין ספק שבממוצע יולדות הבית יותר מרוצות. תמיד אפשר לעבור לבי"ח אם רוצים, ואני חושבת שמוטב שתהיה לידה טובה מהפעם הראשונה, ולא חייבים שתהיה טראומה בעברך (או סתם נסיון רע) בשביל להגיע ללידת בית (טוב, בסדר, גם בבי"ח יש חוויות לידה טובות. אבל זה די רולטה), בעיקר שבבי"ח יש סיכון לא קטן, שיתרחש משהו שימנע/יקשה עלייך ללדת בבית בפעם הבאה... (25% מהנשים יולדות בקיסרי! בלידות בית מתוכננות (כולל אלו שעברו לבי"ח, האחוז נמוך בהרבה). ולנל"ק בבית אפשרי אך יותר מורכב. יש עוד תופעות שסביר שקורות בגלל בי"ח, אבל כשיש לך עבר מיילדותי כזה, לא מומלץ ללדת בבית).

לימידדי

New member
אז ככה

קודם כל תודה על התשובה.. לגבי מה שציינת בהתחלה.. לא מפריע לי הנסיעה למקום אחר, אני מעדיפה מאשר בבית שלי, שהוא בבלוק עם שכנים ולכן ארגיש פחות בנוח.. לגבי ההתארגנות והנסיעה, אני גרה ממש 10 דקות ממנה ולכן זו לא בעייה. ועוד שאלה, כמובן שזה לא השיקול שלנו אבל מה סדר גודל של המחירים בלידות בית?

לימידדי

New member
שאלה כללית על לידת בית

האם מישהי שסובלת מכאבים בעצמות האגן יכולה ללדת בלידת בית או שזה מסוכן?

צימעס

New member
מה זה "כאבים בעצמות האגן"?

נדמה לי שזו שאלה למילדת בית. בעצם - זו שאלה לכמה מילדות, כי אולי יש כאלה שלא יקבלו אותך, ויש כאלה שכן. לא, רגע, בעצם - האם איזה רופא רמז לך שיש בעיה עם לידה ואגינלית בגלל הבעיה שבאגן שלך?

לימידדי

New member
בימים האחרונים יש לי כאבים

בעצמות של האגן ומדי פעם גם ברגליים רופא הפנה אותה לאורתופד, שהתור אליו רק בשבוע הבא בינתיים התייעצתי בפורום הריון ולידה ובנות שחשו כאלו כאבים אמרו לי שלדעתם זה סימפליוזיס בנוסף שמעתי שאם זה אכן סימפליוזיס זה לפעמים יכול לגרום לבעיות בליה רגילה..

סטיוויה

New member
אין קשר בין סימפיליוזיס ליכולת ללדת

מאיפה הביאו לך את זה? אם את רוצה הקלה תרגלי יוגה לנשים בהריון. ואני מאדמאדמאד בעד לידת בית ראשונה.היא יכולה לעצב(לטובה) את כל החוויה האימהית ונשית שלך לעתיד.

debby12

New member
מנהל
ובעצם אם יש קשר - הוא הפוך

בזמנו כשחיפשתי על זה חומר הטענה היתה שזה מקל על לידה וגינלית כי משמעות הדבר היא יתר-גמישות של מפרק האגן - כלומר הוא מתמתח יותר בקלות ומאפשר לתינוק לעבור.

לימידדי

New member
זה נשמע מעוד.. תודה../images/Emo13.gif

השמועות שזה יפריע ללידה סתם הלחיצו אותי..

סטיוויה

New member
גם לי זה נשמע סימפ'

ואולי חבל על ההתרוצצות לאוארתופד.יוגה,כבר הזכרתי?

לימידדי

New member
הרבה המליצו לי יוגה

אני באמת אלך לשיעור נסיון בכל מקרה אלך לאורתופד, ליתר בטחון.. למרות שגם לי לא נראה שזה יעזור

סטיוויה

New member
אם יש לך אפשרות תלכי ל

שיעורים של מירה ארצי פדן.אני חושבת שהיא מלמדת בדיאדה. גם שירלי בנטואיץ' מצויינת.

לימידדי

New member
דיאדה ברחובות?

אני גרה ביבנה אז כל מה שבאזור מתקבל.. ידוע לך מחירים?

סטיוויה

New member
יבנה זה קרוב לנס ציונה?

כי שם יש את רונית פרז שנחשבת טובה מאד. המחירים הם 150-200 שקלים לחודש.פעם בשבוע.

לימידדי

New member
יבנה זה מאוד קרוב לנס ציונה ממש 5 ד

דקות.. רונית פרז מלמדת באופן פרטי או בקבוצה? אשמח בכל אופן לפרטים כדי ליצור איתה קשר.. תודה

למעלה