שלום לכן, שלום לכן, שלום לכן שלום.

N o R i K o

New member

קודם כל - ציינתי מלכתחילה שלא חילקתי את הכל לפסקאות כי היה לי דבר מה לומר על כל פסקה והכל מתקשר להכל. אף אחד לא מכריח אותך לקרוא אם לא נוח לך, ותתפלאי אולי לשמוע שלא הצלחתי להבין חצי מהדברים שהתכוונת אליהם (כמו למשל, ההצהרה על 1948... מה ניסית לומר בזה?), ולעומת זאת אני חופרת גם כאן וגם בקומונה כבר למעלה מחצי שנה ואת הראשונה שמעירה לי על כך שההודעות שלי לא מובנות. אבל הפעם אני אענה פסקה פסקה. שוב, אף אחד לא מחייב אותך לקרוא
1. מה הקשר בין מה שהצגת לבין העצמאות שלה? קטניס עצמאית בספר הראשון הרבה יותר מבספרים האחרים וזו עובדה, ההשלכות שההחלטות שלה מובילות אליהן זה כבר משהו אחר. הבחירות של קטניס בספרים המתקדמים הן מן הסתם משמעותיות יותר והרות גורל אבל בפועל היא כמעט ולא מקיימת בחירות קריטיות. יש הבדל בין החלטה אדישה לבצע שריקה קטנה שאמורה בסה"כ להביע מחווה ולא עניין של מרד- על אף ההשלכות שזה הוביל אליהן, ויש הבדל בין לומר "אוקיי, אני וגייל הולכים לברוח עכשיו" אבל להתחמק בכל דרך אפשרית מלעשות את הצעד ובפועל בשניה האחרונה להיגרר שוב למשחקים. וכאן האשמה לא מוטלת על קטניס אלא על קולינס שמנעה ממנה את הבחירה בסופו של דבר. 2. שוב, לא מסכימה איתך. לא אמרתי שפיטה לא אוהב את קטניס, אנחנו יודעים שהוא כן, אבל הוא לא התוודה בפניה עד שהיימיץ' אמר לו ללכת על זה, וקטניס הסיקה מכך שהדבר נעשה עבור המשחק - זה שבפועל הוא באמת אוהב אותה זה כבר בעיה שלו
בניגוד לקטניס פיטה קצת יותר חכם אז את החלטת ההריון הוא עשה כי הוא השליך את הדברים של היימיץ' למשחקים השניים, ובכלל כל הספר השני היה סוג של וריאציה לראשון - אבל איך החלטת ההריון שינתה את המשחק עבור קטניס, בפועל? זה לא עשה כלום. לא בספר השני ולא בספר השלישי. זה סתם עמד באוויר, ואולי הוסיף קצת דרמה בכל קטעי הקיטש של פיטה וקטניס. אבל זהו. פיטה בפועל לא עושה שום דבר בעיניי. 3. הוגן מאוד. תחשבי על כך ש-74 שנים אומה נשלטת בגאון ע"י דיקטטור וקיימת רק אישה אחת שמצליחה באותם זמנים לעמוד נגדו, ובסוג של הסכמתו. יש ביניהם הפסקת אש אבל ברור שהם אויבים. וגם מה האלרנטיבה שהיא מציעה? היא יכולה להושיע את פאנם כולה, אבל במקום זה בצורת החשיבה שלה היא הולכת לכיוון הפשיסטי שגם בו יש סוג של דיקטטורה בסופו של יום. היא חושבת על מחוז 13 כעל צבא שעומד כנגד סנואו. והכי חשוב - היא חכמה. עבור כל תנאי שקטניס מציבה לה היא מציבה לה תנאי שקשה יותר לעמוד בו. זו דמות מאוד חזקה בעיניי. חבל שהיא לא מפותחת מספיק
4. והנה עוד הוכחה לכך שעצם העובדה שסדרת את הכל בפסקאות לא עזר לביאור דברייך - אני הבנתי מכל הקטע עם הפוטושופ שלא הבנת למה הקפיטול לא השמיד את העורבני החקיין
5. מאוד נסכים שלא להסכים. וואו, תפסת את קטניס בצורה אחרת לחלוטין מהצורה שבה אני תופסת אותה, כי אני לא רואה בקטניס אף שחצנות. להפך, אני חושבת שיש בה מן סוג של חוסר בטחון שהיא חייבת להסוות בגלל המצב שהיא נמצאת בו. כבר הסברתי איך אני רואה את היחס של קטניס לאמא שלה, זו דרך שבה אני רואה חוסר בטחון מצידה. היא עדיין כמהה למגע של אמא שלה. קטניס שנכנסת ללופ של המשחקים קולטת שהיא כלי משחק ואז היא הופכת לציפור שמנסה לברוח מהכלוב שהיא נכלאה בו, אבל יודעת שאם היא תעשה יותר מדי רעש היא לא היחידה שתפגע בכלוב הזה. אבל האם קטניס השתחררה מהכלוב הזה, בספר האחרון? לא, ממש לא. קטניס עברה מכלוב מתכת פשוט לכלוב זהב. אז יופי שיש לה את פיטה ואת הפרימרוזס שהוא הביא לה ובגלל שהם הסריחו היא הלכה להתקלח, זה עדיין לא גרם לה לפרוש כנפיים ולברוח מהמציאות שהמשחקים כפו עליה - העולם עם פיטה. בוכה עם אמא שלה... בטלפון? אני מצטערת, קראתי את זה וחשבתי שזה פתטי. כמו שאמרתי ציפיתי לחיבור של קטניס ושל אמא שלה. ציפיתי לרגע שבו היא באמת תבכה עם אמא שלה, בלי שיפוטיות ובלי כעס, כמו שציינת, אבל ביחד. שהן יקומו מזה יחד. טלפונית זה מגוחך. עצם העובדה שאמא שלה נטשה אותה זה מגוחך. ו... התרעמת על הפוליטיקה לעומת 1948, לא מפריע לך שאין אף פתרון פוליטי לסדרה? שלא הסבירו לך בכלל בכלל מה קורה בפאנם? שבתכלס הפתרון הוא נטו פר-קטניס, וזה אפילו לא פתרון שקטניס ניסתה לשאוף אליו? מה האפילוג אומר לך חוץ מ- "ואז קטניס ופיטה חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה"? אה, נכון, איזה יופי, קטניס שרה לילדים של פיטה (ולצערנו, שלה - היא אפילו לא רצתה אותם
) את השיר שהיא קיוותה לשיר להם יום אחד, והם משחקים משחקים אבל יש משחקים הרבה יותר גרועים. וואו. וקטניס של תחילת הסדרה, שחצנית או לא, לא מגיעה לאף מקום שהיא שאפה להיות בו. וגם אם היא שאפה להיות במקום אחר, היא לא מגיעה למסקנה שהיא שאפה אליו למעשה לאורך כל הזמן הזה... חוץ מהמונולוג-למה-פיטה-יותר-טוב-מגייל שיותר נראה כאילו קולינס מנסה לשכנע אותנו וקטניס מנסה לשכנע את עצמה מאשר התוודות כנה כמו שהייתה לה בספר השני לגבי הרגשות שלה לגייל. אבל כן, אמרנו שנסכים על לא להסכים, חבל שעכשיו אני אתחיל לחפור לשווא... בעצם, נראה לי שכבר עשיתי את זה

מירטל

New member
" אני לא חייבת לענות"

כן, בטח, שתי פולניות מתקשרות, בטח שאני לא חייבת לענות לך. בעלי עכשיו בספר השני - ואני מצטטת "בואנה! כמה אנשים מתחילים איתה כאן! בחור ערום מציע לה סוכר, בחורה מתפשטת לה מול הפנים, בחור בלי יד דופק לה בוסה - וזה מוביל בטח לרגע השיא של הספר - קטניס סנדוויץ'." 1.למה קולינס מנעה ממנה את הבחירה? פספסתי את הנקודה הזו. בכלאופן, קטניס של הספר השני מבינה יותר על העולם שסביבה ועל ההשלכות של מעשיה - בספר הראשון לא עובר לה בראש בכלל שהיא עלולה לנטוש את המשפחה שלה ושל גייל לגווע ברעב, בספר השני היא מבינה שהיא לא יכולה לקחת את גייל ופשוט לברוח, ולאט לאט הרשימה המתארכת של האנשים שהם יצטרכו לשתף איתם פעולה הולכת ומתארכת וזה נעשה פחות סביר, אגב, היא מבינה מה המשמעות של בריחה ( לא בצורה מלאה - כי המשמעות של בריחה שלה הייתה שוב הפגזה של המחוז) אבל היא לא מבינה את המשמעות של השריקה. 2. הבה נביא לך זווית ראייה אחרת : פיטה היה מאוהב שנים בקטניס, שניהם עומדים להזרק לזירה ולהלחם - באיזשהוא שלב יכול להיות שזה יהיה אחד נגד השני. ( ראי נקודה 7, בהמשך) - הם יכולים להמשיך לעשות את ההצגות, או שהוא יכול לצעוק לה סוף סוף שהוא אוהב אותה. אז כן, זה פותח להם את האסטרטגיה של "הנאהבים" במשחקים, אבל האם זה הופך את זה לפחות אמיתי? ועוד שאלה, לאור העובדה שאת מצהירה בגלוי על כל הפורום הזה שאת לא סובלת את פיטה - אם זה לא היה הוא, היינו מנהלות את השיחה הזו? או שאת מסכימה איתי לגבי כל השאר, ורק הרעיון שפיטה מתמרן אותה עולה לך על העצבים? 3.ממש לא מסכימה. קווין אינה עומדת נגד סנואו - מחוז 13 הוא מחוז שעומד מול מחוז הקפיטול, סנואו וקווין, בהנחה שתוחלת החיים היא סבירה לא יצרו שום דבר חדש לפני תחילת הספרים, אלא נולדו לתוך שווי משקל קיים. משהו שקרה במחוז שלוש עשרה ( מגיפה, שאגב, מעלה את השאלה איך לעזאזל הם הצליחו להאכיל יותר אנשים קודם) וההתקוממות של שאר המחוזות מאפשרים לקווין לשחק את הגיבורה במילחמה נגד האוייב האכזר שכל המחוזות מכירים - הקפיטול. מי אמר 1984 ולא קיבל? אז קווין נלחמת מול הקפיטול האכזרי, והיא יכולה לשחק יפה מאוד את המשחק של "הם אכזריים - אז גם אנחנו", אבל הסיום שלה, של לקיחת ילדי הקפיטול למשחקים - מבהיר דבר אחד - קווין לא יותר נחמדה או רחומה מסנואו, היו לה פשוט פחות אמצעים לעשות את מה שסנואו עושה. 4.אז אני אחדד את הנקודה. למה הסמל של המרד הוא העורבני החקיין? כי במשך שנים, על הצילומים של מחוז 13 רואים בפינה עורבני חקיין עף - מה זה אומר? זה אומר שהם לא פיסית עומדים ומצלמים את מחוז שלוש עשרה, אלא מקרינים סרט קיים ברקע.... עכשיו... שבעים ומשהו שנה, מיליוני עיניים שרואים את זה מיליוני פעמים, ורק המורדים ראו את העורבני? את יודעת איזו עבודה נדרשת בכדי להציג עונות/שעות יום ואף אחד לא אמר : הי, כדאי שנוריד את הציפור המחורבנת! 5.שחצנות היא תוצאה של חוסר ביטחון עצמי, מעולם לא פגשתי שחצן שהיה בעל בטחון עצמי, וכל השחצנים שמצאו את הביטחון העצמי שלהם הפכו להיות סתם עם בעלי ביטחון עצמי. קטניס מול אמא שלה - את שמה לב שיש לקטניס שני הורים - על אבא שלה היא מספרת בגאווה ועד כמה היא הייתה קשורה אליו, לעומת זאת, לגבי אמא שלה אין לה הרבה מילים טובות - באיזושהיא רמה היא אומרת " אני זה אבא שלי, ואני צריכה להיות איתו, פריים היא אמא שלי והיא צריכה להיות איתה", שימי לב לבחירה שלה לצאת לצוד ולא ללכת לעבוד בעבודה נשית יותר, הבחירה שלה ללמוד מהספר של אבא שלה על עשבים ולא מאמא שלה על עשבי מרפא, על הבחירה שלה לברוח מאנשים פצועים מול ההתמודדות של אמא איתה, על הקלות של הבחירה שלה ללכת למות. ואגב, ציינתי שהיא שופטת אותה לרעה, כנ"ל לגבייך - מה קרה לאמא של קטניס אחרי שהיא אבדה את פריים? קטניס אנחנו יודעים, היא חזרה למשחקים, הוציאה להורג את קווין, ניהלה משפט מתוקשר שבו היא ניסתה למות - איפה אמא שלה הייתה בכל העסק הזה אחרי שהבת הקרובה שלה נהרגה מצד אחד והרבה ילדים אחרים זקוקים לעזרתה? האם היא יצאה מדעתה כמו קטניס? האם היא הורחקה מהבת שלה, כי היא הייתה פושעת במשפט? האם היא ידעה שאין טעם להתקרב אליה, כי היא הרחיקה אותה ממנה שנים ושהצעד לקירוב בין שתיהן חייב לבוא ממנה? הקטע הפוליטי אגב, סגור, אנחנו יודעים איך המחוזות נשלטים ( רפובליקה), אגב, לאיזה פיתרון קטניס נסתה לשאוף? אמרתי קודם ואני אגיד את זה שוב - קטניס היא העורב חקיין, היא הבובה - על - חוט, היא לא עושה תוכניות והיא לא מקבלת החלטות, היא כלי משחק. לגבי קטניס פיטה גייל - אגב, הפתרון הוא כל כך מרוכז קטניס, שאנחנו לא יודעים איפה גייל ואיך הוא התמודד עם כל מה שקטניס עשתה. אגב, בסדר, קטניס הייתה ועדיין מאוהבת בסוף הספר השלישי בגייל עד מעל הראש, אבל גייל עצמו לא ממש בטוח בנוגע לדברים האלה לגביה. 6. לא קשור לכאן - אלא למה שאמרת קודם, כן, הנוער של היום יקרא ספרים טובים, בדיוק כמו שקטניס יודעת שמה שמאכילים אותה בכפית בטלוויזיה אינו נכון ושייך למה שקבוצה קטנה של בעלי אינטרסים רוצה שנחשוב, גם כאן ילדים נערים ומבוגרים יקראו ספרים גם אם הפרסומות בטלוויזיה אינן ממליצות על ספר .... יש לנו נוער נהדר, והטיעון של " הם לא יקראו ספר מיושן ששמו כשנה יותר מיושנת"... תני להם קרדיט, הם לא עדר. 7. תפיסת העולם של קטניס היא חשדהו והרגהו : קשה לה יותר להתמודד עם נחמדות כלפיה מאשר עם עויינות ( גלוייה או סמוייה), היא מעדיפה לאורך כל הספרים לתפוס אנשים כאוייבים מאשר כבעלי ברית... אני אוהבת את הסיום כי הוא מראה עד כמה היא בחרה במודע לעזוב את הגישה העויינת הזו ולנסות לראות את הטוב באנשים.

N o R i K o

New member
לא יודעת

בהתחלה הרגיש מהטון שלך שאת קצת "עושה לי טובה"
לא נורא, עבר 1. מה זאת אומרת לא הבינה את המשמעות של זה? בטח שהיא הבינה, בגלל זה היא התנדבה! זה או להבטיח מוות ודאי לפרים או לנסות להינצל בעצמה עם סיכוי שפרים תשרוד כי היא סומכת על גייל. והעובדה היא שאחר כך כשהנושא עולה פיטה אומר לגייל שקטניס לא הייתה סולחת לו אם הוא היה מתנדב להחליף אותו, כי בסופו של דבר קטניס השאירה את גייל מאחור לשמור על אמא שלה ועל פרים. וכאן אני קצת עוברת למה שאמרת ב-6- אני לא חושבת שקטניס רואה את עצמה בתור האבא ואת פרים בתור האמא, אני חושבת שקטניס רואה את עצמה בתור אם חד-הורית ואז היא מוצאת את גייל והוא האבא, בדיוק כמו שהוא אומר לה בסצנת הפתיחה שלהם "יש לנו כל כך הרבה ילדים" והיא אפילו לא צריכה לעצור לעקם מבט ולתהות למה הוא מתכוון - רק כשהוא מעלה את זה שהוא באמת רוצה ילדים היא מזדעזעת כי מבחינתה יש להם מספיק. וקולינס בעיניי מונעת מקטניס התמודדות עם בחירות. קטניס מחליטה לברוח ל-13 ברגע שהיא מבינה מבוני וטוויל שהמחוז קיים אבל במקום שנראה אותה מתחילה להזיז דברים, ישר קולינס מבריחה אותה לתוך המשחקים. כשהיא במשחקים עצמם קטניס עומדת מול ההתלבטות האם להרוג את פיניק או לא, ובמקום שנזכה לראות אותה בסופו של דבר מבצעת החלטה ורוצחת בן ברית או שאולי מחליטה שהיא לא מסוגלת לעשות את זה ומוכנה להוביל את עצמה למוות רק כדי לא להיות כלי משחק, קולינס מוציאה אותה מהמשחקים. בין אם קטניס מבינה מה המשמעות של מרד ובריחה ובין אם לא, קולינס לא נותנת לה לממש שום הבנה בפועל. 2. שוב, אני ממש ממש ממש לא אומרת שמה שפיטה מרגיש לקטניס הוא לא אמיתי. ממש לא. אני פשוט אומרת שהצעד הזה להחליט שהם "הנאהבים חסרי המזל" הוא לא צעד שפיטה החליט עליו. היימיץ' הבין את פיטה והוא זה שהוביל אותו לעשות את הצעד הזה. קודם כל - מתי הצהרתי כאן שאני לא סובלת את פיטה?
האמת היא שההפך בדר"כ קורה ואני משתדלת להצהיר שעל אף התנגדותי המטורפת לקטניס ופיטה כזוג אני כן מחבבת את פיטה, הוא דמות שקצת קשה לשנוא, הוא בכל זאת מושי-מושלמי שכזה ואין סיבות ממשיות לא לאהוב אותו. אבל כן, הוא דמות שהרבה פחות התחברתי אליה, ולמה הרבה פחות התחברתי אליה? בדיוק כי הוא לא משפיע על קטניס. כי הוא כלי משחק של היימיץ' ושל הקפיטול. זה לא שהוא מחליט החלטות גורליות בעצמו שמובילות את קטניס לשינוי. זה שאחרים מחליטים עבורו. לא משנה כמה אמיתית האהבה שלו לקטניס, מי שגרם לו לעשות את צעד הוידוי היה היימיץ'. ככה גם בספר השני כשהוא זה שמכניס אותם למשחקים בפעם השניה במטרה להציל אותם. את בעצמך אמרת את זה, קטניס היא כלי משחק של היימיץ' שמפעיל את העלילה שלה. אבל לא של פיטה. ובדיוק בגלל זה הדמות שלו בעיקר גרמה לי לפהק. זה לא שאני חולקת עלייך כי אני לא אוהבת את פיטה. זה שאני לא אוהבת את פיטה בדיוק בגלל שהוא בעיני ההפך הגמור ממה שתיארת. אגב, אם כבר נכנסו לדיון - זה למה אהבתי את גייל כבר מהספר הראשון. כי גם עם ספוטלייט מזערי ביותר של אולי עשרה עמודים בספר הראשון בהם הוא במרכז העלילה, אפשר לראות עד כמה הוא משפיע על קטניס ומתמרן אותה. וזאת בניגוד לפיטה שכשהיא באה אליו עם ידיעת "בוא נברח!" לא טורח אפילו לנסות לסתור אותה, הוא פשוט אומר לה "סבבה, נברח, אני לא חושב שזה יקרה בפועל אבל אם זה מה שאת רוצה אז אני מסכים, בואי נברח"
3. אבל זה בדיוק מה שאמרתי - שכל הקטע בקוין זה שהיא עומדת מול סנואו, כנגדו - וכן, היא עומדת נגדו ולא רק 13 מול הקפיטול, היה לה מאוד מאוד קשה להעביר לקטניס את העונג של לרצוח את סנואו בעצמה - אבל בכל זאת היא לא מנוגדת לו כדמות. את מצפה מהדמות שמייצגת את המורדים להיות ההפך הגמור מסנואו - רפובליקנית שוחרת שלום ואנטי-משחקים. אבל את רואה איך לאורך כל הספר היא נגד סנואו אבל היא בדיוק כמותו. וזה מה שהופך את עלילת MJ למעניינת בעיניי, וזה מה שהופך את קוין כמנהיגה לדמות מעניינת בעיניי. 4. ... לא, הסמל של המרד הוא העורבני החקיין כי זה הציפור שקטניס בחרה לענוד
וקטניס מסבירה גם שהקטע של העורבני זה שהוא חיה שהתפתחה בלי אף תכנון של הקפיטול, אבל בסופו של דבר התרבתה והעבירה מסרים הלאה. וכך גם המרד, התחיל בלי אף תכנון של הקפיטול והתפשט כמו אש בשדה קוצים. הקטע עם העורבני החקיין על רקע 13 היה סתם רמז לקטניס, אבל המורדים עצמם בחרו בסמל הזה בגלל קטניס, כמו שפלוטארך חורט את העורבני על השעון שלו כדי לסמן לקטניס שהוא בצד שלה, ובו בזמן לסמן לה שהזירה הולכת להיות שעון. זה הרבה לפני שהם יודעים מה יקרה בגמול הרבעוני ושהם יעברו למחוז 13. 5. נו, כאן את חושבת את מה שאני חושבת - איפה אמא של קטניס בכל הסיפור הזה? זה למה אני אומרת שהסוף מבחינתי עם אמא שלה לא היה מספק. ושוב, כמו שאמרתי, אני לא חושבת שקטניס הלכה על הקטע הגברי בגלל שהיא רצתה להיות האבא. היא הלכה על מה שאבא שלה לימד אותה כי אבא שלה לימד אותה לשרוד, אבל עצם העובדה שהיא נשענה על דמות גברית כמו גייל מוכיחה את הנשיות שלה, ומוכיחה את זה שקטניס היא מאוד אמהית למעשה. וגם היחס שלה לפרים הוא אמהי, לא יחס של שיתוף פעולה. ואני מצטערת, אני קוראת שלושה ספרים פוליטיים, סוף של "פיילור בנשיאות, הכל שמח" לא משכנע אותי, כמו שאני לא יודעת שום דבר על גייל, על אמא שלה, כל היוצ"ב... את בעצמך אומרת, הפתרון יותר מדי מרוכז בקטניס - ולא בקטניס של שניים וחצי ספרים אלא במן עיוות כזה של הסוף. שתינו הסכמנו על כך שעל אף שקטניס במרכז הסדרה היא לא הגיבורה. ואני רוצה לדעת מה הפתרון של "הגיבור", לא רק מה הפתרון של קטניס. 6. יקירה, את אמנם נשואה אבל אני עצמי בקושי מגרדת את ה-20... כך שאני עצמי הייתי טינאייג'רית בעצמי עד לפני חצי שנה
אני מדברת רק מנסיון על סמך האנשים סביבי. ונכון שישנם רבים ואיכותיים שקראו ויקראו את הקלאסיקות האלה, אבל בעיניי קולינס ניסתה לכוון לקהל ה'בנאלי' יותר, וסליחה על המילה, שמסתפק בספרים שנראים לו מותחים ומעניינים ופחות בספרים שנראים לו שמעבירים מסר. אני ממש ממש מצטערת על ההשוואה הזאת ואני יודעת שהרבה גולשות כאן לא יאהבו אותה אבל היא מאוד מתבקשת - קולינס קצת ניסתה לכוון לקהל של דמדומים - ספר שלא מצריך יותר מדי מחשבה- אבל בכל זאת לפהתיע ולגרום לקוראים שלה לחשוב. אני לא אומרת שעכשיו אפשר לשרוף את 1984 כי יש דיסטופיה חדשה ועדכנית ושכולם יקראו רק אותה, חס וחלילה. אני רק אומרת שקולינס מנסה כאן לפנות לקהל יעד אחר, שאולי לא היה חושב במקרה אחר ללכת על ספר כזה. וזה קצת לקיחת הימור, אבל היא הצליחה. זה שבפועל לחצי מהקוראים אכפת רק ממשולש האהבה זה קצת עצוב, אבל גם קיבלנו סוף שרק נותן פתרון למשולש האהבה (ואפילו לא אחד בו קטניס באמת בוחרת
). ובסופו של דבר, כאן כמו בשאר הדיונים- זה לא משנה לאן הספר מכוון - לבני נוער, למבוגרים, לקהל יעד של גאונים ולקהל בנאלי... בפועל הספר מנסה להעביר מסר מסוים בתחילתו, ובעייני בסוף הוא לא מעביר אותו. 7. אני לא מסכימה - קטניס לדעתי בספר הראשון נכנסת למן סוג של מגננה - היא רוצה לשרוד. אבל בפועל היא לא אדם עוין. היא רואה את האווקס האדומה, הזו שהפכה לאווקס באשמתה, והיא לא סולדת ממנה ולא מפחדת ממנה ולא רואה בה אויבת - היא נעימה אליה. היא אוהבת את צוות ההכנה שלה, כשגייל אמר לה שהתפיסה שלו ושל קוין הייתה שהאנשים האלה מובילים אותה למוות היא ממש מופתעת כי היא לא חשבה על כך בכלל. היא נכנסת עם פיניק למשחקים והוא מתנשא מעליה ומנצל אותה, אבל היא עדיין נקשרת אליו ולא מסוגלת להרוג אותו. זה למה תפסתי את קטניס כדמות אמינה - כי היא מאוד רוצה להתרחק ולסלוד מאנשים אבל קשה לה כי היא מאוד אנושית בסופו של דבר. בחרה לעזוב את הגישה העוינת? אחרי שפרק שלם היא בכתה על כמה שהעולם חרא ושהיא לא רוצה להיות חלק מהאנושות?
קטניס מבחינתי לא מבצעת אף בחירה בסוף הזה. אם קטניס הייתה מנסה לראות את הטוב באנשים אז היא הייתה קמה והולכת לאמא שלה ב-4, הולכת וסולחת לגייל כי ברור לה שהמוות של פרים לא באשמתו, מספרת לנו על שאר האנשים סביבה ועל העתיד של פאנם. קטניס של הסוף כל כך אנוכית ואדישה שהיא לא חושבת שמעניין אותנו שום דבר פרט לכך שהיא בסוף נתקעת עם פיטה כי שוב, פיטה זה טוב וגייל זה רע, סוף טוב הכל טוב, להלהלה. לאיזה פתרון קטניס ניסתה לשאוף? אני אגיד משפט שכתבתי פה כל כךךךך הרבה פעמים ואם אכן קראת בפורום תקופה ארוכה אני בטוחה שכבר קראת אותו כל כך הרבה פעמים - קטניס נכנסת למשחקים במטרה להציל את אמא שלה, את פרים ואת גייל. טוב, אולי את גייל לא, אבל היא סומכת על כך שבאמצעותו הן יכול

N o R i K o

New member
יופי תפוז@%!@$

מה קרה לימים הקסומים בהם היית מודיע אם ההודעה הייתה חורגת ממספר התווים מותר ולא פשוט קוטע את ההודעה בעצמך!?!@$!@$! בקיצור, המשפט שהיית אמורה לקרוא כל כך הרבה פעמים- קטניס נכנסת למשחקים במטרה להציל את אמא שלה, את פרים ואת גייל. טוב, אולי את גייל לא, אבל היא סומכת על כך שבאמצעותו הן יכולות לשרוד. ואז הם ישרדו שלושתם - השלושה שהפכו אותה לאדם שהיא, השלושה שהם היקרים לה ביותר. בסוף פרים מתה, אמא של קטניס נוטשת אותה וגייל בוחר ללכת בגלל האשמה שהוא חש. קטניס נותרת בלי אף אחד שהפך אותה לקטניס שהיא, בלי אף אחד שהיא באמת אוהבת. אולי זה נועד לגרום לנו לחשוב את ההפך, שקטניס עשתה מהפך שהוביל אותה להיות אדם אחר לחלוטין מהאדם שהיא הייתה בספר הראשון. אבל התחלתי לקרוא על קטניס של הספר הראשון כי אותה אהבתי. האנשים החדשים בחיים שלה לא יוכלו להשלים את החורים שנוצרו בתוכה על אובדן פרים, אמא שלה וגייל, כי הם שלשה שמשלימה אותה. בספר השני, אחרי המשחקים הראשונים, קטניס מתארת את השגרה שלה ב- "אני צדה, פיטה אופה והיימיץ' שותה וככה אנחנו מנסים לחיות את החיים שלנו, למרות שהמשחקים תמיד יהיו שם מאחורינו". הרגעים היחידים בהם המשחקים לא מטרידים אותה הם רגעי האושר שלה ביער עם גייל והרגעים שלה עם פרים החכמה, המקסימה, שמסמלת את הטוב בעינייה. בפרק האחרון קטניס מציינת את השגרה שלה בדיוק באותו משפט. "אני צדה, פיטה אופה, היימיץ' שותה." אה, אז זה הסוף המאושר שלך? הנה אני מוחה דמעת התרגשות... המממ לא.
בקיצור - נראה לי שהכל עניין של תפיסה, וברור ששתינו תופסות את הספר בצורה מאוד שונה, אז לא מפתיע שאנחנו חושבות אחרת
אבל בסופו של דבר אני כן יכולה לומר לך שהדעה שלי לא "ייחודית". שרשורי הזעם על סיום הסדרה הם לא בלעדיים לי...

מירטל

New member
ממש לא עושה לך טובה.

ואני אתנצל כאן - כי פשוט אין לי זמן לענות לך כמו שצריך כרגע, בסדר? to be continued ...

hollypop girl

New member
אה, סוף סוף הבנתי את סעיף 4. בכל מקרה

מסכימה עם משפט אחד שלך בשלוש "סנואו וקווין, בהנחה שתוחלת החיים היא סבירה לא יצרו שום דבר חדש לפני תחילת הספרים, אלא נולדו לתוך שווי משקל קיים" משהו שדי נשכח בספרים. בספר, סנואו מוצג בתור הבעיה העיקרית. ניפטר מסנואו? והווו שלום עולמי! (או לפחות בפאנם) מבחינתם סנואו הוא הרשע הכי גדול בסיפור, כשבעצם סנואו חונך לפי הערכים שהקנו לו אבותיו והלך לפיהם. אני יודעת שזה לא קשור לדיון, אבל הצלחת לנסח משהו שעובר לי בראש כבר מלא זמן

מירטל

New member
משאבים.

סנואו שולט על שתיים עשרה מחוזות עשירים במשאבים ונתיניו יכולים להרשות לעצמם לערוך נשפים מהודרים, המחוז של קווין לא יכול להרשות לעצמו לאכול לשובעה ( אז הם הוגנים ומרעיבים את כולם, אבל זו עדיין לא השוואה הוגנת).

למעלה