שלום לפורום. בעיקרון אני אמור ללמוד עכשיו

סלינגר

New member
שלום לפורום. בעיקרון אני אמור ללמוד עכשיו

למבחני הלשכה.... ואני לא ממש לומד. המבחן ב-5 במאי כמו שחלקכם בטח יודעים. אני אחרי התמחות. האם יש לי עוד סיכוי לעבור? (-; ויש לי שאלה לגבי עבודה. אני סיימתי באוניברסיטה תואר, התמחתי במשרד גדול, ועכשיו אני מתכנן בעיקרון ללמוד תואר שני בארה"ב - התקבלתי למספר מקומות. השאלה שלי היא: 1) האם לדעתכם אחרי שאני אחזור מארה"ב, במידה שאני אחזור.... השכר ההתחלתי שלי יהיה גבוה יותר ? כמה אני צפוי להרוויח באופן עקרוני. 2) עורך דין בתחום הפטנטים ; קניין רוחני נלווה. האם הוא צריך ניסיון ? המשרד שלי לא עסק בזה. האם אני יכול להתקבל לכזו עבודה עכשיו ? 3) כמה אני ארוויח אם אתקבל לעבודה של עורך דין במשרד פטנטים כשאני אחזור ? האם התואר השני צריך לעסוק רק בזה או מספיק כמה קורסים בתחום הזה ?? תודה

תשובות..

ראשית שיהיה בהצלחה במבחן!
בוודאי שאתה יכול לעבור את המבחן. תתחיל עכשיו ותן את ההדגשים הנכונים.. בקשר לעבודה לאחר מכן.. אני לא מאמינה שתקבל שכר גבוה יותר מעו"ד ישראלי, אלא אם כן תהיה לך אנגלית פיצוץ וזה יכול לתת לך יתרון במשרדים שעובדים עם חו"ל. ביחס לקניין רוחני, אני לא חושבת שמקבלים אנשים בלי התמחות כי זה תחום די מורכב ולטעמי צריך הכשרה מיוחדת כדי להתחיל לעבוד בו. יחד עם זאת, הכל תלוי במשרד. אולי יהיו מוכנים להשקיע באדם ללא ניסיון שמוכן ללמוד. וזה כמובן נכון לגבי כל ענף התמחות. בקיצור, אני במקומך: לומדת עכשיו בפול גז למבחנים, ואח"כ עוברת לחשוב הלאה.. יהיה בסדר, אנחנו פה לתמוך ולייעץ!!

סלינגר

New member
את לא חושבת שתואר שני בארה"ב+לשכה אמריקאית

כלשהי, ישדרג באופן רציני את השכר לעו"ד בישראל ? בהתחלה ובעתיד ?

האם זה משנה למשרד הישראלי

שלמדת בחו"ל והשקעת יותר כסף?? בסופו של דבר, לטעמי, רק הפרקטיקה קובעת ואם אין לך ניסיון מעשי, לטעמי זה לא משנה היכן למדת. הניסיון האישי שלי מוכיח שאין תחליף לעבודה שהרי לימודים זה רק בסיס עיוני..

סלינגר

New member
מעניין.... אני שמעתי שזה משדרג שכר משמעותית

משרדים רוצים במיוחד גם בהמשך, לכיוון שותפות, שיהיו את הכוכביות ליד השותפים לגבי הלשכה בארה"ב, ולתת ללקוחות את ההבנה שזה משרד בינ"ל. מה גם שבתחומים רבים עובדים עם החברות האמריקאיות וכדאי להכיר את החוק שם. אם טעות ביסודי, ייתכן שכדאי לוותר על הסיפור.

שוב:השאלה אם הרשיון האמרקאי משרת את המשרד

את יודעת כמה עו"ד מגיעים היום למשרדים עם תואר נוסף? (במנהל עסקים, בכלכלה, בגישור). so what?! ואם אין למשרד שלך מה לעשות עם זה? מה שיכול לשדרג לך את השכר - זה ניסיון, ניסיון, ניסיון. וכמובן: מוניטין. סה-טו.

סלינגר

New member
תיארת תארים לא משפטיים ולא מחו"ל אני מניח...

אבל כאן מדובר בתואר אמריקאי ולשכה אמריקאית. אני מסכים שזה לא יעזור בהכרח בתחום של דיני עבודה, משפחה, פלילי וכו'.... אבל בתחום רחב מאוד של דיני חברות / קניין רוחני, אתה באמת חושב שזה לא יעזור ?? זו שאלה כבדה, כי על סמך זה אני מחליט את עתידי...

גם הפעם אני לא משנה את תשובתי.

יש לא מעט עו"ד שמעוסקים בתחומים שציינת ללא הרשיון והתואר הזר ועדיין מצליחים יפה מאוד.

למעלה