שלום לפורום, יש לי שאלה

SARUT25

New member
שלום לפורום, יש לי שאלה

האם בנאדם שמגדיר את עצמו כמגמגם מגמגם גם כאשר הוא יושב לבד עם עצמו וקורא טקסט? או שהגמגום בא לידי ביטוי רק בסיטואציות חברתיות...

SARUT25

New member
למה את מגמגמת שאת לבד?

ברור שאם לבד את מגמגמת בטח ובטח שאת מגמגמת גם בחברה אז הגמגום שלך לא נובע מפחד חברתי כזה או אחר ולא מבעיה פסיכולוגית, זאת אומרת שאצלך זה פגם גנטי? נראה לי שבטיפול בגמגום קל יותר לטפל בגמגום שנובע מבעיה פסיכולוגית כלשהי מאשר גמגום שנובע מפגם גנטי.

stkachov

New member
אם

הגמגום נובע מבעיה פסיכולוגית, אז לא צריכים לטפל בגמגום, אלא בבעיה הפסיכולגית.

shoshyyy

New member
למה ? אני לא יודעת

נראה לי שאצל כולם זה פגם גינטי. הגמגום שלי מתגבר כשאני מרגישה חוסר בטחון בעצמי או עייפה, חולה, עצובה וכל הרגשות השליליים. יש לי פחד חברתי ובחברה אני מגמגמת יותר.

SARUT25

New member
לא זה לא פגם גנטי אצל כולם

אם בנאדם נמצא בבית ונינוח ויכול לקרוא טקטס בלי לגמגם זאת אומרת שאצלו זה לא פגם גנטי אלא פסיכולוגי, זה מה שנראה לי (אני יושב וחושב אם לכתוב דברים אישיים או לא לכתוב דברים אישיים ואני תמיד מגיע למסקנה ש"מה זה בכלל יעניין אותם או מה אכפת להם ומה זה בכלל משנה, תופעה קטנה בחייו של איש קטן בעולם שכמה שהוא נראה גדול קטן גם הוא, ואני ממשיך להסתגר במן בועה של בדידות, ואולי אני סתם אוהב להקצין ואולי אני מכור כבר לפוזה המלנכולית שנראה שלא עושה כבר רושם על אף אחד) אני לא יודע מה בא לפני מה החרדה החברתית שלי או הגמגום אני יודע שזה תוצאות של חינוך לא מי יודע מה שנתנו לילד רגיש מידי וזאת התוצאה וזאת השערה שלי שאולי בשביל להחמק מהצורך להתגבר על הגמגום אני נמנע מליצור קשרים חברתיים לא רוצה או לא יכול זה כבר לא עקרוני שהכל נהיה סתמי. ולא נראה לי שללכת לפסיכולוג זה הפיתרון כי מה כבר פסיכולוג מבין זאת בסך הכל העבודה שלו לא באמת אכפת לו מהמטופלים שלו הוא מתייחס אל אנשים כאל אובייקטים וגם לא נראה לי שלדבר עם מישהו זר על בעיות אישיות זה משהו שאני רוצה לעשות. אז מה הפתרון זה גם מה שאני שואל עד מתי אני אמשיך לשבת בבית בלי עבודה בלי חברה בלי חברים ולא בגלל שלא יכולים להיות לי אלא בגלל שאני לא רוצה שיהיו לי עד מתי יהיה לי טוב עם הבדידות הזאת עד מתי אני אשלים עם המצב? הכל מתחיל מזה שאני שונא התלהמות ורוב בני האדם הם כאלה אין להם זמן להקשיב בחיפוש אחרי אייטמים יפים יותר חדשים יותר. אבל רוב הסיכויים שהעולם שלי הוא זה שדפוק כי כולם מצליחים ועובדים ומתחתנים. אחרי שפרקתי קצת ממה שהיה לי לומר למחשב בהעדר מישהו אחר שאני יכול לדבר איתו אני מאחל לכם יום טוב

shuky63

New member
לדעתי אצל כל המגמגמים קיים ליקוי

מבני באיזור מסוים במוח,אבל הביטוי החיצוני כלומר חומרת הגימגום שונה מאדם לאדם.ידוע שחלקים מסוימים במוח יכולים לתפקד במידה מסוימת במקום חלקים פגועים ולכן אצל חלק מהמגמגמים יש שטף דיבור כשהם רגועים או מדברים לעצמם.הגורם השני שקובע את עוצמת הגימגום הוא הפסיכולוגי. אז במה לטפל קודם? זה דומה לדעתי לשני אנשים עם עודף משקל.אחד של 20 קילו שנראה די שמן אבל מתפקד טוב ואחד של 100 קילו עם קשיי נשימה ובעיות קשות בתפקוד הלב. לראשון יציעו לשנות לאט לאט את הרגלי האכילה עד שיגיע למישקל הרצוי לו. לשני יגידו להכנס לדיטת רצח על מנת להציל קודם את חייו ואז לשנות את הרגלי האכילה שלו. אם אתה מגמגם קל ובכל זאת לא מתפקד מבחינה חברתית,טפל קודם בחרדה החברתית שלך.הרוב המכריע של המגמגמים הקלים לא חווים בעיות במציאת עבודה חברים ובני זוג אז בטוח שגם אתה יכול. אם אתה מגמגם כבד שחווה מחסומים מוחלטים בכל מילה שניה לך קודם לטיפול טכני שיביא אותך לרמת שטף בינונית לפחות ומשם תמשיך בשיטה הראשונה. ולבסוף תגובתי להרהורים שכתבת בסוגריים.כבני אדם יש לנו אמפטיה עמוקה ומובנת למי שחווה קשיים דומים לשלנו אז אנחנו לא צריכים להיות מחסידי אומות העולם או מלו צדיקים כדי לגלות עניין בקשיים שאתה מעלה.אתה מוזמן לכתוב כאן תמיד על מה שאתה מרגיש ועובר ואני מקווה שתשתף אותנו גם בשינויים חיוביים שתעבור.

mfi123

New member
צריך לבדוק את זה במחקר

אם אדם שמגמגם, שהוא מדבר רגיל ושוטף האם פועלים אצלו אותם אזורים במח שלאדם לא מגמגם.. אם כן אז אולי זה לא פגם גנטי.

shuky63

New member
התשובה שלי התבססה על מה שהבנתי

מהמאמר על מחק מוח בנושא גימגום שפורסם באתר אמ"בי ונידון בפורום

mfi123

New member
קראתי אותו ברפרוף לא מזמן

ולפי מה שהבנתי הם לא בדקו את השאלה שהעלתי כאן. נראה לי שהם כן אמרו שכשאדם מגמגם אז פועלים אצלו אזורים שונים במח מאשר אדם שלא

avi9

New member
מכתבך ריגש אותי אולי בגלל הסרת

המסכה והתבוננות פנימית לתוכנו,ללא כחל וסרק. אין פתרונות פלא,אין כדורי קסם.יש רצון אדיר,יש מציאות שחייבים להתמודד איתה. יש חיים שיש להעביר והם קצרים מאד והם יעברו או בסבל או בהנאה,תלוי בנו. אין מקום לרחמים עצמיים. אם תבין כי התיחסות לאנשים חייבת להיות לפי ערכם וערכם של בני אנוש הוא בר חלוף כמו שלנו,אין טעם רב לחרדה מפניהם,כולם היו תינוקות זבי חותם וכולם יסיימו בפיות התולעים לכן למה נחשוש מהם? תנסה לעשות לעצמך תרפיה עצמית לפני כל פגישה חשובה. תמעיט בערכם של אנשים ותשלים עם הגימגום!זה קשה מאד אבל כך תוריד ממך את החרדה המשתקת לפני פתיחת הפה עם אישיות סמכותית. תחשוב כי אתה אחד ממאה אלף מגמגמים רק במדינת ישראל וחלקם היגיעו להישגים גם עם הגימגום. נכון,כולנו היינו משלמים הון כדי להיולד לא מגמגמים,אבל אנו מגמגמים וגם כך ניתן להעביר את החיים בצורה סבירה. אתה נקרא כאדם חכם ורגיש,יתכן ודרוש לך מעט חספוס כדי לשרוד בעולם קר שלתוכו נולדנו. מאחל לך הצלחה ובעיקר שטוף את ריגשותיך החוצה,זו דרך טובה להקלה.

SARUT25

New member
אבי קודם כל תודה על התגובה שלך

אני לא מאמין שאצל כולם גימגום הוא פגם מולד\גנטי אני בטוח לגמרי שאצלי זה לא גנטי אלא ארועים במהלך הילדות שגרמו אצלי לפחד רתיעה מאנשים וכתוצאה מכך הגמגום שלי (שהוא קל דרך אגב) אם אני מדבר בטלפון לא בטוח שאני אגמגם הכל תלוי במצב הרוח שלי. זה בכל בראש ונראה לי שמתי שאני אתחיל באמת לחיןת אני אפסיק לגמגם ובאמת אין מקום לרחמים עצמיים בעולם שלנו אבל מצד שני אין מקום גם לאלימות בעולם אבל היא קיימת.

b e ll

New member
שלום לך וברוך הבא.

אתה כותב את הרגשתם של רוב המגמגמים בצורה מאוד ברורה ונכונה. לא הגזמת בכלל - כך מרגישים בדיוק. ללא כל ספק החרדות נובעות מהגימגום, כלומר, אין כאן שאלת הביצה והתרנגולת בכלל - ברור לחלוטין שהחרדות החלו בגלל נסיונות אמיתיים שלך לדבר בסיטואציות מסויימות וחוסר ההצלחה שלך. הגימגום היה שם קודם ורק אח"כ בעקבות נסיונות לא מוצלחים התלבשה גם החרדה על העניין. אין ספק גם בכך שהיחס שמקבל ילד קטן בבית ובפרט בהקשר לגימגום שלו הוא דבר ראשון במעלה. אתה צודק בהבחנות שלך לגמרי. הטיפולים המוצעים היום לגימגום רבים ומגוונים כמספר המגמגמים אבל רק טיפול אחד (בווארציות שונות) עוזר באמת להחזיר את השליטה לאיברי ההיגוי ולכן משפר בצורה ניכרת את שטף הדיבור. עם השטף מגיע גם הנסיון הטוב ואיתו עולה גם הבטחון העצמי. אני מדברת על הקורס האינטנסיבי בהדסה ונגזרותיו. הטיפול הזה עוזר לכל מגמגם ובלבד שיתמיד אח"כ בתרגול כשנה. עם היכולת לדבר שוטף יורדת רמת החרדה ועולה הבטחון העצמי. טיפול פסיכולוגי בחרדה יעזור לך לקבל עצמך טוב יותר עם החרדות והפחדים אבל לא יפתור לך את חוסר השליטה באיברי ההיגוי. ודבר אחרון שאני רוצה להגיד לך בנימה יותר אישית - חייך הם שלך ובאחריותך. אתה קובע לעצמך מה יהיו מטרותיך. אל תסתכל על העבר, אל תתחשבן עם האנשים שלא קיבלו את הגימגום שלך ובכך החריפו אותו והפכו אותו כרוני - זה לא יעזור לך כעת. תסמן לך מטרה, תחשוב באיזה דרכים תוכל לממש את מטרך, ונסה לעמוד בהן. יש לך חיים שלמים לפניך, לחיות ולהנות. הגימגום הוא רק אבן נגף ומכשול, הגימגום לא יעצב לך את החיים - את זה אתה צריך לעשות. שיהיה לך בהצלחה רבה

SARUT25

New member
תודה בל, אבל יש לי שליטה על איברי

ההיגוי אני מגמגם רק בחברה וגם זה לא תמיד, זה דבר שבא והולך יש תקופה שאני בכלל לא ויש תקופה שאני כן וגם שאני כן זה לא גמגום כזה שאנשים יאבחנו אותי בתור מגמגם, בגלל זה אני אומר שזה יכול להיות פסיכולוגי. ואולי זה סתם תקופה רעה שאני עובר כרגע אתם יודעים לפעמים יש ימים יותר טובים לפעמים ימים יותר רעים. בעיקרון אני בנאדם נורא חיובי. בכלל כל הקטע הזה של התמיכה(אפילו מישהו השאיר לי טלפון שלו בפרטי וממש לא נראה לי שאני אתקשר) אני לא אוהב או רוצה להיות נתמך הכי חשוב שאני מבין את הבעיות שלי בתור בנאדם חכם זה מספיק לי. שיתפתי אתכם בקצת מהגיגי ומחשבותיי ואני אעזוב את הפורום שלכם מכיון שזה לא נראה לי המקום המתאים בשבילי. שיהיה לכם בהצלחה בכל אשר תעשו.

shuky63

New member
אתה לא צודק.כשאתה מגמגם אין לך שליט

שליטה נכונה באברי ההיגוי.בדיבור נורמלי בכלל השליטה באברי ההיגוי היא אוטומטית של המוח.בדיבור מגומגם אתה בעצם מנסה לשלוט באופן מודע על אברי ההיגוי.כשזה קורה לך במצב חברתי מלחיץ אתה לא מסוגל לבצע את השליטה בצורה תקינה,כי אברי ההיגוי עושים 17 תנועות בשניה ואי אפשר לשלוט בהם בצורה מודעת בלי לגמגם כשאתה לחוץ. בעצם טיפולי הדיבור היו צריכים ללמד אותך להחזיר את השליטה האוטומטית למוח(ברברה דם מנסה ללמד את זה).אבל כיוון ששליטה אוטומטית של המוח היא דבר ערטילאי שקשה מאד ללמד,רוב הטיפולים מנסים ללמד אותך לבצע את השליטה המודעת בצורה יותר נכונה שתפיק דיבור שוטף(הקורס בהדסה). כשאתה לבד ומדבר בקול רם ושוטף אתה ודאי עושה אחד משני הדברים:או שאתה מפסיק להתיחס לדיבור ונותן למוח לשלוט באברי ההיגוי או שאתה שולט בהם בצורה מודעת אבל כיוון שאתה רגוע ושרירי אברי ההיגוי שלך רפויים אתה מצליח לשלוט בהם מספיק טוב כדי להפיק דיבור שוטף.

b e ll

New member
אל תבהל. תשאר.

אומרים שהגימגום מתפרץ אצל אנשים חכמים... אף אחד כאן לא מרחם עליך! אף אחד כאן לא "תומך" בך. שיתפת אותנו כאן ונשמח אם תשאר עוד קצת. אתה מוזמן להיות שותף.

VirtualBoy

New member
זה היה כל כך צפוי

שתציעי לאנשים את תרופת הקסם. החיים יכולים להיות כל כך נפלאים ולא ידענו על זה לפני כן. כולנו אסירי תודה.

למעלה