שלום לפורום, יש לי שאלה

b e ll

New member
לוקח לך יותר מדי זמן להבין

שכאן מדברים בצורה מכובדת, שפונים לאנשים בצורה מכובדת. אתה ממאיס את עצמך נורא. שים לב. זה פורום גימגום כאן, ואנחנו מנסים ליצור כאן מקום של תמיכה והבנה. אנחנו מתייחסים אחד לשני בכבוד ומשתדלים לשתף אחד את השני בדרכים שעוזרות לנו להתגבר ולהתמודד. עוד לא קראתי בהודעותיך איזו דרך להתמודדות, רק המון ביקורת הורסת, ציניות שאינה במקומה כאן והשתלחויות פוגעות. get a life!

shoshyyy

New member
יכול להיות מצב

שקיים פגם גינטי במידה מסוימת והוא מתגבר בחברה. תזכור שמה שאתה לא עושה היום , לא יהיה מחר !!!!!!!!!!11 אם אתה רוצה שינוי ... אם החיים שלך לא מספקים אותך מאיזהשהו בחינה , למה שלא תעבוד על זה ? למה שלא תלך בצעדים קטנים למה שאתה באמת רוצה, למה שאתה משתוקק... למה שאתה רואה כשאתה עוצם את העיניים ומדמיין ? אתה יכול ליצור קשרים חברתיים... ואם אתה לא יכול אז בהחלט אפשר ללמד את עצמך ! לשנות הרגלים, לבנות חדשים. לא להתפשר על בדידות כי כשתהיה זקן ותסתכל על החיים שלך האם תראה הגשמה ? אהבה ? סיפוק ? אתה יכול להשיג את זה !!!!

טעות...

הרבה אנשים פה טועים וחושבים שהגימגום הוא בעיה פסיכולוגית, הגימגום לא נובע מבעיה פסיכולוגית אלא להפך, הבעיות הפסיכולוגיות כגון, חוסר ביטחון, נדודי שינה, פחד במה וכו. נובעים מהגימגום.

mfi123

New member
לא נראה לי שאתה צודק במאה אחוז

לדעתי אצל חלק מהאנשים הגמגום התחיל מסיבה פיזית ואז התפתח חוסר הביטחון וכו'. אבל אצלי אני יודע שהלחץ שהייתי בו (מקרה שקרה בכיתה ג') הגביר את חוסר הביטחון גרם לגמגום ואז זה מעגל קסמים

RobinhooDw

New member
אולי אתה צודק אבל

אני יודע שכשרע לנו אנו נוטים ללכת אחורה ולחפש איזשהו סיבה, מקור והוא לא תמיד האשם, תראה יכול להיות שהגמגום התחיל אצלך mfi123 בגלל סיבה אחרת לחלוטין אבל החלטת שזה בגלל משהו שקרה לך בעבר,וזה כי תמיד יהיה לנו איזשהו אירוע מן העבר שנאשים אותו שהוא לא בטוח מה שגרם לנו לגמגם.

shuky63

New member
מגמגם לא חיב להיות חסר בטחון עצמי

לפני שהתחלתי לפגוש אנשים מגמגמים חשבתי שכל המגמגמים הם אנשים בישנים וחסרי בטחון.לא חשבתי שאפשר להיות אחרים עם גימגום. בין כל המגמגמים שפגשתי מאז היו לא מעט אנשים בעלי בטחון עצמי בשמים.כאלה שלא הססו לרגע לפני שפתחו את הפה ושעמדו תמיד על רצונותיהם ודעתם מול כל אדם.והם בכל זאת גימגמו וחלקם ברמה בינונית פלוס(אחד אפילו מגמגם כבד מאד). כלומר את הקשר שאני מוצא בין חוסר בטחון עצמי וגימגום אפשר לסכם במישפט: אדם מגמגם שהוא חסר בטחון עצמי מיסודו יתקשה להתמודד בחיים יותר מאדם מגמגם שהוא בעל בטחון עצמי גבוה.

פה אתה צודק ב-99 אחוז...

נכון לא כל המגמגמים חסרי ביטחון, אבל קח לדוגמא: אותו בן אדם שמגמגם ויש לו ביטחון עצמי גבוה, יבוא נגיד לראיון עבודה, הוא ינסה להתבטא בצורה הכי טובה שיכול אבל יכנס ללחץ בגלל שהוא יודע אולי הגימגום יפריע לו לקבל את ההעובדה כי אולי לא יבינו אותו כמו שהוא רוצה. בכל מקרה אם ביטחון או בלי ביטחון הגימגום משפיע על החיים שלנו.

תבדוק את עצמך...

חשוב לדעת למה התחיל הגימגום. אני כמוך, חושב שאצלי זה קשור למקרה (טראומה) שקרה לי בגיל 4-5. אבל זה הוכח שהגימגום נובע מחלק במוח שלא מתפקד כרואי. אבל עוד פעם, הגימגום לא נובע מחוסר הביטחון אלא להפך. בגלל שיש לך גימגום אתה חסר ביטחון ולכן כאשר אתה מדבר אם מישהו אז יש לך יותר בעיה לזרום אם השיחה ולדבר חופשי ובגלל זה אתה חושב שהגימגום בא מחוסר הביטחון. בוא נגיד ככה, אם לא היה לך גימגום היית חסר ביטחון ??? לא ! אם לא היה לך חוסר ביטחון היית מפסיק לגמגם..??????? לא ידוע !

shoshyyy

New member
ראו רק שתדע ...

שאני מכירה כל כך הרבה אנשים שהם חסרי ביטחון ותראה מה הפלא ... הם לא מגמגמים !!!! החוסר הבטחון אולי נובע מהגמגום אבל לא רק ממנו.

VirtualBoy

New member
מי נולד קודם, הביצה או התרנגולת ?

בקשר לתגובה של רומיאו, אני חושב שהטעות היא שלך. לדעתי הגמגום יכול להגביר את חוסר הבטחון העצמי אך לא הוא זה שגרם אותו במקור. נוצר מעגל סגור שקשה לצאת ממנו.

נראה לי שקראת ולא הבנת..

תקשיב, הגימגום זה לא בעיה פסיכולוגית ולא נפשית ! למרות שהם קשורים אחד בשני. בן אדם שמגמגם טבעי אצלו שהביטחון העצמי ירד !!! בדבר אחד אני מסכים איתך לחלוטין, אמת נוצר מעגל שקשה -אחושרמוטה- לצאת ממנו...

לא חובה...

הגימגום יכול לבוא מתי שבא לו. במיוחד בסיטואציות חברתיות, גם כשיושבים לבד וקוראים ספר יכול לבוא הגימגום (אבל בצורה פחות קשה ורוב הזמן כמעט בלתי מורגש). תלוי אם אתה מוטרד באותו רגע, או מתרגש, או וכו... .

RobinhooDw

New member
מסכים עם רומיאו

לפחות אצלי אני יודע מתי אני אגמגם או לא, לפעמים אני נתקע גם סתם שאני נגיד קורא לעצמי משהו ממש חלש, לא קורה לכם?, אני בטוח שזה קרה לאלא שעברו את הטיפול עם ברברה כי על סמך זה מבוססת השיטה שלה..

SARUT25

New member
לא לי זה לא קורה

כשאני קורא סתם לעצמי אני לא מגמגם בכלל אפילו לא קצת בשחיות נניח אחד על אחד אני מגמגם קלות בחברה אני מגמגם יותר בגלל זה רוב הזמן שתקתי בחברה ואימצתי לעצמי את טיפוס הזאב הבודד זה שמשחק אותה לא שם על אף אחד כביכול אבל אולי איפהשהו עמוק בפנים זה כן מפריע לו. אם נלך הרבה שנים אחורה אני זוכר שבבית ספר תמיד פחדתי לדבר לפני הכיתה, אני לא חושב שהצבעתי להשתתף בשיעור אפילו פעם אחת, ותמיד חששתי מתחילה כל שיעור חדש עם נניח מורה חדשה כי ידעתי שתמיד עושים במקרים כאלה סבב שכל אחד מדבר על עצמו כמה מילים(מכירים את זה לא?) עד היום יש לי פחד מזה אבל אז זה ממש היה פחד חזק ויש לי טראומה עד היום שאני זוכר שהיה סבב לקרוא בתנ"כ ואני גימגמתי בטירוף. ודווקא אז היו לי חברים היו לי דיי הרבה אני לא יודע איך הסביבה של הילדים תפסה אותי אם זה היה מורגש או לא כי אף פעם לא לעגו לי על זה המורים אף פעם לא התייחסו לזה אני לא יודע אם אני מגזים או לא או שזה הכל בתוך הראש שלי. שיהיה לכם בוקר נפלא והמשך יום טוב.

RobinhooDw

New member
מגזים, בראש שלך?

אני חושב שאתה יודע שזה לא הכל בראש שלך, זה היה קיים אצלי למשך כל שנות חטיבת הביניים, נלחצתי כמעט כל פעם שמורה [אפילו מוכרת] נכנסה לכתה, אם זאת הייתה מורה חדשה אז הלחץ היה רק גובר. למזלי אני לא חשב שקרה אי פעם שגמגמתי מול כל הכתה, למרות שזכורה לי פעם אחת שעשתה לי ממש טראומה, זה היה בשיעור אנגלית, הייתה לנו מורה ממש "רעה", היא הייתה צועקת עלינו הרבה והיא דגלה בשיטת ה execution, היא הייתה בוחרת לה ילד מהכתה ומתחילה לשאול אותו שאלות מול כל הכתה, אז קרה והיא שאלה אותי, החלטתי שהפעם לא אגיד לה שלא הכנתי שיעורי בית כמו ברוב הפעמים, והתחלתי לקרוא את מה שעשיתי, התאמצתי להוציא כמעט כל מלה, נהייתי אדום כבר מרוב שהתאמצתי אבל הצלחתי להוציא, היו כמה תלמידים שהסתכלו עלי באי הבנה מסויימת אבל לא היה אכפת לי, העיקר שהוכחתי למורה ולמרות שכאבה לי הבטן אחר כך למשך כל היום הרגשתי טוב עם עצמי.

מי זאת הברבה הזאת??

כולם מזכירים אותה פה, איזה טיפול היא מעבירה והאם זה עוזר ???

למעלה