שלום לשמאלני וחבר הדיפ סטייט החדש

Harrington

Well-known member
מנהל
לא בטוח שדוד אמסלם מסכים איתך, כי כשאמרו לו שניר ברקת מבקר אותו הוא טען שניר ברקת לא ליכודניק ומקווה שבכנסת הבאה לא יהיה חבר בליכוד. גם במנגנונים הרשמיים פתחו בהליכים של סילוק גלנט מהליכוד בגלל שכשר ביטחון חלק על עמדות ראש הממשלה. ואני מזכיר שוב לא פיטורים מתפקיד שר הביטחון שכבר נעשו אלא סילוק מחברות במפלגה.
אוקיי, אז דויד אמסלם (אולי) לא מסכים איתי. שמע קטע, זה לגיטימי לחלוטין (על אף שאני לא חבר ליכוד) :). זה בדיוק מה שכתבתי למעלה ודבריך רק מחזקים זאת, גם אם ביקשת להציג את ההיפך דווקא.

אם ברקת ליכודניק מקורי או לא, גם זאת שאלה לגיטימית (התשובה אגב, שלילית למקרה שתהית) וזכותו המלאה של אמסלם להעלות תהיות בעניין (בהיותו כן כזה בעצמו). כאמור, מפלגה דמוקרטית, מגוון דעות והכל בסדר ותקין.

איש לא ביקש להרחיק את גלנט מהליכוד "בגלל שכשר ביטחון חלק על עמדות ראש הממשלה". זה חרטוט מוחלט ועיוות מוחלט של הסיטואציה.

DANIAVNI

Well-known member
אני מבין שזה קשה לכל מי שלא מורגל בזה וזה לא קיים בסביבתו (הפוליטית או בכלל). אבל תבינו פעם, בליכוד יש מגוון נרחב של דעות, כולן לגיטימיות וכולן נשמעות. איש לא הופך לשמאלני במסגרת זו גם אם כל הרל"ב/שמאל אוהבים לצווח (בשם הימין כביכול :)) שזה המצב. דיפ סטייט זה מונח שאם אתה ברצינות מנסה לקשור אותו לזה, כראה שמעולם לא ממש הבנת אותו.
אני מנסה להראות שמרבית וותיקי הליכוד מתנגדים לנתניהו.
ולגבי השקר שלך על מגוון דעות, נתניהו דאג להיפטר מכל ליכודניק שמסכן את הכסא שלו.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה לא חדש. קיים כבר עשרות שנים הקטע הזה. בזמנו טענו (והוכיחו) שזה מאפיין בעיקר את הנסיכים מקרב אותם ותיקים. בכל מקרה כאמור, מפלגה/תנועה דמוקרטית לעילא ולעילא. זה בדיוק מה שיפה בה. היא יודעת להכיל גם התנגדות של ותיקים (למשל) ליו"ר המכהן. מה שבמקביל ובנוסף יפה בה, לטעמי, שההתנגדות הזאת לא משנה את ערכי התנועה. כך למשל היא לא תוביל להחלפת יו"ר מכהן בניגוד לרצונו. במקום זאת היא תידון בפורומים המתאימים, הדברים ילובנו, ובסופו של תהליך התנועה תקבל את ההחלטות מהן עמדותיה בהצבעה דמוקרטית של כלל חבריה.

כלומר אני לא יודע מה הייתה המטרה שניסית להציג במה שניסית להראות (לדבריך כאן), אבל אתה רק מראה את הדמוקרטיות של המפלגה הזאת ועד כמה הטענות שכל כולה ביבי והוא דיקטטור וכו', מחורטטות מן היסוד.
חחח, תהיתי מתי מישהו יעלה את הטענה השחוקה הזאת :). הרל"בניקים מריצים אותה כבר עשרות שנים. היא מעולם לא הייתה נכונה והיא לא נכונה גם היום. בזמנו היו מציגים רשימת שמות של אנשים שכביכול סולקו על-ידי ביבי בגלל שאיימו על שלטונו. ניתוח פתוח קצר של העובדות לימד שלא היה כל אמת בדברים.

אז יקירי, לפני שאתה מאשים אותי בשקרים, נסה קודם כל לא לשקר בעצמך. זה סתם קטע של נימוס.
לאחר מכן, ככל שאתה רואה בעצמך אדם רציני והגון, בחן את העובדות, לא את השמועות והנאצות. אם תעשה כן ובהנחה שאתה אדם כן, הגון וישר, אתה צפוי בעצמך לגלות שטענתך (זו) לא מחזיקה מים בעולם האמת, העובדות והמציאות.

כך או אחרת, כמובן שכל מי שמפעיל את מוחו מעת לעת ולא מתעקש להחזירו בניילונים לאחר 120, יצחק על כך שאתה מכנה את טענתי למגוון דעות כ"שקר". הרי כל יומיים נפתח כאן שרשור שמלמד בדיוק על כך, על מגוון דעות. זאת ועוד, אתה בעצמך פותח את תגובתך אלי בטענה שיש התנגדות לראש התנועה בקרב וותיקיה. כלומר המשפט הראשון שלך אומר: יש מגוון דעות בתנועה. המשפט השני שלך אומר: אתה (יעני אני) "משקר" כשאתה טוען שיש מגוון דעות בתנועה.

מזכיר לך, יש עדיין אנשים בציבור וגם בפורום שבכל זאת מפעילים את מוחם מעת לעת. אלה שנוהגים כך, לא יוכלו אלא לצחוק על הכשל הלוגי (ואני עדין) שבשני המשפטים האלה :).

evglev1

Well-known member
מנהל
זה לא חדש. קיים כבר עשרות שנים הקטע הזה. בזמנו טענו (והוכיחו) שזה מאפיין בעיקר את הנסיכים מקרב אותם ותיקים. בכל מקרה כאמור, מפלגה/תנועה דמוקרטית לעילא ולעילא. זה בדיוק מה שיפה בה. היא יודעת להכיל גם התנגדות של ותיקים (למשל) ליו"ר המכהן. מה שבמקביל ובנוסף יפה בה, לטעמי, שההתנגדות הזאת לא משנה את ערכי התנועה. כך למשל היא לא תוביל להחלפת יו"ר מכהן בניגוד לרצונו. במקום זאת היא תידון בפורומים המתאימים, הדברים ילובנו, ובסופו של תהליך התנועה תקבל את ההחלטות מהן עמדותיה בהצבעה דמוקרטית של כלל חבריה.

כלומר אני לא יודע מה הייתה המטרה שניסית להציג במה שניסית להראות (לדבריך כאן), אבל אתה רק מראה את הדמוקרטיות של המפלגה הזאת ועד כמה הטענות שכל כולה ביבי והוא דיקטטור וכו', מחורטטות מן היסוד.

חחח, תהיתי מתי מישהו יעלה את הטענה השחוקה הזאת :). הרל"בניקים מריצים אותה כבר עשרות שנים. היא מעולם לא הייתה נכונה והיא לא נכונה גם היום. בזמנו היו מציגים רשימת שמות של אנשים שכביכול סולקו על-ידי ביבי בגלל שאיימו על שלטונו. ניתוח פתוח קצר של העובדות לימד שלא היה כל אמת בדברים.

אז יקירי, לפני שאתה מאשים אותי בשקרים, נסה קודם כל לא לשקר בעצמך. זה סתם קטע של נימוס.
לאחר מכן, ככל שאתה רואה בעצמך אדם רציני והגון, בחן את העובדות, לא את השמועות והנאצות. אם תעשה כן ובהנחה שאתה אדם כן, הגון וישר, אתה צפוי בעצמך לגלות שטענתך (זו) לא מחזיקה מים בעולם האמת, העובדות והמציאות.

כך או אחרת, כמובן שכל מי שמפעיל את מוחו מעת לעת ולא מתעקש להחזירו בניילונים לאחר 120, יצחק על כך שאתה מכנה את טענתי למגוון דעות כ"שקר". הרי כל יומיים נפתח כאן שרשור שמלמד בדיוק על כך, על מגוון דעות. זאת ועוד, אתה בעצמך פותח את תגובתך אלי בטענה שיש התנגדות לראש התנועה בקרב וותיקיה. כלומר המשפט הראשון שלך אומר: יש מגוון דעות בתנועה. המשפט השני שלך אומר: אתה (יעני אני) "משקר" כשאתה טוען שיש מגוון דעות בתנועה.

מזכיר לך, יש עדיין אנשים בציבור וגם בפורום שבכל זאת מפעילים את מוחם מעת לעת. אלה שנוהגים כך, לא יוכלו אלא לצחוק על הכשל הלוגי (ואני עדין) שבשני המשפטים האלה :).
אז זה יד הקדוש ברוך הוא בכך שכל מי שיכול לתת לביבי פייט בפרימריז על ראשות התנועה פורש מהתנועה או לוקח פסק זמן?

Harrington

Well-known member
מנהל
אז זה יד הקדוש ברוך הוא בכך שכל מי שיכול לתת לביבי פייט בפרימריז על ראשות התנועה פורש מהתנועה או לוקח פסק זמן?
לא, זה פשוט לא נכון :). המצאה מוחלטת. זה שלא רבים מגישים מועמדות לראשות התנועה כאשר קיים ראש תנועה חזק ויציב, לא קשור לאי-נוכחותם של מועמדים פוטנציאליים, אלא לידיעה שהסיכוי שחברי הליכוד יתמכו בהחלפת יו"ר מכהן נע סביב נקודת הקפאון. לא משום סיבה מומצאת אחרת.

evglev1

Well-known member
מנהל
לא, זה פשוט לא נכון :). המצאה מוחלטת. זה שלא רבים מגישים מועמדות לראשות התנועה כאשר קיים ראש תנועה חזק ויציב, לא קשור לאי-נוכחותם של מועמדים פוטנציאליים, אלא לידיעה שהסיכוי שחברי הליכוד יתמכו בהחלפת יו"ר מכהן נע סביב נקודת הקפאון. לא משום סיבה מומצאת אחרת.
אז מדוע סילבן שלום עזב את התנועה, בגלל אישתו? מדוע כחלון פרש מהמפלגה בשיא כוחו במפלגה? הכול צירופי מקרים? יד אלוהית או מה?

Harrington

Well-known member
מנהל
אז מדוע סילבן שלום עזב את התנועה, בגלל אישתו?
לא. אם זאת הייתה אשתו לא הייתה בעיה והוא לא היה נאלץ לעזוב בגינה :).
מדוע כחלון פרש מהמפלגה בשיא כוחו במפלגה?
שאל את כחלון. אבל הוא לא איים מעולם על כסאו של נתניהו, כך שזה חסר כל רלוונטיות לענייננו.
הכול צירופי מקרים? יד אלוהית או מה?
השבתי על כך כבר למעלה. זה שהשנאה והרעל ששוטפים אותך לא מאפשרים לחשוב אחרת, משהו שתצטרך להתמודד איתו עם עצמך, לא על חשבוני. כשאתה ממציא אקסיומות, קל אחרי זה לנסות להגחיך כביכול. אם אתה סבור שזה עובד על משהו, חזק ואמץ בדרכך. אני פחות בקטע. מעדיף את עולם האמת והעובדות.

שחר 676

Well-known member
מרבית חברי הליכוד הוותיקים ?

תקשיב.

יש הרבה אנשי ימין שהפכו להיות שמאלנים במהלך השנים - חלקם עשו זאת ממניעים אידיאלוגים וחלקם ממניעי אינטרס.

* אולמרט היה ימין והפך לשמאלן ועוד אחד הגרועים שבהם.

* רוני מילוא היה ימין והפך להיות שמאלן.

* ציפי לבני היתה ימנית והפכה להיות שמאלנית.

* אריאל שרון היה ימין והפך להיות שמאלן. (שיקולי אינטרס)

* ראובן ריבלין היה ימין והפך להיות שמאלן נרצע. (שיקולי אינטרס)

* מרידור היה ימין והפך להיות שמאלן.
יש הגורסים כי מאז ומתמיד היה שמאלן סמוי.

*גדעון סער היה ימין , הפך להיות שמאלן ובכדי להציל את הקריירה הפוליטית הדועכת שלו חזר לימין. (שיקולי אינטרס כמובן)

* גלנט היה אחלה שמאלן , הפך להיות ימני וחזר לשמאל כור מחצבתו.

* אפילו בנט שהיה מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר הפך להיות שמאלני משיקולי אינטרס (ראשות ממשלת ישראל)

* ליברמן היה ימין והפך להיות אחד השמאלנים הכי גדולים שהיו כאן....משיקולי אינטרס כמובן (הצלת הקריירה הפוליטית הדועכת שלו)

לא לחינם נתניהו מצליח לשרוד בראשות הליכוד והממשלה זמן כה רב - האיש מנווט את דרכו בסערות הפוליטיקה באופן עילאי...לפעמים מעלה , לפעמים מטה אבל המגמה הימנית ברורה ולגבי דבריך על מתחרים לראשות הליכוד אומר כך..."מנהיגות לוקחים , לא מקבלים"....שאל עצמך מדוע מפלגת העבודה החליפה יושבי ראש כמו גרביים והליכוד נותר עם מנהיג בודד ? והתשובה לכך היא שנתניהו מבסס מנהיגות יציבה , בוטחת ולפעמים מניפולטיבית לאורך שנים במפלגה דמוקרטית עם פריימריס. זה לא כמו מפלגות השמאל של ליברמן וגנץ שאין בהן פריימריס , זה לא כמו מפלגתו של לפיד שעד לפני הבחירות האחרונות לא היו בה פריימריס... הרי ברור לך שמדובר במפלגות דיקטטוריות לחלוטין , לא ?

בקיצור , אני מבקש לא להתמם.

נערך לאחרונה ב:

ortodox

Active member
עוד לשעבר שנשכח, את מי הוא מעניין?
נכון, לא מענין אלא אם היה מסכים לכהן בועדת גרוניס, שם מחפשים בנרות איזה שר משפטים לשעבר שיסכים לאמץ את זריקת מיארה ממשרדה. בדיוק כמו אהרון ברק שהוא גם לשעבר ושלא כניסים דנן, דווקא נורא מענין כדמון הגדול, אבל כשהיה צריך מישהו שיארגן לאבי האומה עיסקת טיעון נוחה וכשהיה צריך שופט רציני לבית הדין הבינלאומי בהאג שלח אותו, שוב אבי האומה, להולנד. לא את הרן פיינשטיין, לא את השופט דרורי, לא עוד אחד מאלה, דווקא את ברק. מה יהיה אתכם ? מתי יפתחו העיניים ? עצוב.

evglev1

Well-known member
מנהל
נכון, לא מענין אלא אם היה מסכים לכהן בועדת גרוניס, שם מחפשים בנרות איזה שר משפטים לשעבר שיסכים לאמץ את זריקת מיארה ממשרדה. בדיוק כמו אהרון ברק שהוא גם לשעבר ושלא כניסים דנן, דווקא נורא מענין כדמון הגדול, אבל כשהיה צריך מישהו שיארגן לאבי האומה עיסקת טיעון נוחה וכשהיה צריך שופט רציני לבית הדין הבינלאומי בהאג שלח אותו, שוב אבי האומה, להולנד. לא את הרן פיינשטיין, לא את השופט דרורי, לא עוד אחד מאלה, דווקא את ברק. מה יהיה אתכם ? מתי יפתחו העיניים ? עצוב.
בעיסקת טיעון זה לא פלא כי אני כבר שנים טוען שאהרון ברק כאדם פרטי בפנסיה מושך בחוטים במערכת, ודווקא העובדה שעיסקת הטיעון לא התקבלה טרפה את הקלפים לדעה שלי, אבל טענתי מזמן שגם בלי תפקיד רשמי יש לאהרון ברק מעמד של עלי חמינאי באיראן (לא דעות רק מעמד וכוח) ולגבי הייצוג בהאג זאת החלטה אישית של ביבי שלא הייתה מקובלת על הימין לא בממשלה ולא בפורום אלא רק על עמית סגל שעשה הפרדה בין אהרון ברק של הפוליטיקה הישראלית לאהרון ברק של המשפט הבינלאומי. אבל הקשר בין ביבי לאהרון ברק שבעיסקת הטיעון אהרון ברק הסביר את הצורך בכך שלפני כתבי האישום ביבי הגן על המערכת היו בין הסיבות העיקריות שגרמו לי להעדיף את ממשלת בנט-לפיד עם מר"צ ורע"מ על ממשלה בראשות ביבי שבמשך שש שנים ירק על בוחריו והסביר להם שזה רק גשם.

evglev1

Well-known member
מנהל
עוד לשעבר שנשכח, את מי הוא מעניין?
לפי דבריו הוא נשכח רק לפני שלוש שנים, קודם ראש הממשלה התייעץ איתו והוא מדבר גם נגד הכוח של היועץ המשפטי ושל בג"צ ולא מדבר כמו שמלאני מצוי שהיה פעם בליכוד כמו דן מרידור או רוני מילוא, אלא יוצא נגד דברים מכוערים לדעתו בשני הצדדים.

למעלה