שלום, מבקשת עזרה

שלום, מבקשת עזרה

ביקשו ממני להביא לארוחה חלבית ביום העצמאות (יהיו דגים על האש), פשטידה חלבית וסלט. חשבתי לעשות קיש ברוקולי, והייתי רוצה לעשות סלט שיעשה הרבה רושם, ואולי גם עוגת "רושם". אז אשמח לרעיונות, תודה
 

נירהמ1

New member
אפרת - לגבי קישים ופשטידות

יש במאמרים "מתכונים" מלוחים" - תתי קטגוריה גם לקיש וגם לפשטידות. יש גם בקטגוריה של "סלטים וממרחים" - יש שם מתכונים וגם תמונות מרהיבות שבהחלט עושות רושם וחשק להכין. ב"עוגות וקינוחים" תוכלי למצוא עוגות יפהפיות. המתכונים שם מעודכנים וכל מה שאת לא מוצאת בפורום עצמו, תוכלי בקלי-קלות למצוא שם. כל מה שצריך לעשות הוא פשוט להיכנס למאמרים, דרך ה"טאג ליינס" (מעל סרגל הפורום).
חג שמח וכל טוב,
 

pirge

New member
עוגת הפרס לעצמאות מהמממממממת

הפרס שלי במקום ראשון-- באתר אסימון מפסח שעבר. עברה שיפוץ משודרג . בגלל הביצים החיות שהיו בקרמים. עוגה מטריפה. מלאה בשוקולד ושמנות. הסבלנות משתלמת. את הכדורים לציפוי--- מכינים כ-6-8 שעות לפני הכנת העוגה. העוגה צריכה להיות מוכנה במקרר יום קודם ההגשה. חומרים לעוגה: 250 גרם שוקולד מריר 100 גרם חמאה 3 ביצים 4\1 כוס סוכר 150 גרם אגוזים גרוסים 2\1 2 מיכלי שמנת מתוקה 4 כפות ממרח ריבת חלב 4 כפות ממרח נוטלה או שחר שקית אינסטנט פודינג וניל שקית אינסטנט פודינג שוקולד 3-4 כפות קוקוס לבסיס: 100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר 3 ביצים מופרדות 1/4 כוס סוכר 100 גרם שוקולד מריר מומס במחבת 50 גרם אגוזים גרוסים מכינים בצד: 50 גרם אגוזים לפיזור בין השכבות. ועוד 50 גרם אגוזים מעורבבים עם 3 כפות קוקוס לקישוט וציפוי העוגה. מלית מוס ראשונה: 1 מיכל שמנת מתוקה - ועוד 2\1 מיכל שנשאר מהכנת כדורי הפאדג'. 4 כפות של ריבת חלב חבילת אינסטנט פודינג וניל להקציף ביחד לקרם. הקרם צריך להיות יציב-אפשר להוסיף מעט חלב. מלית מוס שניה: להקציף מיכל שמנת מתוקה עם 3-4 כפות ממרח שוקולד השחר או נוטלה וחבילה אינסטנט פודינג שוקולד - לקרם מוס יציב.- אפשר להוסיף מעט חלב. ציפוי ראשון -מעל 2 שכבות המוסים------יהיו כדורי פאדג' קטנים משוקולד – הכנת הכדורים: 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות אפשר להוסיף עוד שוקולד שיהיה קל להכין את הכדורים. חצי מיכל שמנת מתוקה ציפוי שני לקישוט ולפיזור מעל כדורי הפאדג' האגוזים והקוקוס. הכנת הבסיס: להקציף 3 חלבונים עם 1/4 כוס סוכר בקערה בינונית לערבב 3 חלמונים עם 100 גרם חמאה להמיס 100 גרם שוקולד במיקרוגל . לצרף לשוקולד המומס את החלמונים והחמאה ולערבב. להוסיף בתנועות קלות ועדינות את קצף הביצים. להוסיף גם את 50 גרם האגוזים ולאחד ביחד בתנועות קיפול. לאפות בתבנית קפיצית עגולה מספר 26 - בחום 175 מעלות עד שהצבע יזהיב ויהיה נוטה לחום. לבדוק אחרי 20 דקות. לקרר. לצקת את המלית הראשונה , של המוס ריבת חלב המוקצף. לפזר חצי מכמות האגוזים (כ-25 גרם) הקצוצים ששמרנו בקערה. הכנת המלית השניה: מקציפים כאמור שמנת מתוקה עם 3-4 כפות שוקולד השחר\נוטלה ואינסטנט פודינג שוקולד לקרם יציב. יוצקים על המלית הראשונה. על האגוזים ומיישרים. מפזרים את יתר האגוזים.(עוד 25 גרם) הכנת ציפוי הכדורים: כאמור יום לפני הכנת העוגה. מבשלים את החצי שמנת מתוקה עד לסף הרתיחה ומורידים מהאש מוסיפים קוביות שוקולד ובוחשים מכניסים למקרר ל-8 שעות. מכינים כדורי פאדג' קטנטנים ומסדרים אותם על העוגה. צפוף. מפזרים את הציפוי של האגוזים והקוקוס על פני העוגה. משאירים את העוגה במקרר יום לפני ההגשה. אפשר להקפיא ולהוציא חצי שעה לפני ההגשה. מקור:פירגה
 

עיר שלם

New member
איזו עוגה... ואווו....

בהחלט מגיע לך פרס, אני אוהבת מאוד עוגות גם לאכול וגם לאפות...וזו לא עוגה זו יצירת מופת של העוגות ועוד בפסח. יישר כח והמשיכי להביא פרסים.
 

pirge

New member
סלט רושם צבעוני וריחני לחג../images/Emo140.gif

סלט תרד טרי (התרד נפלא ומיוחד-לא להשמיטו) ועלי בייב בתפוז דבלה ומשמש לחגיגי יותר את יכולה להכין בצד: אגוזים מסוכרים פלחי בטטה אפויה בשמן זית+סילאן+פפריקה+מרק בצל+פלפל שחור(אפשר לטגן בזהירות שלא לשבור את הפלחים) גרעיני רימון/תותים-------ולסדר יפה על הסלט לפני ההגשה חבילת תרד טרי שטוף ורחוץ (קונים מוכן בסופר בחבילות במקרר הירוקים) שקית כנ"ל עלי בייבי (לא חובה) אפשר להסתפק בתרד ויצא נפלא. 2 תפוזים 4 משמש יבש 4 תאנים יבשות רוטב: 4\1 כוס שמן קנולה 3 כפות יין לבן יבש 3 כפות סוכר 3 כפות חומץ רגיל 2 כפות מיץ לימון חרדל להוסיף לפי הטעם לטעום ולשפר. לשמור בצנצנת סגורה היטב במקרר. את התפוזים מפלחים וחותכים לקוביות ממש קטנות כל פלח מקבל תשומת לב בנפרד. להוריד את החוטים הלבנים עד כמה שאפשר. לחתוך את המשמש והתאנים לחתיכות קטנטנות. את הירק והפירות אפשר לאחד שעה לפני הארוחה. את הרוטב לאחד 10 דקות לפני הארוחה. כדאי להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר. מתכון מחברה. נפלא. מומלץ. סלט שמקבל המוני מחמאות. תהנו.
 

pirge

New member
פשטידת פטריות וגבינות

פשטידת פטריות וגבינות מאת:פירגה. לטגן בצל גדול קצוץ להוציא לקערה. באותה מחבת , ללא תוספת שמן, לטגן 800 גרם פטריות שמפיניון חתוכות טריות ולערבב כל הזמן עד שישתזפו קלות ולא יהיו נוזלים. להכניס גם את הפטריות לקערה. להוסיף גם: 5 ביצים טרופות במזלג גבינת "טוב-טעם" 250 גרם גביע שמנת חמוצה או גביע קוטג' 2 כפות אבקת מרק פטריות רבע קילו גבינת קשקבל 3 עד 5 כפות קמח מלח, פלפל שחור,קורט אגוז מוסקט, לטעם לצקת לתבנית בגודל 26 משומנת. לפזר פפריקה מתוקה ולאפות בחום 175 מעלות עד שמוכן. כ-40-50 דקות. 10 דקות לפני תום האפיה לשים גבינה צהובה בפרוסות או רצועות להמשיך לאפות עד שהגבינה תימס בבקשה.
 

kittiecat86

New member
יאאאמייייי ../images/Emo3.gif

אוווווח תמונות קשות באמצע הלילהההההההההה !! ארררר
 

pirge

New member
מאפה תרד באטריות ביצים

מאפה תרד באטריות ביצים חדש ובהמלצה חמה. אפשר להחליף את התרד בברוקולי מבושל וחתוך גס מאת:פירגה חבילה אטריות ביצים כ-200 גרם חבילה עלי תרד קפואה כ-800 גרם שקית בצל מטוגן -------- או לחילופין לטגן 2 בצלים קצוצים ולהזהיבם. 4 ביצים שלמות 4 קוביות שום דורות -------- או לחילופין שום טרי כתוש. כ-300 גרם גבינה חמד 200 גרם גבינה קשקבל מגוררת. אין צורך בתבלינים.התיבול מהגבינות משבח את המאפה. 100 גרם נוספים של גבינה קשקבל מגוררת לציפוי המאפה , לפני הכנסתו לתנור. מעט פפריקה לזרזוף. הכנה: מבשלים את אטריות הביצים ומסננים. מאדים את עלי התרד במיקרו וסוחטים. (לא לקצוץ) מערבבים את התרד הסחוט, הגבינות, הביצים,השום והבצל. חצי מכמות האטריות מסדרים על תבנית משומנת חד פעמית, או פיירקס בינונית . יוצקים מעל לאטריות את כל התרד. מכסים ביתר האטריות. מיישרים. מפזרים את גבינת הקשקבל שהשארנו לציפוי מזרזפים מעט פפריקה מתוקה. חום התנור 175. כ-50 דקות. תהנו. הפשרת תרד לפי ערוץ החיים הטובים: מרתיחים מים בסיר גדול מכינים עוד סיר עם מים קרים שמים את התרד במסננת גדולה שמתאימה לסיר עם המים החמים כשהמים רותחים מכניסים את המסננת עם התרד וסופרים עד 10 מוציאים את המסננת מהמים הרותחים ומכניסים את התרד למים הקרים.(בלי המסננת) משאירים כמה דקות להתקררות. מסננים לקערה.
 

sher019

New member
לפירגה,פשטידהת התרד והאטריות מע ול ה

פשטידה נהדרת הטעם הנפלא של עוד, בזכותך פירגה, אצלנו הפשטידה קבועה לפחות פעם בשבוע.
 

pirge

New member
תודה רבה שר על חוות דעתכם. אני כבר הכנתי אותה

במקום התרד עם ברוקולי ונטעם לנו מאד טעים. לאוהבי התרד,אכן,זו חגיגה. תהנו
 

pirge

New member
פשטידת תרד או ברוקולי מועשרת בגבינות

להחליף את התרד בעלי מנגולד או ברוקולי מבושל אך לא רך מדי פשטידת תרד עשירה בגבינות בצל אחד בפרוסות חצויות- לטגן בחלק מהשמן--- עד להזהבה. להוסיף קילו תרד -עלים ולא קצוץ....----ולערבב ביחד עד שלא יהיו נוזלים. להוריד לקערה ולהוסיף: 5 ביצים כוס קמח רגיל רבע כוס שמן להוסיף: 200 גרם גבינה פטה שמנה (נהדר עם פטינה) ו-200 קשקבל מגוררת. אפשר להוסיף גבינות רזות כמו קוטג' ולבנה 5 % בכמות של קופסה אחת =250 ג' להוסיף קורט אגוז מוסקט, מלח,פלפל, כף גדושה תבלון עשבי תיבול של קנור/טוסקנה לפשטידות. בוחשים בעדינות טועמים ומשפרים טעם. אופים בחום 175 מעלות כ-45 דקות או עד לצבע זהוב חומי. לאפות בתבנית עגולה 26 משומנת או מלבנית בינונית. תהנו
 

רננות

New member
אני ממליצה בחום רב על העוגה הזאת

הנהדרת עוגת הפרס הכנתי אותה והיא מהממת ביופיה ובמיוחד בטעמה . פירגה מה עם סלט כרוב המחמאות
ותודה רבה לך על ההמלצות האחרות הנהדרות בשרשור הזה וכמובן על המתכונים.
 

pirge

New member
רננות ../images/Emo24.gif ותודה חמודה על ההמלצה. לגבי ה

הכדורים מעל לעוגה,כרגע מישהי שהכינה כתבה לי במסר שהמירקם רך מדי להכנת הכדורים אז לשים רק רבע מיכל שמנת מתוקה ואפשר להוסיף כמה עוגיות או אגוזים מרוסקים שיהיה קל להכין את הכדורים.בכל אופן לא לוותר עליהם כי הם הרושם של העוגה. מיד ארשום את סלט הכרוב.תודה על התזכורת
 

sher019

New member
בקשר לברוקולי,,,,,,,,

שמעתי שאת הברוקולי אסור לתת לאנשים שסובלים מבעייה בבלוטת התריס, האם מישהו מתמצא בנושא ,ויודע לאשר האם זה נכון ?
 

pirge

New member
סלט כרוב מג'יק

סלט כרוב מג'יק ברוטב שקית וחצי כרוב חתוך מוכן (קונים בשקיות איפה שהירקות בסופר) קופסה מג'יק אטריות בטעם עוף (לא לקנות טעם אחר-לסלט הזה פשוט לא מתאים) 100 גרם צנובר 100 גרם שקדים מולבנים 100 גרם שומשום 3 כפות שמן רגיל לטיגון רוטב: מעט פחות מחצי כוס שמן רגיל 4 כפות חומץ 2 כפות סוכר כף אבקת מרק עוף את התכולה של השקית בטעם העוף שנמצאת בתוך המג'יק להכניס הכל לצנצנת ולשמור במקרר עד לפני ההגשה. לטגן בשמן את השקדים והצנובר ולהזהיב להוסיף את השומשום לדקה ולטגן ביחד שהכל יהיה מוזהב ולא חום....... לפני שהאורחים באים. לקחת קערה יפה שקופה לשים את הכרוב את הפיצוחים ולפורר את האטריות מקופסת המג'יק לחתיכות קטנות. (לא לבשל—ישר מהקופסה) לערבב ביחד. האטריות תוך דקותיים, יתרככו. את הרוטב להוציא מהמקרר---- לשקשק היטב ולצקת מעל. תהנו
 

simad1

New member
עוגת מוס קפוצ'ינו

עוגת מוס קפוצ'ינו / סימה: לדפנות דקורטיביות + תחתית העוגה : ======================= 2 ביצים מופרדות (חלבונים/חלמונים בקערות נפרדות) 150 גרם סוכר 120 גרם קמח ** להקציף בנפרד חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקצף יציב ואת החלמונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצף אוורירי ובהיר. להעביר את החלבונים לקערת החלמונים, לנפות מעל את הקמח ולקפל בתנועות עטיפה. לשטח בתבנית התנור (מרופדת בנייר אפייה) , לפזר מעל שבבי שקדים, אגוזים טחונים, קוקוס בתפזורת ולאפות 13-15 דקות בחום 180 מעלות. לאחר האפייה לעטוף במגבת ולגלגל לרולדה. לאחר צינון, לקלף את נייר האפייה בעדינות. להניח את העוגה על משטח, לקרוץ עיגול בקוטר התבנית (עגולה בקוטר 22) וביתר לחתוך רצועות עד לגובה מחצית דפנות התבנית. טרם הרכבת העוגה - יש להצמיד שקף לדפנות הרינג/התבנית, לאחר מכן לסדר את רצועות העוגה (עם הצד הדקורטיבי כלפי חוץ) ולשטח את התחתית העגולה. למוס קפוצ'ינו : ========= 2.5 שמנת מתוקה כוס חלב 6 כפות אינסטנט וניל כף נס קפה רגיל (אבקה) 3 כפות אבקה סוכר כפית תמצית קפה ** להקציף את כל החומרים יחד עד למרקם אחיד ויציב (לא יותר מדי שלא ייהפך לחמאה). לצקת את המוס על תחתית העוגה, ליישר ולפזר מעל פקאן סיני טחון גס. לצנן במקרר לפחות 6 שעות.
 
למעלה