שלום, מבקשת עזרה

simad1

New member
בלט עלים ירוקים ברוטב ויניגרייט תפוזים

שוטפים היטב שקית של עלי בייבי ותערובת עלי חסה, מייבשים ומסדרים בקערה גדולה. לרוטב (יוצקים אותו בסמוך להגשה): 3/4 כוס שמן זית 1/3 כוס חומץ רגיל 3 שיני שום כתושות 100 מ"ל תרכיז תפוזים 1 כף חרדל דיז'ון כוס תערובת של עשבי תיבול (נענע, בזיליקום, פטרוזיליה,כוסברה) מלח/פלפל שחור טרי ** מעבדים במעבד המזון את כל המצרכים לרוטב למעט החומץ ושמן הזית. תוך כדי הפעולה, בוזקים פנימה את השמן והחומץ לסירוגין עד לקבלת רוטב אחיד. * ניתן לעטר בשבבי שקדים קלויים, אגוזי מלך, גרעיני חמנייה/דלעת קלויים.
 

נירהמ1

New member
../images/Emo9.gifדווקא אהבתי את המלה "בלט" - פתחתי מיד

את התמונה כדי לראות איך העלים עושים "פירואט".
נראה משגע. השרשור הזה חגיגה לעיניים ולדמיון.
 

אביבה69

New member
שאלה לגבי הסלט עלי בייבי. למה הכוונה תרכיז

תפוזים? של איזה חברה? והאם אפשר להשתמש במיץ תפוזים כמו של פריגת וכו'.. תודה
 

simad1

New member
תרכיז תפוזים של פריגת

התרכיז סמיך יותר ומעניק רוטב פחות דליל.
 

רננות

New member
YYY סימהל'ה איך פיספסתי את הבלט שלך

הסלט נראה ונשמע משגע ... והרופוצינו מפוארת שכמותה תודה רבה על המתכונים מלכתי
 

simad1

New member
רננות-זהו- אולי ארוץ במופע הבלט של סימה?!

יקירתי תודה - כמה הד ייצרה טעות כל כך קטנה אבל חמודה לאללה
 

monday

New member
סלט יווני בטעם ביתי

סלט יווני בטעם ביתי/נירה רוסו 4 עגבניות אדומות ובשלות מאוד 3 מלפפונים 1/2 פלפל ירוק 2 בצלים סגולים 1/2 כוס זיתים שחורים רצוי קלמטה 200 גר' גבינת פטה או בולגרית לא רכה מדי אורגנו יבש בנדיבות עלה או שניים של חסה קרועה ביד לקרעים קטנים חותכים את העגבניות לקוביות גדולות, קולפים את המלפפונים לעיגולים דקים, חוצים את הבצלים (רצוי לחצות את הבצלים ורק אח"כ לקלף ולשים במיקרוגל לדקה אחת בעוצמה מירבית, כך יתקבל מתיקות חדשה). שמים את החצאים על צלחת ומחממים בעוצמה מלאה במיקרוגל, במשך דקה. שוטפים במים קרים. חותכים את הפלפל לשבבים קטנים. מניחים הכל בצלחת, מוסיפים את הזיתים ופרוסות הגבינה, זורים אורגנו ומטפטפים מעט שמן זית. זה הזמן להוסיף חסה וגזר אם רוצים. בוזקים מלח מעל הכל ושוב מזליפים מעט שמן זית. טיפ לגבינה: אם לא מוצאים פטה יוונית אפשר לקנות גבינה בולגרית טובה, כדאי לחתוך לקוביות גבינה כזו לקוביות, לייבש ולספוג במגבות נייר, לשים בצנצנת, לזרות הרבה אורגנו יבש ולמלא את הצנצנת בשמן זית. אפשר לחתוך פנימה כמה פלפלים. הערות monday: סלט מעולה ומתאים מאוד להגשה חלבית
 

נירהמ1

New member
מאנדיי - איזה תמונות "קשות לצפיה" על הבוקר

הכל נראה טעים ויפהפה.
עוגת הגבינה נמצאת כבר במאמרים (עד כמה שאני זוכרת), האם מתכוני הסלטים גם הם נמצאים שם. בבקשה כתבי אם יש במאמרים, ואם לא כמובן שאוסיף אותם.
 

monday

New member
סלט ירוק עם גבינת עיזים חמה

סלט ירוק עם גבינת עיזים חמה/בני סיידא עלי בייבי מיקס עלי מיקס חסה צעירים לרוטב: 1 כפית מיץ לימון 1/3 כוס חומץ בלסמי 1 כפית חרדל דיז'ון 2 שיני שום כתושות מלח פלפל שחור טחון טרי 1 כפית סוכר 3/4 כוס שמן זית לגבינה: 2 גלילי גבינת עיזים ''פרומעז'' קמח לטבילה מלח פלפל שחור טחון טרי 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית שטוחה טימין יבש או טרי קצוץ שמן לטיגון חצי עמוק 1-2 ביצים טרופות 1. קורעים את עלי החסה, ושמים בקערה. מוסיפים את עלי הבייבי מיקס. הכנת הגבינה: 2. פורסים את גבינת ה"פרומעז" לטבעות בעובי 0.5 ס"מ. מערבבים בצלחת עמוקה את הקמח, המלח, הפלפל, הפפריקה והטימין. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. 3. טובלים את פרוסות הגבינה בתערובת הקמח, אחר כך בביצים הטרופות, ומקמחים שוב. מטגנים משני הצדדים, עד שפרוסות הגבינה מזהיבות. הכנת הרוטב: 4. שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים היטב, ומנערים לקבלת רוטב חלק ואחיד. יוצקים את הרוטב על עלי הסלט, ומערבבים. מניחים על הסלט את פרוסות הגבינה החמות. מגישים עם לחם טרי, או עם פוקצ'ה חמה. הערות monday: לגבי החומץ הבלסמי אני שמתי רק 2 כפות ו-1/4 כוס שמן זית וזה מספיק. סלט נפלא וטעים ביותר, אומנם עם מעט השקעה אבל שווה
 

monday

New member
ולגבי עוגת ''רושם''

עוגת גבינה נהדרת קלה להכנה ונימוחה מאוד עוגת גבינה - לאה ברעם 6 ביצים מופרדות 1-11/2 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל 500 גרם גבינה לבנה רכה 9% שומן 1 מיכל קרם פרש "השף הלבן" 3 כפות קמח תופח 2 כפות קמח רגיל מקציפים חלבונים עם סוכר ועם סוכר וניל לקצף יציב, מוסיפים חלמונים, גבינה, קרם פרש וקמחים, מקפלים בזהירות לבלילה אחידה. יוצקים התערובת לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. מחממים תנור לחום מקסימלי (225-250 מעלות), ומנמיכים ל-150 מעלות. שמים את תבנית העוגה בתוך תבנית גדולה יותר, שמולאה עד למחצית גובהה במים. אופים במשך 50 דקות, מכבים את התנור ופותחים את הדלת, כך שהעוגה תתקרר בתוך התנור. הערות monday: הכנתי את העוגה בתבנית סיליקון שושנה. אפיתי בחום של 150 מעלות עם תבנית מים מלמטה שעה. ציננתי את העוגה בתנור עם דלת פתוחה כרבע שעה ואז הוצאתי החוצה. השתמשתי בגבינת 3% במקום 9% שמתי 3 כפות מעט מלאות קמח תופח וקמח רגיל. העוגה יצאה מדהימה וגבוהה. קישטתי ברוטב פירות יער.
 
למעלה