שלום, מבקש יעוץ (בנק-הוצל"פ+בימ"ש)

MAGNET2

New member
שלום, מבקש יעוץ (בנק-הוצל"פ+בימ"ש)

האם זה המקום המתאים, שכן בעייתי מתפרסת על שלושת הפורומים המצויינים (בנק-לקוח, הוצל"פ, סיוע משפטי וכו') תקציר: א. היה לי חשבון בבנק מסויים. עו"ש במצב מצויין (מעל 500,000 ש"ח) פותיתי על ידי בנק אחר (גדול) לעבור אליו למחלקת בנקאות פרטית. לאחר הרבה שיחות , הסכמתי לבוא לשיחת "קבלה". ב. התקיימה שיחה מרובעת (מנהלת המחלקה = יועץ ויועצת השקעות בכירים / ות, ומהזכירה), הפרטים שהובטחו היו מהממים, ביקשתי להעלות הכל על הכתב, סרבו בטענה, ציטוט: "אנחנו לא רושמים ולא חותמים את מה שאנחנו מבטיחים, מילה זו מילה, יש לנו מאות לקוחות "כבדים" במחלקה. כל מה שהובטח לך וסוכם בע"פ, ינתן ללא תלות במצב העתידי של החשבון". ג. שוכנעתי. קיבלתי פנקסי צ'קים, כרטיס אשראי בסיווג הבכיר ביותר, קווי אשראי במאות אלפי שקלים, הרשאות לחריגות כנ"ל, מסלול הלוואות בטלפון, והצמדת יועצת אישית ממחלקת הבנקאות הפרטית. ד. זומנתי בהמשך (לאחר שבוע שבועיים) לבניית פרופיל השקעה על מחשב ותוכנת הבנק. התוצאה: משקיע בעל רצון לתשואות גבוהות,השקעה מועדפת בשוק ההון - בורסה מניות בת"א או בחו"ל. כל הכסף הפנוי שלי נמצא בחשבון, אין ולא תהייה הזרמת כספים נוספת לחשבון כתנאי כלשהו לקיומו וקיום כל ההבטחות בע"פ, ה. חשבוני בבנק הקודם לא נסגר, הוא המשיך להתנהל כרגיל + העברת משכורת ישירות ממקום העבודה לבנק, ואשראי עו"ש רגיל למקבלי משכורת, אולם ללא כספים נזילים, ללא חסכונות, וללא תיק ני"ע. כל הכספים הנזילים הועברו לבנק החדש. ה. לאחר כשנה וחצי בבנק החדש כל כספי ירד לטימיון (הופסד בבורסה), בנוסף נמחקו עוד מעל 200,000 ש"ח שהוזרמו לחשבון בשנה ומחצית הזו, נותרתי חייב לבנק מעל 50,000 ש"ח בהלוואה שפירעונה הופסק ע"י הבנק (כי העו"ש היה בחריגה לא מאושרת, יתרת חריגה גבוהה מאוד. ו. הבנק ביטל את הצ'יקים, ביטל את כרטיס האשראי, ביטל את הרשאת המידע וההוראות בטלפון, ביטל את גישת האינטרנט. ביטל הכל. הסיפור עוד כולל לפחות 10 סעיפים, השאלה אם מישהו מוכן לשמוע ולנסות לסייע, לפחות מעל גבי הפורום. סטטוס להיום: א. בית משפט שלום - משפט ללא נוכחותי, סד"מ (סדר דין מקוצר) למרות שכתבתי והגשתי כתב הגנה מפורט, הוא הוחזר אלי בטענות של "אתה צריך להגיש בקשה להתגונן, ולא להגיש כתב הגנה...", הגבתי גם לזאת. לא עזר דבר. לא קיבלתי המשך תשובות או מכתבים. ב. התקיים דיון (סד"מ), ניתןפסק דין וגזר דין ללא נוכחותי, וללא זימוני,ללא העתק . ג. הזוכה (הבנק) פתח מיד תיק הוצל"פ, ששלח אלי מכתב לתשלום מיידי של כל יתרת החובה + ריבית + שכ"ט עורכי דין, תוך איום (סטנדרטי) "על עיקולים, מאסר וכו'). ה. כתבתי שוב מכתבים למנהל בתי המשפט, למנהל ההוצל"פ, קיבלתי שוב מכתבים "ממרכזת הקלדניות + פקידה בקבלה", אין התיחסות של ממועני המכתבים (מנהל בתי המשפט _ ראש ההוצל"פ. ד. היום, עבר זמן התשלום האחרון בשלושה שבועות. לא שילמתי. כתבתי מכתבים. נתקלתי בבירוקרטיה סטליניסטית. מרגיש מול קיר. חושב (ובטוח) שאני צודק. חושב שהבנק גרם לי להפסד ישיר של מעל 600,000 ש"ח. חושב שמחלקת בנקאות פרטית כשלה + אשמה + יעוץ כושל, בניהול תיק ההשקעות שלי, על אף שאני ביצעתי את ההוראות בפועל ולא הבנק), הרגשתי היא שבמשפט צדק אזכה.הכל רק באים יתקיים עקרון "בוזגלו", ויתנו לי להופיע בבית המשפט. ללא עורך דין (אין לי כסף לשלם לו). וללא דרישה לתשלומי אגרות של אלפי שקלים רבית המשפט (גם אותם אין לי) מה עושים?? תודה ד.א. אפרט את המשך הסאגה באם מאן דוא יהיה מוכן "לסבול" זאת ועוד לענות תודה מראש לכולכם בי

תשובה

מגנט שלום, מסרת לבנק 500,000 ש"ח בלא כל מסמך ומצד שני אינך מוכן לשלם אחוזים בודדים מסכום זה לעו"ד שייצג אותך וינסה להציל אותך ואת כספך ? אתה נגררת לטעות המקובלת של אנשים רבים המנסים "לחסוך" בשכר טרחת עו"ד ולהתמודד בעצמם בבנקים במסגרת מערכת המשפט. בתי המשפט הם מסגרת הפועלת על סמך חוקים ותקנות ועורכי הדין נצרכים ללימוד של שנים ארוכות התמחות ונסיון מעשי מצטבר. השופטים אינם נוטים לעזור לנתבעים המייצגים את עצמם ויש כאלו שאף מנצלים את חוסר הבנתם כדי "לקצר" את ההליכים. נתבע שאינו פונה לעו"ד ואינו מוכל לשלם לו שכר טרחה משדר לבית המשפט שהוא לא "באמת" מאמין בטענותיו אלא. כפי שאינך עוקר לעצמך שן כואבת אלא פונה לרופא שיניים בוודאי שאין כל מקום לנהל משפטים בשיטת "עשה זאת במו ידיך". המלצתי לך - פנה לעו"ד בהקדם האפשרי (וגם בפניתך זו אל תחפש את עורך הדין ה"זול" אלא את זה שמתמחה בתחום הרלבנטי ושיש לו "קבלות" ונסיון). לגופו של ענין, ניתן לכאורה לבטל את פסק הדין בהגשת בקשה מתאימה ו/או ערעור וגם אם חלפו המועדים ניתן לבקשת ארכות. כמו כן ניתן לשקול הגשת תביעה כנגד הבנק. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

MAGNET2

New member
מס' הבהרות, תמיהות ושאלות

שלום לך אילן הבהרות א. "מסרת לבנק 500,000 ש"ח בלא כל מסמך", מה זאת אומרת?, הרי לא מסרתי לבנק כסף, הפקדתי בבנק כסף. יש לי מסמך הפקדה פשוט כמו כל הפקדה, לאיזה מסמך אתה מתכוון שהייתי כביכול צריך לדרוש מהבנק? ב. "המנסים "לחסוך" בשכר טרחת עו"ד ולהתמודד בעצמם בבנקים", הרי הסברתי שפשוט נותרתי ללא אגורה בעו"ש במצב פלוס. בבנק המסויים הייתי במינוס 20,000 ש"ח + יתרת הלוואה ללא יכולת פירעון בסך 36,000-40,000 ש"ח, בבנק השני של חשבון המשכורת, הייתי ואני במינוס של 25,000 ש"ח + מספר הלוואות בסך כולל של 100,000 ש"ח ורוב רובה של משכורתי משמש להחזרים. למשפחה אני חייב סך של מעל 200,000 ש"ח. כלומר לא היה מצב שניסיתי "לחסוך" טירחת עו"ד, פשוט לא היה ואין לי כסף לשלם לו או לאגרות בית משפט. הבהרות א. "השופטים אינם נוטים לעזור לנתבעים המייצגים את עצמם ויש כאלו שאף מנצלים את חוסר הבנתם כדי "לקצר" את ההליכים", אתה מציג מצב עגום מאוד וחמור מאוד אים אכן הוא כזה. היתכן שבישראל של 2004 יהנו צדדים המיוצגים ע"י עו"ד "במיקדמה" לטובתם במשפט על חשבון הצדק??, היתכן ששופטים ועו"ד, עושים זאת ביודעין?, היתכן שהליכי משפט ישובשו על חשבון "אי הבנתו של הצד ללא עו"ד"??? ב. "נתבע שאינו פונה לעו"ד ואינו מוכל לשלם לו שכר טרחה משדר לבית המשפט שהוא לא "באמת" מאמין בטענותיו אלא", האם עולה מדבריך, שאדם שאינו מיוצג ע"י עו"ד משדר אי אמינות ואמת מלכתחילה, בעיני בית המשפט?, היכן עיקרון "בוזגלו", היכן הצדק הבסיסי?, היכן שבועת עו"ד והשופטים, אם יש מקבילה לשבועת הרופאים? תחושות א. לי אין ספק שמה שכתבת אכן התקיים בפועל במקרה שלי. הגישו כתב תביעה המהלך על חבל דק שבין אמת דקיקה לשקר מוחלט, מעלימים את איזכור כל העובדות האחרות. אינו מאזכר את סך פקדונותיי והפסדיי וכו' וכו'. ביצעו "סד"מ", והחזירו לי כתב הגנה בטענות פרוצדורה, פקידה עונה למכתביי במקום השופט, מקיימים דיון ללא זימוני, וללא משלוח מכתב התראה על אי הופעה, פוסקים פסק דין ללא מסירת עותק מהפרוטוקול אליי, אני שלחתי מכתבים חוזרים וגם אותם קיבלתי השבוע חזרה בטענות פרוצדורליות (וע"י פקידות - ולא הממוענים עצמם שהם מנהל בתי המשפט + מנהל ההוצל"פ) ב. לכן כתבתי שאני מרגיש שאני פועל מול קיר אטום ולכן פניתי לעזרה לפורום זה. ג. עולה מדבריך שאין שום סיכוי להתמודדות שלי, לבד ללא עו"ד, מול הבנק + בתי המשפט (שלום + הוצל"פ) שאלות א.בהנחה שניתן לבצע את כל המהלכים המשפטיים שציינת, וגם לבצע זאת דרך עו"ד, האם ניתן למסור את הטיפול בתיק כאשר העמלה תהייה חלק מסויים (באחוזים) מסך הזכייה אם תהייה?, ומה קורה אם לא זוכים? מה סכומי העמלות המקובלים? אני מבין שהסיכוי לכך צריך שיבחן ע"י עו"ד לפני תחילת כל ההליך? ב. מה המשך ההליך העדיף 1. ערעור על פסק הדין? 2. הגשת תביעה חדשה שלי נגד הבנק? ג. איך ניתן לקבל מידע על עו"ד כפי שרשמת בתשובתך "אלא את זה שמתמחה בתחום הרלבנטי ושיש לו "קבלות" ונסיון", זה מפורסם היכן שהוא? ניתן לקבל מידע כזה , ישיר בפרום זה? הרי זה לא מידע שרשום בעיתון. פסיקות בנק מול לקוח א. היכן ניתן לקרוא פסקי דין של בנק מול לקוח הדומים לעניין שלי? ב. רק בשנה האחרונה אני שמעתי ברדיו וקראתי בעיתון (מעריב), על מספר מקרים של בנקים (נדמה שהם היו , מזרחי, לאומי, דיסקונט) שחויבו לפצות לקוחות על הפסדים כבדים שהם גרמו להם. כולל החזר טירחת עו"ד והוצאות משפט. בברכה ותודה על תשומת הלב

אמיר72

New member
יעוץ השקעות ללא סימוכין

מה שאילן מתכוון ב"ללא מסמך" הוא סיכום הפגישה בנושא פרופיל ההשקעות, ואסביר זאת ע"פ החוק: חוק יעוץ ההשקעות מחייב, אכן, בניית פרופיל לקוח ע"פ המידע שמסר הלקוח. לאחר השיחה הזו היה צריך להיות סיכום כלשהו כתוב ובו אפיון פרופיל הלקוח, היינו מצבו ורמת הסיכון והתשואה הרלוונטיים. קשה לי להאמין, כיועץ, שהשקעת סכום כזה נעשתה בבנק ללא כל רישום - זה נוגד באופן חמור את הנהלים. בכל מקרה - רק עו"ד יציל אותך. שום פורום פה לא יעזור.

MAGNET2

New member
תודה אמיר, מה משמעות הפורום???

שלום, א. אין ברשותי שום עותק של פרופיל השקעה מועדף שבוצע עם יועצת ההשקעות של מחלקת הבנקאות הפרטית. ב. אין בידי שום מסמך חתום שסיכם את כל תנאי פתיחת והפעלת החשבון בבנק. ג. הכל היה בע"פ, בנימוס, ובהבטחות של מידע בע"פ, שהמחלקה מנהלת תיקים של מאות לקוחות ולאף אחד לא סיכמו וחתמו פגישת קבלה ותנאי פעולה בחשבון, "זה פשוט לא מקובל", כך אמרו. בקשר לפורום הנוכחי מה המשמעות פורום בנק - לקוח?, האם נועד רק לשאלות כלליות ללא יכולת לקבל תשובות מפורטות ממי שאכן מתמצא??. ברור שעו"ד מתמצא הרבה יותר טוב מסתם בעל מקצוע אחר (לפחות בפרקטיקה - לא מחייב שאזרח סתם אינו יכול להכיר ולדעת את החוקים בנדון). חשבתי שפריסת הבעייה , יחסית בפירוט יתר, תביא / תגרום, "לים" של תגובות, שכן הבעייה קיימת בהרבה מישורים בין הבנק ללקוח, ולדיסקוס ביני לבין גולשים מתמצאים או שנתקלו בבעיות זהות / דומות, וכך אוכל להתקדם. מיעוט התגובות - האמת, איכז אותי, ציפיתי לכמות גדולה הרבה יותר. כמו כן, חשבתי שאופנה לפסיקות מ- 10 השנים האחרונות המתאימות לסיפור שלי, (המתפרסמות בקבצים לעו"ד), כמו לדוגמא: בפורומים של שוק ההוק - שם הגולשים העונים למסרים של שאלות, רושמים הפנייה לכתובת איטרנט או למאמר בנושא הנשאל, חבל שלא קיבלתי אף הפנייה כזו. ממיעוט התשובות למסר שלי אני מניח שלבד מכם אף אחד לא יודע את התשובות, או לא מעוניין לרשום אותם (אומנם המענים שקיבלתי ממך ומאילן הבהירו לי את המצב העגום) תודה רבה

אמיר72

New member
על פניו, המקרה שלך מסובך מדי

לדיון פה בפורום. אתה צריך עו"ד, ודחוף. פנה לאילן במסר אישי ואולי הוא יוכל לכוון אותך. 1. הפורום נועד לכל מי שיש לו שאלות בקשר לבנק ולמערכת היחסים של הלקוח אתו. עם זאת, מטבע הדברים, לא כל שאלה יכולה להיענות כאן בפורום שכן היריעה קצרה מדי. כמו שאילן כתב לך, רק עו"ד יכול לעזור לך בשפע המידע והחוקים המעורבים בנושא האישי שלך. 2. פסיקות לעו"ד לא תמצא ברשת, אולי רק תקצירים. פסיקה מלאה - רק בתשלום. 3. לא את כל התשובות אפשר לדעת פה, למרות כל הרצון הטוב (יש, והרבה).

תגובה

אנסה לענות בקצרה, השופטים ומזכירויות בתי המשפט "קורסים" תחת העומס ולכן נוצרות התופעות שציינתי ושאכן נתקלתי בהן ב - 15 השנים האחרונות שאני עוסק בתחום במישור הפרקטי. לגבי טענתך שלא היה לך כסף לשלם לעו"ד - נניח שחס וחלילה היית זקוק לניתוח דחוף שיציל את חייך - האם לא היית עושה מאמץ אדיר ו"שמיניות באוויר" לגייס את הסכום הנדרש למימון הטיפול ? הסוגיה של מציאת עו"ד היא בעייתית אבל אם תפנה אלי במסר אנסה לעזור לך. לגבי פסקי דין בנושא בנקאות - קיימים אלפי פסקי דין בנושא אולם ל"הדיוט" יש קושי להשיגם ובוודאי שהוא "יטבע" בחומר ולא יהיה מסוגל לנהל משפט כנגד הבנק שכן לשם ניהול משפט לא מספיק לקרוא כמה פסקי דין אלא יש צורך ללמוד שנים רבות ולעבוד בתחום, לשלוט במכלול של מיומנויות ואף להיות בעל תכונות אופי מסוימות. אין לי כל ספק שכל פסקי הדין ששמעת עליהם בתקשורת הושגו על ידי עורכי דין ולא על ידי לקוחות שיצגו את עצמם... בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

MAGNET2

New member
אילן תודה רבה

שלום אילן, מעבר לתשובותיך הכלליות, אני מבין שאין סיכוי לקבל תשובות לשאלות ספציפיות מעל דפי הפורום??, כגון: 1. כתובות אינטרנט למאמרים / פסקי דין בנושא (לא האלפים שציינת, רק את הזהים למקרה שלי - של ניהול תיק השקעות) 2. שמות החוקים המעורבים בנושא 3. סוגי העבירות שיתכן ועברו עובדי הבנק בטיפולם בנושא, על פי הפירוט שרשמתי. 4. ניסוחים נכונים של כתב ערעור על פס"ד, על הליך לא תקין, על בקשה לעיכוב הליכים בהוצל"פ (תבנית מסמך ריק או מלא, שאני אוריד אלי למחשב ואמלא אותו). 5. האם הרשות להגנת הצרכן מטפלת במקרים כגון אלו? אנצל את רשותך ואפנה אליך במסר אישי תודה ושבת שלום

שאלה על ההשקעות

תוכל לפרט באילו השקעות הופסד כל הכסף תוך שנה וחצי? באיזה שנה מדובר? אחרי שהפסדת הכל, איך נשארת חייב לבנק? מתי מדוע ולמה נלקחה הלוואה?

MAGNET2

New member
שלום קול האמת, תשובות לשאלותיך

שלום קול האמת תודה על התיחסותך, להלן התשובות (לא ברמת דיוק של שבוע, אבל לבטח ברמת חודש - חודשיים) א. השקעות בבורסה בישראל בלבד. קרנות נאמנות, מניות ת"א 100 , יתר, אופציות על מניות ואופציות מעוף. ב. בשנים מסוף 2000 עד סוף 2002 תחילת 2003 ג. אתה הרי לא יכול להפסיד "הלוואה במקור", אתה משקיע את כספי ההלוואה ומשההשקעה ירדה לטימיון אתה נשאר עם החזר ההלוואה המקורית שלא סיימת להחזירה. ולכן החוב לאחר הפסד כל כספי הקרן הוא מההלוואות (לא לשכוח שההפסד כולו, כלל גם ניצול אשראים רחבים והפקדות נוספות במאות אלפי שקלים). ד. נלקחו הלוואות, ונוצלו אשראים להשקעה בבורסה, רוב האשראים נוצלו כבר בתחילת ההשקעות, והלוואות ניטלו כשמצב התיק התדרדר מאוד. הלוואה גדול ניטלה דרך הטלפון הישיר (50,000 ש"ח) עם החזר חודשי ל- 48 תשלומים. נשוא התביעה הנוכחית היא השארית מאותה הלוואה כאשר נוספו לה ריביות כהנה וכהנה. ההלוואה ניטלה להשקעה בבורסה. הריבית עליה היתה נמוכה (יחסית) וההפסד בתיק "פיתה" להוסיף מקורות חדשים, שאולי, השוק ישתפר, והמצב יהיה טוב יותר. (החשבון לא פעיל יותר משנה, ותקוע עם "המינוס", עד לתביעה שסופרה לעיל) קול האמת, האם אני מבין ששאלותיך קשורות לחוקי המיסוי בשוק ההון? ויתכן שאני "נכנס" בתאריכי התוקף שלו, וכך אולי ניתן לצמצם את ההפסדים ע"י הגשת תיק שיכלול את כל תנועות הכספים לחשבון זה למס הכנסה ולהיות מזוכה בדרך כלשהי?, (אני שכיר). אני אבדוק את כל התאריכים ואם יש סטייה משמעותית כלשהי, ארשום לך בהמשך. תודה קול האמת

מגנט שלום

בבקשה, אם נכניס אותך ל"חדר ניתוח" המצויד בכל המכשירים המשוכללים ביותר וניתן לך ספריה רפואית מקיפה - האם תוכל לבצע ניתוח לב פתוח ? ברי כי התשובה היא שלילית. כך גם בתחום המשפט - אם תשקיע את זמנך בקריאת מאמרים + פסקי דין + סעיפי חוק לא תועיל לעצמך במאום והזמן שיחלוף בעת שאתה קורא "הררי חומר" יפעל לרעתך. עצם "קריאת" החומר אינה מספיקה שכן עורך הדין יודע לנתח כל מקרה בכלין משפטיים ולהשתמש באסמכתאות שונות לגיבוי טענתו. האסמכתאות לא חייבות להיות מתחום ה"בנקאות" אלא גם מתחומים אחרים כגון - חוזים, נזיקין וכיו"ב. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

MAGNET2

New member
או.קיי. הבנתי, מותר עו"ד מאדם רגיל

בשפת האדם הפשוט, באם אדם פשוט תובע או נתבע ע"י גוף או אדם אחר, באם אינו מגיש את תביעתו / הגנתו ע"י עו"ד, נגזר עליו ברמת ביטחון של 99 אחוז , הפסד. האם כך? זאת בהינתן כמובן (לפי הסברך), שהצד השני כן מגיע מצויד בעו"ד, שאם לא כן, אבוי לשופט, הוא צריך "פתאום" להכריע רק בין שני בני תמותה רגילים ולפי הצדק המוחלט וע"פ פי המסמכים והסיפורים, ולא על פי "טריקים ושטיקים" של עו"ד, נכון?. מה אם כל העובדות + כל המסמכים מוכיחים חד משמעית שהצדק איתו ולצד השני יש רק עו"ד באמתחתו, גם אז אין לו סיכוי במערכת המשפט הישראלית? האם השופט שהוא בעברו עו"ד בעל וותק וניסיון רב, אינו מבחין בכל הטריקים והניסוחים המפולפלים? , הרי לשיטתך הוא בעצמו השתמש בהם שנים רבות בייצוג לקוחותיו, האם אינו מסוגל להוציא את השאור מהעיסה שרקח העו"ד הממולח?, האם אינו יכול , רק על סמך החומר שמוגש לו , "להרגיש" בחושיו השישיים היכן מונח הצדק והיכן העוול?, עד כדי כך, משפטינו תלויים בעו"ד? נקודות אלו אינן במסגרת חיפוש סיוע לשאלתי המקורית בשרשור, אלא שאלות מעט נוגות - פילוסופיות על מצבה של מערכת המשפט ומצבו של הצדק בהכליה. (ללא קשר , אני מכיר עו"ד גדול, ידוע מכובד ומטיל אימה על כל נתבעיו מחיפה, שהפסיד במשפט שנמשך כ- 4 שנים, נגד אזרח פשוט שייצג את עצמו בכל הערכאות הקיימות במרחב העיר חיפה, ואחד בירושליים) אין כמובן בנאמר לעיל משהו מהאנטי נגד עו"ד, חו"ו, אולם כל העניין של, אם אתה רוצה לנצח או לפחות לא להפסיד הכל במשפט, אתה חייב יצוג ע"י עו"ד, דיי מייאש ומתסכל, למיקרים בהם אין ידו של האזרח משגת את סכומי העתק הנגבים כשכ"ט ייצוג. תודה

MAGNET2

New member
לא, אבל להדליק את האור בחדר , יכול!

אבל, עם כל הכבוד, סליחה... מקרה חדר ניתוח, וניתוח לב פתוח, הוא המקרה המסובך ביותר ברפואה. (יתכן שגם ניתוח מוח...) המקרה שלי אינו המסובך ביותר בין בנק ללקוח. אמנם אינו בא לטעון על עמלה של 50 ש"ח שנגבתה שלא כדין, אולם בכל זאת, הרבה יותר מסובך ממקרה "גד זאבי" ורבים כמותו, שגרמו לבנקים בישראל למחוק מליארדים על "חובות אבודים" !!!!. במקרה שלי א. יש עוולות זועקות לשמיים, יש עובדות, יש מסמכים, יש חוסר במסמכי חובה. ב. יש עבירות (לכאורה) על חוק היעוץ הבנקאי שבוצעו ע"י יועצי ההשקעות במחלקת הבנקאות הפרטית בבנק. ג. היו, אי ביצוע הגנות נדרשות על תיק השקעות (למשל רכישת אופציות הגנה מסוג PUT על מדד ת"א 25, למקרה בהן יש חשש שהשוק הולך לרדת). אי יעוץ על הרכב וסוג הניירות בתיק בהתאם לפרופיל הסיכון. אי מעקב ומתן אזהרות בזמן לגבי ההשקעות, ועוד ועוד. ד. קיימת השקעה אחת לפחות (לבדה) שבוצעה תוך מתן יעוץ שגוי ע"י יועץ מוסמך במחלקה, ושגרמה להפסד ישיר של מעל 150,000 ש"ח. כתבתי מכתב בנושא לבנק (בזמנו) והם הגיבו דרך המחלקה המשפטית (הענקית שלהם), שאינם מוצאים אשמה ביועץ, ולא מגיע לי החזר. הודעתי להם שהנושא לא נסגר מבחינתי ועוד אתבע אותם על כך. כלומר מה שאני מנסה לומר הוא, שמבחינתי אני חושב ומרגיש שהצדק איתי. הבנק כשל והכשיל אותי. הבנק גרם לי ביודעין או שלא ביודעין הפסד עצום. כך שנותר לי "רק" לטעון זאת + מסמכים בבית משפט, והצדק ייצא לאור. כלומר בהקבלה לחדר הניתוח שלך, אני רק אמור להיכנס ולהדליק את האור (ואת זה אני יודע לעשות), וזהו, יש הארה, הכל מובן, והחולה מבריא ואינו צריך כלל ניתוח. כעת אני מבין שלא היא. וצריך גם במקרים הפשוטים ביותר, קצת להיות תחמן, מתוחכם, מהלך על חבל דק בין אמת לשקר, לתפוס את הצד השני לא מוכן לטיעונים, להיתפס לעיניינים פרוצדורליים וכו' וכו'. לא מספיק רק הצדק. לא מספיקים עובדות וטיעונים, צריך עוד משהו... ביי

gita3

New member
הצעה

לדעתי, אם אתה חסר אמצעים, פנה ללישכה לסיוע משפטי. אם באמת אין לך כסף הם יעזרו לך. ניראה לי שיש להם מבחנים לזכאות לעזרה משפטית חינם. קיים סניף כזה בכל אחת מהערים הגדולות. אל תעשה שום פעולה נוספת בלא ליווי עו"ד.

night mistress

New member
בנקים הם Z....

אני לא מאמינ שיש הרבה מה לעשות כי זומילה שלך מול להם.. אבל שווה לברר.. מאחלת לך בהצלחה..

למעלה