ההכרות שלי עם פורצלן קר היא מועטה
אבל אנסה לענות עד כמה שאני יכולה:
פורצלן קר ופימו הם חומרים מסוגים שונים לגמרי. פימו מיוצר במעבדה על בסיס PVC והוא מתקשה באפייה בתנור ביתי. הפורצלן הקר לעומת זאת כפי שציינת ניתן גם לייצור ביתי והוא למעשה סוג של בצק שמתקשה בייבוש באויר.
כאוהדת פימו מושבעת יהיה לי קל יותר למנות את היתרונות שלו
:
הפימו מגיע בצבעים רבים ללא צורך בצביעה נוספת.
הפימו לא מתייבש בזמן העבודה.
הפימו הרבה יותר רגיש לניואנסים פיסוליים ומיניפולציות שונות.
הפורצלן הקר בעקרון דומה מאד לבצק סוכר. היתרון שלו בעיני בעיקר במחיר ובנגישות של החומר - ניתן לייצר בבית, אין צורך לאפות, מתאים גם לעבודה עם ילדים ללא הוראות בטיחות מיוחדות. הוא מתאים לפיסול סכמטי יותר ופחות מפורט.
הפורצלן הביתי הוא מצויין אם עושים אותו טוב. אבל הוא עשוי לצאת סמיך או מימי מידי ועם גושים בפנים. כשקונים מוצר מוכן אפשר לסמוך על זה שתכונות החומר יהיו זהות בכל פעם ולהגיע לשליטה טובה יותר.