שלום מישהו יודע על הגשת פטנט

ב י ש ו ף

New member
שלום מישהו יודע על הגשת פטנט

כפרובישיונאל בעברית? שמעתי שיש שירות כזה וזה עולה 200 דולר מישהו יודע שמע משהו ?

אפשר להגיש בקשה פרוביזורית בארה"ב בעברית

הטפסים הנלוים צריכים להיות באנגלית אבל הפירוט יכול להיות בעברית. בקשת פטנט עולה לאדם פרטי 100$ , ואם היא כתובה בשפה זרה, עברית למשל, יש לשלם תוספת 130$, סה"כ 230$. האם זה כדאי? מסופקני. אני חושב שזה עשוי להגדיל את ההוצאות בהמשך כי יהיה צורך לצרף תרגום אנגלי מאושר.

ב י ש ו ף

New member
אוקיי נשמע טוב

ברשותך איזה הפניה וטופס צריך למלאות עבור הגשת בקשה בשפה זרה? כאילו יש קישור פרוצדוריילי לאתר? אני יודע שצריך להעביר צ'ק בנקאי לטובת רשות הפטנטים האמריקאית, מה שאני לא יודע זה לגבי המסמך לשפה זרה, ואם יש לציין את זה ע"ג המעטפה האם צריך לציין שהמסמך נכתב בשפה זרה בעצם לפני זה, ולהוסיף את המסמך בנפרד? (או שיש עוד מסמכים? שצריך להוסיף?)

ב י ש ו ף

New member
שאלות נוספות לגבי פרובישיונאל

האם באמצאה שהיא מכלול של חומרה ותוכנה משולבים ניתן להוסיף מרכיבים נוספים שלא פוגמים באמצאה באופן מהותי ושהם תוספים נלווים ליעול המערכת המקורית, אך אינם פטנטיאלים באופיין עשויים לפגוע בפרובישיונאל? נניח שיטה נוספת לחישוב עבור אותה אמצאה שהיא מקובלת כהליך חישוב מוכר בתחומים אחרים, ומשפרת את התפוקה של הפטנט אבל לא נכללה ברישום המקורי. האם צריך קוד לצורך פטנט או שמספיק לתאר את הפונקציות של הממשק אם למשל הן מוכרות כמאוד שכיחות בתכנות מתחום הדאטה בייס של ארגון טבלאות. ושאלה אחרונה אם יש לכם חשק לענות, מה בדבר סוד מסחרי? גם פה הפרוצדורה היא לארה"ב? אני חושב שמציתי את השאלות תודה לכל עונה ולאקוויניקס על השאלה הקודמת רב תודות

מאמר מומלץ

כאן. סוד מסחרי כשמו כן הוא - סוד. לא חושפים אותו ולא רושמים אותו אלא פשוט שומרים עליו ב... סוד. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

עברית

שלום בישוף, על אף שניתן להגיש פרוביזיונל בשפות זרות בארה"ב חשוב מאוד לזכור שבקשה זמנית היא בקשת פטנט לכל דבר ועליה להיות תואמת לבקשה המלאה שתוגש לאחר מכן, לאור פסק דין KSR שניתן לאחרונה חשיבותו של הניסוח המדויק גדלה פלאים ועל כן יש סיכון ממשי בהסתמכות על בקשה זמנית שלא נוסחה בצורה מקצועית ע"י עורך פטנטים. בנוסף, ה-USPTO יכול לדרוש abstract באנגלית. אנחנו ממליצים בחום שלא להגיש בקשות, משום סוג שהוא, בארה"ב שלא באנגלית. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה