שלום, מישהו יכול להמליץ לי

tuvalg

New member
שלום, מישהו יכול להמליץ לי

על להקה שעושה מוזיקה מלנכולית בסגנון רדיוהד? תודה

dylan2

New member
להקה בסגנון רדיוהד מעולה- אינטרפול

קוראים לה אינטרפול, מצאתי את ההרכב לגמרי במקרה. האמת שעדיין אין לי מושג עליהם כל כך. אני רק הורדתי את כל המוסיקה שלהם. בעקרון יש להם שני דיסקים- antics ו-turn on the bright lights. השני יותר טוב. הם להקה מלאנכולית לאללה עם נטייה לכעס. הם לא הכי קלים לשמיעה אז צריך לתת זמן ולהתרגל לכל שיר. הסיבה שפניתי לפורום הזה הוא שרציתי לפתוח פורום שלהם והדבר הכי קרוב לזה היה רדיוהד אז נכנסתי. אם מישהו מכיר את הלהקה ורוצה לפתוח איתי פורום או סתם רוצה לדבר על הלהקה אשמח. נמאס לי שאני היחידי שמכיר אותם.

vegetable man

New member
אינטרפול בסגנון רדיוהד?!

קודם כל, ולפני הכל, אינטרפול, אהובי, הדבר הכי מרגש ששמעתי בשנים האחרונות (מדובר בסגידה בלתי ניתנת לתיאור). הגיטרות המנסרות והסאונד הטעון, הקודר והאותנטי, הקול העבה הזה של פול בנקס אחחח... הלהקה הזאת נעה בין סאונד של ג'וי דיויז'ן לפיקסיז - כל קשר בינה ובין רדיוהד, לא הגיוני בעליל. אפשר לומר שהם די התשובה של המאה ה-21 לג'וי דיויז'ן. לדעתי, הלהקה הכי חשובה היום באמריקה, למרות שהם יותר מביטיים מבריטים. ראיתי אותם בניו-יורק, עיר מוצאם, בה בכלל מתפתחת סצינת מוסיקה מרשימה בברוקלין. אני אישית, מעדיף את הראשון, הוא יותר מרגש בעיני. והנה, ככה סתם, טעימה מהקליפים שלהם וראיונות בוידאו http://www.matadorrecords.com/interpol/music.html

יש כמה בסגנון:

Muse,Coldplay,Placebo,The Smiths אולי גם אפשר להכניס את : Moby,Massive Attack,Oasis,Travis בד"כ מי שאוהב רדיוהד יאהב גם את המלנכוליה של pink floyd. מקווה שהועלתי.

דרך אגב. מפריע לי שאנשים נהנים

מה"מלנכוליה" של רדיוהד ולא מהרגש העוצמתי... יש הרבה שירים שלהם שפשוט מרגשים בצורה מדהימה אבל זאת לא סיבה לקטלג אותם כמלנכוליים. יש הבדל.

Latisia

New member
../images/Emo45.gif

תמליצו לי על שירים מוכרים של the smiths... :) לדעתי אין שום להקה שדומה לרדיוהד. יש המון להקות שעושות מוזיקה באותו סגנון... אבל אף אחד לא ממש להצליחה להגיע לאותה רמה של טקסטים ולחן. בהמון מהשירים שלהן הם מעבירים את משמעות השיר או את הרגשות לא רק דרך המילים אלא דרך כול השיר: הקול של תום, הלחן פשוט הכול. גם אם מישהו לא מבין על מה מדבר השיר הוא יכול להבין את זה רק מהקול של תום או המוזיקה. הם פשוט מדהימים! אני חושבת שמיוז, פליסיבו וקולדפליי אולי גם עושים זאת אבל לא באותה רמה ודווקא את הרדיוהד התחלתי לשמוע אחרי ששמעתי את כול ההלקות האלה. P:

בדיוק.רדיוהד פשוט יותר מרגשים

שיר פשוט מאלבום שלהם יכול לרגש אותי יותר מלהיט חדש של קולדפליי. שני שירים יפים של The Smiths : Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me I Won't Share You. האלבום הכי יפה שלהם זה "Strangeways,Here We Come" .

Kyle1729

New member
The Smiths

Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me שיר ענק ומיוחד רובו הגדול של השיר (בסוף ובהתחהלה) הוא מנגינה עם קולות רקע מוזרים שלכל אחד מעלים אסוציאציה אחרת והמילים שלו מלנכוליות עד יאוש: Last night I dreamt That somebody loved me No hope, no harm Just another false alarm Last night I felt Real arms around me No hope, no harm Just another false alarm So, tell me how long Before the last one ? And tell me how long Before the right one ? The story is old - I know But it goes on The story is old - I know But it goes on Oh, goes on And on Oh, goes on And on ממליץ בחום...

kittycatbone

New member
למשל יש את השיר,

sit down, stand up, שבסוף השיר הוא אומר raindrops raindrops.... ככה, ואולי זה נשמע קצת מטומטם, אבל רציני יש הרגשה של טיפות מים
(וגם זה המנגינה שנותנת את ההרגשה, אבל בעיקר הקול שלו
)

tuvalg

New member
אני לא מקטלג אותם

בתור להקה מלנכולית, רציתי פשוט המלצה על להקה שדומה לצד היותר מלנכולי שלהם, ולא ללהקה באופן כללי, וגם לדעתי, למלנכוליה שלהם יש רגש עוצמתי חזק - זה לא ניגוד.

kittycatbone

New member
אני אף פעם לא הבנתי

למה משווים את מיוז, או טראוויס לרדיוהד. כלומר שלושתם להקות מעולות, ואולי אפשר להגיד שמיוז וטראביס קצת מזכירים את רדיוהד. אבל נתחיל בזה שרדיוהד זה רדיוהד ואני לא חושבת שיש אף להקה/זמר שיהיה אותו דבר כמו הלהקה. ובכלל, מיוז וטראביס מעולים בפני עצמם, אבל לדעתי לפחות, לא בזה שהם דומים לרדיוהד אלא בגלל הסגנון האישי שלהם... אותו דבר בסה"כ גם לכל שאר הלהקות שהזכרת, אבל לי לפחות זה הכי מורגש אצל מיוז וטראביס..

K i R i

New member
שאלתי את אותה השאלה אתמול בצליל

המליצו לי על porcupine tree @*_*@

eorion

New member
אני חולק עליך

כל מה ששמעתי של פורקיופיין מאד לא אהבתי. ואין לי כוח לפרט.

אוקי... שמעת את In Absentia ?!

או את Stupid Dream אם כן.. אז באמת זה כבר עניין של טעם. אבל פורקיופיין נכנסת לפי דעתי תחת המושג להקה איכותית ביותר. ואין לי הרבה כאלה.

למעלה