שלום, מתלבט איפה ללמוד ויש לי שאלה ספציפית

שלום, מתלבט איפה ללמוד ויש לי שאלה ספציפית

הבנתי שבמכללה למנהל ניתן לבחור אשכול התמחות משפטית ספציפי, האם זה כדאי? כשבדקתי ברייכמן לא ראיתי שקיימת האפשרות, זה נכון? בקיצור אני לא כל כך מבין לחלוטין מה הסיפור, זה נשמע עדיף אבל אני לא יודע. בידיעון כתוב שזה מקנה ידע מעמיק וכלים תיאורטיים בתחום הספציפי. נראה לי שהאשכול הפלילי מעניין אותי. קיצור אני אודה על כל פריט מידע.

Atenolol

New member
לא ברור שזה מועיל

בכל מוסד לימודים אתה יכול לקחת קורסי בחירה לפי טעמך, ובצורה כזו לבנות לך אשכול התמחות אם אתה מאד רוצה. זה נראה לי סתם גימיק. לא הייתי מעדיף את המכללה למנהל על פני רייכמן בגלל זה.

Kiru

New member
חשבתי שתמשיך לקריירת אימון, למה דווקא משפטים?

BlackUnicorn

New member
כל מי שאני מכירה מהמכללה למנהל מתלונן על זה

והסיבה הפשוטה היא שדורשים ממך לבחור את אותו אשכול לקראת סוף שנה א', כשאתה עוד לא מכיר את כל המקצועות השונים ולכן עדיין לא מרגיש שאתה מסוגל לבחור במה תרצה להתמחות. זה מאוד בעייתי, למעשה דורשים ממך לבחור את ההתמחות שלך, את הכיוון שלך, עוד לפני שנגעת במשהו שקשור אליו... "נראה לך שהאשכול הפלילי מעניין אותך", אך עם זאת, רוב האנשים שאני מכירה שלמדו בשנה א' דיני עונשין (=פלילי) שנאו כל דקה מהקורס הזה... למרות שגם הם חשבו שהתחום הפלילי יהיה מאוד מעניין... אז לא כל דבר הוא כזה ברור ולפעמים מרצה מסוים יכול לגרום גם למשהו משעמם להיות מעניין ולהפך. לפיכך, אני דווקא חושבת שכשיש חופש בחירה זה טוב יותר.

sacrament

New member
את מנסה לרמוז משהו על מרצה מסויים לעונשין?../images/Emo123.gif

sacrament

New member
בקרוב תנהלו שניכם את פורום מנהלים במשבר...../images/Emo11.gif

אל תעצבנו אותי

בלה טנ

New member
בוחרים אשכול לקראת שנה ג'

אבל גם אני לא בעד הדבר הזה של האשכולות... חסר טעם

BlackUnicorn

New member
?! שני החברים הכי טובים שלי מתקופת הצבא

לומדים במכללה למנהל, שניהם בחרו בסוף שנה א'...

הם כנראה בחרו בסוף שנה א' כי התחשק להם

או שלא הבינו נכון. ההמלצה של המכללה היא לבחור בסוף שנה א אבל כאמור מדובר בהמלצה בלבד. אין ח-ו-ב-ה לבחור בסוף שנה א אז חבל לתת כאן אינפורמציה שגויה וחוץ מזה, כמו שכתבתי לך בתגובה אחרת אין לעניין האשכולות כ"כ משמעות כי אפשר לשנות אותם כל שני וחמישי. זה לא שחור ולבן וזה לא שאם בחרת אשכול אז עכשיו תתקע איתו עד סוף התואר. ואם זה מה שהחברים שלך אמרו לך- אז הם טועים וחבל. את יכולה למסור להם שיפנו לאלה המזכירה והיא תשנה להם את זה לפי בחירתם ומתי שיתחשק להם.

BlackUnicorn

New member
אני בהחלט אמסור.. מעניין ששניהם אפילו

לא מכירים זה את זה ושניהם היו סגורים על זה שזהו - הם צריכים להיתקע על אשכול מסוים.

זה מה שקורה שלא קוראים עד הסוף ואם בכלל

את הידיעון ואת דפי המידע שהמזכירות מעלה לאינטרנט

כמה הבהרות (את פשוט לא מדייקת)

המזכירות מבקשת לבחור אשכול בסוף השנה השנייה ללימודים ולא הראשונה. מכל מקום, ניתן להלחיף אשכול ואף להוסיף אשכול נוסף בכל שלב בלימודי התואר. כך, שנניח ובחרתי אשכול מסחרי אבל אח"כ יצא שלקחתי יותר קורסים בפלילי אני יכולה להודיע למזכירות בכל עת שתשנה לי את האשכול לפלילי במקום מסחרי. לפיכך, העניין מאוד לא בעייתי. למה אשכול זה טוב? כי כשהולכים לראיונות הם מתרשמים (מניסיון) מהכמות הגדולה של קורסי הבחירה שהסטודנט למד בתחום. למה זה לא טוב? כי זה מגביל. אם סטודנט רוצה ללכת לראיונות גם במשרדים מסחריים, אבל יש לו אשכול פלילי- משמע רוב הקורסים הם בפלילי, הוא יגיע לראיון וישאלו אותו "למה באת אלינו, אנו רואים שאתה מתעניין יותר בפלילי" (גם כן מניסיון). איך אפשר למנוע את זה? לקחת 2 אשכולות וכן מגוון הקורסים הוא רחב.

למעלה